Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Sport > Fotbalul Romanesc

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-11-2007, 23:44   #61 (permalink)
Bursucul vesel

Salgado88's Avatar

"U", nu cred ca s-a schimbat ceva.

The thruth is out there.

Salgado88 is offline    Reply With Quote
Old 09-11-2007, 00:30   #62 (permalink)
Registered User

Discutia despre echipa reprezentativa era ceva mai veche, am renuntat atunci la a intra in clinciuri, si cred ca nici acum nu e momentul. Mai vedem peste vreo 5 ani

Ca idee, Salgado, spuneai tu ceva de situatia in care la un moment dat devine lipsit de sens sa tii cu un blazon golit de continut. Nu stiu in ce proportie cunosti trecutul U Cluj, insa contra-performantele acestei echipe se datoreaza in principal unei maini de oameni bine infipti acolo care au distrus echipa. Nu sunt cu nimic mai breji decat Paszkany, Becali sau Iancu, dimpotriva, macar respectivii mai baga ceva bani. Oricum, U se duce inapoi in B anul asta. Cum spuneam, mai vorbim peste 5 ani

stunn is offline    Reply With Quote
Old 09-11-2007, 00:47   #63 (permalink)
Moderator

nu cunosc vreun suporter al "u" care sa poata concepe sa sustina cfr in defavoarea echipei favorite, indiferent in ce divizie ar juca aceasta. poate dupa ce va disparea aceasta generatie de suporteri clujeni, cfr ar putea deveni mai mult decat un moft al unui investitor bogat. ceea ce pana la urma este un proces normal de aparitie a unei "legende moderne". insa trebuie sa vorbim peste vreo 20 de ani, nu 5.

ild12 is online now    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 18:25   #64 (permalink)
mz
V-am prins, vrajitoarelor!

mz's Avatar

Quote:
Originally Posted by stunn View Post
ild12, se pare totusi ca acele amicale din presezon erau destul de relevante Oricum sper sa ajunga in CL, chiar si de pe locul 2 in caz ca rusii nu ne depasesc la coeficient.
Adica nu v-a fost de ajuns ca ati facut de ras toata Romania in meciul cu cipriotii care v-au dat 3-1 la Cluj? Acum vreti sa jucati in liga campionilor? Pe spinarea punctelor stranse de Steaua si Rapid? La munca baieti, la strans puncte in UEFA, nu la milogeala. Credeti ca sansa chioara pe care-o tot aveti in campionat o sa va ajute la nesfarsit? Pot sa pun pariu pe o suma semnificativa de bani ca la anul CFR prinde in cel mai bun caz locul 4.

mz is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 18:34   #65 (permalink)
mi-e foameeee

osc1or's Avatar

nu prea sunt de acord cu tine MZ... cine sa fie pe primele locuri? steaua care e la 14 puncte? dinamo la 15 sau rapid la 12? nu cred ca ii mai prinde nimeni mai ales ca granzii capitalei nu joaca nimic

osc1or is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2007, 20:40   #66 (permalink)
Moderator

cred ca cfr are cam 50% sanse sa castige. ar avea mai multe daca nu ar fi si ceva jocuri de culise. cert e ca nu mai este echipa relativ naiva, pe seama careia steaua sa recupereze 9 puncte in 5 etape (sau cate au fost anul trecut). joaca bine.. invata si ea, incet incet, subteranele.. sunt intr-o pozitie buna de a merge all the way.

legat de prezenta in cupele europene.. orice calatorie poate incepe cu pasi ezitanti. chiar daca cl ar fi probabil prea mult pentru ei, incercarile astea tari ii vor forma. depinde si la ei mult de suma pe care o vor investi in transferuri. sa nu fie 100 de milioane, cum se laudau c-ar fi plafonul maxim.. sa fie 20 si tot e un pas urias inainte.

Old 14-11-2007, 21:17   #67 (permalink)
Registered User

mz,
Poate fi considerata si bafta, eu unul insa ma uit la pozitiile CFR-ul in ultimele sezoane si vad o progresie logica: 11, 5, 3, si ghici ce urmeaza E vorba de seriozitate, investitii, si nu in ultimul rand, lipsa certurilor interne care fragmenteaza in ultimii ani Steaua si Rapid. Previziunile tale pentru anul viitor nu as zice ca se bazeaza pe ceva concret. Probabil consideri ca CFR-ul e pe primul loc doar din cauza rezultatelor proaste ale contracandidatelor, eu unul spun ca tot acolo ar fi si in caz contrar, doar ca diferenta de puncte ar fi mai mica.

Nu pricep de ce imputi CFR-ului posibilitatea de a merge in CL, ce sa faca, sa se dea la o parte ca sa castige Steaua campionatul? Din pacate pentru ei mai trebuie sa treaca de vreo 5 echipe in directia aia. Nu e vina CFR-ului ca Steaua e muci anul acesta, si in plus nu vad de ce crezi ca la modul cum a evoluat Steaua, atat intern cat si in CL, ar fi mai indreptatita sa mearga la anul in CL. Chestia cu "punctele stranse de Steaua si Rapid" nu se potriveste cu principiile pe care se bazeaza sistemul de ranking si access list-ul UEFA. Ca argument emotional insa, fie el si ilogic, pot sa-l inteleg. Dar cu riscul de a ma repeta, problema e in curtea Stelei si nu a CFR-ului.

Cat despre meciul cu cipriotii, asta e, lipsa de experienta. Doar in cazul in care se va repeta an de an vei putea trage o concluzie. Altfel, iti sugerez sa te uiti la perioada in care Steaua si Rapid o luau an de an in bot in UC de la niste anonimi.

Old 14-11-2007, 22:24   #68 (permalink)
Banned

mz,
Dar pe Dinamo cand ii batea 17 Nentori Tirana ?
sau alte echipe mult mai proaste decat cipriotii...

Nu stiu cine a inventat vorba asta ca se face de ras CFR...
Cum sa se faca de ras ?
fata de cine ?

Steaua are 0 puncte cu brio, daca vine CFR si face 0 puncte, se face de ras ?
Va spun, nu scorurile sunt importante ci meciurile...

O echipa cand ajunge sa joace in Liga, castiga o experienta fantastica si se ridica cu 2 clase peste ceilalti, daca are jucatori capabili sa invete ceva...
Nu e cazul la Steaua, cu lotul asta facut de MM... pe considerente de "ieftin".

Jollyjoker is offline    Reply With Quote
Old 15-11-2007, 15:33   #69 (permalink)
mz

mz's Avatar

stunn: E vorba de un lucru logic. Steaua si Rapid au strans puncte importante in UEFA. Acum 2 sezoane cred ca-ti aduci aminte ca Rapid a ajuns pana in sferturi iar Steaua in semifinale. Daca nu se intampla asta, echipele romanesti erau si acum in sistemul de n-spe tururi preliminarii. Iar Dinamo si CFR Cluj au pretentia sa culeaga roadele altora. Intelegi ideea?

La CFR Cluj se repeta povestea de la Dinamo din sezonul trecut din anumite puncte de vedere. Diferenta e ca atunci Dinamo a zbrobit tot (recunosc asta, chiar daca n-am tinut si n-o sa tin cu Dinamo in viata mea). Clujul are in general meciuri castigate la limita (1-0 chinuit sau cu gol din penalty, 2-1/3-2 cu gol in minutul 80+ samd) sau chiar nemeritat (cel mai recent fiind meciul cu Rapid, cand au dat gol dintr-un offside pe care si cel mai chior spectator l-a vazut, dar arbitrul nu. Culmea e ca aici se aplica proverbul hotul striga hotul, peste un meci Muresan acuzand arbitrajul care i-a defavorizat, cand cu un meci inainte le facuse cadou 3 puncte). Si, uite asa, peste noapte, dupa ce initial Clujul era de admirat din perspectiva seriozitatii, rezervarii in declaratii samd, actualmente Muresan nu scapa nici un prilej sa spuna ce echipa senzationala are el, cat sunt de buni, ca o sa investeasca chiar si 100 milioane euro in viitor etc. Foarte bine, i-am admirat intotdeauna ca si-au vazut de treaba lor, au muncit sa stranga puncte si n-au existat la ei vreodata tensiunile interne de la cluburile bucurestene, insa recent buhaiului de Muresan i s-a cam urcat la cap si incepe deja sa semene nitel cu un mic Borcea la capitolul infumurare. Repet, ascensiunea lui Cfr Cluj nu poate dura multa vreme. O sa-mi dai dreptate sezonul viitor, vei vedea.

JollyJoker: Dinamo macar a mai miscat cate ceva (desi niciodata mare lucru) in cupele europene. CFR insa s-a lovit de un adversar putin zis bomba, Anorthosis. Pai ai pretentie de liga campionilor cand te bate pe teren propriu o echipa de amatori? Nu ma luati cu lipsa de experienta, caci nu au jucat cu un nume important european. Ai vazut si returul din Cipru banuiesc, in care n-a intrat nici unul din suturile bizare cu care ne-au obisnuit. Ulciorul nu merge de multe ori la apa, chestiunea se va repeta si in campionat.

Si cu asta am terminat, nu voi mai interveni pe acest topic sa nu mi se urce in cap moderatorii. Vad c-am primit infractiune pe motiv ca n-am respectat regula thread-ului. La Steaua, Dinamo sau Rapid scrie o regula pe thread, aici nu. Asadar, inainte de a acuza, corect ar fi sa ne facem datoria.

Last edited by mz; 15-11-2007 at 16:11.

Old 16-11-2007, 02:14   #70 (permalink)
Registered User

mz,
Nu mi se pare deloc logic, ce spui tu e ca Rapid si Steaua ar trebui sa mai mearga vreo 5 ani in UC si CL pe baza punctelor alora, chiar daca ar retrograda? Sau? Ti-am zis si mai sus, cu ce e de vina CFR-ul ca Steaua e MUCI? "Roadele altora" nu se impaca cu ideea de UEFA Country Ranking, daca refuzi sa intelegi asta discutam degeaba. Iar Steaua culege roade, pentru ca acel coeficient ii asigura seeding-ul, ca sa poata pica cu panarame gen Zaglebie si BATE, tu zici ca e putin lucru? Mai departe coeficientul ala n-are ce sa faca, nu-i poate baga Stelei campionatul intern in buzunar daca e MUCI (am mai spus asta?). Numai Steaua e de vina ca nu se poate bucura de locul asigurat in CL. Si la cum joaca acum, poate e mai bine. Oricum daca prinde UC va fi ultra-seeded si va rupe tot, numai sa nu se impiedice de alde Anorthosis...

CFR nu castiga meciurile la limita, nu stiu cate meciuri ai vazut tu. In ciuda scorurilor, CFR nu s-a zbatut sa moara cu nici o echipa, spre deosebire de, hmm... Steaua? Dar daca tu zici ca scorul e totul, si ca diferenta dintre Steaua si Arsenal e 0-1, atunci e in regula. Golurile din minutele 80 sunt automat mai norocoase decat cele din minutele, stiu eu, 60? Whateeeever.

Declaratiile presedintilor de cluburi sau ale patronilor nu le urmaresc pentru ca nu ma intereseaza. Din ce-am prins neintentionat am observat in timp destul de multe ironii la adresa CFR-ului, o fi raspuns si Muresan - nu stiu - dar sunt destul de sigur ca n-a fost niciodata atat de marlan ca Becali, MM, Borcea, etc etc.

Sunt de-acord ca ascensiunea CFR nu va dura multa vreme, e destul de complicat sa urci mai sus de primul loc. Sunt curios insa daca va avea o prestatie atat de jalnica in CL precum Steaua anul asta. Inclin sa cred ca nu.

Quote:
Originally Posted by mz
CFR insa s-a lovit de un adversar putin zis bomba, Anorthosis
Anorthosis Famagusta: rank 194

2003/2004
Neman Grodno - Steaua 1-1 0-0
Neman Grodno nici nu aparea in rank

2001/2002
FC Sankt Gallen - Steaua 2-1 1-1
FC Sankt Gallen: rank 165 atunci

2000/2001
Dinamo - Polonia Warsaw 3-4 1-3
Polonia Warsaw nici nu aparea in rank

U Craiova - Pobeda Prilep 1-1 0-1
Pobeda Prilep nici nu aparea in rank

1999/2000
Rapid - Skonto Riga 3-3 1-2
Skonto Riga: rank 212 atunci

1998/1999
Rapid Bucuresti - Vålerengen IF 2-2 0-0
Vålerengen IF nici nu aparea in rank

Vejle BK - Otelul 3-0 3-0
Vejle BK nici nu aparea in rank

1997/1998
Kocaelispor - National Bucuresti 2-0 1-0
Kocaelispor: rank 189-225 atunci (sistemul vechi)

KR Reykjavik - Dinamo Bucuresti 2-0 2-1
KR Reykjavik: rank 139-183 atunci

Nova Gorica - Otelul Galati 2-0 2-4
Nova Gorica nici nu aparea in rank

Lamurit cu bombele?

Old 16-11-2007, 12:23   #71 (permalink)
mz

mz's Avatar

stunn, alegi strict ce-ti convine. Pot sa-ti spun si ca intre Zaglebie si Anorthosis se vede din avion ca prima e mai valoroasa. Si daca e s-o luam asa, Steaua a eliminat acum 2 ani pe Valencia, Rapid pe Hertha Berlin, Hamburg...astea sunt doar 2 exemple. Nu generaliza. Ati avut adversar de doua parale, punct.

Crezi ca e vreun suporter stelist care sa nu fi realizat ca diferenta reala dintre Steaua si Arsenal e mult mai mare de un singur gol? Se stie adevarata valoare a lui Arsenal, nu e un secret pentru nimeni, la fel ca si Sevilla. Toata lumea, inclusiv suporterii stelisti realizeaza ca Arsenal si Sevilla au fost in zile proaste la meciurile cu Steaua, altfel diferenta ar fi fost mult mai mare. Nu acelasi lucru il putem spune referitor la CFR Cluj (mai exact prestatia din campionat), la ei e pe dos.

Zici ca CFR nu s-a chinuit cu nici un adversar din Liga 1? Hai nu zau, hai sa-ti dau cateva exemple:
- ultimul meci cu Mioveni
- meciul cu Dinamo - gol chinuit, prin minutul 80
- meciul cu Rapid - in prima repriza n-a miscat nimic, dar absolut nimic, dar a dat un gol din offside, ce-i drept insa, in a doua repriza a jucat peste Rapid clar
- meciul cu Pandurii, din deplasare - iarasi un chinuit si nemeritat 1-0, au recunoscut si ei indirect
- meciul de acasa cu Poli Iasi - alta victorie chinuita, cu 2-1, norocul lor ca-n final ala de la Iasi erau atat de demoralizati, incat nu mai legau 2 pase
- meciul cu Ceahlaul de acasa : 2-1, dintre care un gol din penalty
- meciul din deplasare cu Otelul Galati: 1-0, gol din penalty
- meciul cu Gloria Buzau, din deplasare: 2-1 cu gol in minutul 84

Dara numeri, o sa-ti dea 8. Precum spuneam, daca as fi vazut la CFR victorii gen Dinamo sezonul trecut, nu aveam ce comenta. Repet, spun asta in conditiile in care n-am tinut si n-o sa tin vreodata cu Dinamo, dar sunt obiectiv.

Old 16-11-2007, 14:20   #72 (permalink)
Registered User

Nu vad unde anume am comparat eu Zaglebie cu Anorthosis. Dimpotriva, am facut o lista acolo cat se poate de elocventa, care nu include Zaglebie. Zaglebie a aparut in alt context, cel in care Steaua "culege roadele" rank-ului picand cu echipe mai slabe, din cele date. Deocamdata CFR a jucat un singur meci in UEFA, si da, a fost dezastruos, ca si primele meciuri ale altor echipe de dupa '90, si altele mai recente dupa cum se vede in lista de mai sus.

Nu mai insist cu campionatul intern, se pare ca ne uitam la meciuri diferite.

Old 16-11-2007, 14:36   #73 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

Quote:
Originally Posted by stunn View Post
mz,
Nu mi se pare deloc logic, ce spui tu e ca Rapid si Steaua ar trebui sa mai mearga vreo 5 ani in UC si CL pe baza punctelor alora, chiar daca ar retrograda? Sau? Ti-am zis si mai sus, cu ce e de vina CFR-ul ca Steaua e MUCI? "Roadele altora" nu se impaca cu ideea de UEFA Country Ranking, daca refuzi sa intelegi asta discutam degeaba. Iar Steaua culege roade, pentru ca acel coeficient ii asigura seeding-ul, ca sa poata pica cu panarame gen Zaglebie si BATE, tu zici ca e putin lucru? Mai departe coeficientul ala n-are ce sa faca, nu-i poate baga Stelei campionatul intern in buzunar daca e MUCI (am mai spus asta?). Numai Steaua e de vina ca nu se poate bucura de locul asigurat in CL. Si la cum joaca acum, poate e mai bine. Oricum daca prinde UC va fi ultra-seeded si va rupe tot, numai sa nu se impiedice de alde Anorthosis...

CFR nu castiga meciurile la limita, nu stiu cate meciuri ai vazut tu. In ciuda scorurilor, CFR nu s-a zbatut sa moara cu nici o echipa, spre deosebire de, hmm... Steaua? Dar daca tu zici ca scorul e totul, si ca diferenta dintre Steaua si Arsenal e 0-1, atunci e in regula. Golurile din minutele 80 sunt automat mai norocoase decat cele din minutele, stiu eu, 60? Whateeeever.

Foarte corect la prima parte, gresit la a doua.
CFR nu a castigat totul floare la ureche in campionat...cu Dinamo trebuia sa piarda dar a tras tusierul sa ramana fara nicio infrangere cand a aratat offside la Cristea in ultimele momente ( Cristea care era la macar 2 metri in spatele ultimului fundas ceferist ).
Apoi eu nu ma prea uit la meciurile altora...dar din cate am vazut CFR nu doar ca se chinuie, mai e si impins constant de la spate de arbitrii .

Bogdan_P is offline    Reply With Quote
Old 16-11-2007, 14:41   #74 (permalink)
Banned

.:indie:.'s Avatar

No offence, dar te uiti la alte meciuri.
CFR chiar merita sa fie pe primul loc dupa joc.
Insa sunt convins ca in Liga or sa o sfecleasca rau, dar rau de tot cu scoruri gen 5 sau 6 la 0

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 16-11-2007, 16:47   #75 (permalink)
Nick anterior: Radiera

Doişpe's Avatar

Quote:
Originally Posted by mz View Post
stunn: E vorba de un lucru logic. Steaua si Rapid au strans puncte importante in UEFA. Acum 2 sezoane cred ca-ti aduci aminte ca Rapid a ajuns pana in sferturi iar Steaua in semifinale. Daca nu se intampla asta, echipele romanesti erau si acum in sistemul de n-spe tururi preliminarii. Iar Dinamo si CFR Cluj au pretentia sa culeaga roadele altora. Intelegi ideea?
Fir-ar a naibii de treaba. Cred ca ar trebui sa isi faca bucurestenii un campionat in 3 pentru a se decide cine se duce in cupele europene. Asta ca sa fie satisfacuti toti astia caretin cu echipele din Bucuresti.
Mi-e scarba cand aud asemenea argumente. Ca vezi Doamne, cate puncte a strans Steaua in UEFA. Nu conteaza ca ii violeaza toti in CL si sunt pedale pe-acolo, ti-e si rusine sa vezi meciurile lor. Aceeasi treaba in CL putea s-o faca si FC Iernut.

Doişpe is offline    Send Message via Google Talk to Doişpe Reply With Quote
Old 16-11-2007, 17:16   #76 (permalink)
Registered User

Bogdan_P, cred ca s-a strecurat tiptil in discutie un standard fals, campionatele nu se castiga intotdeauna la pas. Va fi probabil mai putin meritoriu campionatul castigat de CFR anul acesta (daca il va castiga), fata de ce a facut Dinamo anul trecut, nu contest. Mi se pare exagerat sa concluzionezi cum face mz, ca orice campionat care nu e castigat in modul respectiv e nemeritat, mai ales ca nici Dinamo nu cred ca poate repeta performanta prea curand. In orice caz, anul acesta eu nu vad o echipa care ar fi demonstrat mai mult decat CFR-ul ca ar merita sa fie acolo. Meciul cu Dinamo da, n-as zice ca ar fi meritat sa-l castige, si nici sa remizeze. Insa e vreo echipa care poate spune cu mana pe inima ca intotdeauna castiga meritat un meci? Per ansamblu insa, in majoritatea meciurilor eu am vazut un CFR solid, care a gafat mult la finalizare, altfel scorurile victoriilor aveau alte proportii. Cand am spus ca nu i-am vazut sa traga sa moara cu nici o echipa m-am referit la faptul ca n-am avut in nici intr-un meci impresia ca sunt depasiti de situatie, debusolati, ca nu au nici o solutie, cum am vazut la altii, nu mai dau nume.

Nu vreau sa ma bag in discutii despre arbitraj pentru ca mai sunt si alte echipe ce au fost favorizate intr-un moment sau altul, chiar si in jumatatea asta de sezon. Iar echipe ca Urziceni au demonstrat ca se poate trece peste.

Eu unul mai vreau sa vad si altceva in CL. E nedrept sa desconsideri o echipa in baza unui singur episod trist (cel cu Anorthosis). Atata timp cat, repet, si altii mai breji au mai facut-o de oaie cu anonimi.

Last edited by stunn; 16-11-2007 at 17:30.

Old 16-11-2007, 19:34   #77 (permalink)
mz

mz's Avatar

Quote:
Originally Posted by .indie. View Post
No offence, dar te uiti la alte meciuri.
CFR chiar merita sa fie pe primul loc dupa joc.
Nu m-ai convins, detaliaza subiectul.

Old 17-11-2007, 16:38   #78 (permalink)
Registered User

Bogdan_P's Avatar

Quote:

Pe mine m-a convins...atata stie si a facut +1

Bogdan_P is offline    Reply With Quote
Old 17-11-2007, 20:05   #79 (permalink)
Banned

.:indie:.'s Avatar

Quote:
Hai sa o luam altfel...cine ar merita primul loc ?
Steaua? Dinamo ?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 18-11-2007, 01:11   #80 (permalink)
Moderator

indie, incearca sa nu mai fragmentezi discutia in asa hal incat sa se ajunga la un chat. fa un post argumentat si pe urma iti raspunde cine vrea la el. n-o lua chiar pe propozitii.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Sport > Fotbalul Romanesc

Thread Tools

Posting Rules