![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #241 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
Multumesc pentru modificare. In continuare "direct proportional" nu reflecta masura in care o variabila este modificata de cealalta, ci doar ca este modificata. Ex: Ipoteza: Este cresterea X direct proportionala cu micsorarea Y? Daca X1=X0+100000000000 si Y1=Y0-1, raspunsul este da. Daca X1=X0+100000000000 si Y1=Y0-100000000000, raspunsul este da. Daca X1=X0+100000000000 si Y1 este mai mare sau egal decat Y0, raspunsul este nu. | ||
|
| | #242 (permalink) | ||
|
Mai gândiţi-vă şi la următorul aspect: Din cauza firmelor ăstora care fac programe scumpe şi proaste, poliţia are voie să vină la orice firmă şi să scotocească prin calculatoare cât vrea fără nici un motiv sau justificare, ceea ce e în mod evident un abuz (perfect legal, dar tot abuz e). Cine-şi cunoaşte interesul, nu dă bani pe programe şi parcă zicea cineva pe-aici că Linuxu' ar fi greu de folosit .. de fapt se foloseşte şi se instalează mult mai uşor decât Window$ de multă vreme încoace. Iar cine nu e în stare să folosească Linux .. nici o problemă. Există FreeBSD. Last edited by Bill Gates; 28-04-2006 at 00:53.. | |||
|
| | #243 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
__________________ d*L*b Last edited by Comanche; 28-04-2006 at 09:10.. | |||
|
| | #244 (permalink) | ||
|
No offence man..dar trebuie sa ai ochelari opaci sa tot folosesti studiul ala ca model de referinta. 22.000 locuri de munca?..pai asta insemnca cam 2 promotii de la Poli+ASE+Univ. (Buc.)..ca nu isi gasesc de munca ....si asta pe un an. Assassin -iarta-ma ca repet ce ai zis si tu.. 5000 milioane $???..la 0.5-1mil de calculatoare in Romania..adica fiecare pc din tara foloseste programe piratate de 5000-10000$? Sa vedem ce ar insemna 5-10.000.$ Windowsul100-150$ Diverse programe si programele care sa zicem ca le piratam ca nu exista ceva free de genul lor(crede-ma..sunt multi care vor downl. un program free decat unu piratat si ba are spyware,sa mai caute sn. mai iei cativa virusi de pe site-urile de ware*)sa zicem 30 progr.*15$(medie)=450$ 500mp3-uri...asta insemna cam 25 cd uri audio(*20 mel/cd)..deci 25*6$(200.000)=150$ 10 jocuri*30$(in medie)=300$ 50-75 de filme(un dvd =700.000(sa zicem)=~20$)=>cost=1000-1500$ Total(iau valorile maxime)=150+450+150+1500=2250$.Nici pe departe nu se ajunge la 5000, d'apoi la 10.000. Asta pt cineva un user care foloseste regulat(chiar des) un pc.Ce sa mai vb ca in tara sunt o groaza de pc-uri care inca folsoesc win 98/me,pc=uri de la scoli,pc-uri(de 10-12mil) luate in rate(o groaza) de la "marile"magazine pe care nu vezi nici 256 ram(adio jocuri scumpe(noi)pe alea),pc-uri ala institutiilor care folsoesc licentza de windows si cam atat(joci solitaire pe ele)..etc etc. Sunt pana acum37 voturi la 8.Ai cerut poll..ai aflat rezultatele.Spui ca vrei alte studii sa iti dovedeasca ca gresesti..de fapt spui o Prostie(sau o sustii) si vrei sa dovedim noi ca NU e asa.Eu zic sa dovedeasca studiul ca eu daca nu piratez un joc(de ex) ma duc sa il cumpar.La fel si colegul meu..la fel si altul,la fel ..la fel...e ca si cand ai zice ca aia 55% din populatie care nu vin la vot ar vota corect(nu sa puna de 2 ori stampila sau sa o puna aiurea sau...).Nu e o crestere proportionala...orice ar zice vreun studiu ca ala nu e asa. "orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?" Raspuns NU. Poate daca toti am fii roboti am zice ca daca nu e alba e neagra..insa nu e asa. " Care e deducţia? Simplu: piraterie mare -> vânzări reduse" Dau 3 exeple aca Cs,seriile GTA si NFS(si multe altelerenumite) Daca se pot pirata : le cumpara X persone , P persone nu le cumpara si Q le pirateaza Daca nu se pot pirata sunt Y persoane care le cumpara si Z care nu le cumpara(sub nici o forma) si W=0 care le pirateaza(nu se poate..am zis din start ca nu se pot pirata) Considerand ca ambele esantioane sunt egale adica X+P+Q=Y+Z Ramane de demonstrat ca Y=X+Q..adica toti care le piratau le vor cumpara,si cei care nu le cumparau inainte nu le cumpara nici acum(P=Z). Sunt 2 greseli. Una e ca nu toti care cumparau inainte vor cumpara si acum(sunt destui care vor sa incerce jocul piratat sa vada cum e si apoi sa il cumpere ca sa joace pe servere straine,eventual sa il joace fara probleme din cauza cr**k-ului(cum a fost cu the godfather..etc) si apoi sa il cumpere.Asa..neavand decat demo-uri (care am mai zis si o mai zis..multe apar prea tarziu sau chiar dupa lansarea jocului,etc) sau chair fara demo-uri(zi-mi ce demo -uri a avut seria gta..?cum sa ma duc sa cumpar ultimele 3 jocuri din serie doar pe baza la cateva filmulete si cateva poze?sa dau >100$ fara sa stiu cu ce se mananca?sa nu uitam cate jocuri au filmuletze frumoase ,poze facute in photoschop(sau alte prg) si cand intrii in joc te sperii(vezi Driv3r).Toate astea conduc la un nr mai mic de cumparatori(din cei care il cumparat daca se pirata) ca inainte.(pe astia in notez cu M) In schimb din cei care nu il mai pot juca piratat,O Parte il vor cumpara..dar NU TOTI care il piratau inainte.(pe astia ii notez cu N) Cati de M si cati de N sunt nu stiu..dar chiar si in cazul extrem in care toti care nu ar pirara jocul9 nu mai pot,nu mai vor,etc),tot va scadea nr celor care il vor cumpara indiferent ca apare vesiune piratata sau nu(am zis si de ce).Plus ca daca mai apa si pareri pe forumuri,discutii intre colegi,prieteni ca jocul "A" e prost,se duc la fund vanzarile..cati dintre noi nu au patit asa..cate jocuri se vorbea ca sutn proaste si totusi unii s-au incapatzanat sa down. sa o copie sa o joace sa se convinga ca e asa..?Era mai bine sa ma iau dupa cateva filmuletze ,20 de poze si un demo care apare dupa ce se lanseaza jocul ca trebuie sa ma duc sa il cumpar?Cine e atat de naiv?
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba | |||
|
| | #245 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 | Quote:
| ||
|
| | #246 (permalink) | ||
|
Am dat un exeplu fericit(am fortzat nota..atat cat e nevoie sa demonstrez ca se ajunge in spera penibilului-cand voi vedea in .ro un pc la 5-10 familii ..intai fac poll si apoi dupa ce citesc rezultatele ma arunc pe primul geam care il gasesc la indemana si rog pe cineva sa arunce pc -ul meu dupa mine )..ca daca ziceam 100.000 de calculatoare insemna ca avem materiale piratate/an de 50.000-100.000$ si atunci deja nu ma mai deranjam sa scriu postul ala.
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba Last edited by Hadrian; 28-04-2006 at 12:19.. | |||
|
| | #248 (permalink) | ||
|
/offtopic Daca are cineva niste date concrete despre nr de pc-uri din romania(functionale)-nu se pun 486&co sau P1 sau mai stiu eu ce..ca pe alea nu poti vb de cine stie ce piraterie va rog postati. Sunt mai mult de 1 mil de pc-uri in .ro?tare m-as mira sa fie asa..Nu vreau sa fie nerespectuos..dar 1/2 din populatia tarii traieste la sate..si acolo numeri pe degete pc-urile(vorba vine) Raman vreo 8-9 mil de romani de la orase(nu ii pui pe cei plecati in strainatate).Daca selectez personele intre 10-45 de ani(care ar putea folosi un calculator(mi-e cam greu sa il vad pe unu de cls a4-a cautand c***k-uri sau mai stiu eu ce..dar ma rog) cred ca raman vreo 5 mil. Daca 1/5 persoane are pc(ar insemna cam 1pc/2 apartamente(case,etc)..insemna ca o ducem bine(ok..recunosc..sunt destule si in institutii de stat ,private,etc,)..dar nu cred ca nr e asa mare..estimez undeva intre 100-500.000pc-uri.
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba | |||
|
| | #249 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ d*L*b | |||
|
| | #250 (permalink) | ||
|
Care este ![]() Nu ma incalzeste cu absolut nimic ca e sau nu e vorba de directa proportionalitate.Nu poti sa faci un soft de convertire avi-to -3gp si sa ceri 24.99$ pt el.Daca nimeni nu il mai pirateaza nu vor da nici 10% din cei care il piratau inainte 25$ pe asa ceva.Ce sa aleg..2softuri de 25$ sau 512DDR sau o placa vide low end..sau?Preturile sunt aberante.Pai cat munceste echipa care face un soft de genul ala si cat se munceste la o placa video+cd-ul cu driver(by the way..ala nu e un soft la fel de important),la placa video efectiv,cutie,transport,furnizor,vanzator,profit,etc.Cum mai poti vorbi de reducerea ratei pirateriei la asemenea preturi? Cumperi un dvd player cu 3-4 mil si cu inca 3-4 mil mai cumperi ~7dvd-uri cu filme.Te miri de ce pirateria e asa mare.Nu stiu ce procent din cei care isi cumpara un dvd player au bani sa cumpere si dvd uri originale..insa daca ar exista vreo protectie care nu s-ar sparge fii sigur ca ala care vedea 50 filme de pe copii de dvd nu o sa cumpere 50 originale pe viitor.Poti sa vii cu studii peste studii...nu trebuie sa fii geniu sa iti dai seama de asta. Am mai zis..nu incurajez pirateria,doar vorbesc de ce se intampla mai peste tot)...SI(!!!) din cauza ei statul pierde bani si producatorii la fel..insa una e sa vezi pe cineva ca ia un film,muzica,soft,etc gratis de pe dc si il incearca..daca ii place bine..daca nu la fel de bine ..cel putin nu are de pierdut decat ceva timp..si alta e sa dea din buzunarul lui bani pt asa ceva si sa aibe parte de vreo surpriza..filmul sau muzica nu i-a placut,softul lucra nu era chair ce se astepta el,la fel si jocul...and so on and so on. Cand TOATE pc-urile din .Ro vor folosi anual "estimativ" >5000$ in softuri piratate si cand vreun studiu imi va Garanta ca daca x nu mai pirateaza un soft se va duce si il va cumpara atunci o sa te cred si o sa te creada si restul de40 care au votat NU si altii..Daca tot refuzi sa crezi intr-un calcul simplu si sa urmezi orbeste niste studii facute departe de realitatea din teren..e problema ta.Pana atunci..cred studiul meu din "burta".
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba Last edited by Hadrian; 28-04-2006 at 14:08.. | |||
|
| | #251 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #252 (permalink) | ||
|
Sunt constient de asta,..dar am zis mai sus..iau in considerare DOAR personele care STIU sa foloseasca un joc copiat,sa faca un dvd rip,un audio rip,sa downloadeze,etc..cei intre 6-10 ani si cei peste 45(poate o fi 38,paote 52..am dat asa..o estimare) reprezinta o mica parte si plus pc-urile care sunt f vechi..la ce bun ca am un 486,P1,2,daca nu pot vedea vreun divx pe el sau am 128 ram si nu pot jucam mai nimic,etc. Mai e un lucru de subliniat.Pt a te angaja in multe locuri se cere sa cunosti sa lucrezi cu un soft(cred ca cel mai folosit e office-ul.Dati-mi un studiu credibil ca ,cei angajati pe un post unde li s-a cerut office si-au cumparat pc(ma refer inainte de a se angaja ..) si apoi si-au luat licenta la xp si apoi office ca sa poata invata ?Foare putini(exista daca nu ma insel un program asemanator office-ului free)..dar asta e doar un exemplu.
|
| | #253 (permalink) | ||
|
Îmi pare rău să vă stric socotelile dar cifra de care vorbeşte BSA (670 de milioane de dolari în plus în economia naţională, 70 de milioane în plus la bugetul statului) nu cred că se referă doar la soft-urile piratate, ci şi la: (1) toate efectele pe termen scurt, mediu sau lung care decurg de aici - de exemplu creare de noi job-uri => productivitate mai mare => economie mai bună (2) muzică, filme, jocuri. (3) mulţi alţi factori (citiţi White Paper-ul de pe www.bsa.org/idcstudy) De-ar fi calculele atât de simple pe cât insinuează unii am fi toţi experţi în economie. Voi luaţi ceea ce consideraţi a fi numărul de calculatoare din România, înmulţiţi cu câte softuri piratate credeţi voi că are fiecare, şi gata socoteala. Din nefericire lucrurile sunt mult mai complicate şi doar 9 persoane s-au prins de asta până acum.
|
| | #255 (permalink) | ||
|
Dap, 9 persoane nu s-au prins ca scaderea pirateriei nu va duce direct proportional la cresterea vanzarilor. Asta nu inseamna ca toata lumea nu stie ca exista o corelatie intre rata pirateriei si volumu' vanzarilor. Insa noi vb aici de directa proportionalitate, de aici a plecat toata discutia. Nimeni n-a negat ca pirateria e ceva rau si ca tre' macar diminuata. PS: Ops, am mai zis asta cumva? Se pare ca da. Si se pare ca degeaba.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #257 (permalink) | ||
|
Assassin, bine că măcar suntem de acord că trebuie diminuată. Deşi dacă mă uit la ce susţine fiecare dintre noi doi, parcă nu te-aş însărcina pe tine să gândeşti strategii de diminuare. Nu pentru că n-ai putea, ci pentru că spui că se exagerează cu pirateria, ergo nu i-ai da prea mare importanţă. AxA: poll-ul e secret. Assassin: te-ai uitat?
|
| | #258 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 |
Intre volumul pirateriei si volumul vanzarilor pot exista urmatoarele relatii ( si e ca la grile: exista un raspuns corect si numai unul, dar unul sigur e corect) a) directa proportionalitate b) inversa proportionalitate c) sunt independente E absolut evident ca raspunsul corect e a). Ceea ce ignora unii e faptul ca avem o ecuatie de genul : volumul vanzarilor= volumul pirateriei*constanta+ alt factor*constanta+....... Deci exista directa proportionalitate, dar asta nu inseamna ca daca pirateria scade cu 10% atunci vanzarile vor creste cu 10%. Pacat ca nimeni nu poate sa determine exact toti factorii si toate constantele implicate in aceasta ecuatie Mai ales ca ar fi valabile numai intr-un anumit moment si intr-un anumit loc.Asta asa, simplist, presupunand ca avem e ecuatie de gradul I | ||
|
| | #259 (permalink) | ||
|
Din punct de vedere legal, orice incalcare a conditiilor scrise pe spatele cutiei sau EULA reprezinta o ilegalitate. Si sincer sa fiu, nu dau 2 bani pe asta cat timp nu sunt prins, din simplu motiv ca e reciproc. Adica sunt la fel de corect. Printre membrii BSA se numara si Microsoft, firma destul de agresiva pe piata software, lucru care nu imi creeaza procese de constiinta cand folosesc produsele lor (piratate).
| |||
|
| | #260 (permalink) | ||
|
Am asteptat jocul The godfather(iar ma simt nevoit sa dau un exemplu) mult timp.A aparut.Am jucat jocul si am ramas dezamagit..il asteptam de 2 ani... si numarul de minusuri in el depaseste cu mult nr de plusuri.Cam de cati bani(proveniti de la cei care nu l-ar mai fi piratat si s-ar fi dus sa il cumpere) mai avea nevoie Electronic Arts sa faca jocul asta mult mai bun decat ce a iesit dupa 2 ani de asteptari? Oare de aia au apatut si tot apar zeci de filme ale caror note nu ar trece de 3/10 sub nici o forma? Oare tot de aia vad ca apar 25melodii rasuflate si 2-3 care le ascult cu placere? Din pacate copierea sau folosirea unor materiale fara acordul autorului are si parti negative:Imi cumpar o masina(=pc),ii cumpar benzina(=soft)...vine vecinul..imi cere 20 litrii ca nu are bani sa isi cumpere si vine politia si imi da amenda ca el trebuia sa isi cumpere de la benzinarie ..nu sa foloseasca ce i-am dat eu.Asta e.. Statul prin legile lui poate face(real nu prea vad cum..dar hai sa zicem...) ca pirateria sa ajunga de la 75 la 5%(sa zicem)..dar asta NU insemna ca din aia 70 toti 70 vor cumpara produsul care aveau de gand sa il pirateze.Mai ales in Romania.Banii de care se tot vorbeste ca ii pierde statul sau industria filmului,etc sunt bani VIRTUALI(Ma refer ca daca cineva copiaza un joc de la mine care valora X $..nu poti spune ca eu am primit banii aia(x) in loc sa ii primeasca statul sau cine trebuia de drept).Nu ajung nici la ei dar nici la noi.Am mai zis..nu suntem roboti sa zicem ca ori e alba ori e neagra..ca oameni avem voie sa nu cumparam ceva decat sa ni se zica..nu il piratati ca primiti amenda ci il cumparati...avem dreptul la a III-a optiune..sa folosim programe free sau deloc.In cazul asta pirateria dispare dar producatorii tot nu incaseaza. "Material propagandistic pe naiba. E o chestie de logică - ai scăzut pirateria la t0, cresc vânzările. Ai scăzut-o iar la t1, cresc iar vânzările" Logic nu ai cum sa crezi ca daca nu mai piratez o sa ma duc in magazin sa cumpar. Studiile astea sunt pt cei care cred ca 4=inmultirea a 2*2(exista si "-2"=folosesc programe free sau deloc..) @leopardul-ai dreptate cu numarul de factori si constante(s-a mai zis)..daca s-ar putea face o ecuatie ar fi foarte complexa in nici un caz liniara(am zis in postul244de ce.-consider important in cazul unui joc numarul celor care au jucat putin (au folosit pt scurt timp) jocul piratat si s-au decis sa il cumpere apoi).Sincer..la cate porcarii de jocuri am vazut de-alungul timpului si cate reclama s-a facut la ele ma intreb cati ar cumpara un joc doar privind niste poze..1-2 filmuletze si un demo(am mai zis))daca nu ar exista pirateria. Pt romania preturile sunt mari..orice ai zice...iar ca sa ai un pret pt romania mai mic ca pt UK e cam greu de crezut ...din pacate producatorii nu vor sa faca curatenie la ei in propria ograda si sa nu mai scoate jocuri sau filme sau muzica proasta si prefera sa acuze in stg si dr ca din cauza pirateriei nu o duc bine.Am dat destule exemple de salarii din lumea filmului sau de jocuri(vezi godfather si altele) ca nu o duc deloc rau. Nu e o confruntare good vs evil ci evil vs evil..si ca producator dc vreau sa ma implic in lupta impotriva pirateriei..intai ma gandesc si de ce apare ..ca pun preturi mari pt a scoate profit mare,ca am 2produse proaste calitativ dar vreau sa le pun pe langa ala "bun" si sa le vand pe toate 3 la acelasi pret,etc etc.Dar bineinteles ca ei nu vor face asta si totul degenereaza intr-o discutie..nu cine e good si cine e evil ..ci....cine e "mai evil"?
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba Last edited by Hadrian; 28-04-2006 at 15:36.. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |