Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.70%
Nu 660 76.30%
Voters: 865. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 28-04-2006, 14:51   #261 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Hadrian
...si plus ca daca intr-un an apar 10-15 jocuri care le vreau..o sa dau 20 milioane pe ele?wtf(pardon de expresie)...pai nu face tot pc ul meu atat.
Am ras

Quote:
O sa apara Win Vista..o sa vad un pret de 400Ron(dau un exemplu).Se vor cumpara 50de licente(Din Urziceni(20.000 locuitori)..orasul in care locuiesc)(si asta ma refer la banci,institutii,poate cateva internet-cafe,uri si vreo 5 home-useri.)Vor mai exista vreo 6-700 de copii pirat(cel putin).
Incasari:400ron*50=20.000Ron
Daca se reduce pretul la 40 Ron(la pretul asta cred ca >75% din noi l-am avea cu licentza..si asta nu cred ca se poate nega..cine ar da 20-50 milioane pe un pc nou si nu ar mai da 400.000pt un windows curat..cu tehnical support,update-uri,interfatza aero(cel putin astea am inteles ca ar fi problemele in caz de piratare )etc etc
40Ron*750 licente=30.000 ron si un nivel MUUULT mai mic al pitareriei.
Iti dai seama ce ar fi daca ar fi gratis ... ce de vanzari

Quote:
Daca pretul software-ului nu va scadea sensibil nu vad nici o urma de scadere a pirateriei.
Cresterea nivelului de trai, poate ?

FirstUser is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 14:53   #262 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mascatu
Assassin, bine că măcar suntem de acord că trebuie diminuată. Deşi dacă mă uit la ce susţine fiecare dintre noi doi, parcă nu te-aş însărcina pe tine să gândeşti strategii de diminuare. Nu pentru că n-ai putea, ci pentru că spui că se exagerează cu pirateria, ergo nu i-ai da prea mare importanţă.

AxA: poll-ul e secret.
Assassin: te-ai uitat?
Se exagereaza cu pirateria atunci cand se spune ca automat reducerea ei inseamna cresterea vanzarilor. Repet, eu as umbla si la preturi, calitate si accesibilitate.

La ce sa ma uit?

Quote:
Originally Posted by FirstUser
Pai tocmai asta e problema: nivelu' de trai creste prea lent la cat de mari sunt pretentiile in materie de vanzari. Si oricum, nici asta nu e o solutie. Rata pirateriei e mare si in tarile cu nivel de trai ridicat, partial mentalitatii, partial pretului de vanzare.

Dc nu face nimeni o fabrica de multiplicat DVD/CD-uri cu jocuri, mi-e peste puteri sa inteleg. Salarii mai mici - > cheltuieli mai mici - > pret de vanzare mai mic -> vanzari mai mari si toata lumea e fericita. Inclusiv cei care prefera sa cumpere decat sa pirateze si sa stea cu frica in oase ca vine ORDA/BSA la usa.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 14:58   #263 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Quote:
In plus:

* Schimbarea mentalitatii, poate?
* Constientizarea faptului ca nu e nici o diferenta intre a pirata un soft/film/melodie si ai fura un obiect din magazin, o poseta de pe strada sau un TV dintr-o vitrina, poate?

Eh, mai e ceva vreme pana atunci. Si n-o sa se intample oricum, cat timp oameni ca Nastase umbla liberi pe strada...

AxA is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 15:30   #264 (permalink)
Banned

aaroman's Avatar

Quote:
* Constientizarea faptului ca nu e nici o diferenta intre a pirata un soft/film/melodie si ai fura un obiect din magazin, o poseta de pe strada sau un TV dintr-o vitrina, poate?
E totusi o diferenta: daca iei o poseta, proprietarul ramane fara ea. Daca in schimb copiezi softu' de la cineva, nu se poate zice ca ala a ramas fara el

aaroman is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 15:34   #265 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Am auzit argumentul asta de cel putin opt ori aici pe forum... Problema e mai spinoasa un pic. Poate ca propietarul are asigurare pe tot ce contine poseta, si pe poseta, inclusiv. Este doar vorba despre diferenta intre furt si "non-furt". Cine este pagubitul si care este prejudiciul lui, este inafara discutiei. Constiinta mea se alimenteaza cu fapte, nu cu cantitati.

Old 28-04-2006, 15:35   #266 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by Assassin
Se exagereaza cu pirateria atunci cand se spune ca automat reducerea ei inseamna cresterea vanzarilor. Repet, eu as umbla si la preturi, calitate si accesibilitate.
Păi într-o lume ideală ar trebui să umblăm la toţi factorii care trag vânzările în jos. Dar asta nu înseamnă că preţul e mai important, sau calitatea.
Quote:
La ce sa ma uit?
Zicea AxA că te-ai uitat la cine ce a votat, ceea ce n-ar fi corect. Poll-ul e secret.

Quote:
Dc nu face nimeni o fabrica de multiplicat DVD/CD-uri cu jocuri, mi-e peste puteri sa inteleg.
Păi fiecare producător îşi multiplică propriile DVD-uri şi CD-uri. Legea drepturilor de autor interzice multiplicare de către terţi, în general. Prin urmare nu mai stai cu frica-n sân că te ia ORDA, că te iau mascaţii direct

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 15:45   #267 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Quote:
Zicea AxA că te-ai uitat la cine ce a votat, ceea ce n-ar fi corect.
Nu trebuie sa se uite explicit. Daca ai un anumit tip de cont, apare direct, acolo, sub poll. E secret doar pentru proletariat. Ia incearca sa faci logout, si sa intri cu user: "Administrator"; password: "pekinez" - sa vezi cum se vede poll-ul

Old 28-04-2006, 15:47   #268 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Păi fiecare producător îşi multiplică propriile DVD-uri şi CD-uri.
Pe bune?
Quote:
Legea drepturilor de autor interzice multiplicare de către terţi, în general
"In general". Nu generaliza facand sa para neadevarat ce am zis.

PS: Ma refer la industria de jocuri.

Quote:
Originally Posted by AxA
Nu trebuie sa se uite explicit. Daca ai un anumit tip de cont, apare direct, acolo, sub poll. E secret doar pentru proletariat. Ia incearca sa faci logout, si sa intri cu user: "Administrator"; password: "pekinez" - sa vezi cum se vede poll-ul
Aberezi.

Old 28-04-2006, 15:51   #269 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Quote:
Aberezi.
Stiu, scuze.
Revenind la CD-uri, o sa se schimbe multe dupa ce intra Romania in UE. Abia astept.

Old 28-04-2006, 15:58   #270 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Pe bune?
LOL! Nu, făceam mişto doar

Şi expresia "în general" este suficient pentru ceea ce am eu în vedere: economia ţării "în general".

Old 28-04-2006, 16:05   #271 (permalink)
2che

Hadrian's Avatar

Quote:
Am ras

Iti dai seama ce ar fi daca ar fi gratis ... ce de vanzari

Nu e de ras..tare as vrea eu sa cred ca tu ti-ai cumpara jocuri de 20 mil/an..daca e asa ..ori ai un salariu bunicel ori faci foamea si iti iei jocul.Traim in .ro?remember?
Nu ai inteles deloc ce am vrut sa zic.
La 3-400.000lei/win wista..cati dintre noi nu am cumpara licenta?
Daca se vand 1 milion de licente*100$ sau 10.000.000 *10$ privind din punctul de vedere al M$ ce ai prefera?Nu am zis gratis(si m-am referit aici doar la windows) dar o scadere la 10% a pretului si o crestere de 10 ori(cel putin) a vanzarilor chit ca MS incaseaza aceeasi suma de bani..dar tot pirateria se reduce.
Mai citeste o data asta "O sa apara Win Vista..o sa vad un pret de 400Ron(dau un exemplu).Se vor cumpara 50de licente(Din Urziceni(20.000 locuitori)..orasul in care locuiesc)(si asta ma refer la banci,institutii,poate cateva internet-cafe,uri si vreo 5 home-useri.)Vor mai exista vreo 6-700 de copii pirat(cel putin).
Incasari:400ron*50=20.000Ron
Daca se reduce pretul la 40 Ron(la pretul asta cred ca >75% din noi l-am avea cu licentza..si asta nu cred ca se poate nega..cine ar da 20-50 milioane pe un pc nou si nu ar mai da 400.000pt un windows curat..cu tehnical support,update-uri,interfatza aero(cel putin astea am inteles ca ar fi problemele in caz de piratare )etc etc
40Ron*750 licente=30.000 ron si un nivel MUUULT mai mic al pitareriei."
Eu cred cu tarie in asa ceva.
offtopic
Tare ar fi sa vad un poll..daca Vista ar costa 3-400.000 cumparati licenta?
1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba

Last edited by Hadrian; 28-04-2006 at 16:55..

Hadrian is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 16:25   #272 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
LOL! Nu, făceam mişto doar
Eu eram ironic, deoarece nu imi venea sa cre'ca tu vb serios. "Păi fiecare producător îşi multiplică propriile DVD-uri şi CD-uri" - e o generalizare falsa, scoasa din burta. Exista companii indepedente care multiplica jocuri pt. mai multi publisheri si producatori
Quote:
Şi expresia "în general" este suficient pentru ceea ce am eu în vedere: economia ţării "în general".
Huh? Adica "Legea nu permite multiplicarea de catre terti, in general" se traduce prin "Legea nu permite multiplicarea de catre terti, avand in vedere economia tarii in general"? Eu credeam ca legea spune "in general" tocmai pt. ca, asa cum am spus mai sus, exista companii independente care multiplica jocuri pt. mai multi publisheri si producatori. Plus ca asta se face printr-un contract, nu e nevoie de legi care sa specifice acest lucru.

Ori asa esti tu, bagaret in seama peste tot, ori am eu ghinion si, de fiecare data cand ma ciocnesc cu tine, nu conteaza pe ce topicuri, tu stii intotdeauna mai bine decat altii ce si cum. Astept sa imi dovedesti "Păi fiecare producător îşi multiplică propriile DVD-uri şi CD-uri" - poa' ceea ce stiu eu, care lucrez in domeniu, nu e adevarat, mai stii?

Old 28-04-2006, 16:33   #273 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Eu eram ironic. "Păi fiecare producător îşi multiplică propriile DVD-uri şi CD-uri" - e o generalizare falsa, scoasa din burta. Exista companii indepedente care multiplica jocuri pt. mai multi publisheri si producatori
Eu nu am zis nimic despre mijloacele de multiplicare. Şi le poate multiplica apelând la terţi, nicio problemă. Dar tu insinuai că acei terţi multiplică fără acordul producătorului. Să-ţi dau citat? "Dc nu face nimeni o fabrica de multiplicat DVD/CD-uri cu jocuri, mi-e peste puteri sa inteleg."

Quote:
Huh? Adica "Legea nu permite multiplicarea de catre terti, in general" se traduce prin "Legea nu permite multiplicarea de catre terti, avand in vedere economia tarii in general"?
Nu, se traduce prin faptul că eu vorbesc la modul general. Fireşte că există excepţii, aşa cum există jocuri care nu se vând la noi pe piaţă, dar se joacă. Dar cu o excepţie nu se face primăvară

Şi nu-mi mai arunca în faţă că lucrezi în domeniu, că eu îţi arunc studiul IDC

Old 28-04-2006, 16:37   #274 (permalink)
Registered User

Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha
Quote:
Originally Posted by APH
In momentul in care accesati o retea de file-sharing trebuie sa va asigurati ca nu aveti in Shared Files melodii, filme sau programe, cand le aveti atunci sunteti in ilegalitate.
Momentan este un haos birocratic la noi in tara si nimeni nu a fost pedepsit pana acum pentru asta si pentru ca legea inca nu este foarte clara in ceea ce priveste retelele de file-sharing (hub-urile de DirectConnect) si utilizatorii lor.
De asemenea, politia nu stie cum sa verifice utilizatorii care impart filme, muzica si programe ilegale.
Oricum, din cate se pare este si vina ISP-urilor care folosesc pirateria in campaniile publicitare si o promoveaza ca fiind un avantaj pentru utilizatori.
(Romtelecom, RDS etc.)
Legea ar trebui modificata astfel incat sa poata permite organizatiilor anti-piraterie si companiilor sa poata trage la raspundere utilizatorii si furnizorii de Internet care gazduiesc hub-urile.
Propuneri ar fi, de exemplu: infiintarea unei organizatii care sa se ocupe cu verificarea fisierelor impartite de utilizatori, notarea intr-o baza de date a adreselor ip, scoaterea de pe hub-uri si sesizarea politiei.
Probabil ca ar mai exista si posibilitatea ca legea sa fie modificata astfel incat sa considere programele de file-sharing ca fiind ilegale iar furnizorii de internet care le mai gazduiesc sa plateasca amenzi usturatoare. Pentru ca sigur acesta este singurul scop pentru care le folosesc romanii.
Pentru freeware si shareware exista softpedia si soft32. Pentru a trimite poze sau home videos prietenilor sau rudelor exista email-ul si messenger-ul.
Si eu foloseam file-sharing-ul inainte ca sa descarc melodii dar de o saptamana de cand a aparut Orange Music Store incerc sa schimb cat pot de multe melodii furate din playlist cu cele cumparate legal. Pana acum am reusit sa schimb decat vreo 5 melodii dar sper sa schimb cat mai multe in perioada urmatoare.
Din cate stiu, Orange este singurul la ora actucala din Romania care ofera servicii de download mp3 legale.
si unde spuneai ca lucri?

Il Ajustatore is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 16:40   #275 (permalink)
Registered User

RDCenemy's Avatar

Hadrian singura diferenta intre milionul de $ obtinut din vanzarea a 1mil de copii sau a 10 mil e profitul propriu-zis pentru ca "virgula" costurile cu multiplicarea si impachetarea a 10 mil de exemplare sunt totusi mai mari decat cele a 1 mil de e exemplare.

Din acest punct de vedere [poate] convine obtinerea aceleiasi sume de bani din mai putine copii vandute. Same money, less expenses.

RDCenemy is offline    Reply With Quote
Old 28-04-2006, 16:49   #276 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Eu nu am zis nimic despre mijloacele de multiplicare. Şi le poate multiplica apelând la terţi, nicio problemă. Dar tu insinuai că acei terţi multiplică fără acordul producătorului. Să-ţi dau citat? "Dc nu face nimeni o fabrica de multiplicat DVD/CD-uri cu jocuri, mi-e peste puteri sa inteleg."
OMG. Pai era din avion clar ca ma refer la o fabrica LEGALA. Adica sunt pe atatea pagini impotriva pirateriei si dintr-odata pun intrebarea dc nu isi trage nimeni o fabrica pirat de multiplicat? Iisuse Hristoase...

Old 28-04-2006, 16:56   #277 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Cum puteai sa te referi la una LEGALA? Tu crezi ca problema pretului este multiplicarea? Chiar nu inteleg, acum, ce vrei sa zici? Filmele si jocurile costa cat costa pentru ca se pot vinde asa. Piata e foarte libera, cererea face pretul. Nu poate nimeni sa vanda mai scump dacat plateste cineva, si nu vrea nimeni sa vanda mai ieftin decat poate. E chiar atat de simplu...

Ca NOI am vrea (ne-ar placea, ne-ar excita) sa fie alte preturi, asta e alta mancare de peste...

Old 28-04-2006, 16:56   #278 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Păi un pic mai jos ai spus că fabrici există, deci am avut de ales: ori consideram că te-ai contrazis singur, ori consideram că te referisei (ironic, doh!) la fabrici ilegale. Am preferat varianta 2 pen' că te ştiu cerebral.
Quote:
exista companii independente care multiplica jocuri pt. mai multi publisheri si producatori.
Şi AxA are dreptate, ai intrat în ceaţă rău de tot, şi nu te mai vedem.

Old 28-04-2006, 17:01   #279 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

AxA, o parte din pretu' final o reprezinta cheltuielile de multiplicare. Studiaza putin industria de jocuri, nu mai ateriza si tu aici bagandu-te aiurea in seama.

Mascatu, exista fabrici, insa nu la noi in tara. Asta ma miram eu: dc nimeni nu deschide (in Romania) o fabrica legala (sac!) de multiplicare pt. jocurile care se vand in Romania. Parca vb despre piata din Ro. sau nu asa ziceai?

Old 28-04-2006, 17:04   #280 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Mascatu, exista fabrici, insa nu la noi in tara. Asta ma miram eu: dc nimeni nu deschide (in Romania) o fabrica legala (sac!) de multiplicare pt. jocurile care se vand in Romania. Parca vb despre piata din Ro. sau nu asa ziceai?
Ha ha ha. Ce le mai suceşti!

Bun. Şi dacă se creează fabrici la noi în ţară care e diferenţa? Scade preţul sau ce? Crezi că dacă scade preţul scade pirateria? O scădea nu zic ba, dar nesemnificativ. Cel care nu dă pe un joc 150 de parai, nu va da nici 140, nici 125, nici 100, stai tu liniştit, atâta timp cât există piraterie.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules