Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 28-01-2006, 19:13   #9781 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Assassin
Nota 10 exista. Cel putin la scoala. Unii iau 10 la tabla inmultirii, altii cand scriu un eseu. De asemenea, poti sa iei 10 si in clasa I, da' si in clasa a X-a - se scade prin comparatie din valoarea acelui 10 din clasa I? Nu. Fiindca atunci stiai de 10, chiar daca acu' poa' nu mai stii.

PS: Valoarea artistica a unei creatii umane se raporteaza in primu' rand la cea ce transmite, la impactu' pe care il are asupra trairilor noastre. Ori acestea nu sunt constante din diverse motive (fiecare clipa e unica, in anumite perioade apare o (de)sensibilizare a acestor trairi etc.) Cu alte cuvinte, nu mi se pare deloc gresit sa dau nota (10) unui film avand in vedere in principal contextu' in care l-am vazut si m-am raportat la el.
Nu pot decat sa spun, ca si Nastratin Hogea, "si tu ai dreptate".
Call me nazi, dar si eu am dreptate.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 00:50   #9782 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

nota 10 nu exista nici macar la scoala in clasa a 10ea. Daca eu fac de 10, colegul de banca scrie la fel dar mai frumos si ia 10 +. Si intodeauna se poate scrie si mai frumos.

Constant Gardener 8/10.

fetita muntilor is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 01:04   #9783 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

The Place Promised in Our Early Days - 7/10

Makoto Shinkai a devenit cunoscut dupa ce a creat de unul singur, pe calculatorul de acasa, un scurt metraj de animatie, Voices of a Distant Star, cel putin la fel de bun ca cele realizate de studiouri profesioniste. The Place Promised in Our Early Days are acelasi stil vizual distinct, dar ii lipseste in buna masura tensiunea si simplitatea predecesorului. Povestea e un amestec ciudat de absurditati comune in anime care in mana unui om talentat precum Makoto capata valente neasteptat de originale. De fapt filmul vrea mai degraba sa fie un vis decat o poveste realista sau logica si reuseste partial datorita imaginilor foarte frumoase. Problema e ca stilul vizual nu poate compensa in intregime ritmul lent si lipsit de profunzime reala. Dincolo de complexitatea care face ca o vizionare sa fie insuficienta pentru a intelege totul, esenta filmului e destul de simpla - nostalgie dupa o lume ideala care in copilarie parea tangibila, dar pe care maturizarea si realitatea o tin mereu la distanta, fara a o putea face uitata.

Adin is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 02:22   #9784 (permalink)
Registered User

Top Gear Best Of 2004 7/10, este mai sezonul 2005 !

Adin, interesant filmul da-mi un PM daca ai filmul pe cd sau dvd.

Opteron is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 05:18   #9785 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by fetita muntilor
nota 10 nu exista nici macar la scoala in clasa a 10ea. Daca eu fac de 10, colegul de banca scrie la fel dar mai frumos si ia 10 +. Si intodeauna se poate scrie si mai frumos.
Nu stiu de ce am impresia ca daca continutul e acelasi, nota va fi aceeasi (fara + sau -)....dar poate am eu o impresie gresita despre sistemul de notare in licee

marqq is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 07:26   #9786 (permalink)
insider
Guest

Sunteti de-a dreptul penibili cu dezbaterea asta legata de nota zece...
Ivan din moment ce tu "nu o sa vezi" acel film de nota 10, care pentru tine 'nu exista'....lasa-ne pe noi muritorii de rand.....sa fim impresionati de fiecare pelicula.....care starneste in noi diverse sentimente si sa le dam 11 sau ce nota dorim.....pt ca asta e rolul acestui thread.
Sau am impresia ca tie ti-e frica sa nu cazi TU in acea capcana....de a descoperi treptat ca criteriul de comparatie al filmelor variaza in functie de fiecare film vizionat....si nu cred ca realizezi ce penibil suna ceea ce spuneai in legatura cu 'editarea' postului....
Ai postat in trecut poate ceva pe vreun forum, tot bazat pe un sistem de notare si ai dat o nota prea mare si ai fost luat la misto? sau cum sta treaba?
Chiar crezi ca cei care citesc si posteaza la rubrica ultimul film vazut ....au un simt al responsabilitatii fata de forumul asta atat de profund incat sa le pese de reactiile celor care le citesc notele? E pur si simplu ceva 'casual', lumea se uita la filme, vine aici si posteaza titlul ultimului film vazut, ii da o nota in functie de cat de mult le-a placut sau in functie de cum i-a impresionat si mai adauga un mic comentariu eventual cu privire la acel film, simple as that....tu cred ca vrei sa-l transormi in mai mult, in ceva ce nu e..si in ceva ce nu poate fi.

In aceeasi ordine de idei....azi urc in tramvai....si vad o femeie care sta la 2 metri de mine, si analizand-o ...incep sa-i apreciez frumusetea si trasaturile....si ajung la concluzia ca este o femeie foarte frumoasa...si ii dau nota 10 (www.hotornot.com style), pt ca a reusit sa ma impresioneze prin fizicul si prezenta ei...
Cand voi cobora din acest tramvai si voi urca intr-un troleu peste 15 minute probabil voi observa o alta femeie care imi va rapi doar un '6'......dar e posibil ca dupa 30 minute.....cand ma voi intoarce cu alt troleu sa observ o alta femeie care de asemenea ma va impresiona atat de mult incat sa-i dau nota 10....prin alte trasaturi decat prima 'premianta' cu 10, sau poate prin cateva trasaturi comune cu ale ei..si asta nu pt ca as fi o persoana usor impresionabila, asa cum s-ar trage foarte usor si convenabil concluzia , ci pt ca fiecare persoana e diferita si fiecaruia ii place altceva, chiar daca marea majoritatea urmeaza anumite pattern-uri si au afinitati comune....

Deci tu esti calatorul ala din tramvai care indiferent daca vede 1 milion de femei pe zi care se perinda prin fata sa.....si chiar daca i se va strecura prin secret si miss world 2006 prin fata ochilor sai, el ii va da doar 9+ pt ca el crede ca nu exista femeia de nota 10, chiar daca aceasta a fost unanim aleasa.....el doar nu este dispus sa dea nota 10 pt ca el crede probabil ca acesta poate fi interpretat intr-un anumit fel (gresit) de cei din jur...posibil ca o slabiciune sau ceva de genu..si probabil ca el merge pe filozofia: "daca-ti doresti mult..obtii putin....iar daca-ti doresti putin.......obtii 'nimic' (sau corect gramatical ar fi "nu obtii nimic"))
probabil asta-i mentalitatea ta...

Nu cred ca esti tu in masura sa afirmi ca exista sau nu filme de nota 10..

Dintr-un anumit punct de vedere ai dreptate doar asupra unui aspect....anumite filme te pot impresiona pe moment si din 'inertie'....poti tinde sa-i dai o nota mai mare......decat cea care i-ai da-o .....mai tarziu, dupa o zi, doua..la rece......sau dupa ce-l vei confrunta cu un alt film care se va dovedi mai 'impresionant' pt tine...
Sper ca n-am ofensat pe nimeni.......doar ca m-am simtit ofensat de modul cum bateti campii de pe un thread pe altul.....indepartandu-va de la subiect...
Mi se parea mai justificat parca sa se certe 2 persoane aici cu privire la faptul ca unuia i-a placut filmul X si celuilalt nu i-a placut....decat ceea ce faceti voi acu'.....incercati sa despicati firu' de par nu in 4 ci intr-un numar exponential mai mare.....
Eu zic sa revenim la discutii legate de filme si sa lasam filozofiile de doi bani...
LE: scuzati-mi lipsa de coerenta, e dimineata si n-am dormit

Last edited by insider; 29-01-2006 at 07:41..

Reply With Quote
Old 29-01-2006, 09:37   #9787 (permalink)
Mostly Harmless

Ivan's Avatar

Am incercat sa citesc tot postul tau dar m-au descurajat kilogramele de puncte-puncte. Sorry.

Daca mai este lume care s-a simtit lezata personal de postul meu cu notele, e rugat sa trimita mail sau PM; am senzatia ca si rabdarea lui Amyd are limite.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 09:38   #9788 (permalink)
Registered User

max003's Avatar

Trasamerica
8

Mai... deosebit!

max003 is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 09:46   #9789 (permalink)
Moderator

Insider, mergi sa te dai cu tramvaiul, iti lasi hormonii sa zburde,poate te mai calmezi, si lasa-l pe Ivan in pace. Daca nu erai de acord cu ideea lui te puteai limita la explicatia cu femeile, fara balariile de genul "realizezi cat de penibil", "ai fost luat la misto" si "asta e mentalitatea ta".

On-topic:

Closer - cel putin 8/10. Am cautat threadul si am gasit un post al lui Lou care spune ca e un horror de dragoste. Exact asta e. Momentul de ruptura in care din deasupra tuturor ajungi rock bottom e foarte greu de sesizat.

Eternal sunhine of the spotless mind - aceeasi nota. Mi-a placut un pic mai mult ca primul datorita opimismului din final. Suntem egali cu suma amintirilor noastre. Well, poate nu chiar riguros egali, insa foarte aproape.

Ong-bak - tot 8/10, insa strict in cadrul genului sau, altfel nu s-ar compara in mod evident cu primele 2 (nu mai stiu daca nu cumva l-am mai notat o data ). Imi plac teribil filmele astea Fata de Ong-bak, Danny the dog primeste nota 3 cu fluieraturi. Am mai zis deja insa trebuie sa repet, Jet Li a luat-o razna, scoate numai tampenii, ar trebui sa se intoarca in Hong-Kong si sa se concentreze pe Twin Warriors - The Return. Am inteles ca ar mai fi aparut ceva cu Tony Jaa sau cum il cheama, il are cineva pe disc?

axelg is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 10:50   #9790 (permalink)
Efficiency

Rezare's Avatar

Underworld - 7/10. Mi s-a parut mai bun ca al doilea, dar in fine

Rezare is online now    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 12:08   #9791 (permalink)
Registered User

Adin's Avatar

Quote:
Originally Posted by insider
In aceeasi ordine de idei....azi urc in tramvai....si vad o femeie care sta la 2 metri de mine, si analizand-o ...incep sa-i apreciez frumusetea si trasaturile....si ajung la concluzia ca este o femeie foarte frumoasa...si ii dau nota 10 (www.hotornot.com style), pt ca a reusit sa ma impresioneze prin fizicul si prezenta ei...
Poate ca pentru tine e de ajuns sa vezi niste picioare frumoase in tramvai ca sa realizezi ca ai gasit femeia perfecta. Altii sunt interesati si de ce are in cap femeia respectiva, cat de calda sau inteligenta este sau cat de unica e personalitatea ei. Asta e diferenta intre adolescent excitat si barbat destept si cu experienta. E asemanator si in cazul filmelor - a descoperi perfectiunea in fiecare zi nu denota decat fie lipsa de experienta fie lipsa de gust. Nu te opreste nimeni sa juisezi intelectual si sa imprastii note de 10 de fiecare data cand judeci un film sau o femeie in stilul www.hotornot.com dar tu esti cel penibil daca iti inchipui ca asa ar trebui sa faca toata lumea.

Adin is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 12:44   #9792 (permalink)
Registered User

Auggie's Avatar

warning 0/10 prooost ! rau de prost , am rezistat 1/2 de film si am regretat timpul pierdut

Last edited by Auggie; 30-01-2006 at 08:37..

Auggie is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 13:36   #9793 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

Waiting... - 7,5/10 - comedie depre asa zisa viata dintr-un restaurant cu tipul din Van Wilder si alti cativa actori cunoscuti. A fost f amuzant, asa cum ar trebui sa fie genul asta de comedie mai usoara. Mi-a placut mai ales "jocul cu penisul" . A avut cateva chestii scarboase mai ales la sfarsit (dar in acelasi timp amuzante). Cred ca a fost prima data cand mi-am acoperit ochii cand am vazut par pubian de femeie . LOL. Nu cred ca o sa mai mananc vreodata intr-un restaurant (nu ca as fi mancat prea mult pana acum). Trebuie vazut filmul asta, chiar si numai sa aflati ce e "sarea cu usturoi".

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 14:44   #9794 (permalink)
noob slayer

keee's's Avatar

Never Been Thawed - 5.5/10 boring in cea mai mare parte, 2 3 glumite scapate asa dar in rest nimic captivant, nu va spun despre ce e ca nu are rost

Seven Mummies - 1/10 Cum este posibil sa existe un asa film.

Elizabethtown - 6.5/10 Nu sunt fan Bloom, Kristen Dunst nici atat, dar in filmul asta mi-au placut amandoi.

Bachelor Party - 6/10 O comedie din 84. Un Tom Hanks tanar, "caterinca" expirata. M-a dus cu gandul la Liceenii la unele faze

keee's is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 15:01   #9795 (permalink)
Registered User

Haggis McMutton's Avatar

Elizabethtown . 7/10

Unul dintre putinele filme in care Orlando Bloom are o prestatie decenta. Chiar mi-a placut de el. Rolul principal feminin apartine simpaticei Kirsten Dunst. O poveste interesanta : Orlando care e concediat de la firma doreste sa se sinucida, dar afla ca i-a murit tatal si se duce in Elizabethtown, un oras la tzara, sa vada ce-i de facut. Pe drum o gaseste si pe Kirsten. O poveste romantica, ce merge in paralel cu funerarile. Foarte multa muzica buna in acest film. Foarte, foarte buna....si doresc sa amintesc pe unul dintre muzicienii mei preferati care a contribuit la soundtrack : Tom Petty.

Haggis McMutton is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 15:13   #9796 (permalink)
insider
Guest

Quote:
Originally Posted by Adin
Poate ca pentru tine e de ajuns sa vezi niste picioare frumoase in tramvai ca sa realizezi ca ai gasit femeia perfecta. Altii sunt interesati si de ce are in cap femeia respectiva, cat de calda sau inteligenta este sau cat de unica e personalitatea ei. Asta e diferenta intre adolescent excitat si barbat destept si cu experienta. E asemanator si in cazul filmelor - a descoperi perfectiunea in fiecare zi nu denota decat fie lipsa de experienta fie lipsa de gust. Nu te opreste nimeni sa juisezi intelectual si sa imprastii note de 10 de fiecare data cand judeci un film sau o femeie in stilul www.hotornot.com dar tu esti cel penibil daca iti inchipui ca asa ar trebui sa faca toata lumea.
Nu stiu ce te face sa legi niste picioare frumoase de femeia perfecta,iar eu am facut referinta la ceva ...tu ai inteles ce-ai putut....sau ce-ai vrut.
Multumesc ca mi-ai explicat cum sta treaba cu inteligenta si caldura unei femei, si alte calitati care ii contureaza personalitatea, banuiesc ca aluzia cu adolescentul a fost la mine,insa subtilitatea ta lasa de dorit.
Tu ai interpretat in felul tau ce-am zis, dar asta nu inseamna ca lucrurile stau asa.

Nu transforma discutia asta in ceva despre mine , capacitatea sau incapacitatea mea de a da o nota unui film, daca doresc pot sa dau nota 10 la 20 de filme..pt ca asa doresc eu, asta nu inseamna neaparat ca dau dovada de lipsa de gust, poate daca tu ai plans la Titanic asta nu inseamna ca trebuie sa ma emotioneze si pe mine, credeam ca macar chestia cu gusturile e clara pt tine dar observ ca nu e.
Sa-nteleg ca daca eu vad intr-o saptamana 5 filme si la 2 le dau 10 dau dovada de slabiciune? sunt usor impresionabil? nu sunt capabil sa inteleg un film sau sa-l apreciez la adevarata lui valoare? trebuie sa urmez niste scoli speciale ca sa le pot nota in acelasi sistem ca voi? ce e nevoie ca sa intru in cerculetu vostru de oameni culti si atotstiutori?

Nu cred ca mai are sens sa discutam off-topic.

Reply With Quote
Old 29-01-2006, 16:13   #9797 (permalink)
noob slayer

keee's's Avatar

Insider dude, eu am impresia ca esti putin frustrat, sau ca tu defapt ai o placere imensa sa te certi. Din posturile tale de mai sus trag concluzia ca esi pe principiul "gusturile nu se discuta" nu? ok, pai si atunci cate interventii ai avut tu pe threadul asta si nu numai prin care te iei de useri ca ce le place lor e naspa ? Sau cum sta treaba aici? Eu dadusem 7 sau 8 filmului King Kong si ai sarit pe mine ca pm cum sa dau nota aia filmului.. Pana la urma fiecare isi spune parerea nu? Sa te iei de altii ca au dat nota mare/mica unui film este o aberatie din punctul meu de vedere.

keee's is offline    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 16:36   #9798 (permalink)
Moderator

memoirs of a geisha 8/10 o poveste frumoasa. frumos spusa. frumos filmata.

ild12 is online now    Reply With Quote
Old 29-01-2006, 17:46   #9799 (permalink)
insider
Guest

keee's ai dreptate, am gresit cand am comentat la adresa ta cu privire la king kong, cat si cu privire la notele altora, dar acest lucru nu s-a mai intamplat, pt ca am constientizat ca am fost prost
my bad

Reply With Quote
Old 29-01-2006, 19:08   #9800 (permalink)
Registered User

marqq's Avatar

Quote:
Originally Posted by insider
Sa-nteleg ca daca eu vad intr-o saptamana 5 filme si la 2 le dau 10 dau dovada de slabiciune? sunt usor impresionabil? nu sunt capabil sa inteleg un film sau sa-l apreciez la adevarata lui valoare?
..cam asta ar insemna..
Snatch (revazut) 9/10 Damn Guy Rithie is good

marqq is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules