![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #281 (permalink) | ||
|
Assassin: astept replici mai cu bun simt din partea ta, decat "nu mai ateriza si tu aici bagandu-te aiurea in seama" - te stiu de mic... Cheltuiala de multiplicare este infima, fata de pretul jocului/filmului. Sa nu crezi ca aia cumpara blancuri de la Carrefour, in cutii de cate 10 bucati. Daca nu ar fi asa de nesemnificativa cheltuiala de multiplicare, cum crezi ca isi permit sa vanda un joc cu $100 cand apare, si cu $10 dupa 5 ani? La fel si un film, costa $50-60 cand apare dvd-ul, si peste 5 ani, il iei la "3 bucati la $5"... Cum iti explici asta, si cat exact din pret reprezinta multiplicarea? Si sa nu-mi argumentezi ca ubisoft romania scrie jocurile cu writerul, pe blancuri, pentru ca aia sunt o firma de doi lei...
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #282 (permalink) | ||
| Quote:
Vrei citat cu ce ai spus? Reciteste ce am spus de prima data: "Dc nu face nimeni o fabrica de multiplicat DVD/CD-uri cu jocuri, mi-e peste puteri sa inteleg. Salarii mai mici - > cheltuieli mai mici - > pret de vanzare mai mic -> vanzari mai mari si toata lumea e fericita. Inclusiv cei care prefera sa cumpere decat sa pirateze si sa stea cu frica in oase ca vine ORDA/BSA la usa." De vreme ce am zis salarii mai mici + ORDA, nu era CLAR ca ma refer la Romania? Exista denumirea de ORDA si in alte tari? Incepi iar sa ma scoti din pepeni. Quote:
Tu ai impresia ca un joc se multiplica pe CD-uri no-name? De exemplu, stii ca jocurile protejate cu Starforce cer din start CD-uri de o calitate mai buna? Tu ai idee cat costa curentu' electric, muncitorii, instalatiile pt. a multiplica cateva sute de mii/milioane de exemplare intr-o saptamana, adica perioada medie dintre care un joc e trimis spre multiplicare si apare efectiv in magazine (ca sa nu mai spun ca 2-3 zile se pierd cu transportu')? In rest, faza cu preturile mai mici dupa ani de zile m-a lasat masca prin puerilitatea ei. E vb de uzura morala a produsului respectiv, a creatiei intelectuale care se afla pe el. Da' sa lasam asta la o parte si revenim la scopu' cu care ai pus asemenea intrebari. Tu compari calitatea unui CD de acu' 5 ani cu calitatea unui DVD de azi? Sau eficienta de atunci a procesului tehnologic de transformare a materiilor prime in CD-uri cu eficienta de acu' cand vine vb de DVD-uri? Cum iti explici ca un computer de top din prezent costa de cel putin doua ori mai putin decat unu' de acu' 10 ani, desi salariile si alte cheltuieli sunt mai mari (datorita inflatiei, educatiei crescute a fortei de munca etc), iar procesu' tehnologic e mai complex? Nu prin eficienta?
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #283 (permalink) | ||
| Quote:
Şi vezi că AxA te-a întrebat cât influenţează multiplicarea preţul.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #284 (permalink) | ||
|
Assassin, continui cu insultele total nedemne. De data asta astept si scuze. Cum iti permiti sa spui ca "aterizez aici", ca "ma bag in seama", ca "bag o gogorita" - cand discut si postez aici de cand am vazut prima oara threadul? In continuare, vii cu aceleasi neclaritati, si cu calitatea discurilor. Asta spuneam si eu, ca nu se fac pe blancuri din comert. Dar asta nu inseamna ca sunt mai scumpe, ci dimpotriva. Cand cumperi milioane de chestii, sunt mai ieftine, per bucata. Apoi continui cu intrebari despre calitate, tehnologie si eficienta, din care nu se intelege absolut nimic din ce vrei sa spui. Daca ar fi sa folosesc atitudinea si limbajul tau, as spune ca "esti varza" - dar n-o s-o fac, pentru ca am alte pretentii de la relatia mea cu tine. Ca sa nu mai pretind ca "stiu eu" - si chiar admit, poate ca ma insel, sa spuna cineva "care stie" - cat la suta din pretul unui joc de $100 este pretul multiplicarii. Multumesc.
|
| | #285 (permalink) | ||
|
Mascatu, las-o moarta. Nu conteaza ca am spus ORDA/BSA in loc de ORDA si BSA. Existenta cuvantului ORDA tre' sa te faca macar sa presupui ca ma refer la Romania. Ai dat-o in bara, dupa cum ai facut-o si cand "ai crezut", vezi Doamne, ca ma refer la fabrici ilegale. Cauta metode mai inteligente de a-ti ataca interlocutoru'.
|
| | #286 (permalink) | ||
| Quote:
Şi vezi că AxA te-a întrebat cât influenţează multiplicarea preţul.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #287 (permalink) | ||
|
AxA, sa iti reimprospatez memoria cu postu' tau minune: Quote:
"Tu crezi ca problema pretului este multiplicarea?" Unu' din factorii care influenteaza pretu' este, da, multiplicarea. Mai sunt si altii, vrei sa ii enumar? Banuiesc ca nu e nevoie - de vreme ce vii si postezi cu un asemenea ton inseamna ca stii ce si cum e, mai bine ca altii, nu? "Tu crezi ca problema pretului este multiplicarea?" Tocmai ti-am explicat mai sus. "Filmele si jocurile costa cat costa pentru ca se pot vinde asa." Eu nu inteleg nu logica, ci relevanta acestei fraze in contextu' de fata. Ce aduce ea in plus ca valoare de argumentatie privind ceea ce discutam noi? "Piata e foarte libera, cererea face pretul." Alta expresie cu caracter de truism, din pacate pt. tine, nu intotdeauna adevarata. Industria de jocuri e una atipica despre care nu cre'ca ai invatat in manualu' de economie din a X-a. Exista anumite monopoluri pe segemente de piata, nu exista preturi intermediare la jocuri, ci doar categorii in care pretu' sare din 10 in 10$: 29.99$, 39.99$, 49.99$ etc. Exceptiile sunt prea putine pt. a fi mentionate. Daca te uiti la aceste categorii, ai impresia ca toate cheltuielile privind jocurile care intra intr-o asemenea categorie au in componenta pretului aceleasi cheltuieli, astfel ca se justifica acelasi pret. Nimic mai fals. Nici nu ma obosesc sa mai argumentez, e logic dc nu pot avea toate aceleasi cheltuieli. "Nu poate nimeni sa vanda mai scump dacat plateste cineva, si nu vrea nimeni sa vanda mai ieftin decat poate." Alta expresie pe care nu stiu unde sa o incadrez. "E chiar atat de simplu..." Propozitia care m-a scos din sarite. In traducere: "alooo, bai nu stiti nimic, e totu' atat de simplu, tre' sa vin eu, AxA, sa va arat teorii din manualu' de economie ca sa pricepeti ceva". Chiar nu te poti abtine de la asemenea comentarii? Puah.
|
| | #288 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #289 (permalink) | ||
| Quote:
PS: Nu mai veniti cu teorii din manualu' de economie daca nu cunoasteti particularitati privind domeniu' asupra caruia vreti sa discutati. Si nu mai abordati un ton superior, in special daca nu aveti tangenta cu domeniu'. Iar AxA, nu m-am dus niciodata pe topicuri de arhitectura si de foto si sa spun chestii absolut aiurea si/sau cu caracter general gen "culorile unei fotografii se obtin din trei culori principale" sau "subiectu' pozei nu se situeaza niciodata in centru". Basca, cireasa dp tort, sa inchei cu "Totu' e chiar atat de simplu". Pai in cazu' asta dc ar tre' sa ma mire ca imi ridic in cap toata lumea de acolo care se pricepe?
|
| | #290 (permalink) | ||||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
edit: si inca ceva, pentru buna functionare a forumului, te rugam sa folosesti functia "edit" in loc sa faci multiple posturi consecutive.
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||||||
|
| | #291 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2002 Location: Romania |
Nu e nevoie sa va ciufuliti, ce-aveti? In alta ordine de idei, am cautat cate ceva pe Google referitor la costurile producerii unui joc. http://msnbc.msn.com/id/3078404/ http://www.digitalhomecanada.com/for...ad.php?t=32019 | ||
|
| | #292 (permalink) | ||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Iar daca erau idei, dc le prezinti sub forma de argumente? Sau nu stii care e diferenta dintre cele doua notiuni? Quote:
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||||
|
| | #293 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #294 (permalink) | ||
|
Gresesti cat se poate de mult. Din nou, "stii" tu care e cauza. Acel "Aberezi" era perfect justificat. Si scuzele mele au fost sincere, un post mai jos. Ce m-a suparat, a fost acuzatia ca "aterizez bagandu-ma aiurea in sema". M-a suparat chiar tare. Si nu, nu trebuie sa "dai" scuze, trebuie sa "ceri" scuze. Poate imi zici si mie unde am zis "totu' e chiar atat de simplu". Pentru ca acel "totul" face o diferenta enorma. Te rog sa nu-mi mai atribui exprimari, aiurea-n tramvai. Se pare ca n-ai inteles si nu intelegi nimic din ce spun eu, asa ca ma opresc aici. Imi cer scuze celorlalti pentru "ciufulelile" de aici, dar fac fata destul de greu dezamagirilor. Regards, A.
|
| | #295 (permalink) | ||
|
@rdcenemy-asa e ..ai dreptate..dar interesul e sa se scada rata pirateriei sau sa nu se piarda bani prin multiplicarea+impachetare+..(etc) dvd-urilor ???..mediile +multiplicarea)/per dvd?sa zicem 25.000 mediul(dvd ul efectiv)+20.000 multiplicarea+restul)=45.000=~15% in plus fata de 300.000 cat ar fi un Vista....dar merita zic eu daca e sa se lupte impotriva pirateriei..dar daca e sa luam cati bani se duc pe lupta asta plus imaginea..gandeste te ca daca multi prieteni,colegi,cunoscuti etc au licenta tu vei folosi o copie?care poate va avea probleme,etc? Plus ca eu provind din perspectiva Microsoft ca am un produs bun care e piratat intr-o rata f mica si aproape toti cumpara licenta am o imagine buna si prin campanii publicitare mai pot castiga clienti... Ma uitam mai de mult intr-un catalog al unei firme cunoscute de la noi din .ro si era pe ultima pag un tabel cu avantajele si respectiv dezavantajele folosirii unei copii pirat a win xp-ului.Nu mai retin care erau termenii pro si contra dar erau penibili(ca sa nu zic mai mult)...niste argumente de m-au lasat cu gura cascata.Marketing ZERO. Pai cand 95% din cei care au un pc folosesc copii ale win xp-ului..ce imagine sa fac?Si chiar si asa e o companie gigantica..cu toate ca produsele lor sunt piratate intr-o proportie uriasa. Parerea mea e ca se cer preturi mari pt ca nu toate produsele lor sunt de calitate..in caz ca se descopera asta(dupa lansare) vanzandu-le la un pret mic nu le va cumpara nimeni si se ajunge la faliment.Si asta tot din cauza lor.Asa prefera(frica de faliment,etc) sa aibe preturi mari sa aibe un nr mult mai mic de produse vandute..practic sa iasa mai prost decat daca ar vinde mult mai multe produse dar la pret mult mai mic---adica se joaca "safe" fara riscuri,si se prefera sa faca campanii prin care tot pirateria sa fie principala cauza a vanzarilor modeste. Uitati-va la multe threaduri de jocuri de aici...de exemplu se plangeau multi de controlul si grafica in the godfather(In poze si filmulteze nu aparea asa)Practic sunt indus in eroare sa cumpar ceva care nu e asa cum se spune ca e.Pai cine e de vina ?n-au avut destui bani ca sa foloseasca un engine serios,de ex. un control cat de cat normal al masinii,etc?Sa fim realisti.
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba | |||
|
| | #296 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
Ok, am gresit cand am adaugat "totul", insa chiar nu vad cu ce atenueaza jignirea pe care mi-ai adus-o cu ultima propozitie din postu' citat.
|
| | #297 (permalink) | ||
|
Majusculele erau ale tale, stimabile, cu un post mai sus. Uiti de la mana pan' la gura... Cred* ca pe tine te-a deranjat de fapt ca Mascatu a concluzionat ca eu am dreptate, si te inteleg. Si nu te-am luat de sus la sfarsit, te-am luat de sus intotdeauna. Ce inaltime ai? ![]() _____________________ * Remarca te rog ca eu am spus "cred" nu "stiu".
|
| | #298 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
Lasand la o parte injuriile marunte si posturile off-topic hai sa luam propunerea ta: scaderea pretului. Din ce inteleg eu din aceasta industrie ai urmatoarele costuri: costurile de productie a produsului fizic, R&D si overhead (administratie, suport, marketing, vanzari, financiar etc.). Nu stiu exact cine asigura transportul. Decizia scaderii pretului nu poate fi luata peste noapte. Pretul inseamna mai mult decat bani: prestigiu, orgoliu, etc. Ex: te-ai simtii mai bine spunand ca esti inginer la Renault pentru ca vinde f. multe masini sau spunand ca esti inginer la Mercedes? De asemenea clientul percepe altfel produsele. Tu bineinteles cunosti toate reviewurile, toate specificatiile, ai jucat toate demourile, vei alege un joc aproape independent de pret (chiar e adevarat, esti clientul pe care multi doar il viseaza). Altii in schimb, citesc cacatul ala de pe spatele carcasei. Si, dupa ce eu am spus ca as cumpara un joc cu 12.5% mai ieftin, au sarit vreo trei pe aici spunand ca nu ar face asta pt. ca probabil e un joc prost. Trebuie investit mult in marketing in cazul asta. Alt aspect ar fi furnizorii. Pe ei ii platesti la fel ca inainte cu 1-2USD/vanzare? Sau procentual? Crede-ma, am incercat faza cu procentual: "pai.. noi acum castigam 11.000/produs... de ce sa accept sa castig doar 3000... pai si de unde stii tu ca o sa vand mai mult?! garantezi tu?! pai atunci hai sa semnam un contract cu garantii...." E greu. Alta chestie: CFO se panicheaza si vrea scaderea costurilor. Stiu, vei crede ca e o supozitie si te inteleg, nu-ti pot prezenta nici o cifra. Ala se panicheaza si vrea sa reduca si costurile. Poate folosii metoda canadiana: 10% peste tot. Poate folosii metoda: cele mai mari costuri reduse cu 10%. Si aici ia din COGS (daca poate, aici sunt numai furnizori) si cel mai probabil din R&D unde are control direct si depinde doar de decizia lui. Ghici ce prefera?! Am aruncat un ochi pe raportul EA Games din 2005 (Blizzard nu gasisi nici d-al dracu... nu or fi listati): (procentele la care nu este precizat, sunt din totalul vanzarilor) Costs of Goods Sold sunt in scadere de la 50% in 2001 la 38%. Nici vorba sa reduca pretul la 8$ de la 40$. R&D a scazut de la 28% in 2001 (cand a fost 56.54% din COGS) la 16% in 2003 si a crescut pana la 20% in 2005 (52.88% din COGS). In valoare nominala aproape s-au dublat din 2001. Jocuri mai bune sau mai multe? Asta tu stii. Eu observ ca ei fac exact ce iti doresti tu. Din pacate, COGS nu sunt detaliate pentru ma uita putin mai indetaliu. Au 150 de pagini despre actiuni si 2 pentru rapoarte PS: Assassin, sper sa ma insel, dar cred ca inca nu ai inteles ce inseamna "directa proportionalitate". Citeste si acest post: Quote:
| ||
|
| | #299 (permalink) | ||
| Quote:
Cele trei replici ale noastre legate de poll http://www.computergames.ro/forum/sh...&postcount=267 http://www.computergames.ro/forum/sh...&postcount=268 http://www.computergames.ro/forum/sh...&postcount=269 Apoi apari cu postu' respectiv, adresandu-mi-te cu majuscule (nu ca m-ar deranja, da' sa vada toti adevarul) si cu, acel "E chiar atat de simplu..." (care m-a scos din sarite): http://www.computergames.ro/forum/sh...&postcount=278 Dupa poa' vedea toata lumea, orice majuscule ale mele au urmat dupa, si nu inainte, asa cum afirmi intr-un mod mincinos. PS: Ti se pare, nu m-a deranjat nimic. Chiar nu are ce, mai ales in conditiile in care, repet, ai venit cu teorii care nu isi dovedesc aplicabilitatea privind ceea ce discutam noi aici, si deci nu ti-au putut servi drept argumentatie.
|
| | #300 (permalink) | ||
|
Assassin, deja esti stupid! si acum chiar m-am enervat! Ma faci pe mine mincinos, in timp ce tu ori minti, ori nu stii despre ce vorbesti! In postul asta al tau http://www.computergames.ro/forum/sh...&postcount=297 Ai spus ca ignori tonul, si majusculele, ca e dreptul/stilul meu etc. Da? Majusculele erau in cuvantul "LEGALE". Cuvantul asta, este luat din postul tau DINAINTEA postului meu! (Iar m-am enervat, dar am sters niste injurii pe care le scrisesem aici) ![]() Asta e postul tau, #277 http://www.computergames.ro/forum/sh...&postcount=277 si asta e postul meu #278 http://www.computergames.ro/forum/sh...&postcount=278 Ce dracu vrei sa zici ca nu ai pus majusculele inaintea mea? Care-i problema ta de fapt? De ce minti? Imi pare rau, dar acum chiar sunt EXTREM de suparat...
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |