![]() |
| ||||||||
| Notices |
| Thread Introduction |
| In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe. Note 10 - perfect 9 - extraordinar 8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere) 7 - bun (mi-a placut fara rezerve) 6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat) 5 - asa-si-asa 4 - prost 3 - foarte prost 2 - execrabil 1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie) 0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #10163 (permalink) | ||
| Quote:
Kiss,Kiss,Bang,Bang (2005) - 8/10 -- un film care merita vazut.Val Kilmer si Robert Downey Jr. sunt mortali in filmul asta. | |||
|
| | #10164 (permalink) | ||
|
Brokeback Mountain 9/10 ; cred ca si-a meritat Oscarurile pe deplin.
__________________ - The universe is vast and we are so small. There is only one thing we can truly control. - What's that? - Whether we are good or evil. Last edited by sga; 11-03-2006 at 01:43.. | |||
|
| | #10166 (permalink) | ||
| A tale of two sisters - 8/10 In sfarsit am reusit sa-l revad, la o saptamana dupa prima data, si mi-a confirmat impresia initiala - e unul din cele mai bune horror-uri facute vreodata, combinatie de basm gotic, drama psihologica si film de arta. Doua surori cu probleme psihologice se intorc de la spital ca sa locuiasca la un conac la tara impreuna cu tatal lor si mama vitrega. De la inceput ceva pare a fi in neregula si nu doar cu fetele, care de altfel par destul de normale, ci cu intreaga familie. Mama vitrega, jucata exceptional de Jung-ah Yum, pare a fi chiar mai instabila decat surorile pe care le detesta, iar tatal e ciudat de absent la ce se petrece in jurul lui. Regizorul Ji-woon Kim, care e si scenarist, nu se grabeste sa ne sperie imediat, preferand sa construiasca personajele si sa creeze o atmosfera fantastica, cu o cinematografie care bate 99% din filmele americane. Filmul arata pur si simplu superb si merita vazut in conditii cat mai bune. In momentul in care incepi sa te acomodezi cu atmosfera si microuniversul familial, povestea incepe sa intre cu adevarat in modul horror si atat de intens incat nici un film din ultimii ani nu m-a speriat atat de tare. Nu e vorba atat de fiori viscerali, in tot filmul exista o singur scena care ar putea fi considerata foarte intensa din punctul asta de vedere, ci de senzatia ca orice se poate intampla. Realitatea devine difuza, dar nu complet, provocandu-te mereu sa deduci ce se intampla, iar apoi trimitand cate un soc care submineaza perceptia care o aveai despre evenimente. O femeie se uita sub chiuveta - e aprope imposibil sa iti dai seama ce va vedea acolo, poate nimic, poate o monstrozitate fantastica care ii va sari la gat, poate ceva care va reprezenta cheia misterului filmului. In final faptul ca cele doua twisturi majore au fost utilizate in alte filme conteaza mai putin, pentru ca odata ce intelegi ce s-a intampla de fapt (si nu e deloc usor, desi exista o explicatie clara si aprope complet coerenta), realizezezi ca asta e mai putin important pe langa ce realizeaza de fapt A tale of two sisters. Hollywoodul lucreaza la un remake care aprope sigur va fi mult mai accesibil si mult mai prost, dar cei care acepta o provocare sa gandeasca si sa se sperie serios n-au de ce sa astepte. | |||
|
| | #10168 (permalink) | ||
| Bad Santa 8.5/10 Billy Bob Thornton face un rol magistral. Filmul mi s-a parut genial, atitudinea de "mi se rupe" combinata cu "in mizerie" este foarte bine ilustrata aici. Copilul este foarte tare. Behind Enemy Lines 5/10 un film ok de actiune. Nu am inteles ce cauta Owen Wilson intr-un film de genul asta dar am trecut cu vederea (adica -2). Actiunea se desfasoara in Bosnia, dar nu am inteles de ce nu a fost exploatata aceasta latura in film. Ca un plus mi-a placut stilul de filmare mai ales in momentele de suspans.
__________________ All good things come to those who wait....... | |||
|
| | #10170 (permalink) | ||
| The Thin Red Line (La hotarul dintre viata si moarte) 8/10 Film de razboi foarte bun, atmosfera excelent creata, comentarii filosofice care il deosebesc de celelalte filme de genul asta si coloana sonora care mie mi-a placut maxim! Nu e un film de urmarit impreuna cu fete. N-or sa inteleaga nimic... | |||
|
| | #10171 (permalink) | ||
|
Shinobi - 9/10 . Super misto povestea si bataliile. Pacat ca au fost cam putine si scurte. ![]() Mai recomandati-mi si mie va rog filme gen Shinobi , HOFD , HERO etc... sunt mort dupa astfel de filme!!
__________________ Powered by Intel&nVidia, Aim by Microsoft IE 3.0&Steelpad QCK, Skill by N0NAME! | |||
|
| | #10172 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2002 | Quote:
| ||
|
| | #10173 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #10175 (permalink) | ||
| Quote:
house of flying daggers
__________________ NU FAC SCHIMBURI DE NICI UN FEL CU PRODUSELE PE CARE LE AM LA VANZARE Contact:0722.833.643, Mihai, "Exista patru lucruri care nu se mai intorc inapoi niciodata: cuvantul spus, sageata trasa, trecutul si o sansa ratata." | |||
|
| | #10176 (permalink) | ||
| Quote:
Conditia este cu atat mai valabila la fratii Cohen, care dovedesc o indemanare precisa in manipularea ironica a personajelor, dar subtila pentru consumatorul de film holywoodian. Dialogurile lor aduc "small-talk-ul" la grad de arta, iar umorul sec, pus in valoare cu mare maiestrie de actori bine alesi, reprezinta un tour de force in filme precum Big Lebowski sau Fargo. Tocmai de aceea este la fel de adevarat ca aceste filme, frumoase doar din anumite considerente (dar meritorii cu varf si indesat), ar putea la fel de bine sa fie indiferente unei game largi de privitori.
__________________ Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people. | |||
|
| | #10177 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
__________________ The most overlooked advantage to owning a computer is that if they foul up there's no law against wacking them around a little. | |||
|
| | #10178 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ NU FAC SCHIMBURI DE NICI UN FEL CU PRODUSELE PE CARE LE AM LA VANZARE Contact:0722.833.643, Mihai, "Exista patru lucruri care nu se mai intorc inapoi niciodata: cuvantul spus, sageata trasa, trecutul si o sansa ratata." | |||
|
| | #10180 (permalink) | ||
|
pt user-ul caruia i-a placut The Thin Red Line ii recomand si The new world noul film al lui Terrence Mallick. eu i dau un 9 desi pt unii va fi fooooarte plictisitor pe mine ma impresionat pana aproape de lacrimi (nu le-am dat ca doar suntem barbati nu? ) imagini si muzica la fel extraordinare si unul dintre putinele filme care dupa 3 zile de la vizionare ma mai gandesc la el. Ve-ti vedea o alta fata a lui Colin Farrel in filmu asta enjoy
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|