![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: Gasiti ceva interesant intr-un blog? | |||
| Foarte putin,restul e plictiseala | | 263 | 45.90% |
| Citesc zilnic bloguri,sunt dependent | | 69 | 12.04% |
| Deloc | | 161 | 28.10% |
| Ce e ala blog ? | | 80 | 13.96% |
| Voters: 573. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | Thread Tools |
| | #81 | ||
| Quote:
sa spui ca 100% din bloguri sunt ghei si ca nu se poate face ceva special e egal pentru mine cu a accepta faptul ca tu nu esti in stare sa faci ceva special. daca omul are personalitate si ceva de zis pai atunci se vede, indiferent cate buruieni sunt in jurul lui, cati oameni fac acelasi lucru, cate chestii de umplutura exista, ... ps: warn-ul chiar e ghei, in conditiile in care tocmai o sa primesc unul ![]()
__________________ la homepage nu mai e link-ul catre site-ul cu carti! | |||
|
| | #82 | ||
| Orson, niciodată n-o să traversez un câmp de buruieni ca să culeg un trandafir. Cu atât mai mult cu cât n-am siguranţa că acel trandafir chiar există.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #83 | ||
| Quote:
Unii le citesc, altii le urasc, din ce in ce mai putina lume le ignora. Au devenit un fenomen, arde-le-ar focu'. Eu unul astept sa aiba toata lumea banda destula sa inceapa moda vlogurilor ![]()
__________________ In case you're worried about what's going to become of the younger generation, it's going to grow up and start worrying about the younger generation. | |||
|
| | #84 | ||
| Quote:
![]() Zip up and smell the cofee | |||
|
| | #85 | ||
| gioni, te prind pe strada, fraiere, sa vezi ce bloguri iti dau :P
__________________ some people deserve to die... | |||
|
| | #86 | ||
| de ce va incapatanati voi sa refuzati ceva in totalitate doar pentru ca 99% din acel ceva e o prostie? nu raspundeti, e retoric, nici eu nu stiu de ce ma incapatanez sa caut acel 1%. uite cum vad eu lucrurile: - in muzica se produc o gramada de porcarii. gramada cu G mare. sute, mii, zeci de mii de CD-uri cu muzica; de la manele la muzica clasica; eu as zice ca procentul de muzica proasta e mai mare decat procentul de muzica buna; dar nu sunt dispus sa renunt la a cauta artistii care sa-mi placa sau la anumite melodii care ma fac sa simt ceva, doar pentru ca nu vreau sa caut printre gunoaie; plus ca e mai usor, o data ce am gasit ceva care imi place, am un punct de plecare, caut melodii de acelasi gen, de acelasi artist, ... - in industria cinematografica se produc multe filme. Bollywood depaseste Hollywood ca productie; din punctul meu de vedere e aceeasi problema. nu ma obliga nimeni sa ma uit la porcarii, caut ceva care sa ma atraga; si de aici, iarasi e mai usor - aceiasi actori, acelasi regizor, ... - se scriu o multime de carti; nu mai fac iar teoria de mai sus, ideea pe care merg eu cred ca s-a inteles deja; sunt de acord ca blogurile nu se ridica la nivelul creatiei muzicale, cinematografice sau literare... dar tot o creatie e. adica un om face ceva, sau macar incearca... pentru mine e foarte important sa incerci sa creezi ceva, indiferent care e forma. fata asta chiar deseneaza binisor. iar xiu ma face sa zambesc. si mai sunt cativa. nu citesc 100 de bloguri pe zi. am 2-3 unde dau click zilnic, si inca vreo 2-3 unde dau click cand imi aduc aminte. nu incerc sa va conving, e dreptul vostru sa respingeti blogurile cu totul - incerc doar sa explic de ce mie imi place sa-mi arunc ochii pe un blog. mascatu - e alegerea ta sa nu cauti trandafirul pe camp si e ok daca iti gasesti trandafirii in alta parte; mie imi place diversitatea asa ca ii iau si din carti si din filme si din muzica si din bloguri si cred ca ii mai iau si din alta parte dar nu-mi aduc aminte acum; johnny - e alegerea ta sa nu scrii un blog despre filme, numai ca daca aplici aceeasi idee la carti (nu scriu o carte pentru ca sunt o gramada de carti proaste in jur) rezultatul nu e bun. te predai fara lupta. cu atat mai mult cu cat probabil ca te descurci la critica de film. daca preferi sa iti petreci timpul creand altceva, e ok. daca in schimb nu creezi nimic, nu mi se pare ok. eu ma gandesc ca un blog e primul pas. pe urma vine un articol intr-o revista/ziar si apoi o carte. doua persoane care blog-eaza in mod regulat or sa faca impreuna o carte. daca vreti, blogurile lor au fost ciornele, acum trec pe curat. asa ca se poate, nu e numai iluzia mea.
__________________ la homepage nu mai e link-ul catre site-ul cu carti! Last edited by Orson; 10-04-2006 at 19:05. | |||
|
| | #87 | ||
| Quote:
In orice caz o sa iti dai seama pe la al 3-lea post, daca chestia asta e de tine sau nu.., mie unul chiar mi-a placut, si vad ca de o luna chiar postez cu o frecventa ce ma sperie si pe mine. dehh.., poate ca nu e o trecere prea dificila de la posturile ultralungi din forumuri.., la blog. cat despre "fenomenul blog"..., m-am uitat peste cateva si nu am avut nici un motiv sa mai trec vreodata pe acolo. | |||
|
| | #88 | ||
| Orson, Muzica, filmele şi cărţile mai trec printr-o selecţie înainte să ajungă la mine. Muzica trebuie să treacă de casa de discuri, filmele trebuie să fie acceptate de casele de producţie (şi, de ce nu, de oamenii care lucrează la el), iar cărţile trebuie să fie privite cu ochi buni de critici şi acceptate de edituri. Prin urmare acolo ai o linie care să te ghideze, ai un marcaj care să te ajute să stai departe de buruieni, ai un filtru care te asigură că nu ajunge la tine tot rahatul, toată mizeria. În cazul blogurilor însă, eşti pe cont propriu. Trebuie să treci prin tot câmpul de buruieni pentru a admira un singur trandafir. Ca atare trebuie să ai şi multă răbdare, şi multă toleranţă, şi mult timp. Ori eu nu cred că stau bine la niciunul dintre capitolele astea. Astea sunt motivele pentru care comparaţiile tale mi se par nefondate.
|
| | #89 | ||
| cu alte cuvinte, nu ai un filtru propriu si iti e lene sa iti faci unul...
|
| | #90 | ||
| N-ai înţeles nimic :/ Filtrul propriu există dar filtrarea cere timp. Iar acolo unde este evident că e mizerie (hell, a recunoscut şi Orson că 99% sunt varză) n-are rost să pierd timpul eu să filtrez. Vreau să o facă altcineva pentru mine, ca în cazul filmelor şi a muzicii. De-abia apoi să intervină filtrul meu şi să aleg ce îmi place şi ce nu.
|
| | #91 | ||
| Ete ca se fac filtre pe threadul asta. Pune mana si citeste ce s-a recomandat aici.
__________________ In case you're worried about what's going to become of the younger generation, it's going to grow up and start worrying about the younger generation. | |||
|
| | #92 | ||
| Vai dar ce ton de sus avem. Pune mâna şi citeşte nişte reguli de adresare civilizată (că nu cer politeţe).
|
| | #93 | ||
| Esti simpatic.
|
| | #94 | ||
| Şi tu. Dar asta nu mă împiedică să te pleznesc când mă iei de sus ![]()
|
| | #95 | ||
| mascatu, imi pare rau pentru tine, dar e alegerea ta. dar, ca sa nu fiu rau, uite un inceput bun http://rss.mioritics.ro/ ps: gasesti si moldoveni pe acolo, dar nu e vina mea
|
| | #96 | ||
| Quote:
filtrul dat de edituri/case de discuri/... poate sa fie un lucru bun sau un lucru rau. nu cred ca e asa usor sa publici o carte daca nu ai nici un fel de antecedent. asta nu inseamna in mod obligatoriu ca ceea ce scrii nu poate sa fie de calitate. mie mi se pare ca blogurile au dat o libertate mai mare oamenilor. daca vor sa scrie, atunci scriu, fara sa mai fie limitati de edituri, tipografii, bani, prejudecati, ... si asta poate sa fie bine sau rau. nu e 100% mai rau. mai zic o data - 99% sunt varza, dar nu mi se pare ok sa le respingi complet. s-ar putea sa pierzi ceva interesant. imi aduc aminte de blogul unei tipe dintr-o tara scandinava (scria in engleza) unde nu am intrat decat o data, din intamplare, si probabil ca nu o sa mai intru niciodata. mi-a ramas in minte o chestie pe care o scrisese ea: juca intr-o dupa-masa WOW si dupa ceva vreme isi da seama ca o urmarea un personaj asa ca se opreste din omorat monstrii si il intreaba pe ala ceva in engleza. tipul nu-i raspunde nimic dar tot merge pe langa ea. in final, dupa alte cateva intrebari fara raspuns (engleza, finlandeza, alte limbi mai mult sau mai putin cunoscute), tipul scrie Ukraina (sau ceva asemanator). probabil ca habar nu avea engleza si nu stia ce-l intreaba tipa. dupa aceasta marturisire, au continuat sa omoare monstrii impreuna, intr-un limbaj tacit universal. mie mi s-a parut extraordinara intamplarea - faptul ca jocul asta poate sa lege oameni care fara el, nu ar avea nici cea ma mica legatura. si daca treci de la WOW la net in general, e si mai bine. tu, ca persoana din romania, poti sa scrii si sa fii citit de cineva din peru (cel mai probabil daca scrii in engleza, dar nu e important in discutia asta asa ca nu sariti pe mine ca sunt ro globalizare). poti sa ilfaci pe ala sa stie ce simti tu in romania si ala sa te faca pe tine ce simte el acolo in peru. asa ceva nu am gasit intr-o carte. o fi publicat undeva, nu zic nu. dar nu resping blogul si ma apuc sa caut cartea acum. in plus, procentul de naturalete in bloguri e mai mare decat proecentul de naturalete in carti. @Ivan - e usor sa faci critica. de posturi, de oameni, de orice in general. e mai greu sa faci critica constructiva.
|
| | #97 | ||
| Acu deja ai ajuns la manele. Nu mai ştii cu ce să faci comparaţie să iasă blog-ul câştigător. Oricum, comparaţia tot nu e bună: şi manelele trec printr-un filtru (e adevărat că trebuie să îţi placă genul ca să le asculţi, dar asta e altceva). În al doilea rând, ce fel de critică constructivă vrei? Vrei să mă apuc eu să îţi citesc blog-ul (tău sau al altcuiva) să îţi spun: uite, greşeşti aici, aici şi aici? Eu nu sunt nici editură, nici critic de carte. Sunt un "end-user" care se aşteaptă să nu ajungă la el toate mizeriile. Ori din păcate în cazul blogurilor nu există niciun fel de barieră în amonte. Toate mizeriile ajung în aval, la utilizatorul final (adică la cititor).
|
| | #98 | ||
| ce ma inteles eu si nu a inteles Orson este ca Mascatu nu e autoritatea suprama de evaluat bloguri ... nu vrei sa citesti oke tot respectul ... dar te rugam pe viitor sa te infranezi de la procente futuristice gen 99% - pentru ca e ilogic ceea ce zici - cum dreaq daca nu le citesti poti sa apreciezi ca toate sunt asa ? Oricum Mascatu e Grumpy al forumului - era chiar aiurea sa fie de acord cu blogurile - nu mai avea nici un farmec ![]()
__________________ the unfunny troll | |||
|
| | #99 | ||
| Quote:
Eu zic ca toate ar putea fi dragutze numai sa ai timp si rabdare sa le citesti ...si sa stii limba
__________________ Unele visuri sunt ca stelele...de neatins...dar ce frumos e sa ridici privirea si sa vezi ca sunt mereu acolo! | |||
|
| | #100 | ||
| @mascatu - fraza cu critica constructiva era pentru ivan, nu pentru tine... nu simt nevoia sa iti reprosez tie nimic. de la el insa am pretentii cred ca si el are pretentii de la mine.
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|