Page 1 of 754 12341151101501 ... LastLast
Results 1 to 20 of 15078

Thread: Multiculturalismul si Corectitudinea Politica, Origini Cauze Consecinte

 1. Back To Top | #1

  Multiculturalismul si Corectitudinea Politica, Origini Cauze Consecinte

  Fără să ştim, suntem actorii şi martorii unui conflict care durează de secole. O formidabilă luptă de idei se desfăşoara în faţa noastră şi de cele mai multe ori nu suntem conştienţi de ea. Această stare de vulnerabilitate trebuie să înceteze, altfel vom cădea victime ale unei înfruntări pe care nu am început-o, dar care ne afectează în mod real, în fiecare moment al vieţii.

  De sute de ani, Stânga politică se află în război total cu natura umană, luptând pentru a schimba în mod fundamental societatea şi omul, spre a înlocui lumea “defectă” în care trăim cu una “perfectă” populată de oameni “noi”, în care să nu mai existe diferenţe şi totul să fie de aceeaşi valoare.

  În calea ideologilor nu s-a aflat decât Tradiţia. Alcătuită din tot ceea ce ne leagă în mod fericit de strămoşii noştri, susţinută de Adevăr, Bine şi Frumos, ea a fost un obstacol extraordinar în calea „progresului” gândit de intelighenţia de stânga şi atâta vreme cât vechile loialităţi au mai stat în picioare, societatea nouă şi Omul Nou au fost obiective imposibil de îndeplinit. Dar lumea se află într-o continuă schimbare, iar legăturile noastre cu trecutul s-au slăbit de la o generaţie la alta. Încetul cu încetul, ideologiile au câştigat tot mai mulţi aderenţi în rândul elitelor naţionale, iar intelectualitatea a început să se îndoiască de valoarea Tradiţiei şi de respectul pe care trebuie să îl ofere înaintaşilor.

  Pentru prima dată în istorie, a apărut o societate pentru care trecutul şi strămoşii nu mai constituie un model pentru urmaşi.

  În procesul de eliminare a Tradiţiei din spaţiul public, Stânga a uzat de metode dintre cele mai diverse, în funcţie de contextul politic şi social în care acţionat. Când a putut, şi-a aservit aparatul de stat, încercând să distrugă prin forţă orice opoziţie la programele sale de inginerie socială, după cum s-a întâmplat în vremea Revoluţiei Franceze ori a celei bolşevice. Când nu a avut cum să angajeze de partea ei cumplita maşinărie a statului, a înlocuit armele de luptă cu arta şi cultura. Acest război de uzură declanşat de elite împotriva „prejudecăţilor” şi „superstiţiilor” s-a dovedit a fi chiar mai eficient decât campaniile militare şi teroarea politică.


  Veşnic nemulţumiţi, intelectualii stângii s-au angajat într-un profund efort cultural de decredibilizare a tuturor forţelor care sprijineau vechea lume. Unii au atacat religia şi moravurile, alţii naţiunea şi toate formele istorice de comunitate. O parte a elitei a sfârşit prin a deifica falsa biologie a rasismului, în timp ce o alta şi-a îndreptat privirile spre sociologia îndoielnică a luptei de clasă, căutând să modifice istoria şi realitatea spre a se potrivi cât mai bine lentilei ideologice.
  Dumnezeu a fost detronat de Supraom, omul eliberat de otrava religiei creştine şi a neînsemnatei sale moralităţi, iar forţele Istoriei şi a Progresului s-au năpustit asupra lumii în cămăşi roşii, brune sau negre. În încleştarea mondială a socialismelor şi fascismelor, nobilele idealuri ale comunismului au triumfat, demonstrând pe câmpurile de luptă ale Estului justeţea luptei de clasă. “Duşmanii poporului” au fost hăituţi, închişi şi ucişi, iar ideologia roşie s-a întins în jumătate de lume, din centrul Europei până în îndepartată Indochina.

  În acest timp, Occidentul şi-a pregătit propriul sfârşit. Elita liberală şi socialistă a simpatizat mereu cu cauza comunismului sovietic, dar nu şi-a putut aplica decât parţial planurile transformiste. Vestul urma să ajungă progresist pe o altă cale, una lăturalnică. În acest sens, stângiştii occidentali au dezvoltat o nouă filosofie de guvernare, iar statul asistenţial astfel creat şi-a aservit întregi categorii de cetăţeni prin constisitoarele programe sociale puse în aplicare.

  În licee şi universităţi, ideile Şcolii de la Frankfurt au devenit noua ortodoxie; pas cu pas, relativismul, multiculturalismul şi corectitudinea politică au înlocuit Adevărul, Binele, Frumosul şi dragostea de patrie. Până şi dragostea de natură şi dorinţa de a trăi în pace au fost deturnate de ideologii Stângii, transformându-se în tovarăşi uneltitori în conspiraţia împotriva civilizaţiei: ecologismul şi pacifismul, finanţate de la bun început de Uniunea Sovietică, au servit şi servesc încă interesele altora.

  Dar pentru Stânga cea făuritoare de Istorie, evenimentele se desfăşurau cu o viteză mult prea scăzută. Dorindu-şi a grăbi mersul Istoriei, amatorii de utopii terestre au avut o idee fantastică – nu vor mai lupta singuri împotriva Reacţiunii şi a orânduirii sale profund nedrepte! Pentru a obţine victoria împotriva vechii ordini, ideologii au chemat în ajutor alte popoare, cu alte religii şi cu oaltă morală.
  Sculaţi, voi oropsiţi ai vieţii,
  Voi, osândiţi la foame, sus!
  Să fiarbă-n inimi răzvrătirea,
  Să-nceapă al lumii vechi apus! (Internaţionala)

  Statul-naţiune a fost slăbit din interior de elita trădătoare, iar porţile cetăţii au fost deschise larg pentru a permite năvălirea barbarilor. Faimoasa diversitate a Turnului Babel, anunţată de profeţii Stângii ca fiind inevitabilă, a fost invitată să bată ultimul cui în coşciugul trecutului „primitiv” al Reacţiunii.

  Aici a intrat în scenă un alt actor, unul ce a văzut mai multe ierni decât progresista Stângă. În secolul al şaptelea, a apărut, în deşerturile Arabiei, sub atenta diriguire a lui Mahomed, un lider militar cu aură de profet, o ideologie care îşi duce propria luptă pentru subjugarea omenirii. Închinându-se unei zeităţi războinice care dispreţuieşte compasiunea, ideologia totalitară a mahomedanismului are în centrul ei eterna luptă ce opune Dar Al Harb (Casa Războiului, teritoriile locuite de necredincioşi) şi Dar Al Islam (Casa Supunerii, teritoriile locuite de musulmani, adică de „cei care se supun” voinţei lui Allah) şi are ca unic scop reunirea întregului Pământ în interiorul Califatului, entitate politico-religioasă fondată de însuşi Mahomed pe principiile legii coranice, şaria.

  Cu nimic mai puţin periculos decât comunismul sau naţional-socialismul, islamismul beneficiază atât de naivitatea şi ignoranţa noastră, cât şi de complicitatea pseudo-elitei sinucigaşe şi incompetente ce ne conduce.

  Din vremea în care bizantinii au respins pretenţiile arogante ale lui Mahomed (care le cerea, sub ameninţarea războiului, convertirea la mahomedanism), Islamul se află în conflict deschis cu Europa creştină. Oprit de Charles Martel în bătălia de la Poitiers-Tours şi de Jan Sobieţki în faţa porţilor Vienei, islamismul aşteaptă doar momentul prielnic pentru a-şi încheia, odată pentru totdeauna, socotelile cu civilizaţia creştină a Europei. Iar vremea aceea se apropie.

  Stângiştii şi-au găsit naşul, chiar dacă nu realizează încă. Alianţa dintre Stânga şi islamişti este una de conjunctură, dar lumea islamică a înţeles ceea ce ideologii nu au putut cuprinde: „o mare civilizaţie nu este cucerită din afară până ce nu se distruge singură din interior” (Will Durant). Bisericile părăsite şi şcolile tot mai goale ale Europei sunt simboluri ale unei civilizaţii muribunde care îşi trăieşte ultimele zile. Undeva, la marginea ei, barbarii pregătesc asaltul.

  „Şi de asta ne apărăm.”


  Corectitudinea Politica=Comunismul American  O numim “corectitudine politică”. Numele îşi are originile într-un soi de glumă dintr-o bandă desenată şi încă mai avem tendinţa de a considera corectitudinea politică ca fiind numai pe jumătate serioasă. În realitate, este mortal de serioasă. Este marea boală a secolului nostru, boala care a lăsat milioane de morţi în Europa, în Rusia, în China, în întreaga lume. Este boala ideologiei. PC nu este amuzantă, ci mortal de serioasă.

  Dacă o privim analitic, dacă o privim istoric, aflăm repede ce este: corectitudinea politică este marxism cultural, marxism transpus din termeni economici în termeni culturali. Este un rezultat care îşi are originile nu în anii ’60, în mişcarea pacifistă şi în hippioţi, ci în primul război mondial. Dacă vom compara principiile de bază ale corectitudinii politicii cu marxismul clasic, paralelele sunt evidente.

 2. Back To Top | #2
  Banned
  Join Date
  Feb 2010
  Location
  BUCURESTI-SUD
  Ipoteza de mai sus si datele sunt total gresite. De la doctrina de stanga democratica pana la comunism si extrema stanga este cale lunga. Asa cum extrema stanga respectiv comunismul a fost o nenorocire la fel si extrema dreapta a adus numai nenorociri.
  Stanga a aparut ca o reactie la comportamenul de tip primitiv , feudal si sclavismul modern in care lipsa unui sange albastru te impiedica sa evoluezi pe scara sociala.

 3. Back To Top | #3
  Banned
  Join Date
  Sep 2010
  Location
  Republica Bananiera Romanistan, Bucuzbekistan
  Eu nu pot sa cred ca sunt multi care invinovatesc aproape toata comunitatea musulmana si multiculturalismul pentru vreo 2-3 cretini care au impuscat oameni pe strada. Multora le lipsesc cunostintele elementare de logica din clasa a IX-a.
  Quote Originally Posted by opt View Post
  sclavismul modern in care lipsa unui sange albastru te impiedica sa evoluezi pe scara sociala.
  Aiurea.
  Sunt multe exemple de personalitati in istorie ce nu aveau deloc sange albastru si au reusit sa se ridice la scara sociala in capitalism......sau cum numesti tu.....sclavagism modern.

 4. Back To Top | #4

 5. Back To Top | #5
  Quote Originally Posted by opt View Post
  Stanga a aparut ca o reactie la comportamenul
  Si dupa aia nimic vreo 40 de ani, pentru ca "comportamenul" imbunatatise mult situatia tuturor lucratorilor. Pune mana pe lucrarile lui Lenin si vezi de ce "a fost nevoie" sa "porneasca" revolutia.

  De fapt nici ca reactie la "capitalism" n-a aparut, arivisti marunti dornici de un statut pe care nu-l aveau natural, lasa tu aiureli ereditare. Asculta primele versuri din melodia asta. Explica absolut toate curentele politice. Ironic, tinand cont ca interpretul e stangist convins  Mi-am mai luat ban pe tema asta, dar vreau totusi un raspuns: ce fel de ajutor de tehnician asistent junior esti tu acolo unde esti?

 6. Back To Top | #6
  Prezentarea de mai sus este un preambul la o chestie foarte complexa care se intinde pe niste sute de ani, incepand cu Revolutia Franceza si continuand...as we speak.

  Cred ca nici 2 oameni dintr-o suta nu cunosc detaliile pe care le-am prezentat in preambul, deci il consider absolut necesar de parcurs/asimilat pentru a putea avea o discutie inteligenta despre subiect.

  Carry on daca va intereseaza subiectul, n-are rost sa va intepati intre voi ca nu asta e scopul. Ms.

 7. Back To Top | #7
  Banned Rholes's Avatar
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  tripping
  Quote Originally Posted by vechilu View Post
  Prezentarea de mai sus este un preambul la o chestie foarte complexa care se intinde pe niste sute de ani, incepand cu Revolutia Franceza si continuand...as we speak.

  Cred ca nici 2 oameni dintr-o suta nu cunosc detaliile pe care le-am prezentat in preambul, deci il consider absolut necesar de parcurs/asimilat pentru a putea avea o discutie inteligenta despre subiect.

  Carry on daca va intereseaza subiectul, n-are rost sa va intepati intre voi ca nu asta e scopul. Ms.
  inainte sa vorbesti de 2 la suta si sa pretinzi ca poti purta o discutie pe tema ti-as sugera sa te documentezi serios si sa nu iti asumi aberatiile pseudo intelectuale prezentate in preambulul tau
  daca ai avea macar curiozitatea sa privesti in contextele vremii dpdv social, economic si politic poate ca mizeriile aberante pe care le sugereaza articolul ala nu ti s-ar fi parut atat de veridice
  dar daca preferi sa te imbeti cu tampenii si sa consideri ca ala e adevarul e alegerea ta dar nu te mai prezenta cu el in fata altor oameni ca te faci de ras cu lipsa ta de cunostinte, asta asa off topic ca te vad foarte implicat in toate discutiile si majoritatea cazurilor esti aberant

 8. Back To Top | #8
  Intuitive Investigator Benvolio's Avatar
  Join Date
  Nov 2002
  @vechilu: reiau ce ti-am zis si in alt thread: esti cumva aristocrat ? Daca nu, esti, la fel ca noi toti, indatorat ideilor de la care a pornit revolutia franceza - chiar daca ulterior a degenerat in teroare...

  Si ca regula generala, cand preiei text din alta parte, ori pui in quote, cu link la sfarsit, ori pui link-ul spre sursa chiar la inceput, precizand ca aia e sursa. Nu de alta, dar nu te stiu fan Ponta...
  "Viata e complexa si are multe aspecte." (©Filantropica)

 9. Back To Top | #9
  Am pus linkuri in text si surse, mare parte din polologhie este de pe inliniedreapta.net; nu despre asta e vorba ca nu incerc sa va vand clickuri sau ceva sau sa imi iau like-uri, dimpotriva. Nu sunt aristocrat si nu cred in asa ceva, e vorba de prezent, nu de Revolutia Franceza dar repet : e bine sa stim de unde s-a plecat si unde s-a ajuns cu asa zisele idei "generoase" ale stangii.

  Cand vii Rholes si argumentezi cu "aberatii, tampenii" samd chiar nu stiu de ce mai postezi, e practic spam sau flame in cel mai rau caz.

  Daca nu va intereseaza subiectul e ok, eu vin de pe alt forum, v-am mai zis, unde sunt vreo 3 threaduri dedicate PC, MultiCulti samd pe aria de politica. Daca pe voi nu va intereseaza e ok, pot sa traiesc cu asta.

  Daca are cineva ceva inteligent de spus, e liber sa o faca, dar as aprecia daca ati inceta cu atacurile la persoana.

  Sa reluam : Imigrație, multiculturalism și nevoia de a apăra statul-națiune - În Linie Dreaptă

  De curînd multiculturalismul a fost declarat mort în Franța, Olanda, Marea Britanie, Germania, Belgia, etc. O ideologia utopică ale cărei origini sînt identificate de unii în SUA anilor ’60 (importată mai apoi în Europa), de alții în marxismul studenților ’68-iști care au crescut fără să se maturizeze și au ajuns în posturi de conducere în țările lor și structurile Uniunii Europene. (Multiculturalism, A Communism for the 21st Century)
  Clasa muncitoare s-a îmburghezit, a ajuns prosperă și educată (paradoxal pentru unii, datorită capitalismului) iar asta a însemnat pentru Stînga pierderea obiectului muncii.

  Pentru a-și justifica existența în continuare, Stînga avea nevoie de o nouă clasă de asupriți pe care să-i ocrotească, de fapt în spatele cărora să se baricadeze în lupta cu valorile occidentale, și nu în ultimul rînd, care să le asigure un flux susținut de voturi. Au fost cumpărate voturi din cele mai exotice locuri de pe glob pentru a înlocui proletariatului devenit păcătos, îmburghezit. Mare parte dintre noii năpăstuiți vin din cultura cea mai greu asimilabilă Europei, islamul. Cu zecile de milioane.


  Londonistan Calling - multiculturalism cu peripeții (România face aceleași greșeli) - În Linie Dreaptă

  Si apropo de evenimentele din Franta, erau de mult previzibile :

  Multiculturalism şi război civil în Europa - În Linie Dreaptă

  Ceea ce a devenit evident în deceniul trecut oricărui om de bună credinţă, este acum recunoscut şi de liderii europeni. Multiculturalismul e acum un eşec şi la nivel declarativ în Franţa, în Germania, în Marea Britanie, Belgia şi Olanda. Aplicarea oarbă, timp de decenii, a acestei ideologii care are ca principal scop ignorarea realităţii, a produs singurul rezultat posibil: peste 700 deno-go zones în Franţa, zone în care statul francez nu mai are nici un fel de autoritate, cartiere întregi din capitala Europei, Bruxelles, au scăpat de sub control, poliţia este complet depăşită de situaţie, atacuri cu rachete artizanale asupra demonstranţilor pro-Israeldin sudul Suediei, etc, etc. Practic fiecare mare oraş din Europa occidentală are cartiere stat în stat.

 10. Back To Top | #10
  Registered User RAN's Avatar
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  Ireland
  E partial corect faptul ca multiculturalismul e fail, unul dintre motive fiind ca a pornit de la ideea profund gesita cum ca culturile diferite sunt egale si compatibile. Dar de aici pana la conspiratiile libertarienilor extermisti e cale lunga.

 11. Back To Top | #11
  Quote Originally Posted by RAN View Post
  E partial corect faptul ca multiculturalismul e fail, unul dintre motive fiind ca a pornit de la ideea profund gesita cum ca culturile diferite sunt egale si compatibile. Dar de aici pana la conspiratiile libertarienilor extermisti e cale lunga.
  Ce mă amuză oamenii ca tine care încearcă să împace capra cu varza.

 12. Back To Top | #12
  Registered User RAN's Avatar
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  Ireland
  Pe mine ma amuza cei care au impresia ca au aflat totul, si totul se imparte in alb si negru. Fiecare cu amuzamentul lui, dupa posibilitati.

 13. Back To Top | #13
  Quote Originally Posted by RAN View Post
  Pe mine ma amuza cei care au impresia ca au aflat totul, si totul se imparte in alb si negru. Fiecare cu amuzamentul lui, dupa posibilitati.
  Eu recunosc că există şi zone gri, dar să afirmi că totul e gri e grav. Se vede clar postmodernismul în gândirea ta.

 14. Back To Top | #14
  Registered User RAN's Avatar
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  Ireland
  Poate o fi gresit sa crezi ca se poate sa traim toti in liniste si pace, poate o fi corecta viziunea unora despre o Europa 100% alba si crestina. A, stai, nu e.

 15. Back To Top | #15
  Quote Originally Posted by RAN View Post
  Poate o fi gresit sa crezi ca se poate sa traim toti in liniste si pace, poate o fi corecta viziunea unora despre o Europa 100% alba si crestina. A, stai, nu e.
  Vezi cum negi raţiunea? E clar, nu ai cu cine discuta (tu doar te învârţi în jurul unor idei fumate deja). Dacă tu încerci să-mi impui prima afirmaţie, cum poate fi a doua adevărată/posibilă? Dacă x=1 atunci x≠2. E la mintea cocoşului.

 16. Back To Top | #16
  Registered User Daisy's Avatar
  Join Date
  Apr 2001
  Location
  Baile Átha Cliath, Éire (Poblacht na hÉireann)
  Quote Originally Posted by Ray Machowski View Post
  Dacă x=1 atunci x≠2. E la mintea cocoşului.
  In viata reala x nu este niciodata egal cu 1 si nici diferit de 1. De asemenea nu este egal cu 2 si nici diferit de 2. Ce ai scris tu mai sus e ceva simplist total diferit de realitate.
  "Spirituality is just science we don't understand. Yet."

 17. Back To Top | #17
  Quote Originally Posted by Daisy View Post
  In viata reala x nu este niciodata egal cu 1 si nici diferit de 1. De asemenea nu este egal cu 2 si nici diferit de 2. Ce ai scris tu mai sus e ceva simplist total diferit de realitate.
  Atunci logica afirmaţiei lui unde este? Nu am vrut să fiu exact ci doar am extrapolat idea încercând să o analizez din punct de vedere logic.

 18. Back To Top | #18
  Registered User Daisy's Avatar
  Join Date
  Apr 2001
  Location
  Baile Átha Cliath, Éire (Poblacht na hÉireann)
  Quote Originally Posted by Ray Machowski View Post
  Atunci logica afirmaţiei lui unde este? Nu am vrut să fiu exact ci doar am extrapolat idea încercând să o analizez din punct de vedere logic.
  m-am referit la ce ai scris tu. ce a scris el nu am citit. gaseste alte extrapolari ca asta nu se potriveste
  "Spirituality is just science we don't understand. Yet."

 19. Back To Top | #19
  Registered User RAN's Avatar
  Join Date
  Mar 2004
  Location
  Ireland
  Ai presupus alb si negru, ai facut scurtcircuit. A zis cineva ca in afara de afirmatiile alea nu mai exista nimic?

 20. Back To Top | #20
  No matter whether you like it or not like it, as transportation and communication become more developed, the mixture of different cultures and the genetic mixture of different ethnics and races are similar to entropy in physics - it can only increase and the process is irreversible. Any attempt to stop or reverse the process will eventually be proven futile although it might temporarily slow down the process. That is the reality of human society.
  Last edited by ablium; 09-01-2015 at 16:28.

 1.  
Page 1 of 754 12341151101501 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •