Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.70%
Nu 660 76.30%
Voters: 865. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-06-2006, 15:24   #1041 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Amice, o firma cheltuie bani sa faca un film, cheltuie bani sa-i faca publicitate, cheltuie bani sa-l distribuie.
Si tu vii si-mi zici ca dreptul ei de proprietate asupra acelui bun este o aberatie, ca filmul ala ar trebui sa fie gratis.
Lasa-ne......

Hillary Rosen s-a referit la haituirea end-userilor in dauna eforturilor de combatere a piraterie organizate. Mai citesc si altii...

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 15:26   #1042 (permalink)
Registered User

Location: curand peste hotare daca o mai tine tara asta tot asha
Quote:
Originally Posted by PigBrother
Amice, o firma cheltuie bani sa faca un film, cheltuie bani sa-i faca publicitate, cheltuie bani sa-l distribuie.
Si tu vii si-mi zici ca dreptul ei de proprietate asupra acelui bun este o aberatie, ca filmul ala ar trebui sa fie gratis.
Lasa-ne......

Hillary Rosen s-a referit la haituirea end-userilor in dauna eforturilor de combatere a piraterie organizate. Mai citesc si altii...
Ideea era ca oricum s a contrazis pe sine...sau nici asta n o fi adevarat?...oricum...argumentele sunt tari...ale tale...

dar ca sa fiu pe subiect. nu n-ar trebui sa fie gratis. dar nici infractiune n ar trebui sa fie si nici n ar trebui sa dureze copyright ul zeci de ani. ar fi suficient cativa ani. si pentru profituri si pentru cultura. dar baietzii nu accepta nici o negociere...si pe tema asta isi si semneaza singuri sfarsitul...in razboiul cu userul totdeauna castiga userul

Il Ajustatore is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 16:08   #1043 (permalink)
完美

Slash's Avatar

@Il Ajustatore:
Mă băiatule, aberezi... dar aberezi!...
Quote:
a copia o melodie nu e tot aia cu a impusca un om pe un vapor ca sa furi bunurile de pe vapor sau vaporul cu totul
Tu compari împuşcarea unui om cu downloadatul unei melodii? Păi dacă tot ai chef de comparat infracţiuni, atunci compară şi tu în mod realist, că nu-ţi dă nimeni 25 de ani pt download, indiferent cît de premeditat şi de mult ai downloadat.

Quote:
daca ai avea vreo cat de mica idee despre drept
Cum, bineînţeles, tu ai demonstrat că ai...

Quote:
"pirateria"...de fapt utilizarea proprietatii intelectuale este calea spre dezvoltare.
Nu ştiu dacă ţi-am mai tis, dar aberezi! Proprietate intelectuală = proprietate. Deci aparţine cuiva. Depinde de respectivul proprietar dacă vrea să te lase şi pe tine să foloseşti produsul şi cu ce condiţii.

Quote:
Exista studii facute care arata cifra exacta...in jur de 99%
Să nu-mi ies din ritm, aberezi! Dar într-un mod aberant; cred că vrei să testezi noi limite în domeniu. Fac pariu cu tine că nu eşti în stare să-mi arăţi nici măcar o melodie de muzică clasică fără copyright.

Quote:
macar manuale de 10 ani si tot ar fi suficient in multe domenii...
Şi care domenii (în afară de istorie) ar fi alea care fie ar vrea să urmeze un manual învechit, fie nu ar fi bani pentru cumpărarea unuia nou?

Quote:
Adica nu e un drept gen dreptul de proprietate care in mod intuitiv este EXCLUSIV!
Ba da şi ba nu. Ba da, pentru că proprietatea tot proprietate e, orice ai zice tu. Şi ba nu, pentru că nici proprietatea palpabilă nu este exclusivă.

Quote:
tin cu dintii de pozitia castigata si se folosesc de dreptul de autor (rog sa cititi cuvantul editor in cel mai larg sens posibil...)
Păi dacă asta e meseria şi sursa lor de venit, nu-i un lucru firesc? Poate imi explici tu acel sens larg...

Quote:
Quote:Originally Posted by PigBrother
Inteleg ca piratarea StarWars ep 3 si a ultimului album U2 intra la capitolul "sete de cultura". Gg no re

In mod evident da. chiar daca nu pentru tine. daca unu de la pomadatii bacau n are bani sa si cumpere ultimu album U2 chiar n ar trebui sa poata si el asculta?
Tu nici cînd ai avea dreptate nu ştii să vii cu argumentul potrivit... SW3 şi U2 reprezintă formă de cultură pentru cineva interesat (de realizarea) de filme, respectiv muzică. Respectivul din Pomadaţii Bacău (sper că e vorba de o localitate, că din cum ai scris nu se distinge prea bine) nu ar considera chestiile alea două ca formă de cultură, ci ca entertainment, care, deşi cred că o să te şocheze, e tot proprietate.

Quote:
Ca sistem social, comunismul este un tip de societate egalitaristă în care nu există proprietate privată. În comunism toate bunurile aparţin societăţii ca întreg.
You know you want it...

Slash is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 16:38   #1044 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Il Ajustatore
dar ca sa fiu pe subiect. nu n-ar trebui sa fie gratis. dar nici infractiune n ar trebui sa fie si nici n ar trebui sa dureze copyright ul zeci de ani. ar fi suficient cativa ani. si pentru profituri si pentru cultura. dar baietzii nu accepta nici o negociere...si pe tema asta isi si semneaza singuri sfarsitul...in razboiul cu userul totdeauna castiga userul
Eh, nu castiga userul intotdeauna, unii se mai pomenesc cu dosul largit la bulau.
Cat despre durata copyrightului sunt de acord, dar din pacate momentan e cum e si trebuie sa te adaptezi legii, buna sau proasta.
Cand vom prinde momentul si o vom schimba, bafta noastra

Insa acea durata de 5 ani a copyrightului nu va schimba nimic. Pentru ca tot chestiile "hot" se pirateaza. ah, iti vei putea descarca linistit filmele din anii 60 si 70, asta e OK. Dar 90% din traficul pe torrente se face cu 0-1-2-3day releases

Old 16-06-2006, 16:46   #1045 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Slash
@Il Ajustatore:
Mă băiatule, aberezi... dar aberezi!...

Tu compari împuşcarea unui om cu downloadatul unei melodii? Păi dacă tot ai chef de comparat infracţiuni, atunci compară şi tu în mod realist, că nu-ţi dă nimeni 25 de ani pt download, indiferent cît de premeditat şi de mult ai downloadat.
nici pentru furt nu se da doar 25 de ani. tocmai ai bagat un non-argument dar nu conteaza. poate vreun fraier se lasa pacalit nu i asha?

Quote:
@Il Ajustatore:Nu ştiu dacă ţi-am mai tis, dar aberezi! Proprietate intelectuală = proprietate. Deci aparţine cuiva. Depinde de respectivul proprietar dacă vrea să te lase şi pe tine să foloseşti produsul şi cu ce condiţii.
mai jos ziceai de cunostinte de drept. evident n-ai nici o idee despre drepturile de autor. ca si termenii "furt" "piraterie" , termenul "proprietate" a inceput sa fie folosit MULT dupa 1900 (adica, spell for you, MULT dupa inventarea dreptului de autor) tocmai pentru acelasi motiv ca si "furt" etc... Pentru ca in capul omului de rand care habar n are de detalii aceste mari concepte sa se confunde intr-un mod benefic unora. termenul corect este DREPT DE AUTOR. si atata tot. nu este nici un fel de proprietate pentru ca nu are atributele de baza ale proprietatii, printre care CARACTERUL EXCLUSIV (poti incepe cu un manual de drepturi reale de liviu pop sau de cine vrei tu...if you have any idea about what i m talking about...)...pentru ceilalti: proprietatea ca atare, daca e sa folosim termenul proprietate in sensul lui adevarat, inseamna ca DACA EU FOLOSESC TU NU POTI FOLOSI (sau folosesti daca te las eu dar in timpul ala eu nu pot folosi acel obiect). in mod evident putem asculta 6 miliarde de oameni o singura melodie...

Quote:
@Il Ajustatore:Să nu-mi ies din ritm, aberezi! Dar într-un mod aberant; cred că vrei să testezi noi limite în domeniu. Fac pariu cu tine că nu eşti în stare să-mi arăţi nici măcar o melodie de muzică clasică fără copyright..
atac la persoana dupa atac la persoana. caracteristic celor care n au argumente. pentru informarea ta nici nu prea exista prea multe melodii de muzica clasica available (cum le spui tu) fara copyright intrucat exista (tot pentru informarea ta domnu expert) dreptul conex al performerului (adica orchestra). ceea ce nu este acoperit de copyright este foarte vechi

Quote:
@Il Ajustatore:Si care domenii (în afară de istorie) ar fi alea care fie ar vrea să urmeze un manual învechit, fie nu ar fi bani pentru cumpărarea unuia nou?
Pentru cine nu are informatie DELOC, orice informatie fie incompleta este buna. In domeniul meu (dreptul), as fi foarte fericit sa am manualele din america de acu 5-10 ani. super fericit.

Quote:
@Il Ajustatorea da şi ba nu. Ba da, pentru că proprietatea tot proprietate e, orice ai zice tu. Şi ba nu, pentru că nici proprietatea palpabilă nu este exclusivă.
Pe bune? stii vreo chestie la care pot avea acces 6 miliarde de oameni simultan? "palpabila"? (tot pentru informarea ta, termenul propriu este "tangibila"). argumentul nu tine pentru ca orice chestie acoperita de proprietate este limitata fie la un individ fie la un numar LIMITAT de indivizi. ceea ce nu e cazul drepturilor de autor.

Păi dacă asta e meseria şi sursa lor de venit, nu-i un lucru firesc? Poate imi explici tu acel sens larg...

Quote:
@Il Ajustatore:Tu nici cînd ai avea dreptate nu ştii să vii cu argumentul potrivit... SW3 şi U2 reprezintă formă de cultură pentru cineva interesat (de realizarea) de filme, respectiv muzică. Respectivul din Pomadaţii Bacău (sper că e vorba de o localitate, că din cum ai scris nu se distinge prea bine) nu ar considera chestiile alea două ca formă de cultură, ci ca entertainment, care, deşi cred că o să te şocheze, e tot proprietate.
Cultura este de multe feluri, este pe foarte multe levels si are efecte super variate. Daca nu vezi efectul lui SW3 si U2 asupra lu ala din pomadatii bacau e problema ta (e o localitate inventata by the way...credeam ca te ai prins). asa ca un mic exemplu:faptul ca invata engleza in mod automat. efecte incomensurabile (pozitive dupa parerea mea). si altele si altele...

Old 16-06-2006, 16:51   #1046 (permalink)
Registered User

Quote:
Eh, nu castiga userul intotdeauna, unii se mai pomenesc cu dosul largit la bulau.
Cat despre durata copyrightului sunt de acord, dar din pacate momentan e cum e si trebuie sa te adaptezi legii, buna sau proasta.
Cand vom prinde momentul si o vom schimba, bafta noastra

Insa acea durata de 5 ani a copyrightului nu va schimba nimic. Pentru ca tot chestiile "hot" se pirateaza. ah, iti vei putea descarca linistit filmele din anii 60 si 70, asta e OK. Dar 90% din traficul pe torrente se face cu 0-1-2-3day releases
Pai vezi fratioare ca ajungem la un punct comun? pai de ce nu zice tataie riaa, bah va cautam numa pentru chestii den ultimii 3 ani. restul va lasam in pace. crezi ca s-ar mai scandaliza cineva la actiunile lor? nici macar eu. mi se pare normal sa fie o perioada intr adevar de exclusivitate (sau alt sistem din care sa i iasa sigur banu) dar nu la modul asta. pai tu interzici mozart la popor?!!!!

Old 16-06-2006, 16:52   #1047 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Il Ajustatore, de ce trebuie sa suporte Warner Bros lectiile ad-hoc de limba engleza ale indivizilor din Ciolpani?
Nu e interesul lui, ala e interesul statului, dar statul nu face cadouri sectorului privat.

Old 16-06-2006, 16:54   #1048 (permalink)
Registered User

Quote:
Il Ajustatore, de ce trebuie sa suporte Warner Bros lectiile ad-hoc de limba engleza ale indivizilor din Ciolpani?
Nu e interesul lui, ala e interesul statului, dar statul nu face cadouri sectorului privat.
raspuns scurt: citeste clauza privind dreptul de autor si brevetele din constitutia americana. raspuns lung: revin dupa week end. asta e...mai tre sa ne si hodinim

Old 16-06-2006, 17:00   #1049 (permalink)
Registered User

Raduccio's Avatar

Firmele si aceste doua organizatii(MPAA si RIAA, sper ca n-am gresit) nu respecta deloc userii !

In primul rand casele de productie sunt cele care impun preturile si mai putin piata pentru ca in arta aproape ca nu exista concurenta. Un cinefil este nevoit sa cheltuie cateva zeci de dolari pe luna daca vrea sa vada filmele bune care au aparut .(mult mai mult decat atat daca vrea sa aiba o colectie )

In al doilea rand MPAA si RIAA in lacomia lor au decis (indiscutabil) care sa fie pedepsele pentru piratare si nu autoritatile ! Ele stiu ca nu pot sa stopeze acest fenomen decat prin martirizarea catorva ghinionisti. Asa ca prind pe unu ca a tras cateva filme, ii f** o amenda de 2000 de euroi sau mai mult.

Una e, ca daca politia te prinde cu un cd cu Britney Spears piratat si cu Scooby Doo 2 pe pc sa-ti distruga cd-ul sa formateze hardul si sa-ti dea o amenda de 50 de RON si alta e sa-ti confiste calculatorul de 30 de milioane, sa te amendeze cu inca vreo 20 de milioane si sa faca misto de tine in ziare.

Aceste doua organizatii fantoma ar trebui sa se lupte cu retelele de piratare si nu sa se lege de end user care dupa parerea mea nu a facut nimic mai rau decat sa aleaga varianta mai ieftina ca in orice societate capitalista.

PigBrother, tu zici ca acele firme cheltuie bani pentru produse! Pe ele ce le intereseaza mai mult ? Sa-si maximizeze profiturile? Sau sa aiba constiinta curata ca nimeni nu se bucura de produsele lor fara sa plateasca?

Daca e prima varianta ar trebui sa stea linistite pt. ca orice produs pe care l-as lua in varianta piratata este un produs pentru care n-as plati nici daca n-ar exista piratare pe lumea asta si stiu ca nu sunt singurul!

Va rog...nu loviti prea tare! Am vrut doar sa-mi expun parerea personala.

Last edited by Raduccio; 16-06-2006 at 17:25..

Raduccio is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 17:08   #1050 (permalink)
Banned

Quote:
Insa acea durata de 5 ani a copyrightului nu va schimba nimic.
Ba da, pretul. Amortizarea investitiei va trebui fi facuta mai repede => preturi mai mari. Cum ar beneficia userul din asta, nu-mi pot da seama.

Eu am vaga impresie ca Il Ajustatore confunda copyrightul cu patentul. Pai operele au caracter de unicat, si tocmai impotriva duplicatului sunt protejate.

Eu nu inteleg cum doreste Il Ajustatore sa fie: eu cheltui 1mil si 1an sa creez un program/film/album si dup-aia oricine doreste poate sa faca un duplicat pe care sa il vanda? Pai care mai este interesul meu sa creez atunci?

low_level_superhero is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 17:23   #1051 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Atunci ce?
Atunci înseamnă că la salariile şi nivelul de trai din România, ai de ales: softuri cu licenţă sau întreţinere+haine+mîncare+etc, că eu nu mi-s firmă să amortizez costurile unui soft într-o perioadă de timp.
eu m-am imprumutat si am cumparat un XP PRO+Bit Defender.
ii platesc in timp si asta e. Muzica am pe cd-uri originale, soft numai original sau freeware. Chiar mi-e mai simpatic OpenOrg Office, e mai ergonomic si suporta "mult mai multe" formate de documente. Joc jocuri free sau ce am cu licenta.
Mi se pare un pret mic comparativ cu 25 de milioane amenda si dosar penal (marimea arata importanta)
Toate astea dintr-un salariu de 600 lei. Sue me for I have dared to afford it!

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 17:57   #1052 (permalink)
Registered User

Petarda aia de BitDefender ? Chiar ai dat banii pe asa ceva ? Io nici macar pirat nu-l pun

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 18:21   #1053 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Quote:
Originally Posted by MYSTIK
eu m-am imprumutat si am cumparat un XP PRO+Bit Defender.
ii platesc in timp si asta e. Muzica am pe cd-uri originale, soft numai original sau freeware. Chiar mi-e mai simpatic OpenOrg Office, e mai ergonomic si suporta "mult mai multe" formate de documente. Joc jocuri free sau ce am cu licenta.
Mi se pare un pret mic comparativ cu 25 de milioane amenda si dosar penal (marimea arata importanta)
Toate astea dintr-un salariu de 600 lei. Sue me for I have dared to afford it!
De curiozitate, foloseşti calculatorul şi softurile instalate (şi pentru care ai plătit licenţe) pentru a face bani din asta? În cazul ăsta e justificată (şi necesară) achiziţionarea de licenţe, dar tot la faza cu amortizarea se ajunge.
În cazul meu, un end-user care nu folosesc calculatorul pentru a obţine profit, nu se justifică să ma împrumut şi să plătesc licenţe.
Însă nu spun că automat trebuie să cad în extrema cealaltă, să am toate softurile/muzica piratate. Există şi o cale de mijloc unde mă aflu eu. Folosesc fie variante freeware/trial, fie încerc să găsesc cel mai mic preţ posibil la licenţe.
Sistemul de operare îl am Win2003, care e trial pe 6 luni iar Office-ul e 2007, care e gratis pînă în februarie, asta ca să dau exemplu cel mai des utilizate aplicaţii. Restul le am fie freeware, fie trial, fie venite cu diverse componente hardware la pachet.
La capitolul jocuri, avînd în vedere că nu am un comp pera bun, nu joc ceea ce e nou şi mă mulţumesc să iau CD-uri originale la mîna a 2-a.
Cu muzica, majoritatea o am legală, iar pentru asta nu trebuie să cumpăr CD-uri la 70lei bucata, cînd pot să cumpăr casete audio al 15lei, că de ascultat tot pe calculator o ascult, fie că aş avea-o pe CD sau casetă.

Old 16-06-2006, 18:25   #1054 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

petarda aia de bitdefender imi tine sistemul bine mersi protejat. antispamul si firewallul nu-s de aruncat. Pe mine nu m-a lasat niciodata. Si conform zicalei: "If it ain't broke don't fix it", l-am cumparat.
Imi place ca face monitorizarea registrilor in real time.
Inainte de a-l numi petarda, te rog sa-mi spui ce face antivirusul tau, inafara de "updates"

Let's see BDF 9 Prof: antivir/firewall/antispam/registry monitor/spyware scanner... toate la 105 lei
al tau ce face si pentru cat?

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 18:35   #1055 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Quote:
nici pentru furt nu se da doar 25 de ani. tocmai ai bagat un non-argument dar nu conteaza. poate vreun fraier se lasa pacalit nu i asha?
Tu eşti întreg la minte? Ai capacitatea necesară să citeşti o frază şi să o şi înţelegi? Dacă da, atunci reciteşte fraza pentru care ai dat reply-ul ăsta.

Quote:
mai jos ziceai de cunostinte de drept
Ce ziceam? De asemenea, aplică sugesti mea de mai sus.

Quote:
poti incepe cu un manual de drepturi reale de liviu pop sau de cine vrei tu...if you have any idea about what i m talking about
N-am, pentru că n-am afirmat că aş avea pregătire juridică.

Quote:
pentru informarea ta nici nu prea exista prea multe melodii de muzica clasica available (cum le spui tu) fara copyright intrucat exista (tot pentru informarea ta domnu expert) dreptul conex al performerului (adica orchestra). ceea ce nu este acoperit de copyright este foarte vechi
Mda... pentru informaţia mea... Dacă nu aveam această informaţie crezi că-ţi mai dădeam acel exemplu?

Quote:
termenul corect este DREPT DE AUTOR. si atata tot. nu este nici un fel de proprietate pentru ca nu are atributele de baza ale proprietatii
Deci dreptul ăsta de autor, de fapt nu e un drept, ci o denumire simbolică, nu?

Mă repet:
Quote:
Ca sistem social, comunismul este un tip de societate egalitaristă în care nu există proprietate privată. În comunism toate bunurile aparţin societăţii ca întreg.

Old 16-06-2006, 19:13   #1056 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
În cazul meu, un end-user care nu folosesc calculatorul pentru a obţine profit, nu se justifică să ma împrumut şi să plătesc licenţe..
Not so easy...
Aplicatiile se pot imaprti din punctul asta de vedere in doua categorii mari si late: de productie si, sa zicem, standard.
Ca un soft de productie e nejustificat de platit pentru acasa, incluzand aici chestii gen Photoshop, Premiere sau Dreamweaver, sunt perfect de acord.
Dar un sistem de operare, un antivirus sau un client de mail il folosesti la maxim indiferent de mediul home-user sau business. Si aici trebuie sa scoti banul.

Old 16-06-2006, 19:25   #1057 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Quote:
Dar un sistem de operare, un antivirus sau un client de mail il folosesti la maxim indiferent de mediul home-user sau business. Si aici trebuie sa scoti banul.
Păi dacă se poate evita lucrul ăsta?

Old 16-06-2006, 19:26   #1058 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Atunci mergi la bulau sa-ti largeasca aia gaura la borcan

Old 16-06-2006, 19:34   #1059 (permalink)
CEO
Registered User

Slash, am impresia ca e mai complicat transferul licentei, vizavi la ce ai spus de CD-uri originale la SH. Soft, numai.

CEO is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 20:19   #1060 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Quote:
Atunci mergi la bulau sa-ti largeasca aia gaura la borcan
Pentru ce?
Îmi scapă mie ceva aici? Dacă sunt variante free/trial pentru ce să mai scot banul?

Quote:
Originally Posted by CEO
Slash, am impresia ca e mai complicat transferul licentei, vizavi la ce ai spus de CD-uri originale la SH. Soft, numai.
Sincer, nu ştiu exact cum e, dar dacă am CD-ul original, în ambalaj, mai trebuie să am şi altceva ca să dovedesc că nu-i o copie piratată?

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules