Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-06-2008, 20:30   #17481 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hideyoshi View Post
imi pare rau Cowboy, dar filmul cu pricina iti lasa in cutiuta aia incuiata doar faina
Eh, nu exagerati, 5 minute de gandire si primele layere are povestii sunt clare - fucked up actress dreams up life as it should have been, evident folosind elemente din viata ei reala - si asta este suficient ca sa intelegi, si sa iti placa filmul.

Nu neg, majoritatea layerelor si mai adanci au trecut vajaind pe langa mine - insa acele erau mai optionale si sincer sa fiu, consider ca 80% din continutul filmelor lui Lynch sunt el soptindu-ti chestii in timp ce vantul vajaie foarte foarte puternic.

Filmele sale sunt atat de pline de simboluri, intelesuri si detalii - ce insemna lucruri diferite pentru persoane diferite - incat atunci cand se termina rola realizezi ca colectia lui de intelesuri ale filmului este diferita de colectia ta de intelesuri ale filmului. Exista o naratiune de baza, un fir mare, primele layere, dar mai departe you make it up yourself din ceea ce iti zice fiecare element. Ce rezultat obtii tu din aceasta compilare este la fel de valabil ca si varianta pe care o are el in minte.

So, la Lynch nu te duci sa "vezi" ceva, ci sa "faci" ceva. Insa asta cere efort, si personal sunt un lenes. Asa ca il gust doar ocazional si cand am mintea foarte, foarte, foarte odihnita. Ceea ce nu se intampla prea des.

Apreciez insa foarte mult demersul lui de deconstructie a limbajului (vizual etc etc). Partea asta imi place ceva mai mult decat filmele propriu-zise
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2008, 20:43   #17482 (permalink)
ViS

ViS's Avatar

Prom Night 6/10 Un Horror destul de slabut nu e cine stie ce.

ViS is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 02:37   #17483 (permalink)
Nick anterior: d-_^d0

dod0's Avatar

Vantage Point 8/10 . Exact ce a recomandat doctoru`. Un film de actiune alert, care te tine lipit de ecran timp de o ora si jumatate. Distributie buna, acting ok.. niste faze trase de par, dar deh

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 10:45   #17484 (permalink)
pat
Monkee business

pat's Avatar

The Truman Show - 7.5
Mi-a placut, are acel nu-stiu-ce al filmelor bune facute in anii 90. Ma mir cum nu a fost implementat conceptul in viata reala

pat is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 11:05   #17485 (permalink)
Grandfather of all Knowledge

C05T1N's Avatar

Pulp Fiction - 10/10 Mai bine mai tarziu decat niciodata...
Un film care cu greu va fi vreodata egalat, e genul care ori iti place la nebunie, ori deloc. Eu m-am numarat printre cei din prima categorie .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	pulp_fiction.jpg
Views:	67
Size:	101.5 KB
ID:	352485  

C05T1N is offline    Send Message via Google Talk to C05T1N Reply With Quote
Old 05-06-2008, 11:58   #17486 (permalink)
Registered User

Kuchi's Avatar

Aliens II - am dat de el aseara pe undeva gen TV 1000, e pe departe favoritul meu din serie, mereu reuseste sa ma " lipeasca" de televizor, un film de care nu o sa ma plictisesc niciodata -- ahh -- Sunetul detectorului de miscare

Nu e el de nota maxima, but i'll go all out -10/10

Kuchi is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 12:07   #17487 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Megalomaniac View Post
Din cate am citit Haneke da prin Funny Games o copie la indigo, in engleza, a propriului sau film din 1997. Nu l-am vazut, nu pot sa fac o analiza in paralel a celor doua variante. Cand o sa vad si originalul o sa readuc filmul in discutie.
Uneori vulpea n-ajunge la struguri pentru ca nu intinde mina. Cred ca ar fi trebuit sa vezi mai intii originalul. Probabil n-ai mai fi avut nevoie de o copie digestiva.

stiller is online now    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 13:14   #17488 (permalink)
Registered User

Eu am vazut doare remakule.
Nici nush ce nota sa-i dau.
PAre ori stupid ori deep pe alocuri.
Cert e ca actingul celor 2 killeri e genial.
Overall merita vazut

Ovaz is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 13:35   #17489 (permalink)
Former WoW Addict

Greg's Avatar

Trilogia Bourne 9/10 - Le-am vazut pe toate in weekend dupa ce le-am amanat mult timp. Al 4lea din serie se pare ca e programat in 2010 sper sa pastreze trendul calitativ ascedent.

Greg is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 14:48   #17490 (permalink)
MaX

MaX's Avatar

Taken 8/10, o surpriza placuta , Liam Nelson face un rol bun

MaX is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 21:06   #17491 (permalink)
D34dly User

TriggerHappy's Avatar

Traffic 8/10 Un film holistic - e ceva mai mult decat suma partilor sale. Asta fiindca nu pot exact sa pun degetul pe ce mi-a placut asa mult. Poate jocul actorilor, pe undeva de asteptat la atatea "staruri" intr-un singur film. Cel mai bine mi s-o parut ca o jucat Benicio del Toro, pe care nu l-am vazut prin prea multe alte filme, dar aici a facut o treaba faina.

Off topic: dupa 9/11 opinia publica si mass media americana parca au uitat de "razboiul" impotriva drogurilor pentru "razboiul" contra terorismului, de unde si lipsa de filme pe subiectul asta(care a dat destule filme bune: Trainspotting(englezesc), Requiem for a Dream, cel de mai sus,...). Asta asa ca am vazut pe lazile de droguri a lui Scorpion scris 911.

TriggerHappy is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 21:39   #17492 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Originally Posted by stiller View Post
Uneori vulpea n-ajunge la struguri pentru ca nu intinde mina. Cred ca ar fi trebuit sa vezi mai intii originalul. Probabil n-ai mai fi avut nevoie de o copie digestiva.
Asa a crezut si regizorul, presupun, cand si-a copiat proriul film scena cu scena. O fi fost dement de-a facut lucrul asta, nu putea mai bine sa bea o Gosser si sa-si vada de treaba?!

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 05-06-2008, 22:12   #17493 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

E facut pentru americani. Mie asta imi spune ceva. Sa-l poata si ei vedea cu popcorn. Pentru ca altfel, daca ar fi fost o copie la indigo si nu una digerabila, Haneke nu ar fi fost dement, ci pur si simplu cretin.

Old 05-06-2008, 23:53   #17494 (permalink)

stiller, le-ai vazut pe amandoua, sau doar presupui? Doar intreb...

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2008, 00:05   #17495 (permalink)
Registered User

pruny's Avatar

Chaos Theory - 8/10, un film bun cu Ryan Reynolds si Emily Mortimer, despre viata si intorsaturile bruste ce pot apare in ea.

pruny is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2008, 01:22   #17496 (permalink)
Registered User

Sfarshitorul's Avatar

Tropa de elite bestial film, zau. Un fel de monografie a haosului cauzat de traficul de droguri in Brazilia. Mi-a adus aminte de Cidade de deus, insa doar din cauza subiectului si contextului sau, in rest punerea in scena este complet diferita: spre deosebire de realizarea artistica din Cidade de deus, aici filmul e realizat in stil documentar, si cu toate astea reuseste sa-si pastreze un fir epic solid, antrenant. 10/10

Sfarshitorul is online now    Reply With Quote
Old 06-06-2008, 01:41   #17497 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Quote:
Asa a crezut si regizorul, presupun, cand si-a copiat proriul film scena cu scena. O fi fost dement de-a facut lucrul asta, nu putea mai bine sa bea o Gosser si sa-si vada de treaba?!
originalul e cu actori necunoscuti. se presupune ca senzatiile din timpul filmului devin mai puternice din cauza asta.
asta ar fi motivul pentru care ar trebui vazut originalul mai intai.

...din cate am inteles.

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2008, 10:31   #17498 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Strangelove View Post
originalul e cu actori necunoscuti. se presupune ca senzatiile din timpul filmului devin mai puternice din cauza asta.
asta ar fi motivul pentru care ar trebui vazut originalul mai intai.

...din cate am inteles.
Pai - repet - n-am stiut de original!
Dar, judecand la rece, nu prea ai cum sa porcaiesti copia:
- in primul rand originalul austriac e in germana, si daca nu stapanesti bine limba pierzi anumite nuante, textul avand un rol destul de important in potentarea jocului actoricesc (la unii regizori cel putin 51%).
- secundo, Michael Pitt ii da o relica de la egal la egal lui Arno Frisch. Evit sa-i departajez pentru ca ambii au avut cu ce in filmele astea, absolut nicio pierdere aici.
- Susanne Lothar isi joaca prea puternic emotiile in original; mi-a placut mai mult Naomi Watts in varianta americana fiindca drama impinge mai degraba spre un blocaj emotional decat spre reprezentarea grafica a emotiilor. Cuplul Watts/Roth au fost mai potriviti.

Veniti si voi cu argumentele voastre.

Old 06-06-2008, 11:02   #17499 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dead Ghost View Post
stiller, le-ai vazut pe amandoua, sau doar presupui? Doar intreb...
"Doar presupun". Am insa experienta a ceea ce au facut Susanne Bier si Herzog in America (si mai gasim exemple daca mai cautam) si imi este de-ajuns pentru a emite o parere.

Quote:
Pai - repet - n-am stiut de original!
Dar, judecand la rece, nu prea ai cum sa porcaiesti copia
Eu nu am vazut replica, dar am o intrebare: de ce crezi ca l-a "(re)facut"?

Old 06-06-2008, 11:12   #17500 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Pentru expunere, probabil...sau poate se uita si el ca omul la un film si l-a vazut pe Pitt, si l-o fi lovit fix in moalele capului: This is the man, koae asta o sa faca un rol genial! Chestia e ca i-a reusit, filmul - strict atmosferic, nu ma intereseaza comentariile sociale ale criticilor - e american!!! Asta nu coboara cu nimic originalul austriac, dar Funny Games e cu siguranta american, si ar fi extraordinar daca unii regizori i-ar urma exemplul si si-ar reproduce filmele intr-un cadru si-o limba mai potrivite.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules