![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #261 (permalink) | |||
| Registered User Join Date: Nov 2004 | Quote:
![]() Quote:
Quote:
__________________ MANY WHELPS ! | |||
|
| | #262 (permalink) | ||
| Quote:
La ce sa ma uit? Quote:
Dc nu face nimeni o fabrica de multiplicat DVD/CD-uri cu jocuri, mi-e peste puteri sa inteleg. Salarii mai mici - > cheltuieli mai mici - > pret de vanzare mai mic -> vanzari mai mari si toata lumea e fericita. Inclusiv cei care prefera sa cumpere decat sa pirateze si sa stea cu frica in oase ca vine ORDA/BSA la usa.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #263 (permalink) | ||
| Quote:
* Schimbarea mentalitatii, poate? * Constientizarea faptului ca nu e nici o diferenta intre a pirata un soft/film/melodie si ai fura un obiect din magazin, o poseta de pe strada sau un TV dintr-o vitrina, poate? Eh, mai e ceva vreme pana atunci. Si n-o sa se intample oricum, cat timp oameni ca Nastase umbla liberi pe strada...
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #264 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #265 (permalink) | ||
|
Am auzit argumentul asta de cel putin opt ori aici pe forum... Problema e mai spinoasa un pic. Poate ca propietarul are asigurare pe tot ce contine poseta, si pe poseta, inclusiv. Este doar vorba despre diferenta intre furt si "non-furt". Cine este pagubitul si care este prejudiciul lui, este inafara discutiei. Constiinta mea se alimenteaza cu fapte, nu cu cantitati.
|
| | #266 (permalink) | |||
| Quote:
Quote:
Quote:
__________________ d*L*b | ||||
|
| | #267 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #268 (permalink) | |||
| Quote:
![]() Quote:
PS: Ma refer la industria de jocuri. Quote:
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | ||||
|
| | #271 (permalink) | ||
| Quote:
Nu ai inteles deloc ce am vrut sa zic. La 3-400.000lei/win wista..cati dintre noi nu am cumpara licenta? Daca se vand 1 milion de licente*100$ sau 10.000.000 *10$ privind din punctul de vedere al M$ ce ai prefera?Nu am zis gratis(si m-am referit aici doar la windows) dar o scadere la 10% a pretului si o crestere de 10 ori(cel putin) a vanzarilor chit ca MS incaseaza aceeasi suma de bani..dar tot pirateria se reduce. Mai citeste o data asta "O sa apara Win Vista..o sa vad un pret de 400Ron(dau un exemplu).Se vor cumpara 50de licente(Din Urziceni(20.000 locuitori)..orasul in care locuiesc)(si asta ma refer la banci,institutii,poate cateva internet-cafe,uri si vreo 5 home-useri.)Vor mai exista vreo 6-700 de copii pirat(cel putin). Incasari:400ron*50=20.000Ron Daca se reduce pretul la 40 Ron(la pretul asta cred ca >75% din noi l-am avea cu licentza..si asta nu cred ca se poate nega..cine ar da 20-50 milioane pe un pc nou si nu ar mai da 400.000pt un windows curat..cu tehnical support,update-uri,interfatza aero(cel putin astea am inteles ca ar fi problemele in caz de piratare )etc etc 40Ron*750 licente=30.000 ron si un nivel MUUULT mai mic al pitareriei." Eu cred cu tarie in asa ceva. offtopic Tare ar fi sa vad un poll..daca Vista ar costa 3-400.000 cumparati licenta?
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba Last edited by Hadrian; 28-04-2006 at 16:55.. | |||
|
| | #272 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
Eu credeam ca legea spune "in general" tocmai pt. ca, asa cum am spus mai sus, exista companii independente care multiplica jocuri pt. mai multi publisheri si producatori. Plus ca asta se face printr-un contract, nu e nevoie de legi care sa specifice acest lucru.Ori asa esti tu, bagaret in seama peste tot, ori am eu ghinion si, de fiecare data cand ma ciocnesc cu tine, nu conteaza pe ce topicuri, tu stii intotdeauna mai bine decat altii ce si cum. Astept sa imi dovedesti "Păi fiecare producător îşi multiplică propriile DVD-uri şi CD-uri" - poa' ceea ce stiu eu, care lucrez in domeniu, nu e adevarat, mai stii?
|
| | #273 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
![]() Şi nu-mi mai arunca în faţă că lucrezi în domeniu, că eu îţi arunc studiul IDC
__________________ d*L*b | |||
|
| | #274 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha | Quote:
| ||
|
| | #275 (permalink) | ||
|
Hadrian singura diferenta intre milionul de $ obtinut din vanzarea a 1mil de copii sau a 10 mil e profitul propriu-zis pentru ca "virgula" costurile cu multiplicarea si impachetarea a 10 mil de exemplare sunt totusi mai mari decat cele a 1 mil de e exemplare. Din acest punct de vedere [poate] convine obtinerea aceleiasi sume de bani din mai putine copii vandute. Same money, less expenses. | |||
|
| | #276 (permalink) | ||
| Quote:
...
|
| | #277 (permalink) | ||
|
Cum puteai sa te referi la una LEGALA? Tu crezi ca problema pretului este multiplicarea? Chiar nu inteleg, acum, ce vrei sa zici? Filmele si jocurile costa cat costa pentru ca se pot vinde asa. Piata e foarte libera, cererea face pretul. Nu poate nimeni sa vanda mai scump dacat plateste cineva, si nu vrea nimeni sa vanda mai ieftin decat poate. E chiar atat de simplu... Ca NOI am vrea (ne-ar placea, ne-ar excita) sa fie alte preturi, asta e alta mancare de peste...
|
| | #278 (permalink) | ||
|
Păi un pic mai jos ai spus că fabrici există, deci am avut de ales: ori consideram că te-ai contrazis singur, ori consideram că te referisei (ironic, doh!) la fabrici ilegale. Am preferat varianta 2 pen' că te ştiu cerebral. Quote:
|
| | #279 (permalink) | ||
|
AxA, o parte din pretu' final o reprezinta cheltuielile de multiplicare. Studiaza putin industria de jocuri, nu mai ateriza si tu aici bagandu-te aiurea in seama. Mascatu, exista fabrici, insa nu la noi in tara. Asta ma miram eu: dc nimeni nu deschide (in Romania) o fabrica legala (sac!) de multiplicare pt. jocurile care se vand in Romania. Parca vb despre piata din Ro. sau nu asa ziceai?
|
| | #280 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Bun. Şi dacă se creează fabrici la noi în ţară care e diferenţa? Scade preţul sau ce? Crezi că dacă scade preţul scade pirateria? O scădea nu zic ba, dar nesemnificativ. Cel care nu dă pe un joc 150 de parai, nu va da nici 140, nici 125, nici 100, stai tu liniştit, atâta timp cât există piraterie.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |