Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 25-01-2006, 17:42   #9741 (permalink)
noob slayer

keee's's Avatar

Everything Is Illuminated - 5/10 Desi are nota mare pe imdb filmul asta m-a plictisit groaznic, prima jumatate a fost ok, a doua in schimb...bla

Underworld: Evolution - 6/10 Nimic impresionant, 1 punct pentru cum arata personajul interpretat de Tony Curran in rest filmul este sub oricare "Blade"

The Wendell Baker Story - 5/10 Alt film care m-a plicti. Owen Wilson a fost degeaba in filmul asta. Iarasi dau 1 punct, de data asta pentru Eva Mendes care imi place

keee's is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2006, 19:11   #9742 (permalink)
Registered User

[quote=doro69]Din cate stiu eu Wallace este chiar numele scenaristului, William Wallace nu este decat un personaj inventat.. desi restul datelor istorice s-au pastrat..

poate ma insel si este doar o coincidenta de nume intre scenarist si eroul scotiei..

sigur te inseli

http://en.wikipedia.org/wiki/William_Wallace

jeje is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2006, 19:12   #9743 (permalink)
Registered User

ion100's Avatar

Quote:
Originally Posted by CEOK
king kong - 3/10 ... nu pierdetzi 2 ore. nu va luatzi dupa recomandari de genul: "filmul merita vazut pt efecte speciale deosebite". e ca si cand ai spune "am mancat ciorba stricata, dar era farfuria frumoasa si tacamurile de argint"
ai dreptate...am pierdut 2 ore degeaba

ion100 is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2006, 21:30   #9744 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

parca avea 3 ore... eu nu inteleg de ce nu stati voi linistiti acasa la televizor, uitandu-va la Nip/Tuck sau Totul despre Sex si va pierdeti timpul cu prostii d-astea.

Phone Boot - 7/10 - revazut. Nu e rau, dar nici nemaipomenit de bun. Daca vreti un film bunicel, care nici nu e lung, nu-l ratati.

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2006, 21:31   #9745 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

bad post

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2006, 21:36   #9746 (permalink)
Misa
Guest

Madagascar penguins in Christmas gaper - 9/10 foarte foarte foarte tareeeeee

Reply With Quote
Old 25-01-2006, 22:03   #9747 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by ion100
ai dreptate...am pierdut 2 ore degeaba
unora le place sa mai si viseze.

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 25-01-2006, 22:04   #9748 (permalink)
Registered User

gordonFreeman's Avatar

Quote:
Originally Posted by Misa
Madagascar penguins in Christmas gaper - 9/10 foarte foarte foarte tareeeeee
Mah eu ash zice ca merita 10 curat. Fara doar si poate.
RICO RULZZZZ !!!! KABOOOMMM !!!!!!
Software development is a race between the software engineers trying to build bigger and better idiot proof aplications, and the universe trying to build bigger and better idiots. So far the universe is winning.

gordonFreeman is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2006, 22:34   #9749 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

Hellraiser: Deader 1/10. Dar merita vazut, este facut in 2005 si turnat in Romania. Un deliciu. Sa vezi vagoanele noastre de metrou pline cu morti nemorti ca sa zic asa, sa vezi cum ii spune actrita principala taximetristului de la cobalcescu sa o duca pe "peanduri" ...hohoohohoh.

fetita muntilor is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 00:58   #9750 (permalink)
nick anterior: Foxy

karma's Avatar

Hellraiser O prietena a aparut in el, pentru cateva secunde in care apare ea am fost nevoita sa vad tot filmul. Dezastru...

Ca sa fiu on topic, ultimul film vazut...

The clearing - 6/10 Drama. Filmul e ok dar nimic extraordinar. Cam plictisitor dar pentru o dupa-amiaza friguroasa merge.

karma is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 01:04   #9751 (permalink)
mns
3-7-8

mns's Avatar

The Wendler Baker Story - 6.5/10 O comedie destul de buna, nu a fost porcoasa, ci doar amuzanta. Mi-a placut.

The Long Weekend - 4/10 O alta comedie, porcoasa, cu multe glume destul de sexoase. In mare a fost comic, dar prea exagerat.

The Man - 4/10 O alta comedie destul de proasta, nu inteleg cum a putut Samuel L Jackson sa accepte rolul. FIlm usor, dar cu glume cam naspa.

Jarhead - 7/10 Nici prea prea, nici foarte foarte. Filmul asta nu mi s-a parut o porcarie propagandistica. A prezentat totul destul de obiectiv.

Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit - 8/10 A fost un film placut si amuzant, mi-a placut, catelul a fost cel mai simpatic.

Brazil 10/10 - De departe cel mai bun film pe care l-am vazut in ultima vreme, daca nu cel mai bun film pe care l-am vazut pana acum. Excelent.

mns is offline    Send Message via Google Talk to mns Reply With Quote
Old 26-01-2006, 06:55   #9752 (permalink)
Registered User

zacusca_man's Avatar

8/10 underworld :evolution mi-a placut mai mult ca primu,raritate printre filme

zacusca_man is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 09:56   #9753 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Intrucat pinguinii aia care serbeaza Craciunul primesc note din ce in ce mai mari si pupaturi din ce in ce mai lipicioase, ma revolt si ii dau nota 6.
Ca sa nu ma fugareasca Amyd cu regulamentul in mana, incerc sa justific trollul.
Cu SPOILERE (nice color ).

In esenta este o posibila ecranizare a unei scurte nuvele, cu 6 personaje, dintre care 5 sunt cunoscute publicului de la o "emisiune" anterioara, Madagascar (doamna in varsta si pinguinii. De urs nu sunt sigur).
Fiecare pinguin este zugravit in mod diferit, are personalitatea lui (cam simplista, IYAM), au si motivatie in ce fac, sunt si haiosi.
Dar nota 9 sau 10 pentru un scurt metraj care nu se ridica la brâul lui Chubbchubbs, spre exemplu, este enorm.
Animatia nu este chiar pe gustul meu (nu am gusturi stricte, ma uit cu placere la Ed, Edd 'n' Eddie, la Disney sau la Genndy Tartakovsky), dar e buna. Sa zicem de nota 8.
Umorul este tipic american si se adreseaza strict copiilor mici, care se bucura la vederea unui pinguin sociopat expert in explozibili care are un singur cuvant in vocabular: Kaboom. Ii dau totusi 7 si pentru umor, prin prisma faptului ca desi actiunea se desfasoara foarte repede detaliile nu sunt lasate la intamplare.
Replay value? L-am vazut de 3 ori si nu prea mai am pofta sa-l vad inca o data. Daca ar fi fost lung metraj l-as fi vazut o singura data, clar. Sa spunem totusi 7, pentru ca exista scurt-metraje pe care nu le-as vedea de 3 ori.

Fac media notelor, rezulta 7 si ceva, rotunjesc la 8 pentru ca sunt bun la suflet si ii scad doua puncte ca sa le fac in ciuda celor care i-au dat 10. Rezulta nota 6, multumesc pentru atentie.

In ce priveste filmele eu sunt de parere ca nota 10 inca nu exista, e rezervata pentru acel film perfect pe care nu o sa-l vad niciodata. 9+ e nota maxima care se poate acorda, altfel risti sa cazi in capcana "umflarii rezultatului". Spre exemplu ai o fire mai sensibila, vezi un film care te-a emotionat peste masura si sub impresia de moment ii dai 10. Cu onestitate.
Dupa cateva zile realizezi ca nu a fost chiar perfect, ca au fost si 2-3 mici scapari, chiar daca foarte marunte. Ti-e rusine sa editezi postul si sa modifici nota. Ramane 10.
Dupa un an-doi, vezi un film care iti merge si mai bine la inima, si esti nevoit sa recunosti ca e mai bun decat cel dinainte. Ce faci, ii dai nota 11 (cum au procedat unii mai iuţi de mână)? Te faci de râs. Si pe deasupra ti se duce dracului sistemul de notare. Ii dai tot 10, dar ramai cu o mica nemultumire ca ai dat nota maxima la doua filme pe care nu le consideri de valoare egala.
Si atunci sa vezi dracia-dracului, ca in interval de o luna vezi alte doua filme mult mai bune decat cele pe care le-ai notat cu 10. Atunci sistemul de valori s-a dus naibii si te poti apuca sa notezi filmele aleator, pe principiul "daca filmul x a luat 10, cum poate y sa ia mai putin cand e de doua ori mai bun?".
Dupa inca o luna vezi un film o idee mai slab decat primul, dar scara de valori s-a stricat atat de tare incat note de genul 4, 5, 6 sau 8 nu mai au semnificatie reala, si ii dai nota 3, sau 1, sau 0, daca esti mai ambitios.
In clipa aia ajungi sa fi cu adevarat remarcat pe thread dupa notele excentrice de genul 0/10, 11/10, 16/10 sau 1.03/10.

Lucru care ar fi fost evitat foarte usor daca aveai putina minte de la inceput si atata orizont incat sa lasi putin loc in ambele parti ale scalei, ca poate inca n-ai vazut cel mai bun si cel mai prost film din viata ta.

Pa-ram-pam-pam.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 10:23   #9754 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Impartasesc si eu pozitia lui Ivan. L-am vazut acum cateva luni, insa nu m-am mai deranjat sa-l notez. Dar tot cam de 6 mi s-a parut.

42 is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 11:01   #9755 (permalink)
Registered User

gordonFreeman's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Intrucat pinguinii aia care serbeaza Craciunul primesc note din ce in ce mai mari si pupaturi din ce in ce mai lipicioase, ma revolt si ii dau nota 6.
Ca sa nu ma fugareasca Amyd cu regulamentul in mana, incerc sa justific trollul.

In esenta este o posibila ecranizare a unei scurte nuvele, cu 6 personaje, dintre care 5 sunt cunoscute publicului de la o "emisiune" anterioara, Madagascar (doamna in varsta si pinguinii. De urs nu sunt sigur).
Fiecare pinguin este zugravit in mod diferit, are personalitatea lui (cam simplista, IYAM), au si motivatie in ce fac, sunt si haiosi
.........

Pa-ram-pam-pam.
Imi place finalul onomatopeeic, auzi tu la el ... "Pa-ram-pam-pam" .
Acuma intru' apararea notei date, trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri innainte sa te apuci sa judeci.
Dupa cum chiar tu ai zis fiecare personaj e zugravit in mod diferit, fiecare beneficiaza de un caracter aparte, avem si o actiune si motivatie si haz...hmmm... ce vrei mai mult. Sunt o gramada de filme care in 3h nu reushesc sa picteze nici macar 2 personaje in randul lumii, darmite 4. Cat despre actziune, ce pot spune, e dinamica nu are pauze si nici sincope, din cate imi aduc aminte, deci intr-un cuvant "bine inchegata si dinamica" (1 + 1 + 1 + 1 = 1 pentru valori foarte, foarte, foarte mici ale lui 1 ), iarasi ceva ce mai greu vezi in ziua de azi intr-un filme de lung metraj.
Deci, to sum up, intr-un un scurt metraj ai personaje f. bine conturate, actiune logica si fluida (nu ne punem aici intrebarea cum de Rico avea un stick cu TNT in burta, ar insemna sa fim carcotasi), umor, animatzie A classe => 10.
N-am mai dat un 10, cred, decat pentru The Usual Suspects si cand o sa vad un film care o sa-l bata o sa mai dau unul (ya, right)

Skipper: Lets blow this popsicle stand, boys!
Rico: [Grabs stick of dynamite] Kaaboooom?
Skipper: Yes, Rico. Kaaboom.

Pa-ram-pam-pam ! (here, have 5 cents for copyright! )
Software development is a race between the software engineers trying to build bigger and better idiot proof aplications, and the universe trying to build bigger and better idiots. So far the universe is winning.

Old 26-01-2006, 11:46   #9756 (permalink)
Nick anterior: Bodo1181

New Age's Avatar

Underworld: Evolution = 9/10 superb ... frumos story ( cu toate ca deabia in aceasta parte apare storyul complet) efecte dragutze!
Jarhead = 6/10 merita vazut pentru faptul ca prezinta realitatea din spatele propagandei tv a americii

New Age is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 12:15   #9757 (permalink)
mns
3-7-8

mns's Avatar

Facem acum teoria notei 10? E un topic cu ultimele filme vazute, care e problema, dau ce nota vreau, acum parca vad ca nu mai da nimeni nici un 10 sa nu strice noul sistem de notare. Eu unul nu tin carnetele sau notite cu ce note dau la un film sau scriu o pagina intreaga cu teoria notei. Fiecare da pe moment ce nota vrea unui film.

mns is offline    Send Message via Google Talk to mns Reply With Quote
Old 26-01-2006, 12:46   #9758 (permalink)
Registered User

EmineMscu's Avatar

Pinguinii aia nu sunt alesi chiar aleator; e ca in bancurile alea: era un american, un rus, un englez si un japonez.... Nu vi se pare ca ala micu' are un accent si o fatza de Tony Blair? Pentru asta mi-au placut mai mult mie, pt aluzia politica

Si cu notele, totusi.... cu adik sa nu fim subiectivi ? E parerea mea, dau ce nota mi se pare potrivita acum
Crezi ca nu mai dorm la noapte daca vad un film mai bun decat cel pe care l-am notat ieri cu 10 ??
Din cauza asta pe imdb exista sectiuni pt note: varsta, sex......
si este un range de note de la 1 la 10. Pt asta exista MEDIA.

Underworld 7/10
Underworld Evolution 7,5/10

Filmele sunt chiar bune (nu asha de penale ca Blade 2 si 3), actiunea continua pe tot parcursul si nu exista momente moarte. ....si Kate Beckinsale in latex... wuaw

EmineMscu is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 13:11   #9759 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan

Fiecare pinguin este zugravit in mod diferit, are personalitatea lui (cam simplista, IYAM), au si motivatie in ce fac, sunt si haiosi.
Dar nota 9 sau 10 pentru un scurt metraj care nu se ridica la brâul lui Chubbchubbs, spre exemplu, este enorm.
Animatia nu este chiar pe gustul meu (nu am gusturi stricte, ma uit cu placere la Ed, Edd 'n' Eddie, la Disney sau la Genndy Tartakovsky), dar e buna. Sa zicem de nota 8.
Umorul este tipic american si se adreseaza strict copiilor mici, care se bucura la vederea unui pinguin sociopat expert in explozibili care are un singur cuvant in vocabular: Kaboom. Ii dau totusi 7 si pentru umor, prin prisma faptului ca desi actiunea se desfasoara foarte repede detaliile nu sunt lasate la intamplare.
Replay value? L-am vazut de 3 ori si nu prea mai am pofta sa-l vad inca o data. Daca ar fi fost lung metraj l-as fi vazut o singura data, clar. Sa spunem totusi 7, pentru ca exista scurt-metraje pe care nu le-as vedea de 3 ori.

Fac media notelor, rezulta 7 si ceva, rotunjesc la 8 pentru ca sunt bun la suflet si ii scad doua puncte ca sa le fac in ciuda celor care i-au dat 10. Rezulta nota 6, multumesc pentru atentie.

In ce priveste filmele eu sunt de parere ca nota 10 inca nu exista, e rezervata pentru acel film perfect pe care nu o sa-l vad niciodata. 9+ e nota maxima care se poate acorda, altfel risti sa cazi in capcana "umflarii rezultatului". Spre exemplu ai o fire mai sensibila, vezi un film care te-a emotionat peste masura si sub impresia de moment ii dai 10. Cu onestitate.
Dupa cateva zile realizezi ca nu a fost chiar perfect, ca au fost si 2-3 mici scapari, chiar daca foarte marunte. Ti-e rusine sa editezi postul si sa modifici nota. Ramane 10.
Dupa un an-doi, vezi un film care iti merge si mai bine la inima, si esti nevoit sa recunosti ca e mai bun decat cel dinainte. Ce faci, ii dai nota 11 (cum au procedat unii mai iu?i de mân?)? Te faci de râs. Si pe deasupra ti se duce dracului sistemul de notare. Ii dai tot 10, dar ramai cu o mica nemultumire ca ai dat nota maxima la doua filme pe care nu le consideri de valoare egala.
Si atunci sa vezi dracia-dracului, ca in interval de o luna vezi alte doua filme mult mai bune decat cele pe care le-ai notat cu 10. Atunci sistemul de valori s-a dus naibii si te poti apuca sa notezi filmele aleator, pe principiul "daca filmul x a luat 10, cum poate y sa ia mai putin cand e de doua ori mai bun?".
Dupa inca o luna vezi un film o idee mai slab decat primul, dar scara de valori s-a stricat atat de tare incat note de genul 4, 5, 6 sau 8 nu mai au semnificatie reala, si ii dai nota 3, sau 1, sau 0, daca esti mai ambitios.
In clipa aia ajungi sa fi cu adevarat remarcat pe thread dupa notele excentrice de genul 0/10, 11/10, 16/10 sau 1.03/10.

Lucru care ar fi fost evitat foarte usor daca aveai putina minte de la inceput si atata orizont incat sa lasi putin loc in ambele parti ale scalei, ca poate inca n-ai vazut cel mai bun si cel mai prost film din viata ta.

Pa-ram-pam-pam.
c'mon, "Kowalski, gimme options!" e de mare exceptie.
la fel cum e si faza cu "Blend! Blend!" cand se lipesc de maicutze.
in plus... pinguini obsedati de armata? pai numai pentru asta merita niste bile albe.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2006, 13:44   #9760 (permalink)
Registered User

gordonFreeman's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou
c'mon, "Kowalski, gimme options!" e de mare exceptie.
la fel cum e si faza cu "Blend! Blend!" cand se lipesc de maicutze.
in plus... pinguini obsedati de armata? pai numai pentru asta merita niste bile albe.
pinguini obsedati de armata

Eu il prefer pe Skipper cu al lui "Shitake mushrooms! "

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules