![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #221 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 |
Nimeni nu spune ca pentru jocuri ca NFS sau Quake vanzarile vor creste spectaculos dar vor creste deoarece consumatorii nu vor avea decat optiunea de a le cumpara din magazin. Asta cred ca incearca si BSA sa le explice oamenilor. E doar o presupunere intr-adevar. Dar pool-ul este irelevat pentru ca mai depinde si de gusturi in privinta alegerii jocurilor.
| ||
|
| | #222 (permalink) | ||
|
Corect era "relatie de inversa proportionalitate", insa Mascatu a venit cu termenu' de "relatie de directa proportionalitate" si asa a ramas. Oricum din poll reiese care este sensu' expresiei. Nu cei care au votat NU au cerut pollu', ci ceilalti. Acu' pt. ceilalti nu este reliable?
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #223 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 | Quote:
Nu am cerut nici un poll, doar iti spun ca este imposibil sa fie altfel decat "direct proportional" (mai ales pt. ca exista o corelatie). Pollul ar trebui sa fie 100% - 0%. Nu poti vota altfel daca intelegi ce vrea pollul ala. Quote:
| ||
|
| | #224 (permalink) | ||
|
Eu sa fiu persoana juridica si sa folosesc (prin absurd) NT server 50 clienti, piratat (desi sincer nu cred ca exista prea multi de-astia), si sa fiu obligat prin lege (ca parca acum nu-s, da' deh) sa am licenta pt. el, as renunta urgent la NT Server-ul ala in favoarea Linux-ului. Numar neimpus de clienti ![]() Si azi renunt eu, maine renunta altu', poimaine vad vreo 50 ca merge bine, si renunta si ei Si pe termen lung vanzarile pot sa scada, pentru ca din ce in ce mai putini vad ca Wingozu' ala se poate folosi, vazand in schimb din ce in ce mai des Linux...Bine, chestia asta e dusa la extrem, ca sa se prinda unii cum e cu dependenta piraterie - vanzari... Pirateria poate sa scada si prin substituirea cu produse gratis, nepiratate. Nu cred ca e ceea ce-si doresc promotorii renuntarii la piraterie | |||
|
| | #228 (permalink) | ||
|
Care cifre? Cele cu un milion de persoane? Daca da, ziceam de persoane fizice. Incercam sa explic de unde a scos Mascatu faza cu 5 miliarde de dolari. Pirateria n-a scazut in ultimii cinci ani, deoarece s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului persoanelor fizice care au inceput sa cumpere soft. Cauza principala o constituie vanzarile catre persoanele juridice (firme, I-cafe-uri)
|
| | #229 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #230 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 | Quote:
LE: Iar ii dai in sus si in jos cu "semnificativ". Poll-ul ala nu vorbeste absolut deloc despre "semnificativ". Ori faci poll-ul ala cum trebuie (influenteaza deloc/putin/moderat/semnificativ) ori il scoti de tot. Daca nu il scoti, macar schimbati votul. | ||
|
| | #231 (permalink) | ||
|
Nu mai tot incerca sa imi pui in carca ambiguitatile lui Mascatu. Daca topicu' se refera la persoane fizice, atunci am dedus ca s-a referit doar la persoane fizice. De aici si explicatia pe care am cautat sa o gasesc pt. suma respectiva care mi s-a parut exagerat de mare in acest context. Daca se referea la persoane juridice, atunci a postat pe topicu' gresit. Ce treaba are ce s-a discutat pana acu' (Kazaa, DC++, Torrent, venitu' politiei peste Gigel etc., arestari, amenzi) cu faptu' ca exista firme care folosesc soft ilegal a carui valoare face cat softu' ilegal folosit de 10000 de pirati? Ce treaba au raziile organelor abilitate la firmele in cauza cu arestarea bucatarului din Congo, a zidarului din Grecia etc?
|
| | #232 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
Nu cred ca ai dedus, ci ca ai presupus. Problema mea este ca dai niste cifre din burta si dup-aia uiti sa le sustii, vb de persoane fizice doar cand iti convine tie, votezi gresit in poll, mai si comentezi pollul gresit si influentezi cum sa voteze... pusca mea... Vine Mascatu cu niste cifre de la un organ abilitat ( ), ba faci presupuneri depsre ele si le demontezi cu o demonstratie care pleaca de la o ipoteza gresita, ba se mai trezeste altul sa presupuna ca sunt minciuni...
| ||
|
| | #233 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 | Quote:
Dar daca 5-10 persoane il vor? Nu ar fi mai bine daca s-ar duce la magazin sa-l cumpere il loc sa-l ia de pe internet? | ||
|
| | #234 (permalink) | ||
|
1. Ok, am presupus in loc de "am dedus". M-am exprimat gresit. 2. Care cifre din burta? Cele legate de HOMM III in Rusia? Rabdare, nu am uitat. Ce vrei? Sa ii amenint pe aia de la Buka sa imi trimita datele oficiale mai rpd? 3. Tot n-am inteles dc spui ca am votat gresit in poll. 4. N-am influentat niciun vot, inceteaza cu aberatiile.
|
| | #235 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
1. pai atunci toata demonstratia ta nu are nici o valoare... 3. Votand nu, spui ca daca pirateria ar scadea, vanzarile ar scadea. Nu cred ca ai contrazis niciodata ca odata cu scaderea pirateriei vor creste vanzarile. Ca ele cresc intr-o masura mai mica sau mai mare este irelevant in ceea ce priveste poll-ul. | ||
|
| | #236 (permalink) | ||
|
Assassin, intrebarea din finalul pollului e tendentioasa si sugereaza un raspuns incorect. Te-am rugat sa pui integral citatul din White Paper-ul BSA in care se spune despre efectele alea care se contracareaza reciproc, sau sa scoti acea intrebare din thread introduction. Nu cred ca cer prea mult.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #238 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #239 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
aaroman spunea de serverul de linux , nu de pus pe toate statiile linucs. O banala samba pe post de AD PDC, si ai scos din calcull costurile aferente unui win2003 server cu 50-100 clienti, care are un prets maricel.PLus ca nici chiar la o firma nu se vor cumpara absolut TOATE licentele folosite
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #240 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
Tocmai ca este relevant in ce masura cresc vanzarile odata cu scaderea pirateriei. Mascatu a cerut sa introduc "direct proportional", caci altfel toata lumea e de acord ca exista o corelatie intre cele doua, de cate ori sa repet? Problema cu care nu suntem de acord este tocmai acest "direct proportional".
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |