Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Sport > Fotbalul Romanesc

Notices

View Poll Results: Sunteti de acord ca un antrenor care nu are nationalitatea romana sa antreneze echipa
Da 57 83.82%
Nu 11 16.18%
Voters: 68. You may not vote on this poll

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-06-2008, 20:11   #1 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Post Antrenor de nationalitate straina, pentru Romania

Dupa ce am vazut o emisiune la o televiziune frantuzeasca, in care se explica faptul ca esecul Frantei la EURO-ul asta ar putea fi din cauza antrenorului, si probabil daca ar aduce un antrenor strain, urmand exemplul Greciei, sau al Rusiei, stau si ma intreb, si va intreb si pe voi in acelasi timp.

Din punct de vedere fotbalistic, dar si national, ati fi de acord ca un antrenor strain sa antreneze nationala Romaniei de fotbal?
In cazul francezilor, au spus categoric nu, pentru ca ei sunt siguri ca gasesc vreun frantzuz sa-i antreneze. (sovinismul francez strikes again).

Dar in cazul Romaniei? What say you?
De asemenea, niste nume, cu un palmares care ar fi candidati interesanti, ar putea fi propusi aici.

Lord Raptor is offline    Reply With Quote
Old 22-06-2008, 20:15   #2 (permalink)
Banned

Dupa experienta Piturca, ma intreb ce tampit s-ar supara daca ar fi adus Hiddink antrenor?

_Terminator_ is offline    Reply With Quote
Old 22-06-2008, 20:46   #3 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Hai sa dam ochelarii de cal jos, Piturca nu este un antrenor rau. A calificat (din nou) echipa la un turneu final, a avut doar 3-4 infrangeri in oficiale si nu s-a mai repetat incidentul Armenia. Da, meciurile cu Franta si Olanda au fost dezastre, dar asta nu inseamna ca preliminariile plus cel cu Italia nu au fost foarte bine pregatite.

Ontopic, da.
Din pacate am citit pe dos intrebarea si am pus "Nu" in poll...

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 02:41   #4 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Parca englezii au avut un antrenor suedez si nu au facut multi purici.

Portughezii lafel.
"Daca nu sant locuri de parcare in Bucuresti de ce Primaria prin autoriatea Politiei permite inmatricularea lor? Santem in democratie si avem dreptul sa cumparam si sa cerem ce avem nevoie pt. ca asta e conceptul democratiei."

Last edited by EMI; 23-06-2008 at 02:52.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 04:07   #5 (permalink)
raz

raz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Doctor Bonez View Post
Hai sa dam ochelarii de cal jos, Piturca nu este un antrenor rau. A calificat (din nou) echipa la un turneu final, a avut doar 3-4 infrangeri in oficiale si nu s-a mai repetat incidentul Armenia. Da, meciurile cu Franta si Olanda au fost dezastre, dar asta nu inseamna ca preliminariile plus cel cu Italia nu au fost foarte bine pregatite.

Ontopic, da.
Din pacate am citit pe dos intrebarea si am pus "Nu" in poll...
Piturca nu e rau dar e prea defensiv...in fine nici nu are material bun cu ce sa lucreze.

Problema mai mare nu e la anternor zic eu, ci la jucatori, cu cateva exceptii, nu sunt buni, nu stiu sa faca un stop scurt, nu stiu sa paseze corect, nu stiu sa tina mingea 2-3 pase, nu stiu sa construiasca. Tot atacul nostru se bazeaza pe contraatac, mingi trimise in fata la unul sau doi oameni, atat. Asta mergea acum 15 ani cand in echipa era hagi, ilie dumitrescu, lacatus, raducioiu, etc...nu mutu care e mort dupa 45 de minute de alergat. Si mai e si psihicul, aici suntem terminati noi, la meciul cu italia cand stiau ca nu au nimic de pierdut, au jucat excelent. Cand insa stiu ca depinde o calificare ceva, gata, s-a terminat povestea, sunt cazuti la pamant mai ales daca iau un gol, romania nu stie ce-i aia sa egaleze si sa castige pe urma.

raz is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 05:25   #6 (permalink)
Condamnat la viata

unq_flipmo's Avatar

Francezii au o scoala de antrenori foarte buna, nu vad legatura cu sovinismul in cazul de fata. Deschamps e ca si pus in functie si desi nu mi-au fost simpatici niciodata francezii lui ii urez succes, imi place stilul sau. Spre deosebire de altii are si material cacalau si e genul care stie sa-l foloseasca.

Portughezii ca nivel al rezultatelor au obtinut destul de mult, faptul ca i-am bagat la `mana a doua` nu schimba performantele obtinute de Scolari.

Piturca... ca strategie generala imi place, stie o placa si atat. Am zis ca-l consider mai antrenor decat Domenech si Donadoni (nu ca ar insemna f. foarte mult). Cand e insa nevoie de altceva da senzatia ca n-are niciodata un plan b. Adica da, cred ca daca-l lasi te califica pe banda rulanta la turnee (lucru deloc de neglijat, poate acum unora le e usor sa uite insa amintiti-va cand s-a pupat ultimul turneu final, cand era bunica fata aproape...). Odata ajuns la turnee strategia care-i permitea sa joace la sigur/ciupeala/exact cu nationale (de obicei) inferioare/egale in calificari trebuie schimbata la nevoie ori...

unq_flipmo is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 10:12   #7 (permalink)
Registered User

helium's Avatar

in primul rand ca noi nu mai avem fotbal! si totul din cauza conducerii deficitare de care ne`am saturat pana peste cap...

fara centre de copii si juniori bine puse la punct nu o sa facem nimic! Liga 1 a ajuns un bordel de straini la mana a2a iar tinerele sperante sunt din ce in ce mai putine...totul din cauza unor oameni(daca le pot spune asa) precum Dragomir, Sandu, clanul Becali si alti nenorociti care au dus fotbalul romanesc in paragina.

Echipele precum Petrolul lui Bercea, Craiova lui Netoiu, Bacaul lui Sechelariu, Argesul lui Condescu, Olimpia, U. Cluj, Corvinul si multe altele sunt reale exemple de ceea ce poate insemna distrugerea fotbalului romanesc...a platit cineva pentru asta? NU!

Poate e momenutul unui antrenor strain, poate nu! Eu ma intreb altceva. Ce viitor are fotbalul romanesc?

helium is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 12:22   #8 (permalink)
Nick anterior: MadmanDan

--Dan--'s Avatar

Nu Piturca e problema, toata lumea i-a sarit in cap ca a jucat asa cum a jucat, dar nimeni nu se uita la ce nationala penibila avem ! Inafara de Lobont, Rat, Mutu, Chivu, Radoi si un Marica in forma de altadata, noi NU AVEM FOTBALISTI !!

Nu exista o extrema cu adevarat buna in toata tara asta !! Sau un fundas dreapta!

Ne comparam cu rusii si turcii, ca ia uite domne ce performante au astia, dar uitam cati bani se invart la rusi si la turci, sute de milioane investite, intr-adevar si pe jucatori straini, dar si pe dezvoltarea de tineri jucatori...

Si totusi, lasand mentalitatea penibila si jenanta din meciul cu Olanda, putem zice ca daca Codrea stia sa traga eram calificati...ne super-betonam ii aparare in repriza a II-a, asa cum bine stim sa facem, iar olandezii nu se oboseau ei prea mult sa ne egaleze...

Un mare plus insa in aducerea unui strain ar fi faptul ca va beneficia de respect total, din partea jucatorilor, ziaristilor, etc, fiindca sa suntem noi, pupam in cur strainii si-i privim ca niste semizei coborati din Olimpul lor civilizat si fara gropi...

--Dan-- is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 17:45   #9 (permalink)
Bursucul vesel

Salgado88's Avatar

Protasov

Am votat "da", evident, solutzia e veche, din pacate FRF-ul nu vede, nu aude

The thruth is out there.

Salgado88 is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 17:57   #10 (permalink)
The Truth

Double Jay's Avatar

Nu. Deci un antrenor strain mediocru (pt ca altceva nu putem aduce) mai bine un roman mediocru.
Nicolita-8.0 - A real threat from out wide, producing quality delivery from the right hand side both from open play and from set-pieces. His crossing was world-class at times and he will be left wondering just what else he could have done to try and win the game.

Double Jay is offline    Reply With Quote
Old 23-06-2008, 19:13   #11 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Eu am votat nu, in principal pentru ca imi vine greu sa cred ca nu reusim sa gasim unul care sa fie in stare sa antreneze mamaligarii nostrii.

Chestia cu fugitul dupa antrenori straini de parca ar detine adevarul absolut in materie de performante fotbalistice, imi inspira un soi de sentiment de inferioritate, care este prezent in toate paturile societatii romanesti, atunci cand se compara cu "exteriorul".

Trebuie sa vina un rege strain, ca sa facem ordine in tara.
Trebuie sa vina o firma straina, ca sa puna Dacia pe picioare.
Trebuie sa vina un antrenor strain, sa mearga echipa nationala.

Chiar atit de mamaligari sa fim?

Old 23-06-2008, 19:25   #12 (permalink)
Moderator

votat da, evident.

o cu totul alta intrebare, al carui raspuns e mai dificil, este daca ar trebui schimbat piturca in acest moment.

ild12 is online now    Reply With Quote
Old 24-06-2008, 14:19   #13 (permalink)
Paladin

Sir Andrew's Avatar

Binenteles ca un antrenor strain ar fi o solutie. si asta probabil s-ar vedea in mentalitatea jucatorilor. Piturca trebuie schimbat. asta-i riscul unor esecuri.
Si abia acum vine broblema spinoasa a romanului nesimtit. Putini stiu de ce nu se aduc antrenori straini. Pt ca la FRF se negocieaza astfel. cam ca la barbut. "Boloni...vrei sa antrenezi nationala Romaniei" , si asta "Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa". "Te platim cu 1 mil de euro pe an. 500 mii ai tai, 500 mie si fratilor din federatie. E bine asa?" Iar boloni: "NU". "Atunci nu vei antrena". "Pitziiiii barbugiuleeee, vrei sa antrenezi Romania". Asta : "Daaaaaaaaaaaaaaa". "500 mii tie iar 500 mii euroi mie si fratilor mei". "s-a facut nasule". in timp ce arunca zarurile cu mana dreapta obosita.

Sir Andrew is offline    Reply With Quote
Old 24-06-2008, 14:31   #14 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Dar SA, jocurile pe sistemul "da' mie ce-mi iese" sunt adevarate si valabile peste tot pe unde exista o bucata de tort care trebuie impartita.

Totusi, eu unul nu as incuraja aducerea unui antrenor strain. Banii trebuie sa ramana in familie. Prefer sa ii dau unui de-al meu, decat sa imbogatesc alti indivizi, veniti nemancati de pe alte meleaguri.

Old 24-06-2008, 14:38   #15 (permalink)
Moderator

si asta probabil s-ar vedea in mentalitatea jucatorilor.
aia e cea care e, nu are un antrenor ce le face. trebuie sa creasca intr-o alta mentalitate.

Old 24-06-2008, 14:41   #16 (permalink)
Paladin

Sir Andrew's Avatar

s-ar vedea mai mult ca sigur in stilul de joc macar. nu-i nevoie sa-i schimbi mentalitatea. ci doar sa-i aduci un surplus de cunostinte, pricepere si dedicare. sa inteleaga ce face acolo. pt ca noi ca natie avem un singur scop in viata: baniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. pe langa bani i-ar mai motiva si altfel poate intr-o directie mai buna. vezi Rusia, Grecia etc.

Sir Andrew is offline    Reply With Quote
Old 24-06-2008, 14:45   #17 (permalink)
Registered User

Lord Raptor's Avatar

Quote:
pt ca noi ca natie avem un singur scop in viata: baniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Pai tocmai asta e chestia!
Ei castiga mult mai mult la cluburile la care joaca, decat ar castiga pentru prezenta in echipa nationala.
Echipa nationala se motiveaza nu cu bani, ci cu altceva. Aici tine de prestigiu, faptul ca iti reprezinti tara, bla bla bla-uri din astea.

Nu stiu cum un antrenor strain iti poate insufla acea motivatie.

Old 24-06-2008, 14:47   #18 (permalink)
Moderator

Quote:
nu-i nevoie sa-i schimbi mentalitatea.
parerea mea e ca-i vital sa aiba alta mentalitate. lesinul acela impresionant din meciul cu olanda a tinut de mentalitate. initial antrenorul le-a spus sa se apere, ok, vina lui. dar pe urma, in repriza a doua...
cand nu mai era nimic de pierdut, am ales in continuare sa ne complacem in starea aceea de apatie. dezgustator sentiment am incercat vazand acel meci. fara legatura cu infrangerea sau necalificarea, exclusiv legat de neparticiparea la joc.
Quote:
pe langa bani i-ar mai motiva si altfel poate intr-o directie mai buna. vezi Rusia, Grecia etc.
ei "de mici" evolueaza pe o anumita directie. a jocului marunt, a micilor meschinarii care te duc cu un metru mai departe in terenul advers si cu 30 de secunde mai aproape de finalul meciului, a stabilirii unor tinte comod de atins si in general a complacerii in mediocritate.

aceasta nu e o atitudine complet lipsita de logica. poate aduce succese uneori. ne-a si adus. e insa garantat sa nu coabiteze vreodata cu "maretia". ceea ce noi am numit (pe drept) generatia de aur, a obtinut - sa nu uitam - un sfert de finala la un mondial. putin. aurul nostru e maximum un fel de bronz pentru turcia. sau rusia. sau grecia. ca sa nu ne comparam cu cei mari, pentru ca nu are sens.

rusii au probleme cu talentul cateodata, cu tactica adesea, insa nu cu dorinta de a lupta. asta e elementul cel mai dificil de introdus in mix. antrenor gasesti (importi, daca e nevoie) si talente deosebite apar ciclic.

Last edited by ild12; 24-06-2008 at 14:59.

Old 24-06-2008, 17:20   #19 (permalink)
Jah Rastafarai

bonzo_catalin's Avatar

Depinde si cine vine , caci nu cred ca isi permite ferefeu' f'un Wenger .

bonzo_catalin is offline    Reply With Quote
Old 24-06-2008, 17:59   #20 (permalink)
Registered User

helium's Avatar

mie mi`a placut foarte mult Zdenek Zeman...nu stiu cati il cunosc dar e un antrenor ceh care s`a remarcat in Italia unde a antrenat mai bine de 20 de ani...acum este la Steaua Rosie Belgrad...

stilul adoptat este unul ofensiv, adesea 4-3-3 care a dat roade si a fost apreciat pe unde a antrenat...

cand Serie A era televizata imi placea tactica abordata la Lecce formand un atac letal din Chevanton, Vucinic, Bojinov sau Axel Konan...

http://en.wikipedia.org/wiki/Zden%C4%9Bk_Zeman

helium is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Sport > Fotbalul Romanesc

Thread Tools

Posting Rules