![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.51% |
| Nu | | 667 | 76.49% |
| Voters: 872. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #181 (permalink) | ||
|
bai ati inceput sa va jigniti. nu stricati threadul, ca-l urmaresc cu interes. nu vreau sa vad afisare de muschi!
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #182 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
Tu nu intelegi multe. De aia si ajunge un topic plin de reply-uri cu tot felul de demonstratii abracadabrante care se sprijina pe aer nu pe ceva concret. Ma refer la ale tale evident. Cand o sa pricepi ca organizatii ca BSA-ul au mult de castigat de pe urma micsorarii pirateriei o sa pricepi si cat de reale sunt cifrele pe care le dau ei si corectitudinea rationamentului prin care au fost obtinute.
| ||
|
| | #183 (permalink) | ||
| Quote:
Asta iti contest de pagini intregi: relatia de directa proportionalitate cu care te bati in piept (tu, BSA, ORDA etc.), nu corelatia dintre vanzari si piraterie, corelatie care poa' fi nelineara, variabila, greu de cuantificat etc. etc. PS: Felicitari, ai reusit sa faci in asa fel incat sa imi sara tandara, ceea ce mi s-a intamplat foarte rar pe forumu' asta in cei 7 ani.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #184 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
Quote:
over & out
__________________ and anarchy smiles in the Royal Mile | ||||
|
| | #185 (permalink) | ||
|
Mandea, de pe urma reducerii pirateriei avem noi toţi de câştigat. Sigur, dacă vei pune problema la modul "da' eu de unde mai iau CS", atunci da, ai şi de pierdut. Dar dacă te gândeşti la bugetul statului şi la banii din economia naţională vei ajunge la alte concluzii. Quote:
over & out too. Reason: am spus tot ce am avut de spus, am adus drept dovadă şi un studiu - bun, prost, cum e el, e singurul oficial de pe thread-ul ăsta. PS: Nu uita explicaţia din paranteză
__________________ d*L*b | |||
|
| | #186 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Jul 2003 Location: Bucuresti |
Am votat NU. Sa explic: nu mai stiu bine aritmetica , am totusi senzatia ca o crestere si o scadere pot fi in relatie de proportionalitate inversa, nu directa. Citind insa threadul am ramas cu impresia ca, in realitate, in discutie se afla problema daca exista sau nu o relatie liniara intre piraterie si vanzarile de originale, iar parerea mea e ca nu - sunt de acord deci cu ce spune Assassin.
__________________ Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente | ||
|
| | #187 (permalink) | ||
| Quote:
. şi mi se întâmplă chestia asta foarte frecvent. Aproape niciodată nu găsesc ce caut.Nu toată lumea se mulţumeşte ca tine cu orice gunoi i se oferă .. Quote:
http://www.myl.ro/forum/index.php?showtopic=2592 | |||
|
| | #189 (permalink) | ||
|
Hmm, Assassin, având în vedere că ai dat explicaţii destul de detaliate referitor la poziţia ta, corect ar fi să pui şi link-ul către www.bsa.org/idcstudy Şi nu e vorba numai de filme, jocuri şi muzică, e vorba şi de soft.
|
| | #190 (permalink) | ||
| Quote:
Oricine stie ca chestia cu directa proportionalitate e material propagandistic. Esti singuru' deocamdata care admite o asemenea abureala de marketing![]() PS: Am editat.
|
| | #191 (permalink) | ||
|
Material propagandistic pe naiba. E o chestie de logică - ai scăzut pirateria la t0, cresc vânzările. Ai scăzut-o iar la t1, cresc iar vânzările. Nu văd ce e aşa de propagandistic în ăsta. Să avem răbdare, măcar până prin iulie să îmi dau ban când plec în concediu Deocamdată votează ăştia care te susţin pe tine şi nu ideea. Să mai treacă vreo 2-3 pagini de alte dezbateri să vezi că voturile vor apărea mai mult în partea cealaltă. Ca să nu mai zic că întrebarea aia de final ar trebui s-o ştergi de acolo. E tendenţioasă şi impune răspunsul. Asta în condiţiile în care citatul din BSA.org spune că au luat în calcul treaba asta. Pui întrebarea, pui şi citatul - tot citatul ăla pe care l-am dat prima dată pt aaroman.
|
| | #192 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti | Quote:
| ||
|
| | #195 (permalink) | ||
| Quote:
Corect era sa zici "ai scazut pirateria cu X, cresc vanzarile cu X" sau, si mai general, "ai scazut pirateria cu X/1, cresc vanzarile cu Y/1; mai scade cu X/2-Z, vanzarile cresc cu Y/2-Z". Sau nu asta intelegi tu prin directa proportionalitate? Nu intelegi prin directa proportionalitate o relatie uniforma, fie ea lineara, logaritmica etc.? Caci daca vb despre altceva, atunci vb doar de corelatii care pot fi, repet, nelineare, imprevizibile, variabile etc., corelatii pe care nu le-a negat niciuna din cele doua tabere. Quote:
|
| | #196 (permalink) | ||
| "Wear Yourself"(tm) Join Date: Nov 2002 Location: Buc Harest |
Bill Gates, exemplul tau nu are legatura cu pirateria. Daca iei albumul de pe P2P petnru ca reteaua de distributie nu ti-l aduce nu se cheama tot furt? Traiesc din mizerie
__________________ No matter the color or roses they all have thorns. | ||
|
| | #197 (permalink) | ||
| Quote:
De remarcat că de câteva posturi te fofilezi şi nu îmi răspunzi la cele 2 întrebări din postul 161. PS: Nu am vrut să-i jignesc. Voiam să zic că modul tău de a duce discuţia pe 2 planuri ((1) este pirateria cauza principală pt vânzările reduse? (2) Este o directă proporţionalitate acolo?) şi sinuozitatea argumentelor şi a pseudo-argumentelor la un moment dat pot induce în eroare.
|
| | #198 (permalink) | ||||
| Quote:
Quote:
Quote:
2. De exemplu', pretul care e foarte important la noi, in Rusia, Bulgaria si alte tari mai nevoiase. Quote:
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||||
|
| | #199 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Jul 2003 Location: Bucuresti | Quote:
Cu a doua afirmatie sunt sigur ca nu ai dreptate. Poate logaritmica, insa niciodata exponentiala. Si nici liniara.
__________________ Mourrons pour des idées, d'accord, mais d'une mort lente | ||
|
| | #200 (permalink) | ||
| Quote:
2. Dovezi? De la a spune că preţul este foarte important până la a spune că devine cauză principală e cale lungă. E adevărat că dacă îl dai pe gratis se vinde tot independent de piraterie, dar aici discutăm pe cazuri reale. axelg, da, * e înmulţire. Ideea e că acel k din cele două părţi la un moment dat poate fi diferit, am explicat, atunci când te apropii de extreme. Moment în care dependenţa nu mai e liniară. Dar pe cazul majoritar putem considera, în opinia mea, "k" şi în dreapta şi în stânga.
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |