Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.51%
Nu 667 76.49%
Voters: 872. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-04-2006, 15:21   #181 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

bai ati inceput sa va jigniti. nu stricati threadul, ca-l urmaresc cu interes. nu vreau sa vad afisare de muschi!

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 15:24   #182 (permalink)
Registered User

Tu nu intelegi multe. De aia si ajunge un topic plin de reply-uri cu tot felul de demonstratii abracadabrante care se sprijina pe aer nu pe ceva concret. Ma refer la ale tale evident. Cand o sa pricepi ca organizatii ca BSA-ul au mult de castigat de pe urma micsorarii pirateriei o sa pricepi si cat de reale sunt cifrele pe care le dau ei si corectitudinea rationamentului prin care au fost obtinute.

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 15:26   #183 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mascatu
Fă un poll: "Credeţi că scăderea pirateriei va duce la creşterea vânzărilor în industria software din România?". Chiar te rog.
DUMNEZEULE!!! De cate ori sa spun ca nu neg si nu am negat corelatia dintre scaderea pirateriei si cresterea vanzarilor? De cate ori??? Corect ar fi "Credeti ca scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in industria jocurilor/muzicii/filmului in Romania"?

Asta iti contest de pagini intregi: relatia de directa proportionalitate cu care te bati in piept (tu, BSA, ORDA etc.), nu corelatia dintre vanzari si piraterie, corelatie care poa' fi nelineara, variabila, greu de cuantificat etc. etc.

PS: Felicitari, ai reusit sa faci in asa fel incat sa imi sara tandara, ceea ce mi s-a intamplat foarte rar pe forumu' asta in cei 7 ani.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 15:27   #184 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Quote:
O'RLY? Eu am presupus în demonstraţia mea că numărul de piraţi rămâne constant. De fapt asta era şi ideea: ce se întâmplă cu rata pirateriei dacă numărul de legalişti creşte, nu dacă numărul de legalişti creşte şi numărul de piraţi variază haotic pe intervale scurte de timp, cum propui tu, aberant, evident.
Well, ce ai presupus tu n-am de unde sti, nici nu ma intereseaza. Am demonstrat ca invaliditatea "rationamentului", plecind exact de la afirmatiile tale, pe care le-am si citat.
Quote:
dacă se modifică şi X şi Y evident că nu mai poţi spune dacă rata creşte sau scade, decât pe baza cifrelor concrete.
Ma bucur ca sintem si noi odata de acord. Sper ca iti dai seama ca "cifre concrete" sint cam greu de obtinut, si noi avem de-a face exclusiv cu estimari - in ceea ce priveste pirateria.
Quote:
Credeam că am spus chestia asta, dar tu probabil citeşti doar ce vrei tu.
Credeai...

over & out

Korn is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 15:27   #185 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Mandea, de pe urma reducerii pirateriei avem noi toţi de câştigat.

Sigur, dacă vei pune problema la modul "da' eu de unde mai iau CS", atunci da, ai şi de pierdut.

Dar dacă te gândeşti la bugetul statului şi la banii din economia naţională vei ajunge la alte concluzii.

Quote:
Originally Posted by Assassin
Corect ar fi "Credeti ca scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in industria jocurilor/muzicii/filmului in Romania"?
Bine, fie. Pune-l aşa. Şi pui în paranteză o explicaţie la ce înseamnă direct proporţional - "cu cât scade pirateria mai mult, cu atât cresc vânzările mai mult"

over & out too. Reason: am spus tot ce am avut de spus, am adus drept dovadă şi un studiu - bun, prost, cum e el, e singurul oficial de pe thread-ul ăsta.

PS: Nu uita explicaţia din paranteză

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 15:32   #186 (permalink)
Moderator

Am votat NU.

Sa explic: nu mai stiu bine aritmetica , am totusi senzatia ca o crestere si o scadere pot fi in relatie de proportionalitate inversa, nu directa. Citind insa threadul am ramas cu impresia ca, in realitate, in discutie se afla problema daca exista sau nu o relatie liniara intre piraterie si vanzarile de originale, iar parerea mea e ca nu - sunt de acord deci cu ce spune Assassin.

axelg is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 15:33   #187 (permalink)
Registered User

Bill Gates's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zergul
Concluzia mea?
P2P fura din vanzari pentru ca faciliteaza accesul la content piratat. Cel licentiat e disponibil in orice magazin.
Asta de unde ai mai scos-o? ..m-am referit până acum doar la programe dar am căutat de exemplu de curând un cd original cu Tokio Hotel (deci o formaţie nouă şi de succes .. n-ar fi trebuit să fie o problemă să găsesc) şi n-am găsit pe nicăieri . şi mi se întâmplă chestia asta foarte frecvent. Aproape niciodată nu găsesc ce caut.
Nu toată lumea se mulţumeşte ca tine cu orice gunoi i se oferă ..
Quote:
Dar dacă te gândeşti la bugetul statului şi la banii din economia naţională vei ajunge la alte concluzii.
repet:
http://www.myl.ro/forum/index.php?showtopic=2592

Bill Gates is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 15:40   #188 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Am pus niste precizari in introu' topicului, precizari ce sunt, in opinia mea, obiective.

Old 27-04-2006, 15:41   #189 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Hmm, Assassin, având în vedere că ai dat explicaţii destul de detaliate referitor la poziţia ta, corect ar fi să pui şi link-ul către www.bsa.org/idcstudy

Şi nu e vorba numai de filme, jocuri şi muzică, e vorba şi de soft.

Old 27-04-2006, 15:49   #190 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Şi dacă opinia majorităţii va fi că nu, eu pun pe interzis site-ul bsa.org aici în comp şi îmi dau ban singur pe CG 1 săptămână
Eu zic sa pui deja pe interzis site-u' ala si te banezi de acu' Oricine stie ca chestia cu directa proportionalitate e material propagandistic. Esti singuru' deocamdata care admite o asemenea abureala de marketing

PS: Am editat.

Old 27-04-2006, 15:57   #191 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Material propagandistic pe naiba. E o chestie de logică - ai scăzut pirateria la t0, cresc vânzările. Ai scăzut-o iar la t1, cresc iar vânzările. Nu văd ce e aşa de propagandistic în ăsta. Să avem răbdare, măcar până prin iulie să îmi dau ban când plec în concediu Deocamdată votează ăştia care te susţin pe tine şi nu ideea. Să mai treacă vreo 2-3 pagini de alte dezbateri să vezi că voturile vor apărea mai mult în partea cealaltă. Ca să nu mai zic că întrebarea aia de final ar trebui s-o ştergi de acolo. E tendenţioasă şi impune răspunsul. Asta în condiţiile în care citatul din BSA.org spune că au luat în calcul treaba asta. Pui întrebarea, pui şi citatul - tot citatul ăla pe care l-am dat prima dată pt aaroman.

Old 27-04-2006, 15:59   #192 (permalink)
Registered User

Quote:
Material propagandistic pe naiba. E o chestie de logică - ai scăzut pirateria la t0, cresc vânzările. Ai scăzut-o iar la t1, cresc iar vânzările.
Aici e buba ca de la un anumit prag nu se mai intampla ce zici tu. Sau se intampla asa de putin ca e insesizabil. Si cu cat cresc e super discutabil.

Old 27-04-2006, 16:01   #193 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Ei da, n-o fi dir.prop. (liniar), o fi exponenţială. Mare diferenţă.

Old 27-04-2006, 16:02   #194 (permalink)
Registered User

Poate e logaritmica.

Old 27-04-2006, 16:04   #195 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Material propagandistic pe naiba. E o chestie de logică - ai scăzut pirateria la t0, cresc vânzările. Ai scăzut-o iar la t1, cresc iar vânzările. Nu văd ce e aşa de propagandistic în ăsta.
Fals. Asta se numeste corelatie. Noi vb aici de directa proportionalitate, ai si uitat? Adica ce ai zis tu: "Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult". Tu nu ai zis "Direct proportional = cu cat scade pirateria, cu atat cresc vanzarile" - asta e o corelatie.
Corect era sa zici "ai scazut pirateria cu X, cresc vanzarile cu X" sau, si mai general, "ai scazut pirateria cu X/1, cresc vanzarile cu Y/1; mai scade cu X/2-Z, vanzarile cresc cu Y/2-Z". Sau nu asta intelegi tu prin directa proportionalitate? Nu intelegi prin directa proportionalitate o relatie uniforma, fie ea lineara, logaritmica etc.? Caci daca vb despre altceva, atunci vb doar de corelatii care pot fi, repet, nelineare, imprevizibile, variabile etc., corelatii pe care nu le-a negat niciuna din cele doua tabere.

Quote:
Deocamdată votează ăştia care te susţin pe tine şi nu ideea.
Cre'ca i-ai jignit. Si inca de doua ori daca ma uit la cuvantu' subliniat.

Old 27-04-2006, 16:04   #196 (permalink)
"Wear Yourself"(tm)

Bill Gates, exemplul tau nu are legatura cu pirateria. Daca iei albumul de pe P2P petnru ca reteaua de distributie nu ti-l aduce nu se cheama tot furt?

Traiesc din mizerie

Zergul is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 16:05   #197 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Fals. Asta se numeste corelatie. Noi vb aici de directa proportionalitate, ai si uitat? Adica ce ai zis tu: "Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult" Corect era sa zici "ai scazut pirateria cu X, cresc vanzarile cu X" sau, si mai general, "ai scazut pirateria cu X/1, cresc vanzarile cu Y/1; mai scade cu X/2-Z, vanzarile cresc cu Y/2-Z". Sau nu asta intelegi tu prin directa proportionalitate?
Nu, corect e: Ai scăzut pirateria cu X, cresc vânzările cu Y. Ai scăzut cu X*k, cresc cu Y*k. La extrem, dacă vinzi toate copiile poţi să scazi tu pirateria cât vrei, că vânzările nu mai cresc. Deci nu e tocmai liniară treaba, probabil exponenţială ceva.

De remarcat că de câteva posturi te fofilezi şi nu îmi răspunzi la cele 2 întrebări din postul 161.

PS: Nu am vrut să-i jignesc. Voiam să zic că modul tău de a duce discuţia pe 2 planuri ((1) este pirateria cauza principală pt vânzările reduse? (2) Este o directă proporţionalitate acolo?) şi sinuozitatea argumentelor şi a pseudo-argumentelor la un moment dat pot induce în eroare.

Old 27-04-2006, 16:11   #198 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Nu, corect e: Ai scăzut pirateria cu X, cresc vânzările cu Y. Ai scăzut cu X*k, cresc cu Y*k.
Erau niste exemple, chiar nu conteaza ce coeficienti pui in ambele parti si sub ce raport (adunare, inmultire etc.). Conteaza ca existenta acelor coeficienti creeaza relatia de "directa proportionalitate". Ori tu spusesesi "E o chestie de logică - ai scăzut pirateria la t0, cresc vânzările. Ai scăzut-o iar la t1, cresc iar vânzările" - adica nu ai pomenit de vreun coeficient, deci era doar o corelatie, nu o relatie de directa proportionalitate.

Quote:
De remarcat că de câteva posturi te fofilezi şi nu îmi răspunzi la cele 2 întrebări din postul 161.
Credeam ca ti-am raspuns chiar inainte sa pui intrebarile respective, insa fie, le mai zic pt. anustiucataoara:
Quote:
Acuma tu spui că uneori există altă cauză principală. 2 întrebari aici:
1. Ce înseamnă uneori (în unele ţări, în unele momente în RO, etc.)?
2. Ce altă cauză principală? (Sper că nu vii cu cauze cumulate )
1. Da, in unele tari, in unele perioade de timp, anumite produse.
2. De exemplu', pretul care e foarte important la noi, in Rusia, Bulgaria si alte tari mai nevoiase.

Quote:
Voiam să zic că modul tău de a duce discuţia pe 2 planuri ((1) este pirateria cauza principală pt vânzările reduse? (2) Este o directă proporţionalitate acolo?) şi sinuozitatea argumentelor şi a pseudo-argumentelor la un moment dat pot induce în eroare.
Desigur, pana in prezent, 13 oameni din 14 (eu nu ma pun la socoteala, logic) au fost indusi in eroare, pe cand ce doi (nici nu e greu de ghicit cine a votat alaturi de tine) percep adevaru', adica acel adevar prezentat de o organizatie care, prin definitie, n-are cum sa fie obiectiva in aceasta privinta

Old 27-04-2006, 16:18   #199 (permalink)
Moderator

Quote:
Nu, corect e: Ai scăzut pirateria cu X, cresc vânzările cu Y. Ai scăzut cu X*k, cresc cu Y*k.
Deci nu e tocmai liniară treaba, probabil exponenţială ceva.
Nu cred ca ai dreptate cu prima afirmatie (* inseamna inmultire? ca atunci e o relatie clar liniara).

Cu a doua afirmatie sunt sigur ca nu ai dreptate. Poate logaritmica, insa niciodata exponentiala. Si nici liniara.

axelg is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 16:19   #200 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
1. Da, in unele tari, in unele perioade de timp, anumite produse.
2. De exemplu', pretul care e foarte important la noi, in Rusia, Bulgaria si alte tari mai nevoiase.
1. Ca de exemplu?
2. Dovezi? De la a spune că preţul este foarte important până la a spune că devine cauză principală e cale lungă. E adevărat că dacă îl dai pe gratis se vinde tot independent de piraterie, dar aici discutăm pe cazuri reale.

axelg, da, * e înmulţire. Ideea e că acel k din cele două părţi la un moment dat poate fi diferit, am explicat, atunci când te apropii de extreme. Moment în care dependenţa nu mai e liniară. Dar pe cazul majoritar putem considera, în opinia mea, "k" şi în dreapta şi în stânga.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules