![]() |
| ||||||||
| Notices |
| Thread Introduction |
| In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe. Note 10 - perfect 9 - extraordinar 8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere) 7 - bun (mi-a placut fara rezerve) 6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat) 5 - asa-si-asa 4 - prost 3 - foarte prost 2 - execrabil 1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie) 0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #9961 (permalink) | ||
|
Pana la urma respecta cineva sistemul ala de notare? Sau e pus asa la libera alegere a fiecaruia ca am vazut si 9.2 sau 8.5, chiar e asa greu sa faci o departajare? The Descent - 7/10 - mi-a placut fara retineri ![]() Life of David Gale - 8/10 - ca de obicei filmele cu Spacey te tin in priza pana la sfarsit, si ce final ... Virgin Suicides - 6/10 - bun pentru adolescenti, eventual fete, pe mine nu m-a impresionat prea tare, bine facut totusi The matador - 6/10 - spre sfarsit nu mai e deloc amuzant si e chiar plictisitor Memoirs of a gheisha - 6/10 - pentru ca nu e vorbit in japoneza, altfel lua 7 Jarhead - 7/10 - primul film mai serios pe tema razboiului din Irak Broken Flowers - 7/10 - Bill Murray e inca un mare actor, el face tot filmul, ar mai fi Sharon Stone care arata destul de bine ![]() Saw 2 - 7/10 - pentru final, in rest e mai slab ca primul Football Factory - 5/10 - in afara de expresii licentioase in engleza de cartier, nimic interesant
__________________ Omul are iluzia ca vorbeste cu lumea întreaga la calculator. El e de fapt singur (Octavian Paler) | |||
|
| | #9962 (permalink) | ||
|
"Into the Blue" 5/10 OK deci actiune cu balaceala prin Caraibe ce contine: Paul Walker Texas Ranger, Jessica Alba in costum de baie (2 piese), inca o gagica topless, rechini pasnici si respectiv rechini agresivi, pisici de mare, recif de corali, pesti multicolori, traficanti de droguri, avion (cu droguri) prabusit in ocean, una bucata nava de pirati esuata cu comoara in aur ascunsa la bord, putin pac-pac, multa scufundare si ceva "all you need is love". Trece timpul cu el si e placut pentru pesti (se spune ca privitul pestilor relaxeaza dar nu pot confirma pentru ca am 2 pisici => no acvariu). Anyway, astept "Open Water"! (de ce, pentru ca se pare ca are rechini decenti)
__________________ I eat dead people! | |||
|
| | #9963 (permalink) | ||
| The final cut 7.5/10 - Interesant ca aspect si ca idee,cam slab regizat insa,si un pic cam "self-evident" Fight Club 8.5/10 - Nu cred ca este cineva care sa nu fi vazut filmul acesta,tocmai de aceea exista posibilitatea ca el sa fie revazut cu un anumit interes..oricum..."Lucrurile pe care le detii si care, in final, ajung sa te detina" Johnny Got His Gun 8/10 - Un film bun,profund,te va transforma intr-un pacifist convins,si daca esti fan metallica iti va place cu siguranta cand vei descoperi ca din el este inspirat videoclipul piesei "One". Seven 9/10 - O capodopera care te tine pe scaun pana la sfarsit cu o curiozitate iesita din comun,chiar si la o anumita revizionare. American History X - 8.5/10 - Acest film contine raspunsul la intrebarea "What is the meaning of life",si cu asta am spus totul.
__________________ "Don't regret the rules I broke,when I die bury me in smoke." - Philip Anselmo | |||
|
| | #9965 (permalink) | ||
| Quote:
Important este sa pastrezi liniile de ghidaj trasate de sistemul de notare.Bun, revenind la filme, in ultima vreme am facut o cura de comedii clasice, preferatele mele. Poate cei mai varstnici isi amintesc de secventele din aceste filme oferite cu zgarcenie la "Cascadorii rasului" pe TVR, inainte de 1990. Up in the world - 8/10 - Norman (Wisdom) este angajat om de serviciu la o familie foarte bogata, cu un copil teribil de rasfatat. Micutul Normal ajunge jucaria preferata a copilului, dar cu timpul, cei doi se imprietenesc. The early bird - 8.3/10 - Norman in culori. De data aceasta este angajatul domnului Grimsdale, la o laptarie. In fiecare dimineata, Norman trebuie sa livreze laptele intr-un mic cartier al Londrei, ajutat de iapa sa draga, Nellie. Dar o companie foarte mare, Consolidate, vrea sa detina monopolul livrarii laptelui. Astfel, intre Consolidate si mica laptarie a domnului Grimsdale se isca un razboi, dus bineinteles de Norman cu unul dintre laptarii fara scrupule de la marea companie. The square peg - 8.5/10 - Norman si dl Grimsdale sunt incorporati printr-un concurs de imprejurari si se trezesc fata in fata cu germanii in WW2. Dar Norman nu este un pericol ambulant doar pentru conationalii sai, aratandu-le si germanilor de ce este in stare. Sau de ce nu este. Man of the moment - 7.8/10 - Norman ajunge din baiatul cu cafeaua, diplomat in delegatia Marii Britanii la Geneva. Si mai mult decat atat, devine cheia unui conflict diplomatic dus intre marile puteri pentru detinerea unei mici insule din Pacific. How to murder your wife - 8/10 - O excelenta comedie cu Jack Lemmon si frumoasa italianca Virna Lisi. Jack Lemmon este Stanley Ford, un creator de benzi desenate si burlac convins. Dar peste noapte se trezeste insurat cu o focoasa italianca, scotandu-si din minti majordomul (Terry-Thomas), si el burlac pana in maduva oaselor. Stanley trebuie acum sa impace si capra si varza. Aici se incheie prima serie. More to come...
__________________ How happy is the blameless vestal's lot! The world forgetting, by the world forgot. Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray'r accepted, and each wish resign'd. And so, it begins | |||
|
| | #9966 (permalink) | ||
|
spies like us 9/10 mmm, o comedie la care chiar razi. innerspace 8,5/10 un sf dar comic. in general am observat ca au fost facute putzine sf-uri pur sange , adica fara lasere sau fara sa te intalneshti cu maica-ta cand avea 18 ani shi era cool. murder on the orient express 8/10 nu prea ma omor dupa filmele cu detectivi dar asta e dragutz. distributzia de nota 10 astazi nu cred ca ai putea aduna atatea nume mari.
__________________ N.W.S. | |||
|
| | #9967 (permalink) | ||
| Quote:
Aeon Flux 7/10 - ma asteptam la ceva destul de kitch si nasol. Nu e nemaipomenit, dar e un film de vazut...
__________________ I go down with the ship, that's what I do. I'm not even the captain, I'm going down with the ship. That's how I want you to think about me – a guy who keeps the captain company. | |||
|
| | #9968 (permalink) | ||
| Megalodon - 5/10. Ar fi putut fi frumos daca renuntau la secventele digitale intercalate printre cele filmate normal.Cand faci un film cu bani putini,se vede. Iar actiunea se desfasoara in cliseul obisnuit,vine monstrul,aoelu ce ne facem! L-am urmarit asa,placid,semi-dezamagit si mini-plictisit. Into the sun - 4/10. Alt film cu Steven Seagal.Omul asta nu renunta.E suficient sa vezi doar primele 3 minute din film ca sa realizezi cat de varza e.Daca te duci in jungla ca parte dintr-un comando infiltrat...si iti vezi partenerul (care desi e negru) ca isi da cu vopsele pe ochi si se imbraca in camuflaj...nu iti pui ochelari de soare cu rame nichelate si nici vestimentatie de macho-gigolo-fuckaloto. Seagal sux. Mind Hunters - 7,5/10. Filmul asta ar fi putut fi extraordinar daca sareau peste cateva clisee si peste cusaturile cu ata alba.Adopta stilul "Zece negri mititei" in care toate personajele sunt suspecte a fi criminalul.S-a dorit un final imprevizibil inca de cand a inceput actiunea si asta a scazut nitel din calitatea lui.Parca m-am uitat la un film dupa Agatha Cristie...E bun.Pacat ca nu l-au facut si mai bun. Brother in arms - 2/10. Un film foarte prost.E facut recent,dar e western.Nu asta ar fi problema,ci faptul ca e un western cu negri.Pe vremea aia daca un negru era vazut liber intra la banuieli.Astia se plimba ziua in amiaza mare prin oras,ca si albii.Serif femeie.Ma lasi,in 1800 toamna?Toti sunt imbracati ca si cum ar fi venit din viitor,cu geci de motor (btw pe vremea aia nu existau fermoare) si pantaloni de mers in disco.Mai lipseau sa puna cai tunati cu spinnere si neoane. Muzica de ghetou,care te rupe de orice atomosfera western si transforma totul in kitsch veritabil. David Carradine,dupa ce joci in Kill Bill am pretentii la tine,tati...
__________________ Pentru coc Pentru copc Pentru copaic PENTRU COPACI!!! | |||
|
| | #9969 (permalink) | ||
| imdb: The Weather Man - 6/10 : foarte ciudat film imdb: Waiting - 5/10 : alta comedia "geniala" . Ar fi bine sa nu mancati nimic cat timp il vedeti
__________________ If stupidity got us into this mess why can't it get us out ?! | |||
|
| | #9970 (permalink) | ||
| An Unfinished Life - 8/10 Povestea nu e deloc originala, ba chiar am vazut transpuneri cinematografice mult mai bune. Insa Robert Redfort si Morgan Freeman sunt dementiali. Iar vocea lui Morgan Freeman demonstreaza pentru a treia oara, dupa Shawshank Redemption si Million Dolar Baby, ca este una din cele mai sexy voci ever. I-am dat un punct in plus tocmai pentru scena de la final cand vocea lui se impleteste magistral cu muzica lui Deborah Lurie si cu miscarea superba a camerei. Robert Redford: "Do you think that deads really care about our lives?" Morgan Freeman: "Yeah, I think they do... I think they forgive us all our sins. I even think it's easy for them." Robert Redford: "Griff said you had a dream about flying" Morgan Freeman: "Yeah... I got so high, Einar, I could see where blue turns to black. From up there, you can see all there is. And it looks like there was a reason for everything..." Jennifer Lopez e ok, desi daca ar fi jucat sa zicem Nicole Kidman, filmu' si-ar fi dublat valoarea. In fine... My Big Fat Independent Movie - 2/10 Parodie absolut cretina dupa Desperados, Muholland Drive, Pulp Fiction, Memento, Run Lola Run, Pi, Sex Lies and Videotape etc. National Lampoons Barely Legal/After School Special - 4.5/10 O comedie teenage. I-am dat totusi un punct in plus pt. efort si pt. unele idei ceva mai indraznete privind scenariu'. Free Zone - 6/10 Nici n-am stiut ca Natalie Portman e pe jumatate israelita. Un road-movie care nu are nimic deosebit pt. cineva in afara problemelor israeliti-palestinieni-arabi etc. Are o singura scena memorabila, cea de la inceput, cand Natalie plange vreo 6 minute incontinuu cu camera fixata exclusiv pe chipu' ei. Iar melodia geniala, care apare si la sfarsit, este "Ghad Gadya", o melodie de la ei din folclor interpretata de Chava Alberstein despre care se spune ca e o Joan Baez a Israelului. Anthony Zimmer - 5.5/10 O clona frantuzeasca dupa Cypher, asa ca e foarte posibil ca finalu' sa nu te surprinda. Sophie Marceau nu arata mai deloc ca are 40 de ani, dimpotriva. The Hunt for Eagle One - 2/10 Ce cauta Rutger Hauer aici, mi-e peste puteri sa inteleg. Totu' la filmu' asta transpira a amatoricesc, de la gesturi pana la scenariu si replici. The Man - 5.10 Se putea si mai bine, mai ales ca au bagat si ceva (mai mult) toilet humor. Astept sa il vad pe Luke Goss (fost membru al trupei Bross) in mai multe filme, mi-a lasat o impresie placuta ca "bad guy". Samuel Jackson a cam exagerat cu interpretarea rolului - alura de dur nu se construieste doar cu injuraturi si cu priviri incruntate... Missing In America - 7/10 I-as fi dat mai mult daca n-ar fi avut un sfarsit care nu mi-a placut. Danny Glover e exceptional, desi nu arata mai mult decat ne-a obisnuit, da' il ajuta aspectu' de om batran, trecut prin toate. Broken Flowers - 9/10 De vazut neaparat. Finalu' m-a dat pe spate, si nu vorbesc doar de o singura scena. Bill Murray joaca foarte asemanator cu ce am vazut in Lost in Translation, insa are si putin din rolu' din The Life Aquatic with Steve Zissou. Leit-motivu' filmului nu e deloc original, insa compenseaza cu interpretarea lui Bill Murray. Repet, finalu' e genial si lasa loc de multe interpretari care iti rasar in minte atunci cand rememorezi anumite scene aparent fara nici o importanta. The Matador - 8/10 Daca Greg Kinnear joaca asa cum ne-a obisnuit, adica excelent, Pierce Brosnan e absolut genial. Interpretarea lui e perfecta, nu l-am crezut in stare de asa ceva, desi aratase cate ceva in After the Sunset. Filmu' e o incantare de la inceput si pana la sfarsit. E genu' de film cu un scenariu si personaje neconformiste. Scena in care Pierce Brosnan propune un anumit schimb e cireasa dp tort.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #9971 (permalink) | ||
| The constant gardener 8|10 Mi-a placut ideea filmului, ca iti dai seama de valoarea unui om numai dupa ce l-ai pierdut, m-au impresionat peisajele inedite din Africa, coloana sonora care se sincronizeaza perfect cu actiunea filmului si cateva scene in care este surprins realistic dramatismul situatiei( ex: cand actorul principal vede o inregistrare video cu sotia lui moarta). Finalul e de o sensibilitate crunta, iar transpunerea povestii e destul de atipica pentru filmele americane. | |||
|
| | #9972 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ Cel ce omoară timpul nu este un asasin, ci un sinucigaş. | |||
|
| | #9974 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2003 Location: Bucuresti |
[warn=Amyd]Ce scrie in intro-ul threadului referitor la spoilere?[/warn] Broken Floweres 8.3/10 - Hehe intr-adevar un film misto,seamana pana la un punct cu Lost in Translation,au cam aceeasi tema,dar la un moment eu zic ca se despart.Bill Murray joaca excelent ca de obicei rolul asta,e un fel de oglinda si reflecta foarte bine episoadele prin care trece filmul,printre singurele momente in care personajul lui prinde culoare,e momentul acela de melancolie din cimitir.Jim Jarmusch fiind un minimalist lasa foarte mult la indemana imaginatiei spectatorului si esti nevoit in timpul vizionarii si dupa sa derulezi filmul in cap si sa legi tot felul de detalii.Explicatiile posibile sunt multe si nu cred sa fie o versiune finala. edit:sorry era trecut de miezul noptii...si eram entuziasmat de film
__________________ The future holds many possibilities. Last edited by STudio54; 16-02-2006 at 02:03.. | ||
|
| | #9977 (permalink) | ||
|
Am revazut intreaga serie de filme Alien (genul SF/horror): Alien I: 9.5/10 - inceputul seriei, ideea filmului foarte buna ca si interpreterea lui Sigourney Weaver: perfecta. Alien II: 9/10 - pentru anul de productie 1986 filmul abunda in efecte vizuale excelente ce imprima o stare de real, efecte care nu sunt egalate nici de unele filme 2005-06 (vezi "A Sound of Thunder"), de asemenea mi-au placut interpretarile lui Lance Henriksen (Bishop) si Michael Biehn (Cpl. Hicks). Alien III: 8/10 - inceputul declinului seriei (usor iz comercial), Sigourney Weaver nu mai reuseste sa imprime rolului aceiasi dinamica pe care o reusise in primele serii dar decorurile si efectele sunt perfect realizate. Finalul reuseste sa-i ridice nota. Alien IV (Resurrection): 5/10, acesta din urma este un film mai "usor" (ceea ce in muzica se spune comercial), un film de vineri seara care nu reuseste sa iti dezmortesca materia cenusie, film care pune punct seriei intr-un mod mai neplacut. Edit: Big Mommas House 2 0/10, nu imi vine sa cred cum am reusit sa stau pana la final, acest film nu a reusit sa-mi trezeasca nici un zambet, poantele sunt rasuflate si putine, rolul actorilor enervant, este exact genul de film cu care poti pedepsi pe cineva. Cu un Martin Lawrence (imi lipseste Eddie Murphy) penibil, plictisit si un scenariu scris parca de copii de 2 ani, nu poti emite nici o pretentie. Last edited by rockets; 15-02-2006 at 23:01.. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|