Results 1 to 17 of 17

Thread: Pretul asfaltului

 1. Back To Top | #1
  Registered User Xeo's Avatar
  Join Date
  Apr 2005
  Location
  VN

  Pretul asfaltului

  cine stie cat poate sa coste un km de sosea asfaltata, in genul pistelor de karting. eventual daca e cineva care lucreaza in domeniu il rog, sa dezvolte cat poate ajunge constructia unei asemenea piste de karting.
  astept pareri!

 2. Back To Top | #2
  Registered User DasModell's Avatar
  Join Date
  Jun 2002
  Location
  Bucuresti
  well . nu e doar pretul asfaltului .. lot of stuff la care tre sa te gandesti ..
  te intereseaza cu adevarat sa investesti in asa ceva ?? ..
  Originally said by Murphy the Bear
  Girls and Frogs reserve the right to change their minds – often.
  RIP Marco Simoncelli
  PC Garage Discount 1% SIDY4276

 3. Back To Top | #3
  Sincer pe mine m-ar interesa cam cat ar costa cam 400 de m de asfalt normal . Ma intereseaza cu tot cu manopera si materiale .

 4. Back To Top | #4
  Registered User Xeo's Avatar
  Join Date
  Apr 2005
  Location
  VN
  pt. DasModell- Ma gandeam intradevar ca o sa fie nevoie de mai multe materiale, dar la celelate cum ar fi ciment, fiare pt. terasament si alte chestii de astea, mi-am facut eu o idee, in schimb, nu am nici cea mai vaga idee cat ar putea costa km de bitum, asfalt, ca nu stiu cum se cheama exact si nici daca se comercializeaza la tona, km etc. M-ar ajuta cateva linkuri, preturi ceva, ca am caut dar nimic.
  Iar in legatura cu investitia in asa ceva inca e in stadiu de vis, proiect, faza de informare, poti sa o numesti cum vrei, daca ai ganduri, idei asemanatoare, astept un p.m. sau chiar aici ca poate mai ajutam si pe altii.


  PS-orice informatie sigura legata de asfaltari, piste de karting, sunt bine venite .

 5. Back To Top | #5
  Registered User Silenti's Avatar
  Join Date
  May 2005
  Location
  Bucuresti
  Xeo visul asta il au multi. Inainte de km liniar de sosea/pista intereseaza-te cat costa metrul patrat de teren de sub el si-ti trece.
  the light at the end of his mental tunnel showed only more tunnel

 6. Back To Top | #6
  life is a race track Freelancer's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Bucuresti
  daca isi ia terenul undeva pe langa oras , poate nu il costa asa de mult , daca tot sunt bani de investitie , mai bine o pista de masini ....sa se dea lumea la liniute pana li se apleaca....cred ca ar avea succes la noi

 7. Back To Top | #7
  silenti, poate are deja terenul si vrea sa-si faca. nu extrapola situatia ta la altii. (btw xeo.. din google earth nu se vede prea bine romania )


  pentru orice drum ai nevoie de o anumita fundatie, panta de scurgere si canal colector. in functie de ce vrei sa circule pe acolo (sau mai bine zis greutatea masinii) te costa mai mult sau mai putin. pentru carting nu cred ca e mult.

  de exemplu, pentru un teren de tenis costurile erau acum 2 ani pe la 400-600 de milioane. numai pentru o fundatie superficiala si lucrarile de tasare , studiu geo etc. adica aduci un compresor (sau cum ii zice) si te plimbi pe suprafata respectiva o zi inainte de a turna si o zi dupa aceea. delimitezi din cofraje suprafata, pui un strat de pietris nisip o plasa din fier si torni beton. de calitate mai mica, relativ ieftin.

  costul pe metru patrat pentru toata povestea (manopera, utilaje materiale etc fara zgura ca atunci nu am gasit ) era in jur de 800 de mii.

  pentru o pista de karting probabil vei ajunge la 1,5 mil cu tot cu zgura si bitum ( vezi la drumuri si poduri pentru detalii - nu stiu exact si nici nu sunt in domeniu)


  la 500 de metri de pista lata de 3 metri poti sa ajungi pe la 1500 mp x (1,5 sau 2 mil ) = aprox 3 miliarde. in functie de teren cred ca poti sa iesi mai ieftin sau mai scump. inca o data, nu sunt in domeniu si nu prea ma pricep, insa cam asa stiu ca sunt preturile.

  (pentru liniute nu iti ajung 500 de metri si greutatea e mai mare, risti sa apara valuri dupa 1 an sau 2 )

 8. Back To Top | #8
  Forensic Engineering Jaxx's Avatar
  Join Date
  Aug 2003
  Location
  Northern Spain
  Costă mult asfaltul. Cam 2 milioane metrul cub. Dar trebuie înainte de toate un buldozer cu care să nivelezi terenul. Un greder cu care să îi dai pantă. Merge şi cu buldozerul (să nu zbori de pe pistă cu cartul în curbe), pe urmă balast, se pune un strat de 10-15 cm (cu condiţia să nu te urci cu camionul de 30 de tone pe pista terminată), pe urmă buldozer să nivelezi balastul. Pe urmă compactor de 20 de tone să compactezi prin vreo 10 treceri balastul. Pe urmă vii cu stratul de legătură de 4 centimetri de BA16 (beton asfaltic cu granulometria de 16mm). Se nivelează cu un întinzător de asfală. Maşină mare de tot care îl întinde impecabil şi îl şi compactează într-o mare măsură. După care vine iar compactorul şi face 15 treceri.

  Peste stratul de legătură, se aşterne iar cu întinzătorul de asfalt BA8 (beton asfaltic cu granule de 8mm). Acesta este stratul de uzură pe care merge roata. Se compactează cu compatorul de 20 de tone. Se lasă 20 de minute să se răcească şi se poate da în folosinţă.

  Pentru a face aşa ceva trebuie un drumar (inginer de drumuri - adica eu ) ca să nu iasă drumul vai de mama lui cu gâlme să rupi suspensiile kartului.

  Baftă. Un kilometru de şosea de 7m lăţime, fără curbe poate costa 400.000 de euro. Dar cu săpături cu excavatorul pentru pregătirea patului drumului ceea ce au nu am menţionat, se pune şi un strat de 5cm de nisip (ruperea capilarităţii) şi se pune stratul de balast (eventual stabilizat cu ciment 6%) de 25 de cm, strat de legătură de 5-7 cm şi strat de uzură de 3-4 cm. Adică proiectat pentru trafic greu. Pentru tine poate se mai reduc costurile. Ajungi la vreo 275-300.000 de euro/km.
  Perfect Planning Prevents Pathetic Performance

 9. Back To Top | #9
  heh.. am postat in acelasi timp

  si am ajuns si la acelasi pret

  10 cm grosime de beton mi se pare mult pentru un kart.

 10. Back To Top | #10
  Registered User Xeo's Avatar
  Join Date
  Apr 2005
  Location
  VN
  Multumesc de informatii, terenul nu pune probleme.
  Acum trecem la asfalt, o chestie din cate am vazut destul de costisitoare, nu numai din privinta costurilor . Dar asfaltul poate sa lipseasca la o adica (chestie ce poate fi discutata numai in particular)
  Si acum din nou, intrebare: Se poate obtine credite de la banci, programe ale UE, pe care sa le girezi cu afacerea in care investesti creditul? Ca parca auzisem niste chestii ca ai avea nevoie de un plan bun de afaceri si un proiect realizabil, poti obtine credite din partea UE, dar nu mai tin minte daca e doar pentru afacerile in domeniu alimentar.

  Am un filmulet pe care asi vrea sa il vedeti si eventual daca puteti estima la cat ajunge investiti, dar are 16MB, si vi-l pot da prin mess, doar daca nu deranjez.
  Mutumesc inca o data Jaxx si De Beers.

 11. Back To Top | #11
  Forensic Engineering Jaxx's Avatar
  Join Date
  Aug 2003
  Location
  Northern Spain
  Orice bancă îţi dă credit pe un plan de afaceri profitabil. Afacerea este cesionată automat în favoarea băncii.
  Perfect Planning Prevents Pathetic Performance

 12. Back To Top | #12
  banca lucreaza doar cu anumite societati de constructii (acreditare etc) ce au de obicei un adaos mai mare, mai baga costuri cu tva si personal tesa, etc.

  in regie proprie poti executa o parte din lucrari fara probleme, buldozerul il poti inchiria pe zi pentru cateva milioane. daca e pentru uz personal probabil si proiectul +autorizatia de contructie te costa mai putin.


  cu stratul de beton cred ca e mai greu, trebuie turnat in continuu adica il cumperi de la statia de betoane si iti vine direct in betoniera. sau cumperi placile deja prefabricate insa cred ca se simt pe un circuit .

  cu banca ar trebui sa ai o alta afacere din care sa sustii.

  daca vrei sa-l folosesti pentru uz personal probabil ai banii, daca vrei sa faci activitate pe el probabil e mai simplu sa concesionezi si sa repari un poligon vechi.

 13. Back To Top | #13
  Forensic Engineering Jaxx's Avatar
  Join Date
  Aug 2003
  Location
  Northern Spain
  De Beers, Betonul asfaltic este asfaltul de toate zilele. De unde ai inventat betoniere şi plăci prefabricate?
  Perfect Planning Prevents Pathetic Performance

 14. Back To Top | #14
  Registered User Xeo's Avatar
  Join Date
  Apr 2005
  Location
  VN
  Gasesc destul de bune informatiile ca sa ma faca sa scot din plan asfaltul (pista). O sa trebuiasca sa fac circuit de tractoare, fara asfalt
  Cred ca m-am lamurit cu ideea asta, o sa las pe altul sa faca bani din asa ceva si am sa folosesc pamantul la agricultura !
  O trecem si pe asta la nerealizabile momentan, o mai lasam sa creasca si trecem la urmatoarea.

  Mi-am facut treaba cu topicul asta asa ca il consider inchis.

  Multumesc tuturor pentru informatii!

 15. Back To Top | #15
  life is a race track Freelancer's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  Bucuresti
  poti sa faci un dirt track pentru curse offroad. moto/auto ....chemi un buldozer in intr-o saptamana ai pista , nici nu e investitie mare ...si poate iese ceva

 16. Back To Top | #16
  sau poti sa inchizi pentru cateva ore un drum public tot acelasi drac e cu dirt trakul )

 17. Back To Top | #17
  Quote Originally Posted by Jaxx
  De Beers, Betonul asfaltic este asfaltul de toate zilele. De unde ai inventat betoniere şi plăci prefabricate?
  eh.. ma gandeam la improvizatii, asa imi explicase inginerul cu care am vorbit pentru terenul de tenis ca as iesi mai ieftin..

  stiu ca cel de care zici (bitum samd) e mult mai scump.

 1.  

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •