![]() |
| ||||||||
| Notices |
| Thread Introduction |
| In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe. Note 10 - perfect 9 - extraordinar 8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere) 7 - bun (mi-a placut fara rezerve) 6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat) 5 - asa-si-asa 4 - prost 3 - foarte prost 2 - execrabil 1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie) 0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #261 (permalink) | ||
| The Mothman Prophecies - 5/10 M-a enervat ca nu explica pana la urma ce era cu "unknown side", plus ca m-am saturat de tot felu' de scenarii imbecile cu chestii paranormale de care nu stiu decat o mana de oameni. Pai dom'le, in viata reala, intr-un asemenea caz, a doua zi ar fi fost acolo FBI-u' plus o groaza de alte agentii a caror activitate este paranormalu' - sa nu mai zic ca se face aluzie la niste fapte reale din care ar fi fost inspirat acest film. Faptu' ca nu imi place deloc Richard Gere nu are legatura cu scoru' acordat. Recunosc, in unele momente filmu' chiar m-a tinut in tensiune. High Crimes - 8/10 Observ ca deja tre' sa ma astept la un film cel putin peste medie acolo unde joaca Morgan Freeman. Fiecare film pe care il vad ma face sa il indragesc tot mai mult pe acest actor (a se vedea ce am zis si de Along Came A Spider ). Ashley Judd joaca aproape perfect, nu m-ar mira sa ia intr-o buna zi Oscaru', iar Morgan Freeman joaca la forma maxima, asa cum m-am si obisnuit de altfel. Scenariu' are chiar cateva intorsaturi de situatie care te fac sa te indoiesti de mai multe ori daca tipu' era sau nu vinovat. The Shawshank Redemption - 10/10 Efectiv, nu am ce critica la acest film care a fost parca nominalizat si la Oscar prin 1994. Acelasi Morgan Freeman joaca aici absolut genial. Unele replici sunt dementiale. De foarte mult timp nu am mai simtit ca traiesc cu adevarat cand vad un film, ca simt, ca plang sau ma bucur odata cu actiunea acestuia. Plus ca filmu' s-a incheiat exact asa cum mi-am imaginat - nu are un final imprevizibil, insa ma rugam sa mai aiba inca 5 minute, inca 10 minute sa se termine asa cum tre', asa cum imi doream. Nu imi pare rau deloc de finalu' pe care il are - e ca un tricou banal pe care il gasesti peste tot, insa care aduce un plus de valoare celui care il poarta. Sunt o gramada de simboluri aici in film si nu ma voi lasa pana cand nu o sa il vad de foarte multe ori, pana cand nu o sa il inteleg la perfectie. Mi-ar placea sa citesc si cartea daca ea exista. Nu cre'ca exista o persoana caruia sa nu ii placa The Shawshank Redemption sau sa nu se simta macar un pic tulburat. Nu e numai un film care reuseste sa atinga din coardele sufletesti ale celui care il vede, ci ii poa' schimba acestuia chiar viziunea asupra vietii, asupra a ceea ce il inconjoara, asupra a ceea ce este. Am zis©
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #263 (permalink) | ||
|
Dogma (revazut pe TVR 1) 7/10 Desi derapeaza uneori in penibil, filmul merita toate laudele pentru satira (meritata) zic eu la adresa Bisericii Catolice si pentru ca te face sa te intrebi "ce-ar fi daca". In special ce-ar fi daca Iisus ar fi fost negru, sau daca Dumnezeu ar fi femeie, sau daca... Vedeti filmul. Merita. Cris, oriunde ai fi, ti-l recomand cu caldura. Tratament pentru obtuzitate. XXX (Triple X) 7/10 Marturisesc ca am inceput sa vad filmul sub umbra unei prejudecati, asteptindu-ma la un film de marti seara de pe Antena 1. Am fost surprins. Departe de a fi o capodopera, filmul merita vazut. Plin de cascadorii spectaculoase, indesate de cele mai multe ori in scenariu cu forta, pentru ca nu aveau nici cea mai mica utilitate practica, si cu o intriga destul de subtire si previzibila, XXX beneficiaza de un Vin Diesel care, surprinzator sau nu, este un actor mai bun decit Sylvester Stallone si Arnold Schwartzenegger luati la un loc. E adevarat ca nu il vad jucind in alte roluri, insa tipul nonconformistului sarcastic i se potriveste ca o manusa si unele replici mi-au adus aminte de Bruce Willis in Die Hard. O experienta placuta daca nu va asteptati la o capodopera a genului de actiune.
__________________ God I hate people. There is not a bus big enough to run over all of the people that I hate - Sebudai. | |||
|
| | #264 (permalink) | ||
|
High Crimes e penultimul film vazut de mine, si ii dau 6/10. Din pacate Ashley Judd nu reuseste sa salveze un scenariu facut parca pt TV, iar Morgan Freeman are prea putina treaba ca sa iasa cu adevarat in evidenta (spre deosebire de Assassin, impresia pe care mi-a lasat-o mie e ca a aruncat 2-3 replici ici si colo, fara sa faca diferenta in "the big picture"). Ultimul film vazut: Leaving Las Vegas, 9/10. Nicolas Cage a luat pe buna dreptate Oscarul, iar Elizabeth Shue joaca si ea excelent. Plus de asta scenariul (desi usor previzibil) e bun, iar muzica mi-a mers la suflet. De regie nu zic nimic, va las sa o descoperiti voi...
__________________ The future just ain't what it used to be | |||
|
| | #265 (permalink) | ||
|
we were soldiers cu mel gibson = 8 este un film emotionant, cu fff mult bun simt din partea americanilor ptr ca nu e genul de propaganda cu care ne-am obisnuit pana acum.
__________________ I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think | |||
|
| | #266 (permalink) | ||
|
IQz3r0, nu prea sunt de acord la partea cu propaganda. exista, si simplul fapt ca au ales sa povesteasca cum au cashtigat o batalie dintr-un razboi pierdut sustine afirmatia asta. Black Hawk Down e un film mult mai sincer (si mai spectaculos in unele parti).
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #267 (permalink) | ||
|
mi-am luat "Me, myself and Irene" doar pentru jim carey. fain. 7 faza cu vaca e criminala! In rest Dogma a fost chiar tare filmul!
__________________ Exploziile sunt si comprimari ale timpului. Schimbarile observabile in universul natural sunt, toate, intr-un anumit grad si dintr-un anumit punct de vedere, explozive; altminteri ele nu v-ar fi perceptibile. Schimbarile linie si progresive, daca sunt suficient etalate in timp, raman nesesizate de observatori a caror perspectiva este prea scurta. De aceea, va spun ca eu am vazut schimbari pe care voi nu le-ati fi remarcat niciodata. | |||
|
| | #268 (permalink) | ||
| Along came a spider Interesant, gingas, Morgan Freeman decent. Intorsatura interesanta de situatie, chiar m-a surprins, insa in acelasi timp ma uitam doar cu un ochi jumatate la film caci mai aveam ceva de facut. Michael Wincott bun ca intotdeauna, probabil el este motivul pentru care nota a fost saltata cu un punct :) Oricum ceva personal, pur si simplu ii iubesc vocea. 8/10 Minority Report Am fost foarte placut surprins de film, aproape ma asteptam sa o dea in bara. Cateva detalii incalecate, niscaiva chestii spectaculoase olecuta cam gratuite, insa per total un film mai mult decat decent. 9/10 Bandits O comedie excelenta, actori de zile mari, twist final, toate ingredientele necesare sa te tina aproape doua ore in fata monitorului. 8/10
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 | |||
|
| | #269 (permalink) | ||
| Quote:
Consider ca Black Hawk Down este un film de propaganda, chiar daca unul bine realizat.
__________________ Masi, magniloquent warthog E-mail : masi27185@yahoo.com "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." __________________ | |||
|
| | #270 (permalink) | ||
| Panic Room - 7/10 M-a enervat finalu'. Ala primeste ditamai lovitura, cade si pe scari si tot se mai ridica sa isi faca damblaua. Training Day - 9/10 Un film ceva mai special fata de restu' genului. Scenariu' e destul de imprevizibil, chiar daca faza cu "mighty russians" e cam trasa de par. Un Denzel Washington in forma. Gattaca - 9/10 Tulburator. Inteleg dc ii place lui Johnny acest film (bine, The Beach nu se pune ) Uma Thurman e naspa, atat ca femeie, cat si ca actrita. Mi-au placut problemele pe care le-a ridicat in discutie acest film, probleme care nu sunt poa' chiar asa de indepartate, cum cred unii. Interesanta chestia cu literele G, A, T si C evidentiate la inceputu' si sfarsitu' filmului.P.S. Am unele dificultati in a cota anumite filme datorita sistemului de notare. Intre 7 si 10 ar tre' scoasa o nota, adica 9 si 8 ar tre' sa fie aceeasi. Exemplu concret: lui Panic Room am vrut sa ii dau 6, deoarece am luat in considerare decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat), insa totusi nota 6 ar fi fost un pic cam mica - si totusi descrierea de la 7 nu i se potriveste bun (mi-a placut fara rezerve) So, propun modificarea (usoara a) sistemului de notare ![]() Vote©
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #271 (permalink) | ||
| Dark City
"Darkcity" 9/10 Am vazut o versiune cam prost comprimata din pacate... O combinatie foarte reusita de concepte... Matrix + The Truman Show +... nu mai stiu ce sa zic. Realizare excelenta. Idei impecabil implementate in film.
__________________ I wish I was a stranger who wanders down the sky I wish I was a starship in silence flying by I wish I was a princess with armies at her hand I wish I was a ruler who'd make them understand | |||
|
| | #272 (permalink) | ||
| Insomnia - 7/10 Un film care ar fi fost super misto (mari actori/mari regizori :P) daca scenariul nu ar fi fost atit de nepriceput. Oricum este way peste filmul obisnuit de simbata seara la Antena 1 :P Monsters Inc - 9/10 Da stiu ca e vechi... but it rox ![]() Gattaca - 9/10 Singurul film in care Uma Thurman da cit de cit bine. Superatmosfera, supermetafore. Snow falling on cedars - 8/10 Un film cu un oscar pentru imagine (i think), destul de vechi dar care trebuie revazut anual pentru clatirea ochilor. Am remarcat (pe linga imaginile bestiale) o regie mai mult decit misto si un story iesit din tiparul american. Minusul cel mare vine de la final... IMHO absolut neinspirat. Televiziunea familiei tale | |||
|
| | #273 (permalink) | ||
| Re: Drackcity Quote:
Care copiaza din care?
__________________ Masi, magniloquent warthog E-mail : masi27185@yahoo.com "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." __________________ | |||
|
| | #274 (permalink) | ||
|
hei, n-am spus ca Black Hawk Down a fost un film sincer. Pur si simplu mi s-a parut mult mai sincer decat We Were Soldiers. daca We Were Soldiers ar fi aparut la data cand a fost scris articolul, atunci cred ca ar fi fost mentionat langa Black Hawk Down. n-am comentat adevarul istoric, poate ca aici stau diferit lucrurile...
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #275 (permalink) | ||
|
Nu am spus ca, (maree virgula) copiaza. Am spus ca este vorba de o combinatie de concepte fara a fi insinuat ca exista vreo legatura directa intre ele. Adica pur si simplu am remarcat niste similitudini intre idei. Nimic mai mult. Ne-am lamurit? :P
__________________ I wish I was a stranger who wanders down the sky I wish I was a starship in silence flying by I wish I was a princess with armies at her hand I wish I was a ruler who'd make them understand | |||
|
| | #276 (permalink) | ||
|
Ice Age - 7/10 Scarface (nu datzi cu chietre, deabea acu l-am vazut) - 8/10
__________________ Among the maxims on Lord Naoshige's wall there was this one: ''Matters of' great concern should be treated lightly.'' Master lttei commented, "Matters of small concern should be treated seriously." | |||
|
| | #278 (permalink) | ||
| Re: Da crack city Quote:
![]() Just as a piece of useless trivia, o parte din decorurile de la "Dark City" chiar au fost refolosite in "Matrix" pentru acoperisuri, cladiri de fundal & so on. Quote:
Salutari, Andrei | |||
|
| | #280 (permalink) | ||
|
Im Juli - un film nemtesc mai mult decat bun. Mie mi-a mers la suflet, si (poate si pentru ca a jucat Branka Katic in el) ii dau un 9/10. Oricum, unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultimul timp....
__________________ The future just ain't what it used to be | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|