Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.67%
Nu 661 76.33%
Voters: 866. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-06-2006, 10:43   #881 (permalink)

Aquashark's Avatar

Quote:
Atentie la anunturile de pe Internet

Internetul abunda, ieri, de anunturi despre vanzari de CD-uri si DVD-uri, cu plata ramburs, ofertantii intrecandu-se in oferte care mai de care mai atragatoare. Preturile incep de la 25.000-30.000 de lei, pana la DVD-urile „de lux“, care costa 60.000 de lei. Pentru a avea cat mai multe comenzi, cei care le copiaza recurg la siretlicuri demne de un adevarat marketing: la patru produse cumparate se ofera unul gratis, se vorbeste de calitate ireprosabila, similara cu cea originala si se ofera reduceri pentru clientii fideli. Cei care le copiaza insa risca foarte mult, permitandu-si sa isi lase si numerele de telefon pe site-urile cu anunturi, precum si adresele de e-mail. Astfel, ei devin o prada usoara pentru politie, care ii poate descoperi foarte usor. Iar de aici pana la perchezitie si capete de acuzare nu mai este decat un pas....
eu tot nu inteleg.. cine cumpara dvd-uri/cd-uri piratate cand le poti lua de pe dc++?

as a side note: Gardianul e un gunoi de ziar IMHO care exagereaza stirile in cautarea de senzational..

Street Fighter4 tag: pokeshark

Aquashark is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 10:50   #882 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

sunt multi care nu au timp de stat pe dc++ si prefera sa cumpere mai multe si sa le vizioneze in weekend.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 10:52   #883 (permalink)
2che

Hadrian's Avatar

Quote:
Originally Posted by Aquashark
eu tot nu inteleg.. cine cumpara dvd-uri/cd-uri piratate cand le poti lua de pe dc++?
Cei care au 128kbps banda si reteaua lor contine 25 useri.Ia un serial de 30 giga si vezi cati ani dureaza
1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba

Hadrian is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 10:59   #884 (permalink)
SF

Hadrian, nu ti-am inteles intrebarea retorica Ceva mesaj ascuns?

Calculatorul meu downloadeaza incontinuu de 2 ani incoace si n-are nici pe draq.

SF is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 11:07   #885 (permalink)
2che

Hadrian's Avatar

Tu nu m-ai inteles(cred) ..nu-i nici un mesaj ascuns.
Gandestete sa iei cu 10k(si de ar merge non-stop) 30 de giga.Daca downloadul merge constant iti ia~ 35 zile.Daca ai rabdare(ceea ce tu cred ca ai) astepti 35 zile.Daca ai bani dai x00.000 rol si cumperi 7 dvd uri.Concluzia ..sunt clienti
1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba

Hadrian is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 11:12   #886 (permalink)

Clienti se vor gasi mereu. Si da, Gardianul este un ziar de kko.

86C415 is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 12:03   #887 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Gata, nu mai am pe calculator nimic piratat. Da' Linux tot nu-mi pun.
Am gasit insa solutia legala de a avea atit Windows cit si Office fara sa dau nici un ban pe ele.
Acum mai trebuie doar sa scap de cele "citeva" CD/DVD-uri cu filme si poa' sa vina mama mascatilor dupa asta, ca n-o sa aiba ce sa-mi faca.

Last edited by Slash; 04-06-2006 at 13:24..

Slash is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 12:52   #888 (permalink)

Priviti aici un criminal mastermind, de genul celor vizati de politie. Asta degeaba isi mai cripteaza hardul.

Old 04-06-2006, 13:20   #889 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Slash
Gata, nu mai am pe calculator nimic piratat. Acum mai trebuie doar sa scap de cele "citeva" CD/DVD-uri cu filme si poa' sa vina mama mascatilor dupa asta, ca n-o sa aiba ce sa-mi faca.
Si trebuie doar sa-ti mai pui inca 2 usi metalice(cu incuietori multipunct Mottura), gratii electrificate la ferestre, sa-ti cumperi o casca PASGT si vesta de kevlar si sa te asezi pe burta in cada, ptr.a-ti linisti constiinta ta vinovata
Geez...Pun pariu ca atunci cand o ciocanesti pe prietena ta, o obligi sa-si faca analizele inainte si dupa aia iti pui 2 prezervative
Dorinta din signature ti se va indeplini:vei trai 100 de ani. Din care nu-ti vei aminti nimic.

pawn is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 13:40   #890 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Wtf? Stai, ca nu prea inteleg...
Cumva faptul ca eu vreau sa scap de toate chestiile ilegale de la mine din comp ma injoseste in fata ta, care esti un mare smecher si ti se rupe tie de actiunile lor, ca tie n-au ce-ti face pe motiv ca tu esti "jmecher" si nu ti-e frica de ei?
Ma, eu cred ca tu ai ceva probleme la cap daca intr-adevar asta gindesti tu. Eu ce pot sa-ti zic, toata chestia asta cu drepturile de autor a trezit in mine o oarece constiinta si, combinata cu o neintentie de a vizita "hotelurile de 1/2 stea", am realizat ca, de fapt, pot bine mersi sa recurg si la softuri legale (sau sa gasesc portite legale), iar filmele daca-mi trebuie, in cel mai rau caz le downloadez, ma uit la ele si le sterg fara sa le mai pun pe dvd-uri.
Chestia asta cu petitii impotriva astora de la BSA si ce alte organisme se mai ocupa cu actiuni de-astea mi se pare o timpenie 100% romaneasca. Nici eu nu sunt de acord cu modul in care se desfasoara, insa nu poti sa zici acum ca nu-i infractiune piratarea. Cum ar fi sa vezi pe net o petitie de-asta "Asociatia internationala a hotilor de arta protesteaza impotriva politiei si actiunilor acesteia. Noi nu obtinem profit de pe urma bijuteriilor si tablourilor, doar le tinem expuse la noi in vile pentru placerea personala..."

Old 04-06-2006, 14:17   #891 (permalink)
Banned

Ai inteles foarte bine ce vroiam sa spun(ca de aia ti-ai sters din postul initial pasajul ala rusinos in care spuneai ca o sa-ti duci valizele cu cd-uri pe la bunici ). Aici e vorba de principii, de limitarea libertatilor, da ? Care se face prin mijloace absolut inacceptabile(infiltrarea retelelor si spionarea userilor, eliberari de mandate in lipsa unor dovezi incontestabile etc., s-a discutat destul aici). Chiar tu ai scris ca frica, teama sa nu intri in conflict cu legea te-a determinat sa renunti la ce aveai in neregula prin comp. si nu revelatia ca oamenii care au produs softurile, muzica, filmele ar trebui sa primeasca recunoasterea ta. Asta( ca si scandalul de ieri, de la marsul gay) e o chestie absolut minora, necazul e ca de la "da-o dracu de libertate pe net" sau "ce ne trebuie noua poponari" se poate ajunge f.rapid la "ce ne trebuie noua mai multe partide ?" si "ce ne trebuie mai multe ziare ?" . Iar tu si altii ca tine veti baga capul in nisip. Nu eu sunt smecherul, tu esti ala jmeckerul.

pawn is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 14:28   #892 (permalink)
For Sale - Buy Now

SeikQ's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hadrian
/offtopic..dar nici nu o sa stea sa se uite la tine cum arunci hardul pe geam...o sa "pupi" podeaua instantaneu.Sa te vad cum scapi de toate cd/dvd uri in 2-3 min..
solutia vine de la astia

SeikQ is offline    Send Message via Google Talk to SeikQ Reply With Quote
Old 04-06-2006, 14:45   #893 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Nu-i chiar vorba de limitarea libertatii la informare ci de libertatea de a utiliza bunuri care nu ti se cuvin. Stiu ca nu la asta te refereai tu, dar asta e in acest caz. Ca desteptii astia dau dovada de exces de zel, incompetenta si interpreteaza legea cum ii duce pe ei capul, asta-i altceva.

"Chiar tu ai scris ca frica, teama sa nu intri in conflict cu legea te-a determinat sa renunti la ce aveai in neregula prin comp. si nu revelatia ca oamenii care au produs softurile, muzica, filmele ar trebui sa primeasca recunoasterea ta."
Pai daca nici teama de pedeapsa penala, atunci nu stiu ce altceva ar fi putut determina asta. Cit despre cei care ar trebui sa primeasca recunoasterea mea, am zis clar ca nu intentionez sa cumpar software pentru simplul fapt ca nu-mi permit, asa ca o sa folosesc alternative gratuite sau o sa caut "portite" la cele comerciale.

Si nu compara actiuni cit se poate de legale cu o stare de anarhie. Faptul ca nu incurajez furtul inseamna ca-mi bag capul in nisip? Bravo ma!

A, si argumenteaza afirmatia asta, ca sunt tare curios cum ai ajuns la o asa concluzie: "Nu eu sunt smecherul, tu esti ala jmeckerul."

Old 04-06-2006, 19:08   #894 (permalink)
Registered User

Au inceput si in Bucuresti

Ba da-o dracu` aduci mascatii pentru un amarat de vanzator cd-uri ilegale.Ii mai pui sa intre si pe fereastra... Publicitate a.k.a Teme-te bă!

Numai la noi se poate intampla asa ceva! Pui mascatii sa aduca unu care e inofensiv ca o musca.

clocky is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 19:16   #895 (permalink)

Quote:
Originally Posted by clocky
Au inceput si in Bucuresti
Old.

Old 04-06-2006, 19:16   #896 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Ba e periculos.
Daca arunca ala cu un CD ca Predator si decapiteaza 4 deodata?

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 20:25   #897 (permalink)
Registered User

Quote:
pentru un amarat de vanzator cd-uri ilegale
Amarat, amarat. Da' si-a tras ventilator

Kokun is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 20:54   #898 (permalink)
Registered User

lil_fucker's Avatar

cat am putut sa rad cand am auzit stirea la TV ... ca pe administratorul meu de internet il cheama exact ca pe unu dintre aia 2 ... si nu eram atent la TV si doar aud ca au fost arestatzi ... si aud numele lu ala ... am ramas masca

lil_fucker is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 22:19   #899 (permalink)
pmk
Registered User

pmk's Avatar

Unul dintre exemple este un hub cu peste 7.000 de useri, dar, din motive lesne de inteles, nu-i vom prezenta decat initialele denumirii sale – E. of R. Multi useri din retea au intrat in baza de date a Politiei Romane dupa ce administratorii hubului au fost nevoiti sa raspunda adreselor oficiale ale Politiei.

E of R ... Ce hub o fi ala ? Mare enigma :P

pmk is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2006, 22:23   #900 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by pmk
E. of R.
E of R ... Ce hub o fi ala ? Mare enigma :P
ce caca... errrrrr rahat!
nu-i dau numele de parca e Trade mark... wtf?

ENIGMA OF ROMANIA. ce era asa de greu?
astia aveau peering cu C-ZONE... so... who's next?
pana la urma din ce retele sunt tipii cu probleme?

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules