Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 05-04-2008, 17:55   #16821 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

OFC, dar dupa cum vezi, eu nu am scos elementul tehnic din Cloverfield, doar l-am mentionat ca fiind baza acestuia. Restul sunt divagatii.
Oricum, daca ajungem sa ne uitam la un film pentru tehnica si nu pentru subiect, e trist. Mai bine citim o carte.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2008, 18:18   #16822 (permalink)
Moderator

the man from earth 5/10 o suma de banalitati, cu pretentii de constructie interesanta. si peste toate.. jucat prost (cu bonusul ca anumite momente sunt de-a dreptul hilare).

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2008, 18:55   #16823 (permalink)
-=senior sayan=-

Xiboy's Avatar

Walk Hard: The Dewey Cox story Dragut filmul, apreciez faptul ca nu a fost o parodie ridicola care sa se bazeze pe scene pline de umor fizic. Majoritatea parodiilor recente fac asta. Umorul a fost mai subtil, oleaca mai inteligent, insa nimica care sa ma dea pe spate. Mi-a placut in schimb faptul ca am vaut si scene din The Doors in film, ceea ce ii creste punctajul.

Merita un 7/10, parerea mea©

Xiboy is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2008, 22:41   #16824 (permalink)
Nick anterior: d-_^d0

dod0's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darkblack99 View Post
Daca vedeai Povestea lui Cash pe HBO inainte de a vedea Dewey Cox, aveai alta parere
L-am vazut stai calm.

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2008, 22:48   #16825 (permalink)

[REC] 6.5 (bunicel)
Daca nu era partea de la sfarsit, ii dadeam mai putin. Dar si-a spalat pacatele de la partea cand s-a stins lumina (si a trebuit sa filmeze cu lampa de la camera) si pana la sfarsit, unde au fost niste scene care m-au facut sa tresar bine. Cu alte cuvinte, si-a atins scopul in cele din urma. Pacat ca restul filmului are unele momente moarte, unde scade semnificativ din tensiune (spre ex scenele cu interviurile din fabrica de textile) si nici nu au fost folosite cu succes pt ca privitorul sa se ataseze de unele personaje (asta e alt minus al filmului, unul destul de major, imo). De asemenea, unele replici sunt putin cam fortate, dar e bine totusi ca-s putine, iar pe total actingul a fost ok, pt ca a fost destul de convingator.
Am inteles ca o sa se faca un remake american, sunt curios ce o sa iasa.

North Country 7
E bine jucat, cam asta e punctul forte al filmului, daca nu era Charlize Theron in distributie, nu cred ca ma uitam la el. In rest, ca film, e ok, dar nu este ceva memorabil. E bun, dar atat.

Last edited by Dead Ghost; 06-04-2008 at 00:46.. Reason: modificare nota la [rec] dupa o judecata la rece...:)

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2008, 23:50   #16826 (permalink)
Registered User

G-ZUS's Avatar

REC 4/10

daca momentele de liniste urmate de urlete violente insemana ca un film e de groaza, atunci eu zic pas. pur si simplu nu mi-a placut. cum zicea cineva mai sus, nu te atasezi de personaje, eu am asteptat sa moara toti ca sa pot sa ma duc la culcare. nimic de retinut, probabil maine dimineata o sa tin minte doar ca am vazut un fim care nu mi-a placut.
Apoi problema camerei. Se poate sa fie o chestie de gus dar: in blair witch a fost ok, a ajutat la imersiunea in situatie, in cloverfield a fost acceptabila, daca nu s-a putut altfel treaca de la mine. dar in REC, zau, e prea miscata pentru mine, cand a inceput "actiunea" m-a luat instant durerea de cap. Per toatal, PROST (dupa gusturile mele)

G-ZUS is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2008, 23:53   #16827 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
OFC, dar dupa cum vezi, eu nu am scos elementul tehnic din Cloverfield, doar l-am mentionat ca fiind baza acestuia. Restul sunt divagatii.
Oricum, daca ajungem sa ne uitam la un film pentru tehnica si nu pentru subiect, e trist. Mai bine citim o carte.
Hmm, pai la Sweeney Todd, daca dai la o parte realizarea tehnica si faptul ca e musical, ramai cu un film extrem de banal si plictisitor.

A Scanner Darkly http://www.imdb.com/title/tt0405296/ este iarasi un film unde partea tehnica face cam jumatate de film.

Subiectul este important normal. Conteaza si cum il montezi.

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 05-04-2008, 23:55   #16828 (permalink)
Registered User

preferam de 100 de ori ca scanner darkly sa fie filmat normal. asa, nu e nici cal nici magar, nici animatie, nici filmat, o combinatie care mi-a dat batai de cap (m-a luat ameteala). filmul mi-a placut mult, nu neg, dar as fi preferat sa fie filmat normal.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 00:38   #16829 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

Cloverfield 5/10 cam slabut...
Cheung Gong 7 hou 1/10 varza praf sau praf varza...ma gandesc ca regizorul a vrut sa faca o idiotenie..caz in care i-a iesit perfect.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 03:54   #16830 (permalink)
-=senior sayan=-

Xiboy's Avatar

REC 9/10 meritat. Nu numai ca dupa jumatatea filmului m-am ca**t pe mine de frica, insa nu mai vroiam sa ma uit la restul filmului. Am realizat ca isi merita nota aceasta si din cauza faptului ca am avut probleme tehnice cu playerul si a trebuit sa intrerup de cateva ori filmul, cateodata chiar in mijlocul actiunii, insa in pofida acestor dificultati, efectul filmului a fost acelasi. Am vazut mai devreme notele mari acordate si m-am gandit sa gasaesc si eu un film de groaza care sa ma sperie, ei bine am reusit. PArerea mea e ca a depasit the ring cu usurinta, cel putin pentru mine.

Ca o mica comparatie cu Cloverfield: parerea mea e ca s-au ajutat mult mai bine de modul de filmare, si efectul a fost mai intens aici. In acelasi timp, mi s-a parut si mult mai realist decat Cloverfield. Am apreciat si interviurile care dupa parerea mea nu au fost menite sa te atasezi de personaje, ci au fost menite sa te relaxeze, sa incetineasca actiunea, pentru ca efectul sa fie mai intens ulterior, tu fiind nepregatit.

Alte cateva lucruri pe care le-am apreciat sunt
.

Nu credeam ca o sa zic asta vreodata insa acesta este unul dintre putinele filme horror bune, pe care as vrea sa-l mai revad.

Old 06-04-2008, 12:42   #16831 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Xiboy View Post
REC

Ca o mica comparatie cu Cloverfield: parerea mea e ca s-au ajutat mult mai bine de modul de filmare, si efectul a fost mai intens aici. In acelasi timp, mi s-a parut si mult mai realist decat Cloverfield.
Nu stiu daca termenul "realism" are ce cauta pe langa filmele astea. Zombie si monstri gigantici - realism ?? WTF

Old 06-04-2008, 13:59   #16832 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

the eye 1/10 pacat de frumusetea actritei..in rest totul varza

Flame is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 14:02   #16833 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
preferam de 100 de ori ca scanner darkly sa fie filmat normal. asa, nu e nici cal nici magar, nici animatie, nici filmat, o combinatie care mi-a dat batai de cap (m-a luat ameteala). filmul mi-a placut mult, nu neg, dar as fi preferat sa fie filmat normal.
Tinand seama de subiect, imi pare perfect modul in care a fost realizat.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 14:05   #16834 (permalink)
Registered User

pt ca nu ai termen de comparatie. daca l-ar fi facut initial altfel si dupa aia ti-ar fi zis si de metoda asta, ma indoiesc profund ca ai fi vrut asa. dar e normal, lipseste termenul de comparatie.

before the devil knows you're dead - 6/10 modest, joaca toti destul de bine, dar nu m-a prins deloc subiectul, ma calca pe nervi ratatii.

Mandea is online now    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 14:13   #16835 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

The 11th Hour 4/10

Prea multe banalitati ecologiste spuse in cuvinte simple, pentru copii si adulti handicapati. Gimme a break.

Old 06-04-2008, 14:39   #16836 (permalink)
Banned

Sir Andrew's Avatar

The Mist. Nota 8/10. Nu l-as numi un film horror ci mai degraba SF. Foarte buna ideea filmului. Cam tras de par cu nebuna care predica din Biblie. Sa fim seriosi, nu cred ca cineva s-ar lua dupa un asemenea personaj, si mai ales cu antecedente. Clar s-a vrut, minimal, sa fie un atac la adresa crestinismului. Fanatism exagerat.

Sir Andrew is offline    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 14:55   #16837 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Tu il vezi ca pe un atac la adresa crestinismului, altii il vad doar ca o constatare a unor aspecte ale psihicului uman.
Stiu ca-ti pica greu la stomac, dar asta este.

Old 06-04-2008, 15:09   #16838 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mandea View Post
before the devil knows you're dead - 6/10 modest, joaca toti destul de bine, dar nu m-a prins deloc subiectul, ma calca pe nervi ratatii.
Eu cred ca ratatii sint mult mai interesanti decit cei...impliniti. Cel putin in filme

stiller is online now    Reply With Quote
Old 06-04-2008, 15:11   #16839 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Hitman 2/10 - O R I B I L. Daca a-ti jucat jocul si v-a placut, don't watch this shit !

Old 06-04-2008, 15:27   #16840 (permalink)
-=senior sayan=-

Xiboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Alexneo View Post
Nu stiu daca termenul "realism" are ce cauta pe langa filmele astea. Zombie si monstri gigantici - realism ?? WTF
Point well taken, ma refeream la veridicitatea trairilor personajelor din ambele filme. Nu am luat in considerare povestea (desi in REC e destul de plauzibila), pentru ca atunci ar fi intradevar stupid sa folosesc acel cuvant.

Ma refeream la felul in care sunt aratati de exmplu zombii si sangele, de obicei totul e ordonat ai zombii slabuti, normali, imbracati eventual, nu ai cucuaone la 40 de ani in chiloti care

Iar trairile sunt expuse bine in ambele filme, insa in REC exceleaza (parerea mea), ceea ce ii dau veridicitate filmului/ realism.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules