Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.70%
Nu 660 76.30%
Voters: 865. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 26-04-2006, 19:04   #81 (permalink)
Registered User

Opteron's Avatar

da, spune-mi ce fac daca nu gasesc sa cumpar South Park Original, dar il gasesc bine mersi pe P2P, atunci ce ?
Intr-adevar ce este scris in lege conteaza, buna idee, pune cineva leagea aici clar si raspicat ?

Ar mai fi ceva, ma simt pur si simplu jignit si cutremurat de ce inseamna sa ii spun celui mai bun prieten: "NU pot sa iti dau cd-ul sa il asculti du-te si cumpara-l de la magazin"

"NU pot sa iti dau cd-ul sa il asculti du-te si cumpara-l de la magazin"
"NU pot sa iti dau dvd-ul sa il vezi du-te si cumpara-l de la magazin"
"NU pot sa iti dau jocul-ul sa iljoci du-te si cumpara-l de la magazin"
"NU pot sa iti spune ce am citi pe news.com trebuie iti faci cont la ei"
"NU pot sa iti arat cum se face asta trebuie sa platesti licenta"
"NU pot sa iti dau calculatorul meu decat daca iti cumperi licenta de win"

Hope is not a strategy.

Opteron is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:04   #82 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by barney
si matale ai un PhD in market research?

si furnizorii cand sunt platiti? In momentul in care clientul a promis, banca a verificat si Dell inregistreaza plata. Instant. Nu ma intereseza cand ii ies clientului banii din cont, ma intereseaza cand inregistreaza Dell plata.
Pe mine ma interesa de fapt de unde ai scos chestia cu "clientul plateste ca prostul 2 saptamani in avans..." - acum te faci c-ai uitat ce-ai zis...

AxA is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:06   #83 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by barney
nu, ma pricep cum merge treaba cu pretul si clientul.
Asta e ca discutia pe care am avut-o cu kork care incerca sa ma convinga ca un site de hardware functioneaza dupa aceleasi reguli ca unu' de jocuri.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:09   #84 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Quote:
Originally Posted by CEO
Pur si simplu stimulezi cumparatorul cu un pret scazut. Facand asta, ai sanse reale de a-ti dubla, tripla vanzarile.
Preturile alea nu sunt batute in cuie, voi n-ati observat ca sunt valuri? Cand apare si e nou, costa mult, apoi, in timp, pretul scade. Sunt convins ca aia de la marketing nu-s prosti, si fac atat preturile cat si valurile, exact asa cum trebuie ca ei sa castige maxim. Un joc de PSP de exemplu, acum, cand abia au aparut, costa 35 de lire aici. Asta inseamna aproximativ 53 de euro, sau 65 de dolari... Imens! Sunt convins ca in 5 ani o sa coste sub jumate, la fel a fost si cu jocurile de PS1, care acum au ajuns la 2-3 dolari bucata...

Old 26-04-2006, 19:11   #85 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by AxA
Pe mine ma interesa de fapt de unde ai scos chestia cu "clientul plateste ca prostul 2 saptamani in avans..." - acum te faci c-ai uitat ce-ai zis...
de cand vindeau prin direct mailing. Tu te cam faci ca nu ai inteles scopul acelui scop.

low_level_superhero is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:12   #86 (permalink)
APH
Registered User

Quote:
Originally Posted by Assassin
Multiplex-urile or fi fost construite din donatii, nu? Daca nu investesti, cum vrei sa obtii bani?
Intr-o tara in care mai mult de jumatate din potentialii spectatori ai cinematografelor prefera sa foloseasca direct connect pentru a vedea filmele nu ai siguranta ca daca vei investi intr-un cinema iti vei amortiza investitia.

APH is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:14   #87 (permalink)
Banned

Andrei221's Avatar

dar eu nu inteleg ce au cu muzica..adica..de jocuri, filme mai zic..ca au licente si toate prostiile.. dar de muzica..daca omul are tv tuner ..si inregistreaza o melodie de pe atomic sau alt program de muzica..este considerat ca material piratat? tara asta..

Andrei221 is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:14   #88 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Pana una-alta, din cate imi aduc eu aminte, salile de la multiplex erau pline, prea pline, si cu prea multi spectatori necivilizati, ultima oara cand am fost eu, in Bucuresti. Asa ca teoretic vorbind, pretul este prea mic, in opinia mea de client care vrea sa vada un film in conditii decente.

Andrei221, nu are nici o legatura cu "tara asta" asa este in toate tarile, si este normal. Si nu este doar pentru filme/jocuri si muzica, ci pentru orice poarta drepturi de autor, cum ar fi carti, de exemplu... Vezi ca in fiecare, pe pagina a doua, parca, scrie ceva de genul: "reproducerea ... este interzia"...

Old 26-04-2006, 19:16   #89 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by APH
Intr-o tara in care mai mult de jumatate din potentialii spectatori ai cinematografelor prefera sa foloseseasca direct connect pentru a vedea filmele nu ai siguranta ca daca vei investi intr-un cinema iti vei amortiza investitia.
Nu, nu ai. Insa ti-am dat niste exemple care arata ca se poa'. Tre' sa bagi bani intr-un cinematograf ca sa il modernizezi. Nu tre' te lasi in baza incasarilor ca sa faci asta, incasari care nu exista daca nu il modernizezi. Tu ai expus un cerc vicios, eu am oferit o solutie. Poa' nu 100% viabila, insa care functioneaza in cazurile de pana acu'.

Old 26-04-2006, 19:18   #90 (permalink)
Banned

Andrei221's Avatar

Quote:
Originally Posted by AxA
Preturile alea nu sunt batute in cuie, voi n-ati observat ca sunt valuri? Cand apare si e nou, costa mult, apoi, in timp, pretul scade. Sunt convins ca aia de la marketing nu-s prosti, si fac atat preturile cat si valurile, exact asa cum trebuie ca ei sa castige maxim. Un joc de PSP de exemplu, acum, cand abia au aparut, costa 35 de lire aici. Asta inseamna aproximativ 53 de euro, sau 65 de dolari... Imens! Sunt convins ca in 5 ani o sa coste sub jumate, la fel a fost si cu jocurile de PS1, care acum au ajuns la 2-3 dolari bucata...

da si dupaia cand o sa apara psp2 spre ex si jocurile de psp1 o sa fie 2 dolari..lumea o sa vrea psp2..si iar o sa coste mult jocurile.

Old 26-04-2006, 19:19   #91 (permalink)
Insane Member

Bloom's Avatar

Nu zice nimeni ca pirateria e ok. Doar ca adevarul este undeva mai la mijloc decat isi doreste industria de entertainment. Problema este ca aceasta industrie are posibilitatea sa faca un lobby puternic pe langa guverne. Iar cand vezi chestii absurde cum este cea de aici care au un potential real de a deveni viitoare legi nu ai cum sa nu te revolti un pic.

Bloom is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:19   #92 (permalink)
CEO
Registered User

AxA, de obicei asa se procedeaza. Sunt si exceptii, bineinteles. In asta consta evolutia, avansul tehnologic.
Pretul la aparitie (lansare) este mai ridicat. Ori platesti in plus pentru noile tehnologii folosite in realizarea produsului, fie platesti R&D-ul, fie platesti pentru implinirea de a avea 'cel mai dintre cei mai'. Asta, intr-o cota mai mare fata de valoarea reala.
In timp, pretul ajunge la un numitor comun, din cauza disponibilitatii, uzurii morale si concurentei.

CEO is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:19   #93 (permalink)
Registered User

Raduccio's Avatar

I have a dream ... ca intr-o zi acesti oameni care decid cum se comercializeaza software-ul,filmele si muzica si de ce nu,cartile vor observa ceea ce trebuie sa faca :
1. Jocurile mai ieftine,un joc bun sa nu depaseasca 20$.(Treaba lor daca sa faca variate de 40,50,100$ care sa aiba carcase cu foita de aur si carticele frumoase pe care sa le numeasca colector editions). Eu unu' n-as da bani decat pe cd-uri originale si in nici un caz pe ceva care sa dldez si sa cumpar numai licenta(prea multe complicatii).
Ar trebui sa nu mai incerce sa opreazca variantele pirat...ca nu se poate, ci ar trebui sa-i incurajeze pe cai care au incercat jucat varianta pirat sa faca o fapta buna si sa cumpere jocul original. Sa se bazeze pe intelegerea gamerilor inraiti care de obicei apara jocurile pe care le iubesc in speranta unui sequel.
2. Filmele sa fie in mai multe formate (pentru toate buzunarele) de la dvd (15$) la xvid sau avi(5$) pentru ca nu toti for sa vada neaparat pe calitate dvd. Sa se mearga pana acolo unde publisherii au proprii lor trackeri de torrente unde comercializeaza legal filmele.
3. Muzica(toata) sa poata sa fie achizitionata pe internet legal melodie cu melodie. Si sa fie ceva care sa ateste faptul ca ce ai tu pe calc e legal ca altfel nu rezolvam nimic.
4. Sa o lase mai moale cu 'hackerii periculosi' care pentru ca au tras un film de 20 de euro trebuie sa plateasca 5000 de coco sau sa faca paranaie ca un violator sau criminal.
Pareri?

Raduccio is online now    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:22   #94 (permalink)
Banned

Andrei221's Avatar

aici e piratat vs legal cum e manelisti vs rockeri de ex..dar s-a vazut pana acum ca NU poti oprii manelistii.. asa o sa fie cu pirateria..no offence

Old 26-04-2006, 19:23   #95 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by CEO
Pur si simplu stimulezi cumparatorul cu un pret scazut. Facand asta, ai sanse reale de a-ti dubla, tripla vanzarile.
Pai exact asa a fost exemplu' cu HOMM 3 din Rusia. Jocu' a aparut in februarie-martie 1999 si costa 39.99$ daca nu ma insel. El era deja popular in Rusia inainte sa apara pe piata datorita unor site-uri care primeau content mai mult sau mai putin exclusiv de la 3DO. S-a piratat la greu. Si asta pana prin 2000-2001 cand o firma dp la ei a avut ideea sa il cumpere de la 3DO si sa il vanda in Rusia la 8$. Practic, era CD-u' intr-o bucata de carton si o foicica, insa aveai garantia ca il puteai juca pe net. Si astfel, toata lumea a fost fericita: si cumparatorii, si firma respectiva si 3DO. Mai putin cei care il vandeau la tarabe...
De altfel, dp atunci au inceput sa apara si la noi primele jocuri originale oferite drept bonus la diverse reviste (prima a fost una care n-avea nici o legatura cu jocurile, apoi s-au bagat pe felie Level, PCGames etc.). Tot in perioada aia a inceput si ******** sa aduca la noi colectii BestBuy or smth din UK unde costau tot atat 8$ si unde jocu' respectiv era insotit tot de o foicica colorata drept manual, doar ca avea ambalaj de plastic ca la orice joc nou.

Old 26-04-2006, 19:25   #96 (permalink)
APH
Registered User

Dar nu te obliga nimeni sa joci un joc piratat ca sa-ti faci o idee despre calitatea jocului. Exista demo-urile care cat de cat iti prezinta un overview asupra jocului respectiv.

APH is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:25   #97 (permalink)
CEO
Registered User

Andrei221. Genial! Daca un grup de forumisti se aruncau in Dimbovita, te duceai si tu dupa ei? Frumoos. Dar trebuie sa ai si tu o opinie totusi.

CEO is offline    Reply With Quote
Old 26-04-2006, 19:29   #98 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by APH
Dar nu te obliga nimeni sa joci un joc piratat ca sa-ti faci o idee despre calitatea jocului. Exista demo-urile care cat de cat iti prezinta un overview asupra jocului respectiv.
Nu toate jocurile au demo-uri, in general din cauza ca sunt proaste/mediocre. Unele demo-uri sunt scoase dupa lansarea jocului tocmai din cauza ca jocu' e slab, publisherii bazandu-se exclusiv pe vanzarile din primele zile.

Old 26-04-2006, 19:30   #99 (permalink)
Banned

Andrei221's Avatar

nu . nu ma duceam...ma rog.. prea multa nebunie pt un lucru care nu se stie concret cand/daca/unde se va intampla..

Old 26-04-2006, 19:59   #100 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Assassin
Asta e ca discutia pe care am avut-o cu kork care incerca sa ma convinga ca un site de hardware functioneaza dupa aceleasi reguli ca unu' de jocuri.
diferenta ar fi ca eu iti vorbesc despre concepte universal aplicabile. Si eu nu imi expun o parere, doar incerc sa te fac sa inteleti ca parerea ta ar putea fi gresita. Inca mai astept acele cifre.

Tu imi pari genul de utilizator de Linux care are impresia ca Microsoft este intruchiparea raului iar opensource este a doua coborare, uitand ca Microsoft (impreuna cu IBM) este initiatorul opensource (vor sarii multi dar imi pot sustine aceasta afirmatie). Derivand din aceasta conceptie, se ajunge usor la "un serviciu inaccesibil" = "oferit de o companie malefica neinteresata de nimic altceva decat miliarde de euroi de care nu are absolut deloc nevoie".

Sunt mai mult decat convins ca personalul specializat de la Blizzard are cunostinte mult mai bogate decat tine si despre "industria jocurilor" si despre strategie si despre teorii de "pricing" si despre elasticitatea pietii si despre marketing. Cat despre 3 dintre ele, sunt convins ca si eu am cunostinte mai bogate decat tine.

low_level_superhero is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules