Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 21-07-2008, 17:17   #18021 (permalink)

mobutu's Avatar

Klass
Nota maximă din partea mea.
Filmul tratează violenţa în şcoli şi are în prim plan 2 băieţi estonieni, unul dintre ei bătut şi umilit zilnic de către gaşca şmecherilor (ăia cool) iar celălalt, iniţial în gaşca de şmecheri, îşi dă seama de toate nedreptăţile făcute şi hotăreşte să îl ajute.
Filmul este de-a dreptul excelent, foarte dur, simplu, fără înflorituri şi este bazat pe fapte reale ce se petrec în toate şcolile din lume.
Nu-l rataţi.

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2008, 17:54   #18022 (permalink)
Registered User

Reptile's Avatar

In Bruges 8.5/10 - la inceput nu prea mi s-a parut ca i se potriveste rolul lui Colin Farrell cand incerca putin umor de-ala britanic negru, dar mai tarziu m-a prins partea cu drama ...
Young People Fucking 5.5/10 - m-a dezamagit ma asteptam la mai mult si mai interesant

Reptile is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2008, 23:17   #18023 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by C05T1N View Post
@stiller, dupa Tesis s-a "inspirat" cumva regizorul lui 8MM?
N-am vazut 8MM si din ce am citit la repezeala pe IMDb nu-mi dau seama. Dar sa incercam un google d'asta: tesis+8MM si sa vedem ce iese
___

LE: nu se confirma. Ca Schumacher s-o fi inspirat pe ici pe colo, poate. Dar nu cred ca e un remake in sensul clasic. Anyway, am gasit doua comentarii (ambele cu probleme, dar nu asta conteaza) care arata cit de impartite pot fi parerile:

Quote:
Aparut in 1996 Thesis (Tesis) este lung metrajul de debut al regizorului si scenaristului spaniol Alejandro Amenábar. Daca de-a lungul timpului acesta a contribuit la filme relativ de success ca “The Others” si "Vanilla Sky” filmul de fata este un thriller slabutz, fara urma de suspans si in principiu extrem de putin credibil.
[...]
Ideea in sine, cea a filmelor snuff, nu este rea dar punerea in scena cam lasa de dorit. Mult mai interesant a fost “8mm” de exemplu.
Quote:
Morbid şi voyeurist, dar mai ales problematizînd plăcerea vinovată de a urmări/căuta imagini violente cît mai veridice, dacă nu chiar reale, făcînd de ruşine tembelul 8mm (înrudit ca tematică/univers), Tesis urmăreşte o tînără studentă la film care, scriind o teză despre "violenţa în audiovizual", pătrunde prin intermediul unui fan în teribilul underground al consumatorilor şi "realizatorilor" de filme cu torturi şi omoruri "pe bune".
Ce e de facut, sa vezi Tesis si sa nu vezi 8 MM sau invers?

Last edited by stiller; 21-07-2008 at 23:38..

stiller is online now    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 00:53   #18024 (permalink)
Grandfather of all Knowledge

C05T1N's Avatar

Ne le dis a personne / Tell no one - 9/10 Neasteptat de bun.
De mult nu am mai vazut niste personaje atat de credibile si niste actori care sa joace atat de convingator. Mi-a placut ca regizorul nu a folosit procedee/clisee hollywood-iene pentru a tine publicul in priza, ci a stat foarte aproape de personaje si de "trairile" lor, efectul fiind mult mai puternic.

Mai mult, am fost martor la cateva scene care ar putea da clasa oricand "blockbuster"-elor americane, cum ar fi
si
.

Incet-incet imi schimb parerea despre cinematografia frantuzeasca (la fel ca si cea spaniola).

@stiller, am vazut deja 8MM (si mi-a placut foarte mult la vremea respectiva), ramane sa vad si Tesis cand o sa am dispozitia necesara (rar de tot, judecand dupa tipul filmului )
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tell_no_one_xlg.jpg
Views:	52
Size:	183.4 KB
ID:	367669  

C05T1N is offline    Send Message via Google Talk to C05T1N Reply With Quote
Old 22-07-2008, 08:01   #18025 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Pentru mine nu e o dilema - am vazut Tesis. In plus, eu stiu ca tipul care a zis ca Tesis e slab, e vai steaua lui. Nici pentru tine nu este o dilema, ai vazut deja 8 MM. Ma gindeam ce decizie ar putea lua cineva care habar n-are despre ce e vorba, daca ar citi opinii atit de radical diferite.

Uite inca un Don't Tell Anyone care merita vazut. Cine stie, poate dai de el pe undeva.

Old 22-07-2008, 08:51   #18026 (permalink)
Registered User

ElFenomeno's Avatar

You don't mess with the Zohan

am ras mai tot timpul.comedie buna. 7

ElFenomeno is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 09:11   #18027 (permalink)
Paranoia is natural

Don't mess with the zohan.

Nu mai prea gust genul de umor, dar ... merge. 5/10. (Ce dracu' cauta John Turturo in filmul asta?)

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 09:41   #18028 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

Young People Fucking 6/10 o comedioara ok, nu cu niste actori de mana a 10-a care exceleaza, nici cu un subiect inteligent ci cu unul controversat (deh, daca vrei sa faci ceva si sa te bage repede lumea in seama alege controversa.). Sex, sex, sex si iara sex; titlul nu minte..e vorba de 5 cupluri si o partida de sex din viata lor...la inceput m-am atasat de cuplul "roommates" pentru dolofanul ala cu cioc si hiperactiv, ca pana la sfarsit sa imi placa toate cuplurile. Recomandat daca nu ai ce face si vrei sa razi un pic. (bineinteles ca exista si variante mai bune )

posibil sa fie cam mult 6

Last edited by Flame; 22-07-2008 at 09:43.. Reason: hmmm, nota?

Flame is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 12:43   #18029 (permalink)
Nick anterior: Radiera

Doişpe's Avatar

Taken - 6/10
Meritul filmului e ca l-am pus aseara ca sa adorm pe el dar m-a tinut treaz si l-am vazut pana la sfarsit. Liam Neeson in rol de "razbunarea lu' razbunatoru'" (va amintiti de Rob Roy?) e OK. Finalul scris cam aiurea.

Doişpe is offline    Send Message via Google Talk to Doişpe Reply With Quote
Old 22-07-2008, 12:45   #18030 (permalink)
Registered User

Dynamix's Avatar

Quote:
Originally Posted by C05T1N View Post
Mai mult, am fost martor la cateva scene care ar putea da clasa oricand "blockbuster"-elor americane, cum ar fi
si
.

In privinta primului spoiler sunt de-acord, si eu am avut aceeasi senzatie. La americani cu siguranta actorul s-ar fi oprit iar regizorul ar fi strigat "Cut!" imediat.

Insa refuz sa cred ca acea traversare a fost 100% reala, adica fara o dublura sau un truc de filmare, oricat de curajosi/nebuni/pregatiti ar fi fost cei implicati(soferii cascadori, actorul(!), regizorul, samd).
Am citit si eu acest interviu si de acolo am inteles ca a apelat doar la cascadori pentru scena cea mai periculoasa:

Last edited by Dynamix; 22-07-2008 at 12:55..

Dynamix is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 13:58   #18031 (permalink)
CBLT

Cobalt's Avatar

hancock 6.5/10 Nu exceleaza mai prin nimik dar este un film ok, iei o galeata de popcorn si o damigeana de cola and you have 2 hours of fun

Cobalt is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 14:21   #18032 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by stiller View Post
Ma gindeam ce decizie ar putea lua cineva care habar n-are despre ce e vorba, daca ar citi opinii atit de radical diferite.
8MM pentru ca joaca Nicholas Cage

Quote:
Originally Posted by Flame View Post
Young People Fucking 6/10 o comedioara ok, nu cu niste actori de mana a 10-a care exceleaza, nici cu un subiect inteligent ci cu unul controversat (deh, daca vrei sa faci ceva si sa te bage repede lumea in seama alege controversa.). Sex, sex, sex si iara sex; titlul nu minte..e vorba de 5 cupluri si o partida de sex din viata lor...la inceput m-am atasat de cuplul "roommates" pentru dolofanul ala cu cioc si hiperactiv, ca pana la sfarsit sa imi placa toate cuplurile. Recomandat daca nu ai ce face si vrei sa razi un pic. (bineinteles ca exista si variante mai bune )

posibil sa fie cam mult 6
Prea mult 6 ? Pai inseamna ca nu te-ai regasit in nici o ipostaza din film

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 22-07-2008, 16:01   #18033 (permalink)
Registered User

Din lipsa de timp am vazut in ultima saptamana un singur film:
Once - Este un musical; si nu doar transpunerea unui musical de pe Broadway,ci exact ceea ce inteleg eu prin acest cuvant (actorii canta pentru ca asta fac si personajele lor, nu doar pentru ca pare mai artistic). Realizat simplu, filmat cu 150.000 euro, a castigat oscarul pentru cel mai bun cantec. Actorii sunt muzicieni, au spus ca nu o sa continue cariera in cinematografie, dar isi fac treaba foarte bine. Am incercat sa-i gasesc un defect, dar in afara de un cameraman cu mana tremuranda nu vad nimic altceva. Astfel, nota mea finala este 10/10 (nu mi se intampla des)

rhadookoo5 is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 17:13   #18034 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

Quote:
Prea mult 6 ? Pai inseamna ca nu te-ai regasit in nici o ipostaza din film
de regasit m-am regasit in prima instanta dar.....

ce relevanta are?..daca purta ala nadragi ca ai mei si manca pepene rosu cu inghetata inseamna ca trebuie sa ii dau o nota mai mare? nu e o mare scofala de film daca stai sa te uiti atent la el...e o comedie ok si cam atat.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 20:53   #18035 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Eh, cine se regasea in ipostaza cuplului casatorit, nu cred ca avea curajul sa posteze

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 22-07-2008, 21:18   #18036 (permalink)
Asi
Registered User

Asi's Avatar

Un chien de andalou - 6.5/10 (un 6.5 adevarat, decent, ok de vazut sa zici ca nu mori prost) ce sa zic.. in nici un caz nu e genul meu uzual de filme, dar pt anul producerii are o ciorba interesanta de idei, grupate succint si pe fast forward. La cat de repede se intapla fiecare scena trebuie revazut de mai multe ori pt a mai pricepe cate ceva din ce a vrut regizorul (Luis Bunuel).. acu nu pe bune "filmu" are ~15minute, asa ca e super fast forward

Hunt for red october - 7.5/10 mi s-a parut mai incitant cand l-am vazut prima oara.. dar a fost ok si revederea.

In Bruges - 7/10 - ok, interesant, mai ciudatel dar ok. Sa zicem ca mi-a placut.

Asi is offline    Reply With Quote
Old 22-07-2008, 22:47   #18037 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

The Shooting - 8.0 (1966)
Un western (setting-ul e western, dar e defapt vorba de un studiu de caractere) foarte bun cu Jack Nicholson.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0062262.jpg
Views:	34
Size:	89.2 KB
ID:	367990  
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Old 23-07-2008, 00:17   #18038 (permalink)
Registered User

You Dont Mess With The Zohan - 3.5 / 10 - conflict israeliano-palestinian luat la misto, america tara tuturor posibilitatilor, pers principal un mega macho extra potent etc... piece o'shit... zero dialoguri, replicile / actiunea cu greu zmulg un zambet, de ras nu poate fi vorba...

Costa is offline    Reply With Quote
Old 23-07-2008, 00:29   #18039 (permalink)
42
theultimateanswer

42's Avatar

Le scaphandre et le papillon - 8.5/10 . O drama extraordinara si un concept original de a o pune in practica (totusi parca singurul disponibil). Avand in vedere ca e dupa viata cat se poate de reala a lui Jean-Dominique Bauby filmul devine si mai puternic.

42 is offline    Reply With Quote
Old 23-07-2008, 08:36   #18040 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by mobutu View Post
Klass
Nota maximă din partea mea.
Filmul tratează violenţa în şcoli şi are în prim plan 2 băieţi estonieni, unul dintre ei bătut şi umilit zilnic de către gaşca şmecherilor (ăia cool) iar celălalt, iniţial în gaşca de şmecheri, îşi dă seama de toate nedreptăţile făcute şi hotăreşte să îl ajute.
Filmul este de-a dreptul excelent, foarte dur, simplu, fără înflorituri şi este bazat pe fapte reale ce se petrec în toate şcolile din lume.
Nu-l rataţi.
Din pacate e tras foarte tare de par. Telenovelistic, chitit sa te stoarca de sentimente negative, sa-ti vina sa iei o bita si sa le dai si tu la cap alora (suna familiar? ). Toate personajele - si copiii buni, si aia rai, si adultii sint toti desenati astfel incit sa contribuie la tensiunea ta; daca stai sa-i iei la bani marunti, sint toti niste imbecili care n-au nici o scuza pentru comportamentul aberant. Numai ca in realitate lucrurile astea lucrurile astea se petrec ceva mai brutal - si mai sec in acelasi timp. Ondskan a fost asemanator - desi parca nu in halul asta de patetic. Iar la extrema cealalta, Elephant-ul lui Van Sant.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules