Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.70%
Nu 660 76.30%
Voters: 865. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-06-2006, 11:31   #1001 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by CEO
Am inteles ca ar vrea sa iasa in strada iesenii, cel putin, dupa toate povestile astea.
Am citit si eu ca vor sa iasa in strada. PENIBIL

leeveeu is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 11:37   #1002 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Quote:
Originally Posted by leeveeu
Am citit si eu ca vor sa iasa in strada. PENIBIL
Se întîmplă şi la "case mai mari" şi mai europene:

http://www.theregister.co.uk/2006/06...bay_reemerges/

Slash is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 11:41   #1003 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Slash
Se întîmplă şi la "case mai mari" şi mai europene:

http://www.theregister.co.uk/2006/06...bay_reemerges/
Irelevant. Furtul de soft tot furt se numeste. Daca unii s-au obisnuit sa fure, li se pare ceva firesc si ies in strada pentru asta e chiar amuzant.

Old 11-06-2006, 11:56   #1004 (permalink)
Registered User

numai roboti. peste tot. de diverse levele.

p.s daca o lege nu-ti convine esti penibil daca iesi in strada si manifesti impotriva ei?

vir2000 is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 12:02   #1005 (permalink)
SF

Nu sustin protestul pentru furtul de soft ci pentru reclamarea brutalitatii cu care s-a actionat.

E usor sa zici din afara "au furat, merita", insa cand te trezesti peste noapte ca statul vrea sa faca parada europeana cu tine, stat care pana acum nu numai ca a acceptat pasiv ci a crescut la sân pirateria (in caminele studentesti, unde nu se intrevede nici o actiune), atunci ai tot dreptul sa fii indignat.

Masurile astea is ca si alea prin care se baga in inchisorile europene contestatarii Holocaustului.
Un rau URIAS pedeapsa pentru un rau mic.

IMO, pozitia cea mai rationala e cea "de mijloc" in cazul de faţă. Nu esti nici cu protestatarii dar nici cu statul. N-ai CUM sa fii de o parte sau de alta 100%.

SF is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 12:32   #1006 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Baga mare cu "Partidul piratilor" in Romania, SF

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 12:42   #1007 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Stie careva niste situri de unde sa poate fi descarcata gratuit (si legal, bineinteles) muzica cu sau fara copyright?
Voiam sa-mi iau niste clasica sa pun la share pe DC (auzisem ca asta se poate fara sa-ti ceara nimeni socoteala), insa am vrut sa ma documentez inainte, sa ma asigur eu ca-i chiar free si am constatat ca nici macar muzica clasica nu iese complet de sub incidenta copyright-ului si ca trebuie sa verifici fiecare piesa in parte daca e licentiata de cineva... deci prea multa bataie de cap.
Acum incepe sa-mi para rau ca nu mai am chitara ca ma apucam de produs cate 10 discuri pe zi, sa vezi ce share legal aveam atunci.

Old 11-06-2006, 12:44   #1008 (permalink)
Nick anterior: hs206vm

LaLa's Avatar

@slash,poti sa bagi in share softuri free...e adevarat k o sa-ti ia cam mult pana o sa faci cativa giga dar eu unu astea le pun in share la odc

LaLa is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 12:46   #1009 (permalink)
CEO
Registered User

Impropriu spus furt de soft. Tocmai asta e problema.

Vor sa protesteze? Este alegerea lor. Cu toate ca iesitul in strada nu mi se pare o solutie (in general). Exista alternative de protest.

CEO is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 12:47   #1010 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Quote:
Originally Posted by hs206vm
@slash,poti sa bagi in share softuri free...e adevarat k o sa-ti ia cam mult pana o sa faci cativa giga dar eu unu astea le pun in share la odc
Pina acum am reusit sa strang aprox 1,5 - 2Gb de chestii free (softuri + poze), dar faza e ca la hubul de retea trebuie sa am share de min 5Gb...

LE: Plus ca eu nu vreau sa tin pe hard chestii doar de dragul de a avea ce sa share-uiesc. Voiam muzica, sa am si eu ceva de ascultat si sa pot sa shareuiesc, pt ca asa am mp3 facute cu toate casetele si CD-urile pe care le am in original, dar la alea daca am dat share, iar am incalcat copyright-ul si n-am facut nimic.

Old 11-06-2006, 12:53   #1011 (permalink)
Nick anterior: hs206vm

LaLa's Avatar

eee mai cauta...macar stii k le cauti o sg data si apoi stai linistit in privinta asta.Si mie mi-a luat ceva timp pana am gasit cativa gb de soft free dar acum stau cat de cat linistitk nu mai vin astia peste mine

LaLa is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 12:56   #1012 (permalink)
Registered User

Freelancer's Avatar

cateva distributii de linux ..si aia e....mandriva..si knopix..si gata ai 10 gb share

Freelancer is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 13:02   #1013 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Quote:
Originally Posted by Freelancer
cateva distributii de linux ..si aia e....mandriva..si knopix..si gata ai 10 gb share
Mda... Linux. Numai ca astea ar trebui sa le downloadez de pe net si ar dura cam mult, ca in retea nici nu poate fi vorba sa gasesc asa ceva. Am luat citeva liste la intimplare si parca erau toate identice: Filme/Muzica/Jocuri/Softuri, bineinteles nimic cu licenta si cit mai multe posibil... in fine, asta e informarea de care ziceam pe pagina anterioara...

Old 11-06-2006, 13:07   #1014 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Quote:
Originally Posted by vir2000
p.s daca o lege nu-ti convine esti penibil daca iesi in strada si manifesti impotriva ei?
Daca vorbesti de o lege injusta din legislatia muncii atunci da, probabil nu esti benibil. Daca nu realizezi insa ca legile care protejeaza proprietatea intelectuala sint la fel de importante in mileniul curent ca protectia proprietatii private, atunci esti mai mult decit penibil.

Exista citeva percepte comice care s-au vehiculat mai inainte si pe care am sa incerc sa le demolez:
  • nu exista 5 milioane de mandate de perchezitie. Nu au fost si nu vor fi niciodata. In absolut toate declaratiile oficiale ale politiei a fost subliniata extrem de explicit tinta operatiunilor - retelele de cartier si pirateria desantata care se bazeaza si ascunde in spatele lor. Nu e vorba de Dorel care downloadeaza ultimul album Loredana, ci de punctele nevralgice unde pirateria "low end" se intimpla la o scala masiva.
    Chiar ieri mi-am gasit casuta postala ticsita de "junk mail". Pe linga ofertele Cora, Praktiker si alte balarii era si un flyer la o retea de calculatoare care probabil incearca sa se afirme in zona. Nu se scria nimic acolo de viteze de transfer, access metro si extern, limitari sau canale garantate - totul era "nelimitat" . Nici macar nu era marketat server de DNS si mail intern sau orice altceva care s-ar fi putu adresa utilizatorului legitim de internet@home. In schimb cu font de doua degete trona in mijlocul fituicii "hub de oDC intern". Asta este atitudinea, asta este ceea ce se ofera si ceea ce se cere. Chiar in conditiile in care as incerca sa ma erijez in avocatul "internautului" speriat de implicatiile pe care le-ar putea avea actiunile politiei, genul asta de atitudine din partea "clientului" este practic un argument zdrobitor servit in bratele acuzarii, de natura sa valideze fara drept de apel intentiile si actiunile autoritatilor.
  • This is not Sweden. Cine se asteapta la o rezistenta ad-hoca a societatii civile la nivel de masa e un visator.
  • Voturile voastre valoreaza exact cit o ceapa degerata. Cele citeva sute/mii de persoane care vor fi afectate de determinarea autoritatilor de a distruge retelele de cartier au mai putina valoare politica decit alte mase de manevra care si-au dovedit eficacitatea in trecut. Speranta convorm careia Basescu va intinde o mina ajutatoare in ceasul al 12-lea al alegerilor este wishfull thinking.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 13:08   #1015 (permalink)
Moderator

asa dispare dc-ul ca sursa viabila de materiale. ajung oamenii sa-si puna crap in share ca sa fie in legalitate dar sa poata lua in continuare de la "prostii" care tin ceva bunatati. mai bine iti pui un share de 20 de giga(care nu va atrage in veci atentia nimanui) si ai acolo lucruri interesante.

mda.. lentul mars spre torente ca unica sursa..

ild12 is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 13:31   #1016 (permalink)
smart and funky...

Kaiapo's Avatar

whahha istoria ne invata contrariul... pirateria isi are si ea rostul ei
ati uitat cat s-au zbatut aia de la metallica sa demoleze napsteru.. a aparut kazza.. ag stelite..kazza.. dc++ .. cat despre torenti n-au nici o sansa sa lupte cu asa ceva... in principiu ei reprezinta sursa de alimentare a huburilor de dc
gg actiunea.. la puscarie cu toti criminalii care n-au bani sa isi achizitioneze licenta la windoz

Bill Hicks

Kaiapo is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 13:40   #1017 (permalink)
Registered User

razvan3's Avatar

Eu zic ca s-a facut prea mult tam-tam pe tema aceasta si daca vroia sa se faca ceva concret se facea de mult prin scoaterea marilor "pirati" de pe piata. In continuare se vand cd-uri la sfantu gheorghe sau unirii. Legea este lege dar deobicei cei care chiar sunt raspunzatori si au piratat zeci de tera stau linistiti caci s-au luat masuri de precautie. Nu cred eu ca sunt chiar atat de tampiti sa aibe 50 de mi de harduri si sa nu foloseasca o incriptie pe ele sau sa foloseasca servere la distanta si terminale; caci sunt o groaza de ani de cand se vand cd-uri peste tot si nu i-am vazut niciodata ridicati de politie si numai un calcul elementar sa faci iti dai seama ca au bani cacalau.

razvan3 is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 13:54   #1018 (permalink)
CEO
Registered User

Acum am dat de un banner catre musicmall.ro. Vad ca indivizii vand mp3-uri online, legal.

Descarci legal orice melodie in cateva minute, fara sa fii nevoit sa cumperi tot albumul
downloadul este legal - incasarile din vanzarea melodiilor ajung la artisti

Un SMS/mp3 te usureaza de 0.9$. Destul de mult.. Cu toate astea, nu vad cum ai putea fi acoperit legal, la un control..Trimiti un SMS, primesti o parola, o introduci in casuta aia si faci download.

CEO is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 15:19   #1019 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kaiapo
ati uitat cat s-au zbatut aia de la metallica sa demoleze napsteru.. a aparut kazza.. ag stelite..kazza.. dc++ .. cat despre torenti n-au nici o sansa sa lupte cu asa ceva...
Lupta impotriva pirateriei este o batalie fara finalitate. E ca lupta impotriva tintarilor - nu vor putea fi exterminati niciodata, dar daca ii lasi de capul lor te maninca de viu. Tot asa entitatile interesate vor investi in lupta pentru a tine pirateria in limite "acceptabile".
Fiecare epoca a sharingului a avut perioada ei de glorie dupa care a intrat in desuetitudine. Asa cum naspterul sau kazaa au ajuns niste glume, asa si DC a murit de multisor. Unii inca nu au aflat insa.

Sticks

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 15:20   #1020 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by vir2000
numai roboti. peste tot. de diverse levele.

Lol.Cine e robot tati? Despre ce lege vorbesti?

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules