![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #202 (permalink) | ||
|
axelg, chiar nu conteaza daca e raportu' e linear, logaritmic, exponential etc. Conteaza ca exista un raport intre scaderea pirateriei si cresterea vanzarilor si invers. Asta e "directa proportionalitate": cand pui, scazi, inmultesti un coeficient in stanga, in dreapta ar tre' sa se manifeste in aceeasi masura acelasi coeficient, insa in sens invers. Mascatu, hai ca mai repet, pt anustiucataoara exemplele: - HOMM 3 s-a vandut in Rusia la 8$ bucata, in sute de mii de exemplare, contribuind la scaderea simtitoare a pirateriei in Rusia in acel an. - scaderea pirateriei din tara noastra se datoreaza si promotiilor (reducerilor) de pret facute la diverse produse. De ex., toate institutiile statului care au Windows instalat il au, sau ar tre' sa il aiba, cumparat in mod legal, achizitionare care s-a facut in urma unor reduceri de pret operate de Microsoft atunci cand s-au incheiat contractele respective cu statul, cu primariile, cu consiliile judetene, cu regiile autonome etc. - cel mai bine vandut joc la ora actuala este si cel mai piratat joc la ora actuala: The Elder Scrolls IV: Oblivion - jocuri care nu au putut fi piratate au inregistrat vanzari modeste fata de alte jocuri piratate in mod salbatic: Chaos League - jocuri scoase pe piata si lasate sa fie piratate la libera discretie a oricui (adica fara sa fie nevoie de crack, emulatoare etc.) inregistreaza vanzari care le depasesc pe cele ale jocurilor care au diverse protectii: Galactic Civilization II Tu in schimb mi-ai venit cu un raport care e plin de "believe" si "can". Daca nu crezi, rasfoieste-l cu atentie Un raport care prin definitie n-are cum sa fie obiectiv.Te-am intrebat de cateva ori sa imi explici aceste aparente paradoxuri. Nu mi-ai raspuns. Cine se fofileaza?
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #203 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Mascatu', sa zicem ca am nevoie de photoshop 15 min pe an, si de corel 20 min pe an, bashca Office juma de ora pe an. Sa zicem ca mi-ar fi imposibil sa le piratez. Tu chiar crezi ca eu m-ash duce si ash cumpara macar 1% din softul respectiv? Sau ash cumpara toate jegurile de jocuri pe care le testez? Ei bine, eshti cel putin naiv daca tu crezi ca eu, sau oricine altcineva, ar cumpara TOT softul piratat (cam asta ar insemna corespondenta liniara - toti cei care NU mai pirateaza sa cumpere TOT ceea ce ar obtine piratat). Mai degraba cred ca acei x% ar invata putin linux, si ar avea cam 80% din necesar free. Iar faza de-a deptul hilara cum ca am avea de beneficiat din faptul ca statul incaseaza bani, plus apararea furibunda a politicienilor (in special PSD-isti) pe diverse threaduri, ma indreptatesc sa trag unele concluzii.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #204 (permalink) | |||||
|
Cam aşa văd eu graficul dintre P (piraterie) şi V vânzări. Sensul săgeţii indică sensul scăderii pirateriei. Observă că în vreme ce eu îţi dau suficiente informaţii concrete pe care să le ataci tu dai doar chestii ambigue (sau greu verificabile de către mine, dacă nu dai link-uri ceva). Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
__________________ d*L*b Last edited by Comanche; 15-09-2006 at 10:07.. | ||||||
|
| | #205 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2004 | Quote:
Am citit threadul si acum serios vorbind..Assassin ai pus punctul pe I de 1000 de ori.Nu stiu daca mai au rost alte comentarii. | ||
|
| | #207 (permalink) | ||
|
1. Ideea era de factoru' pret. Te faci ca nu intelegi... 2. Iar e vb de factoru' pret. Iar te faci ca nu intelegi... 3. Sensu' logic al acestei fraze imi scapa daca ma uit la ceea ce ai postat pana acu' pe atatea pagini. Pai nu tu ziceai ca daca cresc vanzarile inseamna ca scade pirateria si invers? Io-te dom'le cum cresc vanzarile, da' creste si pirateria. Si culmea e ca avem si o explicatie. Ce mai conteaza ca te contrazici cu tot ce ai zis pana acu', mai ales cu faimoasa "directa proportionalitate"? 4. Nu au putut fi piratate. Iar daca nu s-a putut inseamna ca nu s-a vrut, chiar nu inteleg dc ai cerut o asemenea precizare Acu' 2 ani, nu se puteau sparge jocurile cu Starfoce 2.x si 3.x. Iar vanzarile jocurilor cu Starforce au fost dezastruoase (Digital Jesters, de exemplu, au dat faliment).5. Acu' caut.
|
| | #208 (permalink) | ||
|
3. Chestia e că acolo vânzările cresc datorită calităţii, pe care (aici refuzi cu obstinaţie să pricepi că ŞTIU lucrul ăsta) am trecut-o şi eu pe lista motivelor care pot duce la creşterea vânzărilor. 4. Vânzările au fost dezastruoase pt că era un joc prost. Dar ar fi fost mai mari (poate TOT dezastruoase, dar mai mari) dacă pirateria ar fi fost mai redusă. PS: Ai un PM de la mine referitor la o frază din urmă pe care n-ai citit-o şi care are legătură cu "Thread introduction".
__________________ d*L*b | |||
|
| | #209 (permalink) | ||
| Quote:
Sunt multi care nu doresc sa scoata cablul ide doar pt 1h de joc pe zi si inca de 23 in care sa aibe nevoie de unitate optica.Eu de exemplu am jcuat nfs mw si Gt legends/Toca2,3 si utillele 2(3) mi -sau parut superioare.Insa nu sunt promovate suficent si au protectia starforce.Nfs mw Nu se bucura de acelasi "tratament" si e mult peste la vanzari si fani.Concluzia..cu cat il protejezi mai mult un soft cu atat ai mai mici incasari(cum zicea Assassin mai devreme).Sa fi avut vreo protectie imposibil de spart seriile Nfs si Gta(am dat 2 exemple mai mult sau mai putin la subiect) si sa mai fi vazut incasari la eagames si rockstar si grafice peste grafice...aiurea..
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba | |||
|
| | #210 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #211 (permalink) | ||
| Quote:
si i se cere sa aduca dovezi in sprijinul negatiei ![]() E curios ca-l crezi pe cuvant pe purtatorul de cuvant al unei organizatii total interesate sa mareasca valorile alea, pentru a cointeresa tagma inavutitilor din banu' public, dar nu-i crezi pe altii pe cuvant, care-ti spun altceva | |||
|
| | #212 (permalink) | |||
| Quote:
![]() Repet, nu sunt de acord ca daca pirateria ar fi fost mai mica, atunci vanzarile ar fi fost chiar mai mari. E o presupunere de-a ta pe care tre' o sa o dovedesti. Quote:
Quote:
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | ||||
|
| | #213 (permalink) | ||
|
Cu cât gradul de protecţie e mai mare, cu atât el va fi piratat mai greu şi vânzările vor fi mai mari. Ok..contraexemplu. nfs vs toca/gt legends Primul are protectie securom(daca nu am insel) Ultimele au starforce. Starforce e mai greu de spart decat securom("prietenii stiu de ce ") Acumintervine factorul subiectiv :EU Eu zic ca toca/gt legends e mai bun decat NFS. Concluzia: Toca/gt legends e protejat mai mult,sunt mai bune(nu am luat cele mai reprezentative jocuri insa asa..pt o comparatie) dar vanzarile sunt mai mici. Ps..chiar credeti ca EaGames nu aveau bani sa cumpere derptul de a folosi starforce si s-au limitat la securom.Au facut-o intentionat la toate jocurile din seria nfs(printre altele) ca sa se paota sparge usor..sa aibe multi acces la el si apoi sa il cumpere..nu sa cumpere doar bazandu-se pe reclamele lor sau demo-urile care(multe dintre ele) ori sosesc prea tarziu(ia spuneti-mi..cand a aparut demo-ul de nfsmw fatza de joc..?)ori lipsesc cu desavarsire.
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba | |||
|
| | #214 (permalink) | ||
| Quote:
Nu am afirmat niciun moment că pirateria e singurul factor. Eu am spus doar că e cel mai important factor (adică, repet pt a mia oară, am negat afirmaţia ta conform căreia se exagerează şi pirateria nu e factorul cel mai important) şi care, dacă e scăzut, poate avea efecte majore asupra economiei naţionale. Quote:
__________________ d*L*b Last edited by Comanche; 27-04-2006 at 17:25.. | |||
|
| | #215 (permalink) | ||
|
Am spus ca pirateria nu este UNEORI cea mai importanta cauza pt. volumu' redus al vanzarilor. Mi se pare o afirmatie de bun simt. Tu ai spus ca rata pirateriei e intodeauna cea mai importanta. Pt. mine, afirmatia ta este o aberatie, o generalizare complet ilogica. Si ti-am dat si exemple in care rata pirateriei nu e cea mai importanta, ba chiar uneori nici nu conteaza cand are loc o crestere/scadere a vanzarilor. Chiar daca ai acceptat si factori ca pret, calitate, accesibilitate, le-ai acordat un rol secundar, tocmai ca sa nu iti strice celebra "direct proportionalitate". Paradoxu' e ca, desi le-ai dat un rol secundar, ele nu se gasesc in echivalenta din topic/poll. Asta tot iti explic de pagini intregi. Cum poti sa spui ca pirateria e factoru' cel mai important, de exemplu in situatiile in care volumu' vanzarilor creste doar din cauza scaderii preturilor, pirateria ramanand constanta, ba chiar crescand? Unde este aici rolu' "cel mai important" al pirateriei si unde este faimoasa "direct proportionalitate" emisa de tine?
|
| | #216 (permalink) | ||
| Quote:
Cati bani iti trebuie pt un studiu(competent sau nu)? Mi-l si imaginez acum pe Assassin ca se duce prin prieteni sa se imprumute ca sa "isi traga" un studiu sa il puna pe cg.Nu e nevoie de nici un studiu..eu din ce am citit pe threadurile din sectiuniel de games aici,prin alte locuri,din vb cu colegi,prieteni ,etc iti pot confirma ce ti-ar spune un studiu corect,nu "comandat"
|
| | #217 (permalink) | ||
|
Nu Assassin, m-ai înţeles greşit Am spus că pt economia românească, la ora actuală, pirateria e principalul factor care trage nivelul vânzărilor generale (!) în jos. Cu cât? Cu 5 mii de milioane de dolari în ceea ce priveşte economia naţională în general, şi cu 555 milioane de dolari în ceea ce priveşte bugetul statului. A, şi cu 22.000 locuri de muncă.Eu ţi-am spus cu cât trage pirateria în jos economia. Spune-mi tu acum, pentru celelalte, cu cât trage fiecare în jos economia. Să mă conving că într-adevăr există factori mai importanţi.
|
| | #218 (permalink) | ||
|
"5 mii de milioane de dolari"....ooo..de unde cifrele astea?de unde sa aibe romanii banii astia sa ii dea pe licente?(poate prin 2020)doamne...pai si-ar mai lua pc doar cei care ar avea EXTREMA Nevoie de asa ceva..nu noi toti.
|
| | #219 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
|
| | #220 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 | Quote:
pret 39.99; vandute 1mil; piratate 5mil; procentaj piraterie/total 83.33% (fara lege) pret 39.99; vandute 1.1mil; piratate 4mil; procentaj 78.43% (lege) pret 8.99; vandute 2 mil; piratate 5mil; procentaj 71.43% (fara lege) Nu sunt sigur ca toata lumea intelege ce e aia "direct proportionalitate": cand scade pirateri ---> cresc vanzarile. Nu stiu cum rationeaza altii, dar nu cred ca pot fi "invers proportionale" (cand scade pirateria vor scadea vanzarile). Voi poate discutati aici de factorul de proportionalitate... Aia e altceva. PS: aaroman, intotdeauna reusesti sa ma uimesti. Revizuieste-ti ipoteza, vezi daca nu e cumva o presupunere (hint: ala minte) LE: rezultatele pollului nu cred ca sunt "reliable". Cred ca lumea a votat pentru "va influenta in mare masura?" | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |