Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-05-2005, 12:37   #7021 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

The Grudge 7/10 hmm a avut portiuni scarry dar avand in vedere ca l`am vazut aseara cu 5 prieteni , bere , si niste teachers nu prea a avut un efect atat de puternic

nihasa is offline    Send Message via Google Talk to nihasa Reply With Quote
Old 12-05-2005, 13:48   #7022 (permalink)
Wanderer

THUNDER's Avatar

Kingdom of Heaven - 5/10

Dezamagitor. Personaje unidimensionale, scenariu banal, conflicte puerile, toate astea puse la un loc pentru a demoniza cruciadele. Totusi m-as fi lasat pacalit daca abordarea ar fi fost mai subtila.

THUNDER is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2005, 13:57   #7023 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cris

Scarlett's twin filmul Kingdom's Heaven luase pina la postul tau urmatoarele note (din cite am gasit eu):

9/10 - tAJ
7/10 - Hideyoshi
7/10 - MMC
7/10 - snoopy
8.5/10 - Napoleon
"merita din plin" - doom4
4.5/10 - Harald
6/10 - Pablos
6.5/10 - Scarlett's twin

Nu stiu de unde ai vazut tu 1:1 raportul laude/critici; pina la Harald e cam 3:1

Repet, nu-mi prea plac filmele comerciale din principiu si am impresia ca KH e un film comercial inca inainte de a-l fi vazut.
ai dreptate, era 3:1, eu nu am stat sa ii numar pe toti...ideea este ca nu inteleg de ce eu si Pablos si inca alti 3 putem cataloga filmul ca fiind mai prapadit asa iar daca o face Harald ii sari in cap ca e anti-crestin si ca asta inseamna automat ca verdictul lui se bazeaza doar pe asta. Mai ales ca nici nu ai vazut filmul, unde, iti repet, preotii sunt portretizati nevaforabil.

Scarlett's twin is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2005, 15:00   #7024 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Scarelett, repet, dupa cum vezi Harald e singurul care a dat o nota mai mica de 5 cind filmul are o medie de ~7 atit aici cit si pe imdb (daca asta inseamna ceva, desi notele peste 7 pe imdb sunt de destule ori la filme bune).

Sa nu vezi nici o legatura intre aceasta notare si pozitile sale public exprimate mi se pare cel putin bizar, cu atit mai mult cu cit comentariile sale fac trimiteri clare la modul cum crede el ca s-a desfasurat defapt istoria si cum ar fi trebuit Scott sa faca filmul.

Mi se pare cam absurd sa comentezi valoarea unui film din perspectiva a ceea ce ai vrea tu sa fie acel film si mai putin dupa ceea ce este, conceptia artistica (sau nu) a regizorului si scenaristului.

Ce-ar fi sa incep sa dau si eu note de 4 la Gladiatorul fiindca bataile nu sunt realiste dpdv istoric iar dialogurile sunt in engleza cind in mod evident pe-atunci se vorbea latina? Pai nu-i un film execrabil?

Din cite stiu asta e un film artistic nu un documentar stiintific. Ce inseamna "idiot dpdv istoric?". Sti si tu cite filme de Oscar sunt "idioate dpdv istoric"... sa fim seriosi. Pai ce, e History Channel aici si nu stiam? Nu crezi ca un comentariu artistic e mai adecvat in aceasta situatie?
Partizanatul politic/religios parca nu prea are ce cauta in critica de film, sau macar nu ar trebui sa influenteze aprecierea calitatii unui film. Asta ca veni vorba de a fi on-topic.

Eu nu am vazut nici pina in ziua de azi The Passion de exemplu. Cu toate astea stiu ca acel film a fost conceput ca un documentar iar regizorul a incercat sa stea cit de aproape posibil de asa numitul realism. Acel film l-asi fi comentat intr-adevar, din acest punct de vedere, cel documentar.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Last edited by Cris; 12-05-2005 at 15:10..

Cris is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2005, 15:38   #7025 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Cu riscul de a fi kickuit (pe buna dreptate) de Amyd, ma bag si eu. Nu e History Channel, dar nici nu trebuie sa suporti orice tampenie. Nu am vazut filmul, vorbesc in termeni generali.
Cris, ce parere ti-ar fi facut sa vezi, spre exemplu in Iisus din Nazareth al lui Zefirelli niste samurai sau niste soldati austrieci din WW1?
Ca mesajul sa fie credibil, trebuie ca pelicula sa respecte niste jaloane (nu numai istorice). Pe unii (cum as fi eu) regizorul ii pacaleste mai usor, pentru ca nu deosebesc un flail de un longsword sau o camasa de zale de un helmet
Pe altii ii pacaleste facand-o pe Cleopatra neagra. Etc.
Stiindu-l pe Harald atat de pasionat de istorie nu mi se pare deloc aiurea sa scada puncte mai tare decat arbitrii la olimpiada.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2005, 16:18   #7026 (permalink)

Amyd's Avatar

Haide ma', oameni buni, am fost eu prea subtil cu avertismentul initial? Sa fiu mai precis: nu stricati placerea oamenilor de a da si citi note pe thread-ul asta.

Discutiile despre cine e crestin si cine e anti-crestin se pot purta pe PM, iar daca vreti sa discutati mai in amanunt Kingdom of Heaven, iete thread-ul.

Mersi de intelegere,
Andrei

Amyd is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2005, 19:36   #7027 (permalink)
Registered User

Reptile's Avatar

A Cinderella Story 8/10 <3 Hilary Duff ( edit: subiectiv rau )

Last edited by Reptile; 13-05-2005 at 03:41..

Reptile is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2005, 23:04   #7028 (permalink)
Registered User

DEMON[mk]'s Avatar

My Baby's Daddy 5/10 se vrea a fi o comedie. Am crezut ca daca l-am pe Eddie Griffin o sa fie caterinca dar n-a fost. O comedie cu puternice accente moralizatoare. Booring.

DEMON[mk] is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 00:30   #7029 (permalink)
Evil Unicorn

Masli's Avatar

o viata aproape perfecta - 6/10 - nice popcorn muvie.

Masli is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 10:49   #7030 (permalink)
Banned

h4rdw4r3 h4ck0r's Avatar

Derailed 1/10 - O porcarie din 2002 cu Vandamme...

h4rdw4r3 h4ck0r is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 12:14   #7031 (permalink)
Registered User

THE bogdanel's Avatar

The Machinist.. 7.5~8/10 - un excelent film-noir cu Christian Bale (Equilibrium, Shaft) in rolul principal. Aduce un pic cu Fight Club.

THE bogdanel is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 16:49   #7032 (permalink)
Registered User

Cos2k's Avatar

XXX2 (5/10)... un film destul de slab fata de asteptari... cu toate ca distributia si efectele speciale nu au dezamagit idea si dezvoltarea acesteia lasa mult de dorit. nu am mai vazut de mult un film lansat cu atat de multe erori de logica. in plus numarul de scene parca desprinse de realitate este incredibil. amprenta inconfundabila a unei urmari hollywoodiene...

Cos2k is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 17:11   #7033 (permalink)
noob slayer

keee's's Avatar

Triple X 2 - 6/10 l-am luat ca atare, adica ca pe un film de actiune unde "sufereala" este permisa si nu m-a intersat sa critic nenumaratele legi care le incalca Rob Cohen si Ice Cube

keee's is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 17:17   #7034 (permalink)
k'davr

k'tav's Avatar

bad santa - 7, comedie neagra, are unele faze chiar misto

k'tav is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 17:28   #7035 (permalink)
Banned

h4rdw4r3 h4ck0r's Avatar

The Pacifier 6/10 - Vin Diesel , intr-o comedie... NOT Good

Old 13-05-2005, 19:12   #7036 (permalink)
nostalgic/fabrici şi uzine

nokia2010's Avatar

"Once a thief (A fost odată un hoţ)"- Franţa/S.U.A. (1965) cu Alain Delon şi Ann Margret 10/10. Imaginile alb-negru au creat o atmosferă mai palpitantă...
http://www.imdb.com/title/tt0059540/

nokia2010 is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2005, 19:46   #7037 (permalink)
Banned

h4rdw4r3 h4ck0r's Avatar

The Interpreter 9/10 - Un film excelent cu o distributie de zile mari.

Old 13-05-2005, 23:50   #7038 (permalink)
Registered User

Reptile's Avatar

The Machinist 7.5/10 pt Christian Bale ce-a facut pt rolu' asta

Reptile is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2005, 01:08   #7039 (permalink)
bunnysexual

nihasa's Avatar

Hitch 8/10 nu pot spune exact de ce .... dar mi`a placut

nihasa is offline    Send Message via Google Talk to nihasa Reply With Quote
Old 14-05-2005, 01:15   #7040 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

the machinist : 8 /10 Mi-a placut, desi oarecum previzibil si genul de scenariu e deja cam fumat.

42 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules