Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Thread Introduction
In thread-ul Ultimul Film Vazut se vor respecta strict urmatoarele reguli: spoilerele vor fi marcate obligatoriu cu tag-ul dedicat de spoiler iar discutiile offtopic sunt descurajate. Pentru comentarea pe larg a unui anumit film va rugam sa deschideti un thread separat. De asemenea, orice film trebuie intotdeauna notat cu o nota de la 0 la 10, pe cat posibil urmand scara de notare propusa mai jos iar fiecare nota trebuie insotita de un comentariu care sa o justifice. Comentariile trebuie sa aiba un minim de continut - nu se accepta postari de genul "Marfa", "Nashpa", "Fara cuvinte" si asa mai departe.

Note
10 - perfect
9 - extraordinar
8 - foarte bun (mi-a placut foarte mult, sau exceleaza din anumite puncte de vedere)
7 - bun (mi-a placut fara rezerve)
6 - decent (a avut si parti care mi-au placut, sau mi-a placut, dar a avut si parti care m-au deranjat)
5 - asa-si-asa
4 - prost
3 - foarte prost
2 - execrabil
1 - incredibil de prost si deja periculos pentru sanatate (risc de apoplexie)
0 - trebuie sa fiu legat de scaun, cu calus in gura si perfuzie cu sedative ca sa ma uit la el

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-10-2008, 11:11   #18781 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

hai ca-mi place. pana acum toata lumea ridica in slavi "the fountain", cand eu ma plangeam ca nu am inteles mai nimic si ca ma luat somnul, si acum v-ati dat arama pe fata

Last edited by Laur; 08-10-2008 at 13:09..

Laur is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 11:50   #18782 (permalink)
CBLT

Cobalt's Avatar

The Midnight Meat Train 5/10 vai de capu meu ce porcarie
Sunt fan Clive Barker , am citit cartile mi-au placut ... dar filmul mi se pare execrabil.
Cititi cartea The Book of Blood nici nu se compara cu ecranizarea asta.

Cobalt is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 12:33   #18783 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Megalomaniac View Post
pai filmul e chiar prost...The Fountain, that is.
Eu n-am zis ca e prost. Si nici ca e bun. Si nici nu pot sa zic. Nici macar nu stiu daca mi-ar fi placut in caz ca as fi putut sa-l vad pina la capat. Ce stiu sigur este ca are acest efect benefic asupra insomniei mele cronice

Quote:
Mongol - un subiect prea mare pentru un epic low-budget, asa ca filmul ajunge un fel de lucrare de control a unui elev destul de inteligent, dar cam chiulangiu, care o infloreste si el pe ici pe colo ca sa impresioneze proful sa-i dea nota de trecere. In fine, filmul e de vazut si e de apreciat si efortul regizorului. 7/10
Lasa ca o sa-ti faca Oliudu' un remake cu Schwartzy in rolul principal si o sa fie exact pe gustul tau Faza cu "infloritul" o infloresti cu de la tine putere (zic asta banuind ca nu faci afirmatia fiind intoxicat cu istorii oficiale ). Mie povestea mi se pare cel putin suportabila mai ales daca inteleg ca nu e vorba despre "cuceririle mongole sub Temudjin", ci despre viata lui Temudjin - ca pe tine nu intereseaza subiectul sau ca X ar fi vrut sa vada o gogoasa epica a la "Mihai Viteazul", este complet irelevant. Dimensiunea epica este atinsa doar in trecere, pentru ca desi avem de-a face cu o fictiune care atinge inevitabil o parte a istoriei mongolilor, filmul se ocupa mai mult de un personaj si mai putin de istoria unui neam. Daca adaug si operatoria "sovietica" de inalta clasa, i-as putea da linistit un sapte jumate. Singurul minus este ca nu am reusit sa il vad 2.35:1, asa cum e de fapt. Circula numai printuri cropate aiurea, nu stiu de ce.

stiller is online now    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 12:48   #18784 (permalink)
Default User

biosock's Avatar

Bad boy Bubby - some wierd shit! In regia si dupa ideea lui Rolf de Heer!
nota 9/10 pt originalitate si regie.

biosock is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 15:00   #18785 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cobalt View Post
Sunt fan Clive Barker , am citit cartile mi-au placut ... dar filmul mi se pare execrabil.
Cititi cartea The Book of Blood nici nu se compara cu ecranizarea asta.
The Midnight Meat Train
Writers (WGA):
Jeff Buhler (screenplay)
Clive Barker (short story "The Midnight Meat Train")

Imi scapa ceva, bro

Old 08-10-2008, 15:02   #18786 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

@stiller Tocmai, ca viata lui Temudjin e cam lipsita de substanta, de vina fiind scenariul slab, singurul personaj cu adevarat delicios fiind nenea ala chelu', fratele lui de cruce. D'aia ziceam ca subiectul e mult prea generos pentru bani putini. Efortul regizoral e impresionant, scenariul nu.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 15:14   #18787 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Well bro, daca te asteptai ca filmul sa-ti povesteasca viata unei brute (asa cum e, de exemplu, creionat personajul care ti-a placut tie), e de inteles de ce esti dezamagit.

Quote:
Astonishingly, the name and the person of Genghis Khan in Sergei Bodrov's "Mongol", [...] don't appear until the very end of the two-hour epic. Instead, we see Temudjin, the man yet to become (posthumously) Khagan (emperor) of what was to be for several centuries the largest contiguous empire in history. Whether Bodrov completes the contemplated two additional chapters of the story or not, "Mongol" stands on its own as a masterpiece.

Contradicting the Western (and Russian) image of Genghis as the monstrous conqueror, Bodrov's work is influenced by Lev Gumilev's "The Legend of the Black Arrow" and is based on "The Secret History of the Mongols," the 13th century Mongolian account, unknown until its re-emergence in China 700 years later. For a director, who learned in school only about the horrors of Russia's 200-year subjugation by the Mongols, taking a "larger view" is a remarkable act.
[...]

Old 08-10-2008, 15:35   #18788 (permalink)
Registered User

GruVe's Avatar

Wall-E 9.5/10. Absolut suberb, de vazut la cinema. ( pentru cine se duce va avea si un + cu filmuletul de la Pixar )

GruVe is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 15:56   #18789 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by stiller View Post
The Midnight Meat Train
Writers (WGA):
Jeff Buhler (screenplay)
Clive Barker (short story "The Midnight Meat Train")

Imi scapa ceva, bro
E simplu.

Si btw, trebuie sa le citesti - au fost publicate si la noi, varianta omnibus in doua volume, la un moment dat.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 16:08   #18790 (permalink)
Registered User

herodot's Avatar

Mongol 8/10 Mi-a placut mult , a fost altfel decat ce ma asteptam sa vad , dar ma tinut lipit de ecran pana la sfarsit.

How to rob a bank 7.5/10 film usor de weekend , conceptie noua pentru mine , realizat bine, il vezi fara sa te plictiseasca nici un moment.

From dusk till dawn 9/10 Nu stiu cum reuseste Tarantino dar ii ies super filme chiar daca subiectul este unul rasuflat de doi lei. Very entertaining ca sa spun asa . Soundtrack-ul e bestial - mi-am facut un cd .. il bate lejer pe cel de la Grindhouse care era pe primul loc in top pentru mine pana acum

herodot is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 16:46   #18791 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Well bro, daca te asteptai ca filmul sa-ti povesteasca viata unei brute (asa cum e, de exemplu, creionat personajul care ti-a placut tie), e de inteles de ce esti dezamagit.
Niet, nu ma astept niciodata la nimic (concret), adica orizonturile mele de asteptare sunt largi, late si includ nuditate corporala musai. Dar Mongol mi s-a parut cam lax la capitolul substanta, pentru ca e complicat sa take a "larger view" cum zice articolul citat de tine si nu sa te axezi pe un eveniment specific.

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 17:05   #18792 (permalink)
Default User

biosock's Avatar

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - 9/10

Impresionant!

biosock is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 18:24   #18793 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cowboy View Post
O fi simplu, dar eu stau prost cu aritmetica. Am vazut acolo un numar considerabil de povestiri reunite in acelasi volum. Or, filmul de care vorbim a avut ca sursa de inspiratie doar una dintre ele, daca nu cumva imdb-ul stocheaza informatii false.

E ca si cum as spune ca filmul Morometii e slab in comparatie cu un volum de opere complete al lui Marin Preda. Ceea ce poate fi adevarat sau nu, dar cu siguranta este o observatie inutila.

Last edited by stiller; 08-10-2008 at 19:14..

Old 08-10-2008, 19:48   #18794 (permalink)
CBLT

Cobalt's Avatar

Stiller , filmul e facut dupa cartea lui Clive Barker .
Filmu = prost , Carte = Buna
Asta am vrut sa spun , scuze daca nu s-a inteles.

Cobalt is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 19:55   #18795 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

Daca e facut dupa toate povestirile din carte, probabil ca ai vazut un serial. Si atunci inseamna ca vorbim despre filme diferite.

Old 08-10-2008, 19:55   #18796 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Quote:
O fi simplu, dar eu stau prost cu aritmetica. Am vazut acolo un numar considerabil de povestiri reunite in acelasi volum. Or, filmul de care vorbim a avut ca sursa de inspiratie doar una dintre ele, daca nu cumva imdb-ul stocheaza informatii false.

E ca si cum as spune ca filmul Morometii e slab in comparatie cu un volum de opere complete al lui Marin Preda. Ceea ce poate fi adevarat sau nu, dar cu siguranta este o observatie inutila.
Eh hai, nu e greu sa observi ca tanarul Cobalt este usor bulversat in mod natural.

In plus, colectiile de povestiri nu sunt o obisnuinta a editurilor romanesti, asa ca este de inteles confuzia dintre "carte" si "colectie de povestiri" - care pana la urma, tot o carte este si ea.

Si nu in ultimul rand, recomandarea lui cred ca se referea mai degraba la intreaga "carte"/"colectie" si nu specific la Midnight Meat Train.

:P

ps. Sau poate este o confuzie conceptuala - orice scris si publicat, indiferent de marime, este o carte. Ceea ce ma face un scriitor cu cateva "carti" serioase sub curea. Weeee!
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 20:11   #18797 (permalink)
fraer cu ceoc

stiller's Avatar

O comparatie directa intre film si exact acel short story mi s-ar fi parut rezonabila. Chiar daca atit povestirea cit si filmul au fost uitate deja, se mai gaseste cite o sursa de inspiratie pe ici pe colo.

Old 08-10-2008, 21:30   #18798 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

Mongol 4/10 Eu am zis sa arunc un 5 spre el insa Gabi a avut grija sa imi explice ea de ce nu merita 5 asa ca....
Mi-a placut actorul de l-a jucat pe Jamukha (Honglei Sun) singurul care a avut parte de un rol mai dificil.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 21:46   #18799 (permalink)

Phasola's Avatar

imdb: The Lives of Others - 10/10
imdb: Felon - 8/10 : Bun. Val Kilmer seamănă foarte mult cu Jeff Bridges din Ironman .
imdb: Boogie - 7/10 : Am văzut nişte note de 10 pe aici care m-au făcut curios. Nu e de 10 dar e mult mai bun decât majoritatea filmelor româneşti.

Phasola is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2008, 21:49   #18800 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Laur View Post
hai ca-mi place. pana acum toata lumea ridica in slavi "the fountain", cand eu ma plangeam ca nu am inteles mai nimic si ca ma luat somnul, si acum v-ati dat arama pe fata
Acu', fiecare cu gusturile lui, eu am vazut de 3 ori filmul si pentru mine e de nota 10.
Disclaimer: nu e un film la care sa dezbati ce ai inteles sau nu la el. Cel putin asta e parerea mea. Nici eu nu am inteles Grindhouse si n-am pretentii, nu e genul meu...

han solo is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules