Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 10-04-2003, 10:41   #1221 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

A Guy Thing - 5.5/10 - O comedioara decenta, superprevizibila si incercanata in clisee, dar la care m-am surprins rizind de citeva ori. In plus imi place si personajul principal (nu ma intereseaza numele dar a jucat bestial si in Chasing Amy).

Irréversible - 6.5/10 - Un film extrem de greoi. In primul rind primele 25 de minute sint extrem de putin "ofertante", actiunea e aberant de confuza, atmosfera intunecata, soundFX deranjant si niste jocuri cu camera care te ametesc foarte iute. Daca treci de chestia asta filmul incepe sa fie din ce in ce mai ok. Exista 2 secvente violente extrem de explicite. Eu nu am vazut pina acum un film care sa prezinte o crima si un viol atit de reusite tocmai prin banalitatea actelor in sine. Dar in principiu daca te-ai rezervat doar la un nod in git in momentul in care ai vazut o executie in Cecenia se poate spune ca ai sa treci destul de usor peste scenele astea, fara sa nu le remarci "naturaletzea". Jocul camerei, desi se atenueaza pe parcursul filmului, ramine la fel de deranjant. Actorii joaca foarte bine iar scriptul curge natural. Montajul inverseaza povestea - Memento like. Eu gasesc ca ai fi inteles infinit mai mult brutalitatea crimei de "la inceput" daca scriptul ar fi fost cronologic si ai fi avut ocazia sa intelegi personajul, asa cum se intimpla abia spre final. But hey, who I am to judge?!
In final insa filmul nu transmite mai nimic. E aruncata pe parcurs o farima de idee de fatalism si destin... dar e extrem de subtire. In conditii normale as fi zis un 7.5 pentru film, pentru actori si scenariu, dar am gasit ca scenele explicite sint acolo mai mult pentru valoarea comerciala a shocului decit de amorul artei. Sa fim seriosi, Clockwork Orange are valoare in principal daca pui filmul in contextul vremurilor in care a fost facut...

Recenzor

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2003, 11:16   #1222 (permalink)
Former nick: complete noob

Thanatos's Avatar

Evilgod,mesajul filmului era ca poti face ORICE pentru a combate terorismul,in caz ca nu te-ai prins. Ori combaterea terorismului nu e ceva ce se poate face pe principiul "scopul scuza mijloacele" ,ca altfel se ajunge in ultima instanta doar la o lupta intre teroristi.

Thanatos is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2003, 12:32   #1223 (permalink)
Registered User

Mitza's Avatar

Session 9 - 6.5/10
Inspirat fara doar si poate din The Shining al lui Stephen King, filmul este povestea unei echipe de muncitori ce restaureaza un fost spital de nebuni. O tehnica de filmare un pic mai neobisnuita pentru filmele din ziua de azi, cativa actori buni si un scenariu ce reuseste sa creeze o atmosfera tensionata, numai buna pentru un film horror. Din pacate tensiunea incepe sa se dilueze spre sfarsit (mi s-a parut ca s-au grabit un pic lucrurile) iar finalul nu este unul care sa iti ramana pe retina. Interesant totusi, de urmarit...
15. I will never employ any device with a digital countdown. If I find that such a device is absolutely unavoidable, I will set it to activate when the counter reaches 117 and the hero is just putting his plan into operation.
The Top 100 Things I'd Do If I Ever Became An Evil Overlord

Mitza is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2003, 14:13   #1224 (permalink)
Registered User

snoopy's Avatar

Ciocoii vechi si noi 9/10-super film super imagine, super actor Rebengiuc.

snoopy is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2003, 16:24   #1225 (permalink)
Condamnat la viata

unq_flipmo's Avatar

Reservoir Dogs-8
Acuma eu stiu ca pe aici a primit numai de la 9 in sus, majoritatea i-au dat chiar 10 dar asta e "parerea" mea. Sue me.
In primul rand a constituit o adevarata experienta. Imi intrase nu stiu cum in cap ca e productie recenta, 2001-2002 style. Din cauza asta eram sigur ca nu l-am mai vazut, nevizionind multe noutati din perioada respectiva si pana azi. Apoi...shockwave...incepe filmul si 10 minute sau cat a durat faza cu SPOILERcei doi in hangar/hala, cu tipul sangerind ca un porc[/spoiler] am avut un sentiment absolut infect, extrem de deranjant de deja vu. Si sentimentul mi-a persistat tot filmul, chiar daca ce se intampla in continuare nu mai imi era cunoscut. Deci nu pot sa presupun decat ca l-am vazut in 92, cand a aparut. Sau in perioada aia. Nu stiu, filmul e "original" ? Fiind al lui Tarantino asa as zice...sau e remake ? Anyway...
Prestatia actorilor excelenta. Tim Roth se distinge dintre ei. Tim Roth pentru cine nu-si aminteste e actorul principal in La leggenda del pianista sull'oceano, film care efectiv m-a incantat, prestatia sa idem. Si prin "sapaturi" succesive am aflat ca l-a interpretat si pe generalul Thade in Planet of the Apes, film pe care il huleam aproape ieri. Well, o sa incerc sa-l mai vad o data si sa mai vad daca prestatia lui Roth ii mai creste nota. Poate nu i-am acordat destula atentie...intr-adevar maimutoiul era jucat foarte bine, natural daca stau sa ma gandesc mai bine.
Alt actor care mi-a placut cum a jucat e Michael Madsen, avea poate rolul cel mai greu. Deci actorii excelenti. Ideea filmului excelenta, violenta (in limbaj si fizica) dau bine, nu sunt gratuite. Asta mi se pare ca ar fi putut fi putut fi un pericol, evitat din fericire. Multe lucruri excelente in filmul asta. Dar nu stiu, nu reusesc sa sesizez ce ma face sa-i acord doar 8. Ce mai "vedeti" voi pana la 10.
Signin out, ma duc sa vad Kagemusha . Totusi Hideyoshi am observat ca are o nota net inferioara lui Shichinin. Pe imdb, evident. Nu ca ar fi un criteriu extrem de important dar, just checkin'. Poate si pentru ca Shinchinin e o caramida de la baza genului. Oricum sunt sigur ca asteptarile n-o sa-mi fie inselate.

unq_flipmo is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2003, 19:12   #1226 (permalink)
On a Highway Near You

Roadkill's Avatar

Filmul e original.

Roadkill is offline    Reply With Quote
Old 10-04-2003, 19:20   #1227 (permalink)

Amyd's Avatar

Cu exceptia partilor "inspirate" din Long hu feng yun, that is.

Ah well, nu se putea sa fie chiar totul original, nu?

Salutari,
Andrei

Amyd is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2003, 09:17   #1228 (permalink)
MMC
Registered User

RAT RACE - 6/10 (distractiv)

MMC is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2003, 10:38   #1229 (permalink)
Trickster

Jinxie's Avatar

Phone Booth - 8/10

Un thriller excelent, tensionant, care demonstreaza ca lumea nu poate fi mereu impartita in baieti buni si baieti rai si ca principala maladie a societatii de azi este lipsa de comunicare. Colin Farrell joaca excelent, iar filmarile, sunetele si muzica se potrivesc de minune.

©Highly Recommended

P.S.: Amyd s-ar putea sa strimbe din nas cind va vedea filmarile split si picture in picture, but who cares. :P

Jinxie is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2003, 12:40   #1230 (permalink)
Hatamoto

Hideyoshi's Avatar

Quote:
Originally posted by unq_flipmo
Signin out, ma duc sa vad Kagemusha . Totusi Hideyoshi am observat ca are o nota net inferioara lui Shichinin. Pe imdb, evident. Nu ca ar fi un criteriu extrem de important dar, just checkin'. Poate si pentru ca Shinchinin e o caramida de la baza genului. Oricum sunt sigur ca asteptarile n-o sa-mi fie inselate. [/i]
de gustibus ... shi oricum, nota nu e chiar NET inferioara ... 8.9 fatza de 7.8

Hideyoshi is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2003, 16:20   #1231 (permalink)
Condamnat la viata

unq_flipmo's Avatar

Kagemusha (The Shadow Warrior) - 8.2 (1980)
Mi-a placut, de ce sa zic. Stiu ca, comparatia cu Shichinin nu-si are rostul decat la nivel de preferinte deci...acela m-a fermecat, in timp ce acesta doar mi-a placut. Traditii, valori, simboluri, substrat...
Intr-adevar, acel "net" era in plus.

unq_flipmo is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2003, 22:54   #1232 (permalink)
Former nick: complete noob

Thanatos's Avatar

"persona non grata" 3/10 : intriga previzibila, bla-bla cu "Visul american" ,presedinte principial si abil samd. O cretinatate de film,pacat de Garry Oldman si Jeff Bridges,care joaca bine.

Thanatos is offline    Reply With Quote
Old 11-04-2003, 23:32   #1233 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Hero 10/10

Este perfect din punctul meu de vedere. Am vazut versiunea scurta, cea de 90 de minute. Cele mai lungi 90 de minute de pana acum.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2003, 23:24   #1234 (permalink)
the Friendly Ghost

CASP3®'s Avatar

femme fatale - 10/10 - excelent filmul...si tipa ...

the peacemaker - 4/10 - cand am vazut filmu prin '98 mi s-a parut mai bun, insa azi am zis 'ce porcarie' ... God, did Nicole Kidman look better then

CASP3® is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2003, 23:34   #1235 (permalink)

"femme fatale - 10/10 - excelent filmul...si tipa ... "
Baii ma dor ochii de ce vad aici...
Daca asta e un film excelent eu sunt popa. Si nu doar cu numele de familie.

Sylvester is offline    Reply With Quote
Old 12-04-2003, 23:41   #1236 (permalink)
the Friendly Ghost

CASP3®'s Avatar

offtopic

Quote:
Originally posted by Sylvester
"femme fatale - 10/10 - excelent filmul...si tipa ... "
Baii ma dor ochii de ce vad aici...
Daca asta e un film excelent eu sunt popa. Si nu doar cu numele de familie.
err...how about 'gusturile nu se discuta' ?!

un film care mie mi-a placut tie poate nu, si invers ... si daca tie nu ti-a placut tipa, din nou, fiecare cu preferintele sale...

P.S. saru'mana Parinte !

Old 13-04-2003, 21:00   #1237 (permalink)
Dinutzel's lover

Annalyzer's Avatar

I Spy nota 7. Film destul de dragut, dar ma cam enerveaza Alex Scott, de asta nu mi-a placut asa mult...

Ghost Of Mars un film SF slab in regia lui John Carpenter. Nota 4. Filmul merita urmarit numai pentru ca apare Natasha Henstridge.

"Sa omori un om e o crima, sa omori o mie e o chestiune de statistica.." (Stalin)

Annalyzer is offline    Reply With Quote
Old 13-04-2003, 22:25   #1238 (permalink)
the Friendly Ghost

CASP3®'s Avatar

enemy at the gates - 10/10 - recomand filmul tutoror war movie fans, si celor pasionati de snipers awesome movie!

Old 13-04-2003, 22:37   #1239 (permalink)
cookie powered

_nameless's Avatar

Enemy at the gates: l-am vazut de curand - vewy nice cu exceptia sfarsitului previzibil

Taxi 2: 9/10 daca esti dispus sa razi cand il vezi (si 8.9 daca nu ).

_nameless is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2003, 00:40   #1240 (permalink)
Banned

Alexandru_'s Avatar

Quote:
Originally posted by snoopy
Ciocoii vechi si noi 9/10-super film super imagine, super actor Rebengiuc.
Apropo de Rebenciuc, a vazut cineva Faleza de nisip?

Alexandru_ is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules