Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 24-03-2008, 23:51   #421 (permalink)

Quote:
Originally Posted by 42 View Post
"cum se face ca te duce mintea sa te risti sa iei pistolul de pe capota masinii dar nu te duce sa opresti pentru benzina?" . Incearca sa te pui in piela personajului si sa fii partas la ceva de asa proportii si o sa vezi ca logica nu mai e asa la indemana ca atunci cand doar te uiti la film. Logica si judecata corecta nu prea isi au rostul, si de-asta filmul are un mare plus pentru realism.
Eu as zice mai degraba ca sunt doua situatii cu riscuri diferite. In cazul pistolului, aceasta nu trebuia sa faca decat sa deschida putin portiera si sa scoata mana afara sa il ia; ceea ce a facut. Daca, sa zicem, gaseau o benzinarie, trebuia sa iasa din masina pt mult timp, expunandu-se la un risc mult mai mare. Ai vazut ce au patit la farmacia aia, cand au murit pe capete. Deci...

In rest, 42 a explicat foarte bine ce era de explicat.
Imo, singurul mic-mare minus al filmului, e cel al actingului, care la personajele principale (adica acolo unde conteaza) a cam avut de suferit.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 25-03-2008, 09:44   #422 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

Quote:
E cat se poate de simplu, si se leaga de imaginile de la sfarsit, pamantul lipsit de orice speranta, ceata a cuprins totul. Daca in hipermarket mai exista un motiv de a trai, s-a spulberat odata cu revelatia amplorii dezastrului. Montrul de 1km inaltime, moarte peste tot, absolut dar absolut nimic din ce era inainte.
Incearca sa te pui in piela personajului si sa fii partas la ceva de asa proportii si o sa vezi ca logica nu mai e asa la indemana ca atunci cand doar te uiti la film. Logica si judecata corecta nu prea isi au rostul, si de-asta filmul are un mare plus pentru realism.
Poi gandeste-te asa...pana in momentul ala el era "eroul" cel care ii indruma pe ceilalti care insufla incredere omul si-a riscat viata in cel putin 2 situatii ca sa salveze niste "necunoscuti", regizorul fie ca voit fie ca nu creeaza acest "erou" ..iar la sfarsit in 2 sec eroul clacheaza pur si simplu...el si nimeni din masina aia (oameni care au avut tot felul de idei despre cum sa se apere si ce sa faca) nu se gandesc sa faca un stop pentru benzina..te risti pentru baiatu' care pune alimentele in punga si nu te risti pentru fiul tau? Pot sa ma pun eu cat vreau in pielea lui..toata desfasurarea actiunii te lasa ca crezi ca omul asta stia ce face si scopul sau principal era sa isi salveze fiul (motiv pentru care a plecat din market deoarece ii era teama ca fanaticii religiosi sa nu ii foloseasca fiul ca sacrificiu).

Quote:
duduia de era fanatica religioasa nu facea decat sa plictiseasca prin replici - de fapt rolul ei nu era sa aibe replici inteligente, nu din punctul de vedere al privitorului, ba dimpotriva, ele trebuiau sa fie stupide si enervante, pentru a sublinia naivitatea oamenilor "slabi din punct de vedere intelectual" la orice bullshit religios. Poti sa cauti in realitate foarte usot, o gramada de initiatori de secte care au reusit sa convinga sute de oameni sa se sinucida in grup cu niste replici cu nimic mai prejos sau presus decat replicile femeii din film.
ok sa zicem asa.

Quote:
Sigur, din noi ai fi preferat stereotipul soldatului de otel, chiar daca in realitate sunt si ei oameni, si mai ales luand in considerare ca cei 3 erau potential responsabili pentru anihilarea intregii planete. Se sinucid soldati din dragoste, din depresie si tu dupa asa ceva ai astfel de asteptari ?
Nu stereotipul soldatului de otel..dar nici niste molai de soldati..sau daca erau sa fie molai macar sa te lase sa vezi asta din primele cadre cu ei (exceptie facand cel injunghiat care chiar a aratat frica, nesiguranta) ceilalti 2 erau doar de umplutura aparand in 2-3 cadre dintre care in 2 de decor si in al 3-lea spanzurati. "Cei 3 erau potential responsabili" este o afirmatie prea indrazneata..tot ce auzisera erau zvonuri chiar ei au spus asta. Deasemenea sunt de acord ca...ok erau stresati, monstri la usa, oameni suparati pe armata (cliseul clasic armata face experimente si elibereaza iadul pe pamant) si au cedat tac pac s-au spanzurat..dar absolut nimic din comportamentul lor nu a dat de inteles chestia asta.

Una peste alta personajele (toate) sunt foarte false prin jocul actorilor in primul rand apoi prin actiunile lor care nu se justifica; deasemenea cred ca este cu mult mai buna cartea (spun asta avand ca exemplu the stand unde personajele erau mult mai bine conturate in carte)

Quote:
Eu as zice mai degraba ca sunt doua situatii cu riscuri diferite. In cazul pistolului, aceasta nu trebuia sa faca decat sa deschida putin portiera si sa scoata mana afara sa il ia; ceea ce a facut. Daca, sa zicem, gaseau o benzinarie, trebuia sa iasa din masina pt mult timp, expunandu-se la un risc mult mai mare. Ai vazut ce au patit la farmacia aia, cand au murit pe capete. Deci...
Ok dar ia in considerare ca: personajul legat cu sfoara a mers 200 de mile (parca) pana l-au mancat orataniile, ei au ajuns pana in farmacie unde chiar au stat ceva timp pana sa gaseasca paianjenii...parerea mea este ca ar fi fost un risc calculat..ceva de luat in considerare cand in masina aia era fiul tau. Iar despre personaj am scris mai sus.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 15-04-2008, 10:43   #423 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

cine a vazut filmul "A Tale Of Two Sisters ", poate sa ma lamureasca si pe mine....
cine era nebuna, care cum murise si de ce, ca nu am inteles nimic si nu am chef sa-l mai vizionez inca o data. merci anticipat.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2008, 09:12   #424 (permalink)
Registered User

Flame's Avatar

din cate imi aduc eu aminte una dintre surori era moarta de la inceput.
in rest am doar vagi amintiri ca a trecut ceva timp decand l-am vazut.

Flame is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2008, 13:21   #425 (permalink)
Registered User

O sa-ti explic evenimentele in ordine cronologica. S-ar putea sa fie inexacte pe alocuri pt ca am vazut filmul cu mult timp in urma, dar ideea de baza e simpla.
Deasemenea, n-o sa mai marchez cu spoilere pt ca se presupune ca daca intri in topicul asta, deja ai vazut filmul.

- Cu mult timp in urma, mama celor 2 surori a murit; s-a sinucis parca. Tatal lor s-a avea o relatie cu o asistenta de la spitalul la care lucra si el (parca, nu mai tin minte exact). Sora cea mare nu a acceptat-o pe asistenta si mereu se purta urat cu ea.
- La un momentdat in trecut (asta e scena cu care se termina filmul daca imi aduc bine aminte), sora cea mica o gaseste pe maica-sa spanzurata, se sperie si da peste un sifonier care cade peste ea. Asistenta (care era si ea in casa) o vede pe sora cea mica si stie ca are nevoie de ajutor rapid. Se duce sa-i spuna surei cea mare, dar ea se poarta urat (nu mai stiu, parca ii spune ceva) cu asistenta si asistenta se razgandeste. Nu-i spune de tipa aia mica (ce inca era sub sifonier) si o lasa sa moara.
- Cand sora cea mare, ramasa acum singura, realizeaza ce s-a intamplat sufera un colaps mental si incepe sa sufere atat de schizofrenie cat si de personalitate multipla.
- Filmul incepe cand este eliberata din spitalul de nebuni.
Este f important de notat ca in casa nu sunt decat ea si tacsu, atat. Tot filmul, si toate personajele de pana la final au loc in mintea sorei cea mare. Ea isi asuma atat personalitatea sorei mai mici, cat si pe cea a asistentei cu care tacsu a avut o relatie (desi nici sora cea mica - moarta - si nici asistenta nu sunt in casa).
De-aici incepe sa-si imagineze tot felul de scenarii in care asistenta le chinuie pe fete si ea incearca sa-si protejeze sora cea mica.
Asa ca tipa intra pe rand in rolul sorei si al asistentei, in functie de scenariul imaginat.
La final, in scena in care tatl ei vine acasa si o aduce si pe asistenta, are loc revelatia socanta..sora cea mare (care in momentul ala era in rolul asistentei) o vede pe adevarata asistenta intrand pe usa si revine la realitate realizand ca totul a fost in mintea sa si ca sora ei mai mica e de fapt moarta. Daca nu gresesc, dupa asta sora cea mare (ii tot spun asa pt ca nu mai stiu ce nume avea) se intoarce in spitalul d nebuni si urmeaza scena in care isi aduce aminte cum a murit sora ei cea mica.
Last Movies Seen: I Am Legend 7/10, El Orfanato 9/10, [REC] 8/10, Requiem for a Dream 8.5/10

Shuyin is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2008, 16:19   #426 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

da man, merci! asa se pare ca stau lucrurile.
si...ai scris corect, am avut rabdare sa citesc pana la capat.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 18-06-2008, 17:37   #427 (permalink)
Registered User

liviuu's Avatar

Tocmai am vazut The Machinist cu Cristian Bale si nu am inteles chiar tot ce s-a intamplat in film. Poate cineva sa ma lamureasca ? ms

liviuu is offline    Reply With Quote
Old 29-07-2008, 01:16   #428 (permalink)
Registered User

Ma uit de cateva zile cu placere la serialul The Wire.

Ce nu pot sa pricep este insa rostul scenelor de sex/ saruturi intre persoane de acelasi sex. Adica pur si simplu nu inteleg de ce trebuie sa apara in serial pentru ca nu sunt elocvente pentru actiune.

E scarbos rau sa vad 2 barbati sarutandu-se.

-UPS- is offline    Reply With Quote
Old 20-08-2008, 12:27   #429 (permalink)
Registered User

cine imi face puzzle-ul de la memento sa faca un mic rezumat ca nam inteles aproape nimic :O
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by Salahadin View Post
Ok, i have a problem ma uit la "There Will be Blood" , si, la CD-ul 2, cand se intoarce preotul ala tanar de "la mama dracu", si Daniel Plainview doarme pe podea, si din momentul cand incepe sa urle preotul: Daniel Plainview, wake up, the house is on fire!!" , imi sare filmul la un moment direct in casa lui (proaspat construita se pare) , unde are un dialog nervos cu fiul lui (deja crescut mare, si care cica o taie in new mexico cu sotia lui). Asa e filmul sau cineva a taiat din avi-ul asta? ))
cate minute tine filmul la tine? la mine e 2:38, I hope it helped!

Last edited by sanalicious; 20-08-2008 at 12:27.. Reason: Automerged Doublepost

sanalicious is offline    Reply With Quote
Old 20-08-2008, 12:27   #430 (permalink)
Grandfather of all Knowledge

C05T1N's Avatar

Quote:
Originally Posted by sanalicious View Post
cine imi face puzzle-ul de la memento sa faca un mic rezumat ca nam inteles aproape nimic :O
http://en.wikipedia.org/wiki/Memento_(film)
Ai acolo la "Plot".

C05T1N is online now    Send Message via Google Talk to C05T1N Reply With Quote
Old 26-08-2008, 02:45   #431 (permalink)
-=senior sayan=-

Xiboy's Avatar

Quote:
Originally Posted by liviuu View Post
Tocmai am vazut The Machinist cu Cristian Bale si nu am inteles chiar tot ce s-a intamplat in film. Poate cineva sa ma lamureasca ? ms
Inceraca aci. E bine explicat tot filmul.

Xiboy is offline    Reply With Quote
Old 26-08-2008, 14:30   #432 (permalink)
Registered User

bra1n1acz0r's Avatar

nelamurire:
in filmul Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, cand cei 3 copii, cu matusha lor sau ce o fii ea, stateau sa se scufunde in mare si sa fie mancatzi de lipitori sau ce erau alea, e clar ca aveau 0% sanse de scapare cu viata, nu? deci pana la urma, scopul venirii lu Jim Carrey acolo nu e altul decat cel de a-i salva, daca vroia sa ii omoare de tot, putea sa ii lase sa se innece. Deci Contu Olaf mai are si intentii bune...

bra1n1acz0r is offline    Reply With Quote
Old 26-09-2008, 12:07   #433 (permalink)
Banned

Sir Andrew's Avatar

Pt ca nu merge searchul vreau sa intreb si ceva. In filmul Colateral cu Tom Cruise este o melodie la toata faza de actiune din club unde are loc schimbul de focuri. Cum se numeste si ce formatie sau DJ?

Sir Andrew is offline    Reply With Quote
Old 26-09-2008, 12:28   #434 (permalink)

Phasola's Avatar

Paul Oakenfold - Ready Steady Go
probabil un remix

Phasola is offline    Reply With Quote
Old 26-09-2008, 14:35   #435 (permalink)
Registered User

Napoleon's Avatar

Quote:
Originally Posted by -UPS- View Post

Ce nu pot sa pricep este insa rostul scenelor de sex/ saruturi intre persoane de acelasi sex. Adica pur si simplu nu inteleg de ce trebuie sa apara in serial pentru ca nu sunt elocvente pentru actiune.

Totusi, nu e aceeasi senzatie de scarba pe care am avut-o la Brokeback Mountain...Mie mi se pare totusi ca scenele sunt la fel de relevante ca si scenele de s3x cu McNulty si alta femeie(sau mai multe ) - doar ca alea sunt marfa ... Ele prezinta caracterul personajului(presupun ca te referi la Omar) si fac filmul cat se poate de realist; o sa vezi ca e un personaj f important in serial.
The Wire e un serial f aproape de realitatea societatii americane - din motivul asta si unele din scene sunt "violente"(in diverse moduri) - pt ca realitatea in sine e foarte violenta.

Ce zici tu e ca si cum ai zice ca in Apocalypse Now e prea mult sange...

Napoleon is offline    Reply With Quote
Old 26-09-2008, 15:39   #436 (permalink)
Mezzoman

cyfaws's Avatar

Quote:
Originally Posted by -UPS- View Post

Dar scenele de sarut intre heterosexuali sunt elecvente? Si presuspun ca stii ca daca un program TV nu se incadreaza perfect in viziunea ta a lumii poti oricand sa nu te mai uiti la el, nu?
The most terrifying thing about the Universe is not that it is hostile but that it is indifferent. If we can come to terms with this indifference and accept the challenges of life within the boundaries of death, our existence as a species can have genuine meaning and fulfilment. However vast the darkness, we must supply our own light.
Stanley Kubrick

cyfaws is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Filme şi Seriale

Thread Tools

Posting Rules