Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply
LinkBack (1) Thread Tools
Old 24-01-2007, 05:03   #12381 (permalink)
SF

Base, eu cred ca chiar prezinta realitate veridica dpdv istoric acolo .. si o face intr-un mod artistic, nu ca documentar.

SF is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 10:03   #12382 (permalink)
Registered User

misumisul's Avatar

extreme days - 4/10 - garbage

misumisul is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 10:10   #12383 (permalink)
Registered User

Saving Private Ryan 9.5 pentru film si 10 pentru scena de lupta de la inceput...
m-as mai uita la astfel de filme (razboi) deci daca aveti ceva recomandari sunt binevenite(fara Pearl Harbor si Behind Enemy Lines ca le-am vazut)

sarin07 is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 10:50   #12384 (permalink)
12

Doişpe's Avatar

Incearca The Thin Red Line, The Platoon (mai ales asta).

Doişpe is offline    Send Message via Google Talk to Doişpe Reply With Quote
Old 24-01-2007, 11:04   #12385 (permalink)
Registered User

meeshoo_dub's Avatar

Quote:
Originally Posted by Popeye View Post
Apocalipto 3/10 . Si totusi e mult 3 daca stau sa ma gandesc. In prima ora de vizionare m-am luptat cu somnul si aproape am cazut la datorie. A doua ora a fost ceva mai palpitanta, cu foarte putin mai palpitanta. S-a ajuns la hollywood ca orice fel de film care are un element nou sa fie catalogat drept capodopera. Nu conteaza daca e bun, prost....sa aiba ceva nou si gata...Oscar tag. Filmul este un amalgam de SF (faza cu eclipsa, nasteri subacvatice), carnagiu (chiar nu trebuie sa dau detalii) , putin predator 1 (cel putin faza cu namolul tipa PREDATOOOR),putin Die Hard (numai Bruce wills impuscat si batut se ridica apoi spre a-i omora pe toti si a salva situatia) si mult prost gust.Acum inteleg de ce ziceau pe la tv ca ceva mayasi doreau sa il calce pe cap pe mel gibson. Pur si simplu a reusit sa isi bata joc de o civilizatie, hollywood style. Vreau sa va spun ca daca il vedeam la cinema imi plangeam banii si ziua pierduta. Per total este O MIZERIE , dar cu un element de nou, limba maya. Nu va mai spun de interpretare (care nu exista) sau alte elemente care m-au facut sa imi para rau ca l-am vazut.Oricum, filmul e previzibil din primul si pana in ultimul minut.Suspans=0

P.S: daca face un film despre daci cum a facut despre mayasi eu personal ma duc si il spintec pe domnul Mel Gibson
Sunt foarte de acord cu tine.Eu i-as fi dat chiar 2.Din pacate,eu am fost la cinema sa-l vad si am regretat timpul pierdut.

meeshoo_dub is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 12:15   #12386 (permalink)
Registered User

misumisul's Avatar

borat - 6/10 - stie toata lumea despre ce e vorba asa ca nu insist. dar nu pot nici sa cad intr-o extrema. nu e de aruncat la gunoi dar nici de premiat. e doar un film care a facut valva la americani. la noi nu prea are de ce.

ps: sarin07 incearca si mini-seria Band Of Brothers, e excelenta

misumisul is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 13:53   #12387 (permalink)
Darth Ocelot

Ocelot's Avatar

Quote:
Originally Posted by Popeye View Post
P.S: daca face un film despre daci cum a facut despre mayasi eu personal ma duc si il spintec pe domnul Mel Gibson
Pai a facut Nicolaescu... si acolo prezinta niste ritualuri de sacrificii, insa mai putin sangeroase.

Ocelot is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 14:36   #12388 (permalink)
Banned

Si totusi cam asa se faceau sacrificiile la mayasi, incepand cu vopsirea victimelor in albastru si sfarsind cu aruncarea corpurilor pe treptele piramidei. Ba chiar victimele de rang inalt/razboinici cunoscuti erau si jupuite, iar preotii se imbracau cu pielea lor (exista doar o referire verbala in film la chestia asta).

Mel a pus de la el doar decapitarea .

Goodkat is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 15:02   #12389 (permalink)
Former Metal-Addict

The Prestige (2006) - 9/10 geniala ideea cu numarul care se baza pe masina de clonat si la sfarsit una din copii trebuia omarata ..doar asa , ..for magic.

The_Rat is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 15:14   #12390 (permalink)
Banned

Magister Ludi's Avatar

Popeye, cred ca ai vazut alt film. Asteapta continuarea Piratilor din Caraibe, sigur va fi mai pe placul tau.

Apocalypto - 8/10
Tot respectul pentru Mel. A abordat o tema foarte dificila. Nu cred ca exista multi regizori care s-ar incumeta sa faca un film despre civilizatia mayasa. Dupa Patimi, Mel confirma un apetit in a aprofunda dimensiunea religioasa. Un film bun nu pentru ca e nou, ci datorita anvergurii. Respecta adevarul istoric in mare masura, dar ramane in acelasi timp atragator pentru public. E un compromis foarte reusit, zic eu. Mel e fascinant, are viitor mare ca regizor.

Magister Ludi is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 15:22   #12391 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by sarin07 View Post
Saving Private Ryan 9.5 pentru film si 10 pentru scena de lupta de la inceput...
m-as mai uita la astfel de filme (razboi) deci daca aveti ceva recomandari sunt binevenite(fara Pearl Harbor si Behind Enemy Lines ca le-am vazut)
incearca si Enemy at the Gates. nu e chiar la fel ca Saving Private Ryan dar e misto.
poate si WindTalkers (eu nu l-am vazut).

joeblow is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 16:27   #12392 (permalink)
Registered User

Stecheru's Avatar

Quote:
Originally Posted by Crimson Vanity View Post
Apocalypto - 8/10
Respecta adevarul istoric in mare masura.
Unde pana mea ati facut scoala frate? S-a dus de rapa tot sistemul scolar din RO!!!

Stecheru is offline    Send Message via Google Talk to Stecheru Send Message via Xfire to Stecheru Reply With Quote
Old 24-01-2007, 16:31   #12393 (permalink)
Bursucul vesel

Salgado88's Avatar

Ai grija la culori ...

The thruth is out there.

Salgado88 is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 17:09   #12394 (permalink)
ptz
fii capitanu nostru!

ptz's Avatar

frate confuzia e mare intre azteci si mayasi. Aia sangerosi erau aztecii, aztecii erau cultura dominanta si cand au venit spaniolii totusi filmul este despre mayasi. Istoria e facuta vraiste in filmul asta singurul lucru misto este vizualul , costumele (dak se pot numi asa) si peisajele. Restu este o batjocura de istorie , stiu ca nu se vrea documentar da atunci nu mai guitzatzi ca respecta adevarul istoric si ilustreaza perfect nush ce civilizatie ca nu face nici una nici alta , pur si simplu vrea sa socheze prin imagini sangeroase. Nu e un film de 3 totusi. Civilizatia prezentata sa o numim mayeci or smthn, aztashi ceva de genu.
From there Elisha went up to Bethel. As he was walking along the road, some youths came out of the town and jeered at him. "Go on up, you baldhead!" they said. "Go on up, you baldhead!" He turned around, looked at them and called down a curse on them in the name of the LORD. Then two bears came out of the woods and mauled forty-two of the youths..

Kids: Don't fuck with god. Or bears will eat you.

ptz is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 17:35   #12395 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Ce mai conteaza despre ce popor e vorba? Poate ca nu e vorba despre nici unul din cele 2, ci probabil e un 'hibrid' facut special pentru a fi mai interesant filmul.
Daca voiam sa vad un documentar care sa ilustreze clar si corect civilizatiile respective, atunci ma uitam frumos pe Discovery & co.
In momentul in care un film care face referire la ceva real intimplat de-a lungul istoriei, si nu are mentiunea de a fi documentar, atunci n-am pretentia sa iau lectii de istorie, ci vreau sa fiu 'entertained', lucru pe care Apocalypto a reusit destul de bine sa-l faca (uneori o mai lua pe aratura, dar per total nu pot sa spun ca nu mi-a placut).

Si ca sa nu fiu total off-topic:
Double Impact 7/10
Da, stiu, bataie si vandam & stuff nu prea ma pasioneaza in mod deosebit, dar filmul asta imi place fiindca a facut senzatie la vremea lui si stiu ca eram mare fan cind eram mai mic... deci e mai mult pe baza de nostalgie.

Slash is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 17:53   #12396 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Location: O tara mai plina de maimutoi decat............ ۩ Disneyland ۩
The Prestige - 8/10
Un pic mai bun decat The Illusionist-7.5
Nu mi s-a parut atat de genial precum il lauda lumea, dar a fost pe placul meu.

m3 is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 18:57   #12397 (permalink)
Registered User

The illusionist 7.5/10 Un film frumos de vazut dupa masa de seara . Nu exceleaza cu mare lucru finalul nefiind chiar atat de imprevizibil cum sperau producatorii.
Revenind la apocalitpo, cam ce nota sa dai unei asemenea capodopere care nu face decat sa isi baga joc de o civilizatie de dragului $-lirol si nu aduce nimic nou, si cand zic ca nu aduce nimic nou spun asta pt ca totul e copiat din primul pana in ultimul minut. Sa ne gandim putin :
1. sate decimate pt obtinerea de scalvi = Conan Barbarul
2. marea urmarire prin jungla = Predator anyone? (cel putin faza cu namolul e strigatoare la cer), idee folosita si in Behind Enemy Lines
3. Erou batut, injunghiat, impuscat, injura de ma-sa = Die Hard toata ziua
4. Gropi comune : Orice film cu evrei, Behind enemy lines
5. Eclipsa : Filmul cu King Arhtur (imi scapa acum numele)
Daca ma mai fortez putin cred ca mai gasesc "asemanari". Cam multe asemanari pt o "capodopera" inovativa. Pff... 3 e mult ptz, e mult.

Popeye is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 20:02   #12398 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Crimson Vanity View Post
Popeye, cred ca ai vazut alt film. Asteapta continuarea Piratilor din Caraibe, sigur va fi mai pe placul tau.

Apocalypto - 8/10
Respecta adevarul istoric in mare masura, dar ramane in acelasi timp atragator pentru public.
Esti dus man ? Pune mana pe o carte de istorie sau macar wikipedia.

De Popeye la fel, n-am ce zice. Din categoria "hai sa imi bag picioarele intr-un film pentru ca m-am sculat azi dimineatza si nu mi-am vazut-o"

si ontopic: The Departed - 9/10 te tine in priza pana la capat, finalul super, desi te astepti oarecum. Am vazut si cativa care dadeau note de 1, 2 etc. 2 words for them: IQ insuficient

Alexneo is online now    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 24-01-2007, 20:24   #12399 (permalink)
Registered User

Brick Top's Avatar

A tale of two sisters 7.5/10 Becu' stins, volumul tare, m-am urcat pe tavan de vreo 2 ori. Probabil se va face un "remake" american nereusit

Brick Top is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2007, 21:14   #12400 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Alexneo View Post
Esti dus man ? Pune mana pe o carte de istorie sau macar wikipedia.

De Popeye la fel, n-am ce zice. Din categoria "hai sa imi bag picioarele intr-un film pentru ca m-am sculat azi dimineatza si nu mi-am vazut-o"

si ontopic: The Departed - 9/10 te tine in priza pana la capat, finalul super, desi te astepti oarecum. Am vazut si cativa care dadeau note de 1, 2 etc. 2 words for them: IQ insuficient
Bine amice, cel putin io am argumentat de ce e de kkt filmul. Tu ce argumente ai ? A da ,,stiu ...ai vazut pe ca are nota pe IMDB deci trebuie sa iti placa. Bravo. Ia si uita-te si la Blood Diamond, alta aberatie cu note mari, sigur o sa iti placa.

Popeye is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules