Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 24-01-2003, 01:55   #781 (permalink)

Signs 8\10. Subiectul a fost banal dar forte bine pus in scena,zic eu...Atat de bine pus in scena incat a reusit sa ma sperie de cateva ori ceea ce nu mi s-a mai intamplat de ceva timp...

ps: Trebuie sa vad The Ring!

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2003, 05:19   #782 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

The Ring - 9.5/10

Mi se spusese ca aceasta varianta e mai slaba decat originalu' japonez (care are doua parti), insa The Ring cre'ca este cel mai bine realizat film horror pe care l-am vazut vreodata, ba am tupeu' sa zic ca e chiar extraordinar, cu mult mai multe substraturi decat Mulholland Drive, film in care a jucat tot Naomi Watts.
La inceput am crezut ca este doar un amestec de Final destination si FearDotCom. Desi este vb de o caseta video, se incadreaza mult mai bine in scenariu decat site-u' din FearDotCom care este un leit-motiv cretin si total nerealist in contextu' respectiv (si nu numai).

Cum a spus si Jinks(), filmu' te tine in priza de la inceput si pana la sfarsit fiind ajutat enorm si de simboluri: apa (moarte si viata), ochii (sufletu'), cercu' (alfa si omega). Apropo de intelesu' acestui ultim simbol, se dovedeste ca cercu' este elementul principal inca din dialogu' de inceput: "Am auzit ca ar fi tot felul de unde magnetice, care se plimba prin aer din cauza televizorului si a castilor. Pierdem de zece ori mai multi neuroni decat ar trebui in mod normal", afirmatie a carei justete incepi sa o iei in considerare abia la final - geniala autoironie.

Finalu' este surprinzator. Desi pana la urma este un cliseu, poti fi pacalit inainte ca acesta sa aiba loc din cauza scenariului, dar si datorita faptului ca nu ai fost atent la doua chestii negre care, btw, au forma unui inel (am fol. cuvantu' "chestii" deoarece nu am vrut sa pun un spoiler).
Am ramas putin nedumerit dupa ce s-a terminat, noroc ca am citit comentariu' de pe imdb - cine nu a inteles si vrea sa se lamureasca sa citeasca acest spoiler care demonstreaza ca filmu' este mult mai complex decat pare la prima vedere.

Cre'ca The Ring nu se refera doar la inel (inel in sens de cerc asa cum este in film), ci si la "to ring" (a suna) - telefoanele care suna sunt unu' din simbolurile obsedante din film.

Hot-line©

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2003, 09:33   #783 (permalink)
MMC
Registered User

Impostor 8,5/10.
Mi-a placut deosebit si chiar daca din cauza unora(unuia) care nu a pus spoiler pe mesaj si nu a agreeat filmul am cam mirosit ceva finalul oricum m-a lasat cu gura cascata. Bun . De vazut.

MMC is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2003, 13:35   #784 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

MMC, deci nu am "gresit" cand i-am dat 9/10, in ciuda tuturor spumelor lui Jinks care tipa ca e film prost sfatuindu-te sa nu te uiti

Me©

Old 24-01-2003, 13:39   #785 (permalink)
MMC
Registered User

Da corect. Acum caut The Ring pe dvd dar vad ca nu e pe nicaieri. Pe divx nu vreau sa-l vad pt ca vreau sa se vada si sa auda brici asa ca si Impostor(chiar daca am monitor de 19").
I love 5.1 and flat tv.

MMC is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2003, 14:52   #786 (permalink)
Trickster

Jinxie's Avatar

Huh?

Unde am zis eu ca nu e un film misto?

Jinxie is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2003, 00:59   #787 (permalink)
the Friendly Ghost

CASP3®'s Avatar

lotr2 - 6

not another teen movie - 8

scooby doo - 7 - daca il privesti ca un film serios, atunci it sucks, dar daca il privesti dpdv al unui desen animat, e misto

i spy - 7 - a scos cateva rasete de la mine, deci o pot considera o comedie OK ...

tuxedo - 6 - ma asteptam la SFX mai misto, insa e ok ... trebuie admirat Jackie Chan ... it's not that easy sa te prefaci ca, corpul tau face ceva care tu nu ii comanzi

CASP3® is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2003, 01:12   #788 (permalink)
the Friendly Ghost

CASP3®'s Avatar

SPOILER ALERT, GODDAMIT !

007 - die another day - 7 - daca nu as fi fost un fan 007 i-as fi dat mai putin ... SFX sunt misto, gadgeturile sunt misto insa sunt unele chestii care m-au cam ofticat:

1. cand filmul incepe, ca oricare alt 007, cu el intr-o misiune, aici e prins si tinut in captivitate 14 luni apoi eliberat ... cand ai reusit sa-l capturezi pe cel mai bun agent secret britanic, il UCIZI, nu il lasi in viata

2. se pune mult prea mult accent pe acel 00 (asasin - are voie sa omoare pe loc, no questions asked) ... ba ca i-l ia, ba ca il are inapoi, ba ca e prea periculos sa se culce o tipa cu un 00 ...

3. este primul film din istoria James Bond cand, intrebat cine este, raspunde "James Bond" si nu "Bond. James Bond" ! ! ! ! ! ! ! ! ! asta efectiv il distruge, cu toate ca alta data cand este intrebat (cred ca e intrebat doar de 2 ori) raspunde cum scrie la carte.

in rest e ok...toate comentariile facut cum ca ar fi prea vulgar din cauza fazei cu tipa aia, cum ca arata cum si-o trag ... it's bullshit ... la fel si faza ca el fumeaza un trabuc cubanez ... cel mai tare m-a ofticat faza cu Bond. James Bond (si anume ca nu a zis asa) ...

cica asta ar fi ultimul 007 al lui Brosnan, si ca urmatorul Bond ar fi Kurt Russell .... vedem ....

sorry daca am stricat din placerea alora care nu l-au vazut inca

CASP3® is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2003, 01:51   #789 (permalink)
Registered User

zoso's Avatar

mda, am vazut si eu azi Die Another Day si parerea mea e ca, daca l-as prinde vreodata pe james bond sau oricare alt spion, l-as impusca din prima, fara sa mai stau la discutii inutile si schimburi de opinii in plus. absolut plicticos filmul.

zoso is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2003, 02:18   #790 (permalink)
Bursucul vesel

Salgado88's Avatar

casperweb, data viitoare baga un spoiler alert, k? Nu ca m-ar interesa prea mult filmele cu James Bond, da' poate ca altzii sunt de alta parere, si atunci le furi din placerea vizionarii ...

88.salgado88.

The thruth is out there.

Salgado88 is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 00:20   #791 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

"...cu mult mai multe substraturi decat Mulholland Drive". Poate ne spui si noua pe ce iti bazezi aceasta afirmatie Assasine.

jmf is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 00:35   #792 (permalink)
Registered User

Haggis McMutton's Avatar

week-end-ul la HBO

Destul de slab. Unde sunt filmele de alta data ?

sambata , Double Take (nota 4) o comedie cu negri departe de comediile cu Wesly Snipes sau Eddie Murphy.

duminica , Someone like you (nota 6) un film romantic avand-o in rolul principal pe simpatica Ashley Judd. o poveste destul de simplutza dar mi-a placut interpretarea. si mi-a placut si sfarsitul

Haggis McMutton is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 01:38   #793 (permalink)
Moderator

Quote:
Mi se spusese ca aceasta varianta e mai slaba decat originalu' japonez (care are doua parti)
Recomand calduros varianta japoneza; are 3 parti, a aparut si un prequel -Ring 0- ce se vrea explicativ. Mai exista si un serial TV pe aceeasi tema, inclusiv inca vreo 2 filme, demne de uitare totala.

Ring 2 mi s-a parut absolut irespirabil, si merita sa fie urmarit imediat dupa Ring, pentru a nu se pierde efectul primului si pentru a respecta cronologia filmului; in rest, in cea mai pura traditie japoneza filmele nu explica deloc anumite scene; s-a presupus ca sunt cunoscute din carte.

In rest ce era de spus s-a spus, e un horror extrem de subtil, in care nu veti o picatura de sange sau alte scene sangeroase, insa cu atmosfera absolut superba.

Ring&Ring2 vizionate back to back: 9/10

Ring 0 - 8 - 8.5/10

PS. Nu exista nici un fel de inele prin versiunea japoneza, dar ringuuu telefoanele in nestire

mike is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 01:42   #794 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

jmf, daca te-ai uitat la The Ring, citeste linku' din postu' meu anterior, explica multe chestii

mike, n-ai spus nimic de varianta americana

Alo©

Old 27-01-2003, 01:47   #795 (permalink)
Moderator

Nu am vazut-o inca, asa ca nu ma pronunt deloc. Stiu doar ca Sadako a devenit Samara.

http://ringworld.somrux.com/index.htm - un site excelent despre film...

mike is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 11:36   #796 (permalink)
Hatamoto

Hideyoshi's Avatar

Green Mile, The - 9/10 ... e un film nu shtiu cum ... inca ma mai gandesc de ce mi-a placut.

Hideyoshi is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 11:44   #797 (permalink)
Psychedelic mind

TranceRem's Avatar

equillibrium ... nici nu stiu ce nota sa ii dau . chestia e ca filmu mi s'a parut total diferit de ce a aparut anu asta , e o combinatie de matrix si minority report . cred ca s'a inspirat dintr'o carte de ray bradburry - fahrenheit 38 parca. si lotr2 care e superb , mai ales la calitate dvd . ultimu bond e pentru copii ca toate filmele seriei...deja a inceput sa ma plictiseasca si m'am ofticat la sf ( mai bine murea negresa ... god ce buna era tipa aia evil )

TranceRem is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 20:00   #798 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Showtime - 6/10 Am crezut la inceput ca e un film plin de clisee, insa s-a dovedit a nu fi asa. Desi exista unele, celalalte sunt ocolite cu eleganta. N-am inteles dc lui Robert de Niro, mare actor, ii venea sa rada tot timpu', chiar si in cadru' secventelor care cereau maxima seriozitate impusa de rol

The Road to El Dorado - 5/10 Dragutel... si cam atat.

Under Suspicion - 6/10 Fiindca s-a vrut un fel de film gen piesa de teatru (2-3 decoruri principale) a avut niste faze destul de subtiri. Recomandat pedofililor

Red Planet - 5/10 Un SF care a vrut sa iasa din tiparele genului. Pune in discutie o gramada de probleme pe care apoi le lasa nerezolvate.

Salton Sea - 7/10 S-a pedalat parca prea mult pe niste efecte scenaristice cam fumate. Finalu' s-ar putea sa nu placa unora.

Ta-ta-ta©

Old 27-01-2003, 20:45   #799 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Minority Report - 7/10 - nimic special la filmu' asta... am crezut ca e ceva de capu' lui dar... it's just another action movie (l-am vazut cam tarziu da' asta e )

One Night At McCool's - 7/10 - o comedie oarecum neagra , da' nici in asta nu am vazut nimic special, decat pe Jewel (Liv Tyler) care arata bestial

Spy Game - 8/10 - nu sh ce sa zic despre filmul asta... e frumos si atat

Don't Say A Word - 7/10 - nu e exact ce ma asteptam, credeam ca e ceva mai psihologic dar e tot un film de actiune pana la urma.
The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Last edited by Sandman; 29-01-2003 at 21:55..

Sandman is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2003, 21:09   #800 (permalink)
Dog 4 Life

jiggy's Avatar

i spy 9/10 ( 7/10 dupa sistemul standard de notare )
foarte distractiv si relaxant
din pacate trebuie sa intelegi limba engleza ca sa te bucuri de dialoguri pt ca traducatorii au fost depasiti de situatie

Last edited by jiggy; 29-01-2003 at 00:24..

jiggy is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules