The Mothman Prophecies - 5/10 M-a enervat ca nu explica pana la urma ce era cu "unknown side", plus ca m-am saturat de tot felu' de scenarii imbecile cu chestii paranormale de care nu stiu decat o mana de oameni. Pai dom'le, in viata reala, intr-un asemenea caz, a doua zi ar fi fost acolo FBI-u' plus o groaza de alte agentii a caror activitate este paranormalu' - sa nu mai zic ca se face aluzie la niste fapte reale din care ar fi fost inspirat acest film. Faptu' ca nu imi place deloc Richard Gere nu are legatura cu scoru' acordat. Recunosc, in unele momente filmu' chiar m-a tinut in tensiune.
High Crimes - 8/10 Observ ca deja tre' sa ma astept la un film cel putin peste medie acolo unde joaca Morgan Freeman. Fiecare film pe care il vad ma face sa il indragesc tot mai mult pe acest actor (a se vedea ce am zis si de Along Came A Spider). Ashley Judd joaca aproape perfect, nu m-ar mira sa ia intr-o buna zi Oscaru', iar Morgan Freeman joaca la forma maxima, asa cum m-am si obisnuit de altfel. Scenariu' are chiar cateva intorsaturi de situatie care te fac sa te indoiesti de mai multe ori daca tipu' era sau nu vinovat.
The Shawshank Redemption - 10/10 Efectiv, nu am ce critica la acest film care a fost parca nominalizat si la Oscar prin 1994. Acelasi Morgan Freeman joaca aici absolut genial. Unele replici sunt dementiale. De foarte mult timp nu am mai simtit ca traiesc cu adevarat cand vad un film, ca simt, ca plang sau ma bucur odata cu actiunea acestuia. Plus ca filmu' s-a incheiat exact asa cum mi-am imaginat - nu are un final imprevizibil, insa ma rugam sa mai aiba inca 5 minute, inca 10 minute sa se termine asa cum tre', asa cum imi doream. Nu imi pare rau deloc de finalu' pe care il are - e ca un tricou banal pe care il gasesti peste tot, insa care aduce un plus de valoare celui care il poarta. Sunt o gramada de simboluri aici in film si nu ma voi lasa pana cand nu o sa il vad de foarte multe ori, pana cand nu o sa il inteleg la perfectie. Mi-ar placea sa citesc si cartea daca ea exista.
Nu cre'ca exista o persoana caruia sa nu ii placa The Shawshank Redemption sau sa nu se simta macar un pic tulburat. Nu e numai un film care reuseste sa atinga din coardele sufletesti ale celui care il vede, ci ii poa' schimba acestuia chiar viziunea asupra vietii, asupra a ceea ce il inconjoara, asupra a ceea ce este.
Am zis©

). Ashley Judd joaca aproape perfect, nu m-ar mira sa ia intr-o buna zi Oscaru', iar Morgan Freeman joaca la forma maxima, asa cum m-am si obisnuit de altfel. Scenariu' are chiar cateva intorsaturi de situatie care te fac sa te indoiesti de mai multe ori daca tipu' era sau nu vinovat. 
Reply With Quote
(bine, The Beach nu se pune

Bookmarks