![]() |
| ||||||||
| Notices |
| Thread Introduction |
| In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe. Note 10 - perfect 9 - extraordinar 8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere) 7 - bun (mi-a placut fara rezerve) 6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat) 5 - asa-si-asa 4 - prost 3 - foarte prost 2 - execrabil 1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie) 0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #17941 (permalink) | ||
| Quote:
In aceeasi ordine de idei, am sters iar cateva zeci de posturi fara comentarii atasate filmelor/notelor respective. Pe viitor, asemenea manifestari literare se vor lasa direct cu ban pt. offtopic.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #17942 (permalink) | ||
| Live Free or Die - 5/10 Nu, nu e Live Free or Die Hard, ci un film cu Zooey Deschanel pe care o ador (si pe sor-sa, desigur). Nu stiu ce s-a vrut filmu' asta, probabil o combinatie de actiune si comedie, in ambele directii fiind de o mediocritate absoluta. Scenariu' a fost scris de doi tipi care au la activ vreo 10 episoade din Seinfeld. Ma rog. I Now Pronounce You Chuck & Larry - 5.5/10 In teorie, o reteta perfecta pt. un film de succes. Adam Sandler care parca isi revenise cu "Click" si Kevin James, un actor care imi place mult ("The King of Queens"). Plus Jessica Biel, Dan Aykroyd si Steve Buscemi. In ciuda scenariului care promitea multe, glumele sunt total rasuflate (blame Adam Sandler), actiunea previzibila si sfarsitu', atat ca forma, cat si ca fond, e in buna traditie a comediilor hollywoodiene de duzina. The Last Mimzy - 5/10 Pt. copii, desi finalu' (implicatiile sale) are ca tinta adultii. Efectele speciale sunt decente chiar daca ai trecut de varsta copilariei. 10 Items or Less - 6/10 Desi unora li s-ar putea parea foarte plictisitor, e cu Morgan Freeman de la inceput pana la sfarsit. Care e fenomenal. De la inceput pana la sfarsit. Mi-a placut si de Paz Vega, da' mai ales de faptu' ca s-a reusit sa se insinueze ca granita dintre film si realitate este foarte subtire. Fericirea sta in lucrurile simple si pot avea acces la ea pana si actorii celebri cu multi bani. Kickin It Old Skool - 4.5/10 Maria Menounos e o bunaciune™. O comedie tampitica bazata pe reteta cunoscuta a comediilor tampitele, elementu' de "noutate" fiind breakdance-u'. Fay Grim - 5/10 N-am inteles daca s-a vrut a fi o parodie la adresa filmelor cu spioni sau chiar e un reprezentant cu pretentii al genului. N-am vazut prima parte, Henry Fool, asa ca toate referintele spre trecut m-au lasat rece. Comicu' de situatie e subtirel, iar desfasurarea actiunii e complet plata™. The Messengers - 5/10 Una din clasicele retete horror: o familie se muta la o ferma bantuita, copiii "vad", adultii nu ii cred decat cand e prea tarziu, final "inteligent". Alone with Her - 6/10 Hehehe, desi nu musteste de originalitate, filmu' e unu' convingator in a infatisa un "stalker". Un exemplu de film creepy, fara a fi horror. Catch and Release - 6/10 Bine facut. Romantic, fara sa fie siropos. Plus cateva scene amuzante. Si un final clasic. Broken English - 5/10 Perfect pt. femeile de 30 de ani care sunt singure... Venus - 6/10 Gretoasa apropierea dintre cele doua personaje, insa perfecta in a sublinia contradictia cu atmosfera linistita si filosofica a filmului. Catch a Fire - 6/10 Marele merit al filmului este personaju' lui Tim Robbins. Desi ai impresia ca e "evil" pana in maduva oaselor, e doar un om care isi face datoria. Pe de alta parte, daca esti negru si lupti in numele libertatii, poti comite acte teroriste. Daca esti arab, nu... .45 - 6/10 Angus Macfadyen foarte convingator (practic, el duce filmu' in spate) - Milla Jovovich e mediocra (in comparatie cu el). Finalu' scartie serios cand vine vb de credibilitate. Breach - 8/10 In sfarsit un film bun. Da' bun. Chris Cooper e extraordinar, reuseste sa te faca sa iti para rau de el, in ciuda lucrurilor de care a fost capabil. Alaturi de Laura Linney, face ca filmu' sa aiba o atmosfera densa de suspiciuni, neincredere si momente tensionate. Factory Girl - 6.10 Guy Pearce e practic de recunoscut. Un film trist, ba chiar destul de depresiv (m-a impresionat drama personajului principal feminin). Trist e si ca Hayden Christensen e Bob Dylan... 1408 - 7/10 Un horror de calitate. Partial din cauza interpretarii lui John Cusack, partial din cauza ca arata ca de multe ori lucrurile de care ne este frica au legatura cu trairile noastre interioare si nu cu elemente supranaturale. Un film inteligent care lasa loc de interpretari privind ceea ce s-a intamplat efectiv. Knocked Up - 7/10 Una din putinele comedii de calitate pe care le-am vazut. Totu' se bazeaza pe antiteza dintre personajele lui Seth Rogen si Katherine Heigl. Multe momente amuzante si un final adecvat (desi previzibil).
|
| | #17943 (permalink) | ||
| Lucky You - 6.5/10 Genu' de film care imi place foarte mult. Seamana mult cu Maverick, atat ca tematica (poker), cat si ca relatia dintre tata si fiu - Mel Gibson/James Garner si Eric Bana/Robert Duvall. Desi Duvall e superior lui Garner, Bana nu e Gibson, filmului lipsindu-i acea nuanta de umor din Maverick. Fido - 8/10 Genial. Genu' de film pe care ori adori, ori il urasti. E cu zombies, e o parodie. Insa una amuzanta si bine facuta. Salon - 3/10 Barbershop in versiune feminina. Adica o porcarie. Vacancy - 5.5/10 Horror decent. Si asta deoarece cele doua personaje principale (Katee Beckinsale si Luke Wilson) dau dovada de oarecare inteligenta. Pacat ca scenariu' e plin de ilogicalitati™. Copying Beethoven - 6/10 Nu stiu cat de precisa e transpunerea cinematografica a ultimului an din viata lui Beethoven, da' interpretarea lui Ed Harris si muzica fac sa fie un film "epic", desi toate celalalte aspecte arata contrariu'. Notes of a Scandal - 6.5/10 Ciudat sa o vad pe doamna "M" intr-un asemenea rol. Oricum, Judi Dench ramane o doamna, indiferent de film sau de personaj. Iar Cate Blanchett aceeasi bunaciune™ dulce. Si da, frica de a nu ramane singuri ii impinge pe oameni sa faca lucruri cu adevarat disperate. Miss Potter - 6/10 O alta dulceata, de aceasta de gutui, e si Renée Zellweger, cu un rol care nu ii e deloc nefamiliar, desi e mult mai naiv, din cauza scenariului. Abia l-am recunoscut pe Ewan McGregor. Believe in Me - 5/10 Reteta clasica a filmelor americane de sport. "In ciuda tuturor oprelistilor, un antrenor preia o echipa de baschet feminin si o duce pe culmi (sportive si de impliniri sufletesti)". Stay/Sleeping Dogs Lie - 5/10 Un punct pt. faza de la inceputu' filmului De aici se trag si cateva faze amuzante. Cam atat.Bobby - 7/10 O multime de actori cunoscuti, un film placut ochiului. Daca esti american poa' fi mai mult decat atat. White Noise 2: The Light - 6/10 Mai bun ca prima parte, fiindca reuseste partial ce si-a propus. Exista cateva intorsaturi de situatie, putina filosofie, da' scartie la final care lasa loc de interpretari, lucru rau atunci cand descoperi gauri logice in scenariu. Griffin & Phoenix - 7/10 Iti dai seama ca e film romantic, facut sa te atinga la sentiment, din primele momente in care vezi cine sunt actorii principali. Pe de alta parte, daca esti intr-o stare depresiva, e recomandat sa il eviti. The TV Set - 6.5/10 Nu stiu daca toate lucrurile prezentate aici sunt adevarate, insa chiar si asa, daca admiti ca arata o parte din realitate... atunci e trist. O satira la adresa miscarilor din spatele culiselor privind serialele TV la americani. The Reaping - 5.5/10 Indiferent cat de in serios isi ia rolu' Hilary Swank, tot poti sa observi ca povestea e cam cretina, finalu' fiind exact in aceeasi nota. Singura scena impresionanta si creepy e cea cu lacustele. Misto facuta. No Reservations - 6/10 O alta comedie romantica destul de buna. Catherine Zeta-Jones ramane aceeasi dama stilata. Abigail Breslin e noua Dakota Fanning. The Lost City - 6/10 Aproape la fel de plictisitor ca si Modigliani, alt film in care joaca Andy Garcia. Este salvat partial de faptu' ca incepe sa iti pese de personaju' principal, creandu-se o oarecare tensiune pana la final. The Contractor - 4/10 O alta petarda de film cu Wesley Snipes, dupa The Detonator si 7 Seconds. Spre deosebire de cele doua, The Contractor n-a mai fost facut in Romania, ci in Bulgaria, insa e cam aceeasi ciorba. Actiune ieftina - mi se confirma ca steaua lui Wesley Snipes a apus. Poa' face Blade 4... Reno 911!: Miami - 4/10 O comedie atat de sinistra, cu glume atat de idioate, inca nu te poti abtine sa zambesti putin. Daca nu spectatorii, macar actorii s-au distrat in timpu' filmarilor. Imi aduc aminte vag ca si prima parte a fost la fel de cretina. Life as a House - 5/10 Hayden Christensen e degeaba, desi joaca un mic Vader infuriat. Sau poa' din cauza asta... Resident Evil: Extinction - 5/10 Mai slab ca a doua parte, mai slab poa' si decat prima. Actiunile personajelor sunt in majoritate stupide, scenariu' are scapari, iar finalu' e... penibil. Claaaar urmeaza si a patra parte. Danny the Dog/Unleashed - 8/10 Da, stiu, l-am vazut tarziu. Jet Li are acelasi rol care nu necesita cinestiece talent actoricesc M-a surprins ca scenele de lupta sunt putine, insa sunt compensate din plin de partea de drama, excelent sustinuta de Morgan Freeman si Bob Hoskins. Uimitor e ca am revazut multe scene de cateva ori - foarte misto regizat. War - 6/10 Din nou Jet Li, insa in pereche cu Jason Statham, adica un film de actiune cu oarece pretentii. Jet Li duce tot greu', mi-a placut rolu' lui de personaj impasibil animat de un singur gand. Apropo, recunosc, nu am vazut intorsatura de situatie decat cand s-a intamplat.
|
| | #17944 (permalink) | ||
| Eastern Promises - 8.5/10 O, da. Foarte, foarte sumbru, din cauza personajelor, a decorurilor si chiar a costumelor. Viggo Mortensen incepe sa scape usor usor de imaginea de Aragorn. David Cronenberg o comite din nou, in sensu' bun, dupa alta bijuterie, A History of Violence. I Am Legend - 6/10 Final dezamagitor. Pacat, caci ar fi salvat cateva mici nereusite ale filmului. Recomand cartea (a aparut la Rao), e mult mai buna, datorita unor diferente (destul de importante) fata de film. Reusite scenele cu orasu' gol. Mentionez ca n-am vazut originalu'. A Crime - 7/10 Un exemplu de film care se poa' face fara multi bani. E suficient sa ai un scenariu bun, un regizor competent si actori potriviti pt. rolurile principale. Iti ramane pe creieri ceva vreme. 2 Days in Paris - 7.5/10 O comedie inteligenta, cu multe glume reusite. Julie Delpy nu numa' ca joaca, ba chiar si regizeaza. Mai mult, scenariu' e scris chiar de ea, se vede ca nu e unu' scris la norma, cum sunt majoritatea de la Hollywood. Adam Goldberg are cam acelasi rol (si deci e la fel de amuzant) ca in Joey. Rush Hour 3 - 5.5/10 Niciodata n-am apucat sa vad primele doua parti cap-coada. Nustiucum s-a intamplat, da' le-am vazut mereu pe bucati si, culmea, cam aceleasi. Poa' asta e motivu' pt. care n-am sesizat de-a intregu' latura comica a legaturii dintre personajele lui Jackie Chan si Chris Tucker. Butterfly on a Wheel/Shattered - 7.5/10 Acelasi uimitor Pierce Brosnan din Seraphim Falls si The Matador. Un film cu multe intorsaturi frumoase de situatie si un final pe masura. Death Sentence - 7.5/10 O alta frumusete de film. Genu' de actiune care ridica intrebari si nu iti raspunde decat partial la el, chiar daca o face pana in ultimu' minut. L-am urat candva pe Kevin Bacon (probabil din cauza unor roluri negative), insa odata cu trecerea anilor a tre'sa recunosc ca e un actor foarte bun. E incredibil cum un actor poa' exprima atata drama. Un "revenge" movie foarte bun - din nefericire, unele scene scartie usor cand vine vb de logica si credibilitate. Before the Devil Knows You're Dead - 8.5/10 Acelasi gen de film ca mai sus, adica oameni obisnuiti pusi in situatii neobisnuite. Nu-l suport pe Philip Seymour Hoffman, da' aici a fost magistral. Ethan Hawke e pe-aproape - bine, rolu' lui e mult mai simplu. Constructia filmului e una destul de originala, insa, datorita modului in care este prezentata povestea, s-au strecurat mici inadvertente pe care pana si eu le-am observat. The Brave One - 6/10 Un alt "revenge" movie. Jodie Foster si Terrence Howard sunt mai mult decat ok, da' se jongleaza periculos (in numele a ceea ce este sau tre' sa fie "corect) pe sarma dintre lege si ilegalitate. Si isi da in petec la sfarsit - bunu' simt ajunge sa tipe cand e vb de ultimele scene. American Black Beauty - 4/10 Din seria "calu' e cel mai bun prieten al omului". Dreamer: Inspired by a True Story ii da clasa din absolut orice copita. No Country For Old Men - 9/10 E film Coen, adica ori iti place la nebunie, ori il urasti de moarte. Imi aduc aminte ca acu' cativa ani am vizionat o "integrala" Coen. In general, am ramas mai mult decat placut surprins. Daca ar fi sa gasesc cel mai important element comun al acestor filme, as numi umoru' sec, foarte sec. Iar No Country For Old Men e sec de la inceput pana la sfarsit. Atat de sec, incat dupa final ramai putin socat: "asta e tot? s-a terminat?", existand marele risc sa exclami "ce porcarie sinistra!". Anton Chigurh este unu' din cele mai infricosatoare personaje evil pe care le-am vazut in ultimii ani. Genial construit, genial jucat. Then She Found Me - 6/10 Colin Firth si Helen Hunt, adica premise consistente pt. un film romantic bun, cu accente comice. Si asa si este. Primu' film regizat de Helen Hunt. Mi se pare mie sau a imbatranit urat? The Last Winter - 5/10 Un horror cu pretentii. Un manifest (subtil?) pro-ecologie: "daca nu ai grija de natura, vei fi pedepsit de elemente supranaturale". Insa nici finalu' (alert in comparatie cu restu' filmului) n-a reusit sa imi trezeasca un cat de mic fior. The Heartbreak Kid - 6.5/10 Tot un film facut de niste frati, de aceasta data fratii Farrelly, cunoscuti pt. There's Something About Mary si Me, Myself & Irene. The Heartbreak Kid e mai slab ca astea doua, insa ceva mai bun decat Shallow Hal si Stuck on You. Unele poante sunt absolut geniale (si acu' zambesc larg cand imi aduc aminte), iar finalu' e demential . Michelle Monaghan ramane o bunaciune™.Stardust - 6.5/10 L-am vazut dupa ce am citit cartea, asa ca e posibil sa ma fi impresionat mai putin decat tre'. Mi-a placut ca s-a respectat aproape in totalitate romanu' omonim al lui Neil Gaiman, personajele imaginate de mine in urma citirii semanand destul de mult cu cele din film. Raman la parerea ca Robert De Niro e degeaba cand vine vb de roluri comice. 12:01 - 5/10 Un film romantic construit pe aceeasi tema din Groundhog Day (ambele aparand in 1993). Smecheria acestor filme este ca cei care nu cred prin ce trece personaju' principal (repetarea aceleasi zi pana la nesfarsit) tre'sa aiba motive bune pt. a face asta. Deoarece spectatorii stiu ca personaju' principal are dreptate si vor ca celalalte personaje sa manifeste o credulitate care sa suplineasca lipsa de omniscienta. Pe aceeasi linie a mers si serialu' Day Break care, fiind serial, a tras prea mult in directia in care doar personaju' principal stie. Spectatorii au avut putina rabdare, apoi s-au plictisit vazand ca acesta nu se poa' face inteles de catre ceilalti. Revenind, in 12:01 momentu' in care personaju' principal este crezut are loc la timpu' potrivit, astfel ca filmu' se transforma intr-o experienta agreabila.
|
| | #17945 (permalink) | ||
| Hitman - 6/10 Daca ar fi fost vb de un criminal cu adevarat neindurator, atunci ar fi fost vb de o adaptare dupa un joc cu adevarat reusita. Insa o cam da in telenovele, iar partea de actiune e cam trasa de par. Daca lasi de o parte aceste aspecte, atunci Timothy Olyphant e convingator ca Agen 47. Oricum, Leon ramane de baza. 28 Weeks Later - 7/10 Putin peste asteptari, avand in vedere ca prima parte nu mi-a lasat nicio impresie deosebita. Aici elementu' horror e doar un pretext pt. a scoate in evidenta dificultatile pe care le avem uneori atunci cand e vb sa facem alegeri. Muzica superba - astept cu interes continuarea. Aliens vs Predator - Requiem - 4/10 Daca as fi stiut cum o sa fie, n-as mai fi zis acu' 3 ani ca Alien vs. Predator e mediocru. Fizic, exista pe ecran alieni si predatori, insa tot ce reprezentau acestia s-a dus. S-a dus nu din cauza efectelor speciale (care sunt cat de cat ok), ci din cauza scenariului tembel si a personajelor stupide. Singura chestie notabila este ca face o legatura (subtire) cu ceea ce se intampla in seria Alien. American Gangster - 8.5/10 La fel de bun ca si The Departed, desi aduce mai mult cu Heat care ramane totusi taticu' lor. Personaje greu de uitat, actiune alerta, scenariu consistent. Am vazut versiunea "unrated", adica cea de trei ore si nu m-am plictisit deloc, dimpotriva. Untraceable - 5/10 Putina propaganda impotriva celor care se ocupa de chestii piratate pe Internet, aceeasi Diane Lane absolut agreabila, poveste deloc originala si cam atat. A, si un final fara inflorituri care arata exact cat tre'sa arate. The Bank Job - 6.5/10 Zici Jason Statham, zici film de actiune. Bine, fata de seria Transporter, Crank sau Chaos, The Bank Job e ceva mai cuminte din acest punct de vedere. David Suchet duce in spate tot, fara efort. Saffron Burrows nu mai e chiar aceeasi bunaciune din Deep Blue Sea. In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale - 4/10 Iar Jason Statham, insa intr-un film prost (Uwe Boll alea alea). Cu iz de lOTR, da' realizarea lasa de dorit (si din considerente de buget, da' si de talent regizoral), iar personajele sunt complet plate™. Muzica e repetitiva pana la Dumnezeu, iar Kristanna Loken e din nou degeaba. Singura scena memorabila e cea cu sabiile incrucisandu-se singur in aer. Pe de alta parte, scenele de lupta se repeta (sunt aratate din unghiuri diferite), dialogurile sunt de doi lei, scenele de lupta total aberante, iar ninjalaii sunt pe post de garda personala a regelui. WTF... BloodRayne II: Deliverance - 2/10 Nu mai e Kristanna Loken, da' tot de Uwe Boll e facut. Ma uitam ca primei parti i-am dat 2/10, iar continuarea e si mai proasta. Dilema este ca nu pot sa ii dau 1/10, fiindca aici intra doar filmele facute in scarba, bataie de joc si totala nestiinta. Iar BloodRayne II: Deliverance e realizat din nestiinta sau, cel putin, dintr-o viziune gresita. Zic eu. Singura chestie pozitiva este Natassia Malthe. Beowulf - 6/10 Nu stiam ca e film de "animatie", asa ca m-au luat pe nepregatite primele minute. Realizarea e mai mult decat decenta, si nu ma refer la Angelina Jolie, ci la cum e infatisat Anthony Hopkins. Apropo de Angelina Jolie, cele doua scene de seductie (de la juma' si de la final) sunt memorabile, ca atmosfera, voce, muzica, scene vizuale. Alan Silvestri e un mare compozitor (Gently As She Goes, A Hero Comes Home, The Seduction). Finalu' e excelent, daca faci abstractie de partea cu inima dragonului. Independence Day - 5/10 Revazut ca urmare a unui episod in South Park (Over Logging). Popocorn movie tipic. Film mustind de patriotism si egocentrism american tipic. Efecte speciale care arata decent chiar si azi, dupa 12 ani. Rambo 4 - 7/10 Extrem de violent. Insa nu de o violenta gratuita, doar e cu Rambo. Sylvester Stallone imprima personajului principal aceeasi adancime pe care a folosit-o la Rocky VI, insa acolo era inutila, din diverse motive. Rambo 4 e un film de actiune care nu se pierde in inflorituri, iti arata ceea ce vrei, ba chiar un pic mai mult. O incheiere perfecta a seriei. 10,000 BC - 4/10 Un punct pt. efectele speciale (mi s-a parut mie sau cele panoramice aveau putine frame-uri?). Orice mica asemanare cu Apocalypto e o insulta la adresa acestuia. Referirea la Atlantida e interesanta, desi nu e o ipoteza noua. Peisajele sunt superbe, insa cam atat. Sunt atat de multe si grave inexactitatile istorice (si nu numai - porumb, mamuti domesticiti), incat iti vine sa dai foc salii de cinema. Apropo, ati observat ca nu exista deloc sange? Cloverfield - 8.5/10 Socheaza in mod placut din multe puncte de vedere, desi modu' in care e realizat nu este original decat pt. cei care n-au vazut The Blair Witch Project. Daca nu ai dureri de cap de la camera de filmat, poti avea o experienta extrem de intensa (iata ca absenta unei coloane sonore nu e neaparat un lucru rau). Conditia e sa inchizi ochii la unele inexactitati ce sfideaza logica (si stiinta). Finalu' e superb, da' nu explica tot, ceea ce nu e totusi de condamnat, luand in considerare ca urmeaza o continuare anu' viitor. Yummy. Yummy si pt. Lizzy Caplan. REC - 8.5/10 Daca ti-a placut Cloverfield, aproape sigur iti va placea si REC, poa' si mai mult. Aceeasi tehnica de filmare, insa subiect diferit. Unu' din cele mai creepy filme pe care le-am vazut vreodata. Nu din cauza povestii in sine, ci a jocului de lumini si umbre, da' si a senzatiei de claustrofobie, caracteristica multor scene. Plus zgomotele de fundal care fac toti banii. Nu ia nota mai mare, tot din cauza unor chestii ilogice (unele actiuni ale personajelor). Si aici finalu' e reusit, mai ales ca penduleaza cu succes in a (nu) oferi explicatii folosind deopotriva stiinta si supranaturalu'. Urmeaza un remake american, intitulat Quarantine care sper sa fie cel putin decent, caci Jennifer Carpenter chiar are talent (cine a vazut Dexter stie). The Bucket List - 9/10 Nu ia 10 pt. ca au fost doua momente in care deciziile personajelor principale au fost putin fortate. Jack Nicholson - acelasi nesuferit, cinic, carcotas si antisocial, Morgan Freeman - acelasi intelept, calm, cumpatat, dedicat valorilor morale. Doi titani ai cinematografiei, interpretari pe masura, scenariu solid (desi mesaju' nu e deloc nou), multe glume reusite, da' si multa drama. De vazut neaparat. The Mist - 7/10 Din primele minute mi-am dat seama ca are legatura cu Stephen King - filmu' e foarte mult axat pe personaje, si mai putin pe actiunea propriu-zisa. Ba chiar reuseste sa adune laolalta majoritatea tipologiilor umane. Efectele speciale sunt decente, insa sfarsitu' e... unu' din cele mai tari finaluri pe care le-am vazut vreodata (piesa se numeste Dead Can Dance -The Host Of Seraphim, pt. cine nu stie).
|
| | #17946 (permalink) | ||
| Join Date: Jul 2001 |
Oh my, the movie assassin is back! Sa pui mana pe Bound, sunt sigur ca iti va place. Asta daca nu ai facut-o deja...Ontopic: Misery 7 Deh, abia acum am apucat sa il vad, desi auzisem de el de mult timp. O foarte buna ecranizare si actori bine alesi. Personal nu o suport pe Kathy Bates (nu pt ca nu ar fi o actrita buna, ci pt ca imi este f antipatica), dar aici rolul i se potriveste ca o manusa si este absolut memorabila. | ||
|
| | #17947 (permalink) | ||
| Shoot 'Em Up - 6/10 M-a prins intr-o dispozitie buna (indulgenta) fata de genul in care se incadreaza, si anume parodie(_cu_bun_simt). Cu un ochi am ras, cu altu' am plans. Cuvintele din paranteza m-au impiedicat sa ii dau sub 4. Cre'ca Clive Owen si-a satisfacut nemultumirea ca nu a fost selectat in locu' lui Daniel Craig pt. nou' James Bond, avand in vedere numaru' de morti pe minut. Delirious - 5/10 Daca esti un paparazzi, exista sansa ca vedeta pe care o admiri personal sa se indragosteasca de tine ![]() National Treasure: Book of Secrets - 6/10 = (Indiana Jones reloaded x 2) + Tomb Raider. Ca si prima parte, autenticitatea anumitor fapte lasa de dorit. Insa e destul de distractiv, iar evolutia personajului lui Ed Harris m-a uns pe inima. Meet the Spartans - 3/10 Era imposibil sa nu o gasesc aici pe Carmen Electra, dupa Epic Movie, Date Movie si seria Scary Movie. Pe langa faptu' ca nu imi plac parodiile tampite, glumele nu exista, tot filmu' fiind doar o insiruire de referinte "culturale" (300 - evident, Brangelina, Shrek, James Bond, Happy Feet, Britney Spears, Ugly Betty, Heroes, Spider-Man, American Idol, Tom Cruise etc.). Nu-i de mirare ca e si foarte scurt (1h10min), alte 10 minute fiind ocupate de diverse scene dupa credits, re-re-re-refolosite. Un punct pt. melodia de la sfarsit a carui interpretare arata un minim efort din partea actorilor. Vantage Point - 5/10 Incepe bine si se termina prost. De mult n-am mai vazut la un asemenea film cu pretentii asemenea imbecilitati legate de scenariu, de actiunile personajelor, de cum anumite fapte se desfasoara intr-un anumit moment. Pacat de modu' cum a fost prezentata ideea. Lions for Lambs - 5/10 Inca un film despre maretu' patriotism american, condimentat asa-zise scene de culise privind politica americanilor legata de razboi. Mesaju' filmului (ole, Robert Redford) ar fi avut un impact mai mare daca ar fi fost facut, sa zicem, intr-o tara europeana. Fool's Gold - 5/10 Amuzant pe alocuri, desi majoritatea scenelor comice sunt trase de par si foarte cliseistice. Asemanator cu Into the blue - peisajele sunt superbe. Ideea din spatele filmului va prinde intotdeauna la spectatori, cu conditia sa fie ambalata cel putin decent. Awake - 6/10 Ca tot vb de idee si ambalaj, Awake e un exemplu excelent de idee nu tocmai originala, insa prezentata bine. Cu suspans si cu rasturnari de situatie. Ca de obicei, Hayden Christensen e degeaba, norocu' lui fiind ca rolu' sau e nesolicitant dpdv al talentelor actoricesti. Jumper - 4/5 Ca de obicei, Hayden Christensen e degeaba. Ce macho, ce prestanta, cat talent. Alt rol dezamagitor pt. Samuel L. Jackson. Iar desfasurarea filmului are grave carente logice, avand in vedere ideea pe care se sprijina. Cleaner - 5/10 Un pas inainte pt. Samuel L. Jackson, dupa mizerile de Snakes on a Plane si Jumper. Nimic original, nici macar sfarsitu', insa pata de culoare e data de meseria personajului principal. E surprinzator ce meserii au unii americani. Ghost Raider - 5/10 Peste asteptari (ca scenariu si efecte speciale). Ca si mai sus, un pas pt. Nicolas Cage, dupa mizeria de The Wicker Man. Desi are aparitii care insumeaza doar cateva minute, Peter Fonda le da clasa celorlalti, prin prestanta si nu numai. The Eye - 5/10 Nu stiu ce s-a vrut, o combinatie de The Ring cu The Mothman Prophecies? Filmele de genu' asta ma enerveaza foarte mult, fiindca scenariu' e in cea mai mare parte absolut imbecil. Nimeni nu ia decizii logice, de parca ar fi trait intr-un ou de sticla sau de parca n-ar avea juma' de creier. Iar cand aceste decizii se iau, e intotdeauna (mult) prea tarziu. Nu e ceea ce inteleg eu prin suspans si/sau rasturnari de situatie. Funny Games - 8/10 Desi nu am vazut originalu' (ma rog, cre'ca nu l-am vazut), sunt absolut sigur ca am mai vazut acest remake, avand in vedere ca scenele din mintea mea erau identice cu cele care tocmai se desfasurau pe ecran. Desi poa' parea deranjanta cele doua-trei dati in care privirea unuia dintre personaje este atintita spre spectator, ultimele dialoguri te fac sa intelegi care e de fapt mesaju' acestui film. Superb. Rendition - 6/10 Finalu' face toti banii, daca reusesti sa rezisti unor scene ce induc plictiseala. Ideea nu e noua, si nici modu' in care este prezentata. Da' anumite personaje iti raman bine infipte in minte, chiar si dupa ce filmu' s-a terminat. Rescue Dawn - 7.5/10 Un alt rol remarcabil facut de Christian Bale, nu ca Steve Zahn ar fi fost mai prejos. Se spune ca filmu' e bazat pe o poveste adevarata, insa am destule indoieli, cand ma gandesc la modul in care actioneaza anumite personaje.
|
| | #17948 (permalink) | ||
| Quote:
Acu' sase ani.
|
| | #17949 (permalink) | ||
| Quote:
7/10
__________________ I tell Miguel to be inconspicuous and what does he do? Shows up looking like the Unibomber | |||
|
| | #17951 (permalink) | ||
| Daca mi se permite putzin off-topic ... cateva ecranizari dupa Stephen King sunt memorabile (Shining, The Green Mile, Stand by me, Shawshank Redemption), cateva decente (Misery, Carrie) in timp ce altele sunt absolut deplorabile (Christine, It). Culmea, It mi se pare cea mai buna carte a lui King, dar filmul e jenant, penibil ... jenibil. Stie cineva daca exista intentzia de a se face vreun remake?
__________________ Frustrated football fanatic ![]() The thruth is out there. | |||
|
| | #17952 (permalink) | ||
| Monsters, Inc. (2001).....7/10...cea mai buna animatie pe care am vazut-o in ultimul timp Rear Window (1954)....8/10......exact genul de thriller la care ma asteptam din partea lui Hitchcock....un film foarte bun chiar daca am savurat mai mult remake-ul lui, Disturbia | |||
|
| | #17953 (permalink) | ||
|
Starship Troopers 3 Daca primul film din serie a fost chiar bun din punctul meu de vedere, al doilea nu l-am vazut ....am auzit ca e naspa... am zis sa bag 3-ul in aceasta seara. Dupa primele 5-10 minute vroiam sa il sterg si sa ii dau nota 2 sau 3, dar cand a aparut si tanti aia de vorbea cu "prune" in gura, cand am vazut "efectele" si cica acele decoruri, am zis gataaaa....asta este film care il pot vedea daor legat de scaun cu cocaina direct in vena Nota 0.5 !!!!!
__________________ Cine se scoala de dimineata, casca toata ziua si se culca mai devreme. | |||
|
| | #17954 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2007 | Starship Troopers 3 - La fel ca Ace Master, care a surprins perfect mizeria acestui film. 1/10 (mai putin nu dau pentru ca nici la scoala nu am luat o nota mai mica de 1) Starship Troopers - Aici se vede mana lui Paul Verhoeven, care reuseste sa transpuna cartea lui Heinlein intr-o satira la adresa ghiciti voi cui. Efecte speciale de senzatie si in plus un film in care Van Diem isi face datoria (cam rare filmele bune in care joaca). 8/10 Persepolis - Incanta din punct de vedere vizual si imi intareste decizia de a fi nihilist *joke*. O realizare cinematografica exceptionala pe care ar trebui sa o priveasca si americanii care cred ca iranienii sunt niste salbatici. Mi-a amintit putin si de Romania de pe vremea lu' raposatu'. 9/10 Chansons d'Amour - Un film despre relatii, sexualitate, homosexualitate, menage a trois piperat cu scene scoase din musicaluri, al caror rost nu am reusit sa-l descopar. Ma asteptam din titlu la o legatura mai stransa intre muzica si dragoste, dar nu a fost asa. Per total nu am inteles nimic. O jumatate de punct in plus pentru actori. 5/10 The Happening - Acelasi stil creepy al lui Shayalaman, care in timpul unei mari crize de scenarii bune la Hollywood, in care se adapteaza carti, jocuri cu gramada si numarul remake-urilor a devenit gretos, doreste sa aduca putina originalitate pe marele ecran. Filmul isi pierde din intensitate pe parcurs, iar Mark Wahlberg este plictisitor. Nu inteleg totusi de ce criticii au aruncat cu noroi in el. De la mine primeste un onorabil 7/10 My Blueberry Nights - Lent, plictisitor pe alocuri, dar agreabil. Personaje bine conturate, coloana sonora potrivita, cinematografie decenta. Un "road movie" reusit, dar nu memorabil. 7/10 Last edited by rhadookoo5; 15-07-2008 at 00:52.. | ||
|
| | #17955 (permalink) | ||
| Hancock 8/10 - Ma surprins placut, ma asteptam la ceva gen superhero movie dar a fost cat de cat original.
__________________ ![]() | |||
|
| | #17956 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed. Lucre Colonist Frame #14 | |||
|
| | #17957 (permalink) | ||
| Taken - 7.5/10 Un film de actiune ca la carte, usor de vizionat si foarte distractiv. Liam Neeson e surprinzator de convingator in rolul unui ex-agent CIA care, aflat in cautarea fiicei sale rapite, isi termina majoritatea adversarilor din doua-trei lovituri P.S. Maggie Grace din "Lost" o interpreteaza pe fiica virgina de 17 ani cu aspiratii de cantareata pop, pasionata de echitatie si fana a trupei U2. Un personaj extrem de complex, ce mai.
__________________ X Last edited by Dynamix; 15-07-2008 at 04:28.. | |||
|
| | #17958 (permalink) | ||
| War, Inc. - 7/10 - parodie la razboiul din irak vazut, placut Stargate: Continuum - 3/10 prost domnule tare prost
__________________ Tripollon & Tripoletta | |||
|
| | #17959 (permalink) | ||
|
Impresionanta seria lui Assassin. Desi are cateva scapari , gen 6/10 pentru I am Legend si tot 6/10 pentru Hitman, adica ...![]() Taken - 8/10 Liam Neeson intr-un rol neasteptat (cel putin pentru mine), pe post de ex-CIA agent. Povestea e simpla. Niste ghinionisti ii rapesc fiica, cand aceasta e intr-o excursie la Paris. Urmarea e lesne de prevazut. Si sfarsitul. Dar felul cum e facuta actiunea si stilul de bad mofo al lui Neeson te tin lipit cu ochii de ecran pana la sfarsit. Recomand. | |||
|