![]() |
| ||||||||
| Notices |
| View Poll Results: Gasiti ceva interesant intr-un blog? | |||
| Foarte putin,restul e plictiseala | | 263 | 45.90% |
| Citesc zilnic bloguri,sunt dependent | | 69 | 12.04% |
| Deloc | | 161 | 28.10% |
| Ce e ala blog ? | | 80 | 13.96% |
| Voters: 573. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | Thread Tools |
| | #141 | ||
| Quote:
__________________ d*L*b | |||
|
| | #142 | ||||
| Quote:
Am tacut pentru ca mi se pare in general plictisitoare discutiile in care fiecare repeta ACELASI lucru, asa cum faci tu acum. Daca nu ai argumente noi, e pa, e game over, ne mutam in alta parte....asta nu pari tu sa pricepi. Am revenit pentru ca mi-au placut unele dintre posturile lui Lou si m-au adus la ganduri noi. Quote:
Iaca citate de pe pagina Wikipedia, poate intelegi Unlike other encyclopedias, the volunteer authors of articles in Wikipedia don't have to be experts or scholars (though some certainly are). They can be anyone, including you! Volunteers do not need to go through any formal process before creating an article or editing an existing article. Many people have created or edited articles in Wikipedia. They come from countries around the world and are of all ages and backgrounds. Anyone who contributes to this encyclopedia is called a Wikipedian. Who keeps order? Most Wikipedia editors discuss article content in a friendly way, or quietly improve each others' work. Most mistakes or bad edits are corrected by someone noticing them and changing them back or cleaning them up. Publicly available tools like the recent changes page and personal watchlists help editors find bad edits without having to continually check all the pages on the site. Some problems are more serious, including vandalism (deliberate defacement or falsification), disputes which result in edit wars (where editors change an article back and forth and fight instead of discuss), and disruptive behavior. To deal with these cases, several hundred Wikipedia administrators have the power to protect (lock) articles, and to block individual editors. These administrators are elected by the community to enforce the site's policies and guidelines. Filtrarea se face 90% in mod liber, prin accesul unui numari mare de useri normali la el, care se corecteaza reciproc. Si uite ca merge al naibii de bine! S-a spart tiparul clasic, nu e un moderator, ca la enciclopediile clasice, care intai verifica si apoi da OK, informatia se autoverifica prin insusi procesul pe care il parcurge. Incerc sa iti dau exemple ca la vremuri noi apar si forme noi de a regla ceva, nu te mai tine cu dintii de alea vechi Quote:
Quote:
__________________ And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years | |||||
|
| | #143 | ||
| Quote:
|
| | #144 | ||
| Quote:
eu zic sa faci o pauza si sa constientizezi ce spui. judecati corecte? din perspectiva cui? eu cred ca tu ar trebui sa mori. este o judecata corecta. spune ca iti e lene sa cauti. si las-o asa.
__________________ some people deserve to die... | |||
|
| | #145 | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 | OK, pentru cărţi şi articole de ziar exista pînă acum o barieră: trebuia să ai bani, să te accepte editura, sau să fii ziarist şi să fii angajat la ziar etc. La bloguri şi wikipedia bariera nu mai există aşa că va creşte foarte mult cantitatea. Eu zic că, statistic vorbind, şi cu bariere de publicare şi fără, tot putem spera la maxim 1% chestii cu adevărat valoroase. Dar dacă totalul de chestii care se publică creşte, atunci acel 1% e şi el mai mare, nu? Fără bariere publică şi oameni care nu s-ar fi apucat altfel să scrie o carte şi unii dintre ei spun chestii folositoare. Ş-apoi să fim sinceri, nici cărţile clasice nu-s toate extraordinare. Dacă te-a acceptat o editură nu înseamnă neapărat că ai scris cine ştie ce înţelepciune. Şi pe de altă parte, nu văd de ce să ne băşicăm acum că au luat avînt blogurile, site îşi poate face oricine de vreo 10 ani încoace şi marea majoritate sug la fel de mult ca blogurile, deci nu văd noutatea. Nu cred că au blogurile ceva special, pur şi simplu a început lumea să afle de Internet mai mult. O să ajungem probabil peste alţi 10 ani să poată oricine să-şi "publice" tot ce gîndeşte cu minim de efort. Şi guess what, marea majoritate o să fie tot de kko. Probabil după ce o să se atingă culmea culmilor şi o să poţi publica direct ce vezi cu ochii tăi sau ce gîndeşti instantaneu, o să se sictirească lumea şi o să se lase de sportul ăsta. Că veni vorba de blogurile marfă, azi am citit o listă de zece chestii care spune cum ar trebui să fie un blog. Ce pot să zic, dacă toţi blogerii de peste tot ar băga la cap măcar 2-3 chestii de acolo s-ar curăţa mult internetul... | ||
|
| | #146 | ||
| Pinguis quod tumidus Join Date: Feb 1999 Location: this space for rent | Blogurile sunt un mediu de publicare de tip "pull". Adica nu este nimic invaziv, nu sare peste tine brusc un blogger cu articole enorme despre chiftele sau roti dintate ci matale din proprie initiativa pui feed-ul in reader si apoi citesti/sau nu ce a scris individul. Daca vrei sa te rezumi la 0.00001% care ti se par tie interesante, e spaga ta. Daca nu vrei, inchizi. E ca un televizor cu un milion de canale. Daca stii sa le gasesti "pe-alea bune" esti tatic. Nu, inchizi. | ||
|
| | #147 | ||
| da, dar tu nu intelegi ca mascatu prefera confortul cenzurii? ![]() unii s-au nascut prea tarziu...
__________________ Well, I'm the best there is. Plain and simple, when I wake up in the morning I piss excellence. | |||
|
| | #148 | ||
| lou, get a life :P
|
| | #149 | ||
| Ce e ala blog? Pentru cei care au votat Ce e ala blog ? recomand http://en.wikipedia.org/wiki/Weblog si http://www.theweblogproject.com | |||
|
| | #150 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2002 Location: Bucuresti, Romania | mascatule, in primul rind imi pare rau pt tine ca nu stii sa gasesti lucruri bune pe internet, chiar imi pare rau ca iti lipsesc niste capacitati de cautare si identificare a lucrurilor bune pe internet. internetul e plin de lucruri bune care te pot face un om mai bun, ba chiar mai destept. cred ca nu ti-ai inceput niciodata o discutie cu prietenii la genul "sa va spun ce am citit undeva pe net". in al doilea rind, boingboing.net: 2.5 milioane de vizitatori unici pe luna. pai frate, nici un site de-al tau nu va fi vreodata vizitat de 25.000 de unici pe luna. nici un post de al tau nu o sa fie citit de 2.500.000 de oameni decit daca e dat cu quote pe boing cu un comentariu gen "in 2006 stupid romanian boy thinks that blogging sucks" cit despre restul contestatarilor, va opuneti unul fenomen atit de masiv incit nu are nici un rost sa va explice cineva de ce si unde gresiti. e ca si cum v-ati opune internetului insusi. dimensiunea bloggingului e suficienta sa va inchida gura. daca in 2004 se faceau 10000 de bloguri pe zi, s-a ajuns pina la 100.000+ pe zi in 2005 [http://www.technorati.com/weblog/2005/08/34.html]. SUA a introdus legi pentru regularea informatiei traficate pe bloguri pentru a proteja procesul electoral, blogul e una din cele mai revolutionare scule de marketing ever, blogul este unul din cele mai de succes produse al internetului cu o versatilitate neegalata inca de nimic altceva etc. da, evident ca nu sunt toate bune sau macar interesante, dar ca sa fie clar pt toti, e o situatie perfecta similara cu userii de pe orice forum: exista citeva mii, dar numai citiva au ceva de spus si merita sa le fie citite posturile. afaic, blogul e exact ce trebuia sa fie internetul, libertate maxima de exprimare sustinuta de o solutie tehnica simpla si accesibila maselor. @zoso: bravo, mi-a placut initiativa cu adunatul capsuni inspired movies intr-un singur loc, din cite am vazut eu e prima ever pe orice domeniu in .ro bravo
__________________ the malevolent debonair | ||
|
| | #151 | ||
| Quote:
We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile.™ | |||
|
| | #152 | ||
| johnny, gresesti. drastic, baga un link pe privat la blogul tau. de control. ![]()
|
| | #153 | ||
| Join Date: Oct 2003 | "The bloggers are writing but who's reading ?" Nu stiu de ce, fenomenul "blogging" imi da aceleasi senzatii ca si fenomenul "canal de IRC". | ||
|
| | #154 | ||
| SF, tu parcă erai pe irc zilele trecute? trădezi? huh?
|
| | #155 | ||
| Parca nu e clar ca "scula" s-a transformat. Nu mai e vorba de mult de un jurnal, ci de un instrument de comunicare. Cine, ce, cui si cum spune... sunt detalii. Motorul de blog a fost adoptat de multi pentru ca este idiot-proof si il iei ca un fel de ACME Kit. Adica apesi pe buton si that's it. You're in business. Fiind vorba de un instrument de comunicare, il inteleg pe Johnny ca e reticent. El e urat si nu prea comunica. De mascatu nu pot spune nimic, ca nu-l stiu. Altfel, englezii au o vorba - "We agree to disagree". Visez la un moment in care forumurile vor avea un plugin care sa limiteze o discutie in contradictoriu daca participantii nu ajung la un consens in mai putin de 10 posturi. ps: nici mie nu-mi plac unele chestii de pe internet. Dar sunt constient ca sunt altii carora le plac/le sunt folositoare. Altfel n-ar mai exista. Mi se pare absurd ca atunci cand ceva nu-ti place si nu iti este bagat pe gat cu forta (v. blogul si postul lui Adi[CG] cu metoda "pull") sa mai irosesti energie ca sa te dai cu fundul de pamant in fata multimii strigand "That sucks". Carry on, Carry Grant, Cash and carry
__________________ Fericirea vesnica se afla in casuta de mai jos (aia de langa Y!) | |||
|
| | #156 | ||
| Nu pot sa ma abtin. OMIGI PATRATZEL! Multumesc.
__________________ I'm going slightly mad. | |||
|
| | #157 | ||
| pat, blogul nu e idiot-proof decât în privinţa tehnicii web (uşurinţa de a posta). În privinţa conţinului e aproape invers. Dar mă rog, detalii ![]()
|
| | #158 | ||
| Quote:
Violatorul din herastrau | |||
|
| | #159 | ||
| Quote:
).Iar indiferent de unele opinii prezentate aici, sunt si eu de parere ca Blogurile, forumurile si WIKIPEDIA... , sunt avangarda WEB 2.0Poate ca asta ar trebui sa fie internetul pana la urma, un mediu de comunicare in care oricine sa isi poata face cunoscut punctul de vedere cu usurinta. E mult mai interesant sa participi sa creezi ceva (chiar daca calitatea o sa lase de multe ori de dorit), decat sa navighezi la nesfarsit printre pagini web. ...apropo am gasit intr-un final si eu un blog interesant, stiam eu ca o sa se intample asa ceva..., (da nu dau linkul..., pt ca nu sunt sigur daca continutul ar contravine sau nu cu regulamentul acestui forum ) | |||
|
| | #160 | ||
| Quote:
Pentru traducere va trebui să plăteşti bine. Întrucât am ceva remuşcări (amestecate cu milă) că te las aşa în aer fără să pricepi nimic dintr-un thread de 160 de posturi dintre care 40 sunt ale mele, voi continua un pic ideea. A spune despre televiziune că SUCKS pentru că Teo invită manelişti (de exemplu) este o idioţenie. A spune despre fenomenul de blogging că SUCKS pentru că majoritatea bloggerilor sunt (vezi şi definiţia lui Ivan*) puberi cu prea mult timp liber dar nimic de zis este iarăşi o idioţenie, pe care nu am susţinut-o nicio clipă. * Quote:
__________________ d*L*b Last edited by Comanche; 17-04-2006 at 16:28. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|