![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1063 (permalink) | ||
| Quote:
![]() ce te faci daca a venit cineva la mine din strainatate si mi-a adus un joc? sau un cd cu muzica? ![]() eu am cumparat cd-uri si nu mi s-a dat decat bon fiscal... so? pe bon nu scrie numele nimanui. ![]() mai lectureaza baiete... mai ai de invatat.
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #1065 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 | Quote:
ce te faci daca ai sterpelit CD-ul original de la firma de unde lucrezi? a, daca ai bon fiscal, bravo tie... desi, la "ravna" cu care arunci facturile, ma indoiesc ca pastrezi fitzuica. eu, unul, imi pastrez TOATE facturile, inclusiv cele de la un mouse amarat. la cazul cu strainatatea si adusul eu chiar nu stiu ce sa-ti raspund. sa speram ca aia care te controleaza au. | ||
|
| | #1066 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #1068 (permalink) | ||
|
Revin, cu 2 probleme de copyright. 1. Daca eu ascult un album al unei formatii si, la chitara, ma apuc si (incerc sa) reproduc cit de cit melodiile, apoi le inregistrez si le salvez pe calculator (versiunile mele), ce drept am eu asupra lor? Pot sa le tin, pot sa le dau share mai departe? 2. Daca o formatie nu a lansat oficial niste melodii, dar le-a cintat in concerte, pot sa le folosesc (uz personal, dat share > non profit)? | |||
|
| | #1069 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Cluj |
Pana vorbiti voi pe aicea eu m-am gandit la o solutie ptr DVD-urile din dotare (HDD e deja criptat). Am cam 1.500 de CD-uri din care vreo 500 is bune de aruncat ca contin numa vechituri. Raman cam 1.000 de CD-uri si avand in vedere ca 1 DVD tine 6 CD-uri ar insemna ca trebuie sa cumpar cam 170 de DVD-uri (vreo 200 lei). Iau TrueCrypt fac un container de 4480 Mb pun in el 6 CD-uri cu filme sau 6 ISO-uri cu jocuri, aleg o parola fraza de 30 de caractere si il incriptez cu AES sau Blowfish. Ii pun o denumire sugestiva de genul Linux 2.3.1.bin si il pun pe raft, trec la urmatorul pe care il numesc OpenOffice beta 9.bin. De asemenea schimb data fisierului undeva prin 2000 (era noastra of course Si asa pana le epuizez pe toate. Ce ziceti ? Daca dai un f3 pe fisier nu se vede cu ce aplicatie a fost creat pot zice ca e un fisier imagine de genul ISO.
| ||
|
| | #1070 (permalink) | ||
| Quote:
asta vor si ei...daca nu ai plati pt produsul ala sa nu-l poti lua nici macar in varianta piratata...poti sa zici dupa ce ai vazut filmul Doom piratat, "mama ce porcarie, bine ca n-am dat bani sa-l vad la cinema", dar ai 2 optiuni: 1. fie nu-l mai vedeai de loc (atunci nu ai varianta piratata, deci nu ai nici o problema cu politia) 2. fie il vedeai la cinema, deci marcai banul si ridicai profitul la firma de l-a produs... Il Ajustatore, dincolo de toate invartelile juridice pe care ai incercat sa le enumeri (mare parte din ele fiind doar argumente bune pt filmele americane, fiindca banuiesc ca stii ca in sistemul de drept romanesc ti-a troznit cu legea in cap si, in afara de s-o ataci pe motive constitutionale nu prea ai ce sa faci), se pare ca nu intelegi un lucru. legal nu ai voie sa ai copii piratate. punct...ceea ce spui tu sunt argumente pentru o eventuala schimbare a legii, argumente de ordin moral, social, etc, etc, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca tu incalci legea in momentul in care detii acele copii... si pe Mengele daca il omorai, tot la omucidere te incadrai, chit ca puteai sa aduci sute de pagini de argumente in favoarea ta (excludem legitima aparare)...si un terorist daca il vezi pe strada ca se duce sa-si ia paine si bagi cutitul in ele, tot omor se cheama... asta dpdv juridic.. dpdv economic, se pare ca nu pricepi un lucru. Daca EU produc o opera (de ex. un album de muzica), este pt faptul ca EU vreau sa fac bani. Daca nu vreau sa fac bani cu ceea ce am produs, il pun free pe net. Ma doare in cot de setea ta de cultura. Daca tu vrei sa te culturalizezi, imi platesti mie faptul ca m-am strofocat sa fac acel album. De asta toate firmele de media se agita atata. Faptul ca tu ai o sete mare de cultura, pe mine ma lasa rece. Ce ma incalzeste sunt banii pe care mi-i platesti pt. produsele mele... Si ar mai fi ceva argumente, dar mi-e mult prea lene sa mai scriu acuma
__________________ Rover over ! | |||
|
| | #1072 (permalink) | ||
|
Am o curiozitate. Continutul listei se supune legilor copyright-ului ? - muzica simfonica - muzica anilor '50 - filmele foarte vechi, cu Chaplin, Stan si Bran, etc... - filmele romanesti sau straine din anii '50-'70 - piesele de teatru radiofonic romanesc
__________________ How happy is the blameless vestal's lot! The world forgetting, by the world forgot. Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray'r accepted, and each wish resign'd. And so, it begins | |||
|
| | #1073 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ balanced for lean | |||
|
| | #1074 (permalink) | |||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Salutari, Andrei | ||||||
|
| | #1076 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2003 |
O nebunie. tineti cu dintii de facturi si de cutiile de la pc ca pierdeti si garantia si licenta si va mananca bulau...bulau... pe cand si pedeapsa capitala? O nebunie. Viitorul luminos al tarii microcoft. Eu unul nu o sa cumpar vreun produs care daca pierd vreo hartie de la el ma paste inchisoarea. PUNCT
__________________ Invisible Quasi-Paradox: Our visible world is composed of a totality of invisible particles. Invisible Sorites Paradox: There is not a clear frontier between visible matter and invisible matter. | ||
|
| | #1077 (permalink) | ||
| Quote:
ce ma fac daca din cand in cand se trezeste cate o casa de discuri sa scoata albumul iar? nu mai ascult in veci melodia (pardon, simfonia)? classics 2000... order now... classics 2065... order now... that's stupid... cred ca legea copyrightului trebuie modificata, facute niste diminuari masive la termeni... ffs, 5 ani sunt mai mult decat suficienti pentru profit.
|
| | #1078 (permalink) | ||
|
Poti sa asculti si/sau sa copiezi melodia intr-o interpretare + o inregistrare pentru care drepturile de autor si conexe au expirat. Simpla re-editare/re-inregistrare duce la inceperea drepturilor interpretilor si producatorilor acelei editii, nu si a editiilor precedente si cu atat mai putin al autorilor. By the by, in cazul operelor colective, durata dreptului de autor propriu-zis este de 70 de ani de la prima aduce la cunostinta publica, iar in cazul operelor in colaborare este de 70 de ani de la moartea ultimului co-autor. Dar detaliile astea le puteti afla de la citirea legii drepturilor de autor, care e destul de clar si simplu scrisa. Salutari, Andrei | |||
|
| | #1080 (permalink) | ||
| Raduccio, da, este legal ce vrei, nu din cauza deciziei Fair Use de care vorbeste Pig Brother, care evident nu are valoare in Romania, ci datorita conceptului de copie privata din Legea Dreptului de Autor. Dar si copia privata se supune unor anumite reguli, explicate de articolul 34: Quote:
Slash, in principiu poti sa faci orice pentru uzul tau privat, insa in momentul in care il aduci la cunostinta publica (prin share), atunci vei incalca drepturile de autor al autorilor melodiilor acelora - tu ai avea dreptul asupra interpretarii si al inregistrarii, dar dreptul de autor pentru partitura si melodie are prioritate in ochii legii si orice fixare/reproducere a melodiei respective se poate face doar cu acordul expres al autorilor. Also, dreptul de autor nu are nici o legatura cu publicarea melodiei pe album, ci are legatura cu a) data scrierii operei (chiar daca nu e publicata) in cazul dreptului de autor si cu b) data aducerii la cunostinta publica (intr-un concert de exemplu) in cazul dreptului conex de interpret. Salutari, Andrei | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |