![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1001 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2005 Location: Bucuresti | Quote:
__________________ Serieux dans nos affaires | ||
|
| | #1002 (permalink) | ||
| Quote:
http://www.theregister.co.uk/2006/06...bay_reemerges/
__________________ There's no right, there's no wrong, there's only popular opinion. | |||
|
| | #1003 (permalink) | ||
|
| | #1004 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2003 |
numai roboti. peste tot. de diverse levele. p.s daca o lege nu-ti convine esti penibil daca iesi in strada si manifesti impotriva ei?
__________________ Invisible Quasi-Paradox: Our visible world is composed of a totality of invisible particles. Invisible Sorites Paradox: There is not a clear frontier between visible matter and invisible matter. | ||
|
| | #1005 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 |
Nu sustin protestul pentru furtul de soft ci pentru reclamarea brutalitatii cu care s-a actionat. E usor sa zici din afara "au furat, merita", insa cand te trezesti peste noapte ca statul vrea sa faca parada europeana cu tine, stat care pana acum nu numai ca a acceptat pasiv ci a crescut la sân pirateria (in caminele studentesti, unde nu se intrevede nici o actiune), atunci ai tot dreptul sa fii indignat. Masurile astea is ca si alea prin care se baga in inchisorile europene contestatarii Holocaustului. Un rau URIAS pedeapsa pentru un rau mic. IMO, pozitia cea mai rationala e cea "de mijloc" in cazul de faţă. Nu esti nici cu protestatarii dar nici cu statul. N-ai CUM sa fii de o parte sau de alta 100%. | ||
|
| | #1007 (permalink) | ||
|
Stie careva niste situri de unde sa poate fi descarcata gratuit (si legal, bineinteles) muzica cu sau fara copyright? Voiam sa-mi iau niste clasica sa pun la share pe DC (auzisem ca asta se poate fara sa-ti ceara nimeni socoteala), insa am vrut sa ma documentez inainte, sa ma asigur eu ca-i chiar free si am constatat ca nici macar muzica clasica nu iese complet de sub incidenta copyright-ului si ca trebuie sa verifici fiecare piesa in parte daca e licentiata de cineva... deci prea multa bataie de cap. Acum incepe sa-mi para rau ca nu mai am chitara ca ma apucam de produs cate 10 discuri pe zi, sa vezi ce share legal aveam atunci.
__________________ There's no right, there's no wrong, there's only popular opinion. | |||
|
| | #1010 (permalink) | ||
| Quote:
![]() LE: Plus ca eu nu vreau sa tin pe hard chestii doar de dragul de a avea ce sa share-uiesc. Voiam muzica, sa am si eu ceva de ascultat si sa pot sa shareuiesc, pt ca asa am mp3 facute cu toate casetele si CD-urile pe care le am in original, dar la alea daca am dat share, iar am incalcat copyright-ul si n-am facut nimic.
|
| | #1013 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #1014 (permalink) | ||
| Quote:
Exista citeva percepte comice care s-au vehiculat mai inainte si pe care am sa incerc sa le demolez:
| |||
|
| | #1015 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Oct 2003 |
asa dispare dc-ul ca sursa viabila de materiale. ajung oamenii sa-si puna crap in share ca sa fie in legalitate dar sa poata lua in continuare de la "prostii" care tin ceva bunatati. mai bine iti pui un share de 20 de giga(care nu va atrage in veci atentia nimanui) si ai acolo lucruri interesante. mda.. lentul mars spre torente ca unica sursa.. | ||
|
| | #1016 (permalink) | ||
|
whahha istoria ne invata contrariul... pirateria isi are si ea rostul ei ![]() ati uitat cat s-au zbatut aia de la metallica sa demoleze napsteru.. a aparut kazza.. ag stelite..kazza.. dc++ .. cat despre torenti n-au nici o sansa sa lupte cu asa ceva... in principiu ei reprezinta sursa de alimentare a huburilor de dc ![]() gg actiunea.. la puscarie cu toti criminalii care n-au bani sa isi achizitioneze licenta la windoz
__________________ breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather. Bill Hicks | |||
|
| | #1017 (permalink) | ||
|
Eu zic ca s-a facut prea mult tam-tam pe tema aceasta si daca vroia sa se faca ceva concret se facea de mult prin scoaterea marilor "pirati" de pe piata. In continuare se vand cd-uri la sfantu gheorghe sau unirii. Legea este lege dar deobicei cei care chiar sunt raspunzatori si au piratat zeci de tera stau linistiti caci s-au luat masuri de precautie. Nu cred eu ca sunt chiar atat de tampiti sa aibe 50 de mi de harduri si sa nu foloseasca o incriptie pe ele sau sa foloseasca servere la distanta si terminale; caci sunt o groaza de ani de cand se vand cd-uri peste tot si nu i-am vazut niciodata ridicati de politie si numai un calcul elementar sa faci iti dai seama ca au bani cacalau.
| |||
|
| | #1018 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2002 Location: Romania |
Acum am dat de un banner catre musicmall.ro. Vad ca indivizii vand mp3-uri online, legal. Descarci legal orice melodie in cateva minute, fara sa fii nevoit sa cumperi tot albumul downloadul este legal - incasarile din vanzarea melodiilor ajung la artisti Un SMS/mp3 te usureaza de 0.9$. Destul de mult.. Cu toate astea, nu vad cum ai putea fi acoperit legal, la un control..Trimiti un SMS, primesti o parola, o introduci in casuta aia si faci download. | ||
|
| | #1019 (permalink) | ||
| Quote:
Fiecare epoca a sharingului a avut perioada ei de glorie dupa care a intrat in desuetitudine. Asa cum naspterul sau kazaa au ajuns niste glume, asa si DC a murit de multisor. Unii inca nu au aflat insa. Sticks | |||
|
| | #1020 (permalink) | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |