![]() |
| ||||||||
| Notices |
| Thread Introduction |
| In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe. Note 10 - perfect 9 - extraordinar 8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere) 7 - bun (mi-a placut fara rezerve) 6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat) 5 - asa-si-asa 4 - prost 3 - foarte prost 2 - execrabil 1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie) 0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #17481 (permalink) | ||
| Quote:
Nu neg, majoritatea layerelor si mai adanci au trecut vajaind pe langa mine - insa acele erau mai optionale si sincer sa fiu, consider ca 80% din continutul filmelor lui Lynch sunt el soptindu-ti chestii in timp ce vantul vajaie foarte foarte puternic. Filmele sale sunt atat de pline de simboluri, intelesuri si detalii - ce insemna lucruri diferite pentru persoane diferite - incat atunci cand se termina rola realizezi ca colectia lui de intelesuri ale filmului este diferita de colectia ta de intelesuri ale filmului. Exista o naratiune de baza, un fir mare, primele layere, dar mai departe you make it up yourself din ceea ce iti zice fiecare element. Ce rezultat obtii tu din aceasta compilare este la fel de valabil ca si varianta pe care o are el in minte. So, la Lynch nu te duci sa "vezi" ceva, ci sa "faci" ceva. Insa asta cere efort, si personal sunt un lenes. Asa ca il gust doar ocazional si cand am mintea foarte, foarte, foarte odihnita. Ceea ce nu se intampla prea des. Apreciez insa foarte mult demersul lui de deconstructie a limbajului (vizual etc etc). Partea asta imi place ceva mai mult decat filmele propriu-zise
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 | |||
|
| | #17482 (permalink) | ||
| Prom Night 6/10 Un Horror destul de slabut nu e cine stie ce.
| |||
|
| | #17483 (permalink) | ||
| Vantage Point 8/10 . Exact ce a recomandat doctoru`. Un film de actiune alert, care te tine lipit de ecran timp de o ora si jumatate. Distributie buna, acting ok.. niste faze trase de par, dar deh
__________________ i`m a very neat monster | |||
|
| | #17484 (permalink) | ||
| The Truman Show - 7.5 Mi-a placut, are acel nu-stiu-ce al filmelor bune facute in anii 90. Ma mir cum nu a fost implementat conceptul in viata reala
__________________ Fericirea vesnica se afla in casuta de mai jos (aia de langa Y!) | |||
|
| | #17485 (permalink) | ||
| Pulp Fiction - 10/10 Mai bine mai tarziu decat niciodata... Un film care cu greu va fi vreodata egalat, e genul care ori iti place la nebunie, ori deloc. Eu m-am numarat printre cei din prima categorie .
__________________ The future ain't what it used to be. | |||
|
| | #17486 (permalink) | ||
|
Aliens II - am dat de el aseara pe undeva gen TV 1000, e pe departe favoritul meu din serie, mereu reuseste sa ma " lipeasca" de televizor, un film de care nu o sa ma plictisesc niciodata -- ahh -- Sunetul detectorului de miscare ![]() Nu e el de nota maxima, but i'll go all out -10/10 | |||
|
| | #17487 (permalink) | ||
| Uneori vulpea n-ajunge la struguri pentru ca nu intinde mina. Cred ca ar fi trebuit sa vezi mai intii originalul. Probabil n-ai mai fi avut nevoie de o copie digestiva.
__________________ Piron Cutrea: "Bucuraţi-vă, să creadă luzerii că am câştigat" ![]() Boloboc: "A câştigat dreapta! Hai să ne dăm cu ea în stângu'!" ![]() | |||
|
| | #17491 (permalink) | ||
| Traffic 8/10 Un film holistic - e ceva mai mult decat suma partilor sale. Asta fiindca nu pot exact sa pun degetul pe ce mi-a placut asa mult. Poate jocul actorilor, pe undeva de asteptat la atatea "staruri" intr-un singur film. Cel mai bine mi s-o parut ca o jucat Benicio del Toro, pe care nu l-am vazut prin prea multe alte filme, dar aici a facut o treaba faina. Off topic: dupa 9/11 opinia publica si mass media americana parca au uitat de "razboiul" impotriva drogurilor pentru "razboiul" contra terorismului, de unde si lipsa de filme pe subiectul asta(care a dat destule filme bune: Trainspotting(englezesc), Requiem for a Dream, cel de mai sus,...). Asta asa ca am vazut pe lazile de droguri a lui Scorpion scris 911.
__________________ There is no reciprocity. Men love women, women love children, children love hamsters. | |||
|
| | #17492 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ I tell Miguel to be inconspicuous and what does he do? Shows up looking like the Unibomber | |||
|
| | #17493 (permalink) | ||
|
E facut pentru americani. Mie asta imi spune ceva. Sa-l poata si ei vedea cu popcorn. Pentru ca altfel, daca ar fi fost o copie la indigo si nu una digerabila, Haneke nu ar fi fost dement, ci pur si simplu cretin.
__________________ Piron Cutrea: "Bucuraţi-vă, să creadă luzerii că am câştigat" ![]() Boloboc: "A câştigat dreapta! Hai să ne dăm cu ea în stângu'!" ![]() | |||
|
| | #17495 (permalink) | ||
| Chaos Theory - 8/10, un film bun cu Ryan Reynolds si Emily Mortimer, despre viata si intorsaturile bruste ce pot apare in ea.
__________________ ![]() | |||
|
| | #17496 (permalink) | ||
| Tropa de elite bestial film, zau. Un fel de monografie a haosului cauzat de traficul de droguri in Brazilia. Mi-a adus aminte de Cidade de deus, insa doar din cauza subiectului si contextului sau, in rest punerea in scena este complet diferita: spre deosebire de realizarea artistica din Cidade de deus, aici filmul e realizat in stil documentar, si cu toate astea reuseste sa-si pastreze un fir epic solid, antrenant. 10/10
__________________ Don't eat the yellow snow!... | |||
|
| | #17497 (permalink) | ||
| Quote:
asta ar fi motivul pentru care ar trebui vazut originalul mai intai. ...din cate am inteles.
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #17498 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Dar, judecand la rece, nu prea ai cum sa porcaiesti copia: - in primul rand originalul austriac e in germana, si daca nu stapanesti bine limba pierzi anumite nuante, textul avand un rol destul de important in potentarea jocului actoricesc (la unii regizori cel putin 51%). - secundo, Michael Pitt ii da o relica de la egal la egal lui Arno Frisch. Evit sa-i departajez pentru ca ambii au avut cu ce in filmele astea, absolut nicio pierdere aici. - Susanne Lothar isi joaca prea puternic emotiile in original; mi-a placut mai mult Naomi Watts in varianta americana fiindca drama impinge mai degraba spre un blocaj emotional decat spre reprezentarea grafica a emotiilor. Cuplul Watts/Roth au fost mai potriviti. Veniti si voi cu argumentele voastre.
__________________ I tell Miguel to be inconspicuous and what does he do? Shows up looking like the Unibomber | |||
|
| | #17499 (permalink) | ||
| Quote:
Eu nu am vazut replica, dar am o intrebare: de ce crezi ca l-a "(re)facut"?
|
| | #17500 (permalink) | ||
|
Pentru expunere, probabil...sau poate se uita si el ca omul la un film si l-a vazut pe Pitt, si l-o fi lovit fix in moalele capului: This is the man, koae asta o sa faca un rol genial! Chestia e ca i-a reusit, filmul - strict atmosferic, nu ma intereseaza comentariile sociale ale criticilor - e american!!! Asta nu coboara cu nimic originalul austriac, dar Funny Games e cu siguranta american, si ar fi extraordinar daca unii regizori i-ar urma exemplul si si-ar reproduce filmele intr-un cadru si-o limba mai potrivite.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|