Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.70%
Nu 660 76.30%
Voters: 865. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-06-2006, 20:20   #1061 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Ah, am inteles altceva, sorry

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 21:15   #1062 (permalink)
Registered User

factura.

cu numele tau si semnatura ta pe ea.

cortex is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 21:38   #1063 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by cortex
factura.

cu numele tau si semnatura ta pe ea.
serios? daca jocul a fost cumparat acum 2 ani? nu ma obliga nimeni sa tin factura atata timp... ffs, n-am contabilitate de facut, nu-s firma.
ce te faci daca a venit cineva la mine din strainatate si mi-a adus un joc? sau un cd cu muzica?
eu am cumparat cd-uri si nu mi s-a dat decat bon fiscal... so? pe bon nu scrie numele nimanui.
mai lectureaza baiete... mai ai de invatat.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 21:44   #1064 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Usurel, MYSTIK, usurel...
Ce zice omul e valabil la UNELE licente. Sa nu te puna dracu sa arunci factura de la kitul de XP ca ai pus-o.

Old 16-06-2006, 21:46   #1065 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by MYSTIK
serios? daca jocul a fost cumparat acum 2 ani? nu ma obliga nimeni sa tin factura atata timp... ffs, n-am contabilitate de facut, nu-s firma.
ce te faci daca a venit cineva la mine din strainatate si mi-a adus un joc? sau un cd cu muzica?
eu am cumparat cd-uri si nu mi s-a dat decat bon fiscal... so? pe bon nu scrie numele nimanui.
mai lectureaza baiete... mai ai de invatat.
hai sa lasam - momentan (si multe momente dupa) - apelativele de tipul "baiete". as putea sa-ti fiu tata... but, then again, judging after yer lack of respect, i couldn't.

ce te faci daca ai sterpelit CD-ul original de la firma de unde lucrezi?

a, daca ai bon fiscal, bravo tie... desi, la "ravna" cu care arunci facturile, ma indoiesc ca pastrezi fitzuica.

eu, unul, imi pastrez TOATE facturile, inclusiv cele de la un mouse amarat.

la cazul cu strainatatea si adusul eu chiar nu stiu ce sa-ti raspund. sa speram ca aia care te controleaza au.

cortex is offline    Reply With Quote
Old 16-06-2006, 22:45   #1066 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother
Usurel, MYSTIK, usurel...
Ce zice omul e valabil la UNELE licente. Sa nu te puna dracu sa arunci factura de la kitul de XP ca ai pus-o.
ffs, era vorba de jocuri si muzica. la XP normal ca n-o arunc

Old 16-06-2006, 23:04   #1067 (permalink)
CEO
Registered User

Factura, s-ar putea. Ca PJ, sigur, insa ca PF......

CEO is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 12:53   #1068 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Revin, cu 2 probleme de copyright.

1. Daca eu ascult un album al unei formatii si, la chitara, ma apuc si (incerc sa) reproduc cit de cit melodiile, apoi le inregistrez si le salvez pe calculator (versiunile mele), ce drept am eu asupra lor? Pot sa le tin, pot sa le dau share mai departe?
2. Daca o formatie nu a lansat oficial niste melodii, dar le-a cintat in concerte, pot sa le folosesc (uz personal, dat share > non profit)?

Slash is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 15:02   #1069 (permalink)
Registered User

Pana vorbiti voi pe aicea eu m-am gandit la o solutie ptr DVD-urile din dotare (HDD e deja criptat). Am cam 1.500 de CD-uri din care vreo 500 is bune de aruncat ca contin numa vechituri. Raman cam 1.000 de CD-uri si avand in vedere ca 1 DVD tine 6 CD-uri ar insemna ca trebuie sa cumpar cam 170 de DVD-uri (vreo 200 lei). Iau TrueCrypt fac un container de 4480 Mb pun in el 6 CD-uri cu filme sau 6 ISO-uri cu jocuri, aleg o parola fraza de 30 de caractere si il incriptez cu AES sau Blowfish. Ii pun o denumire sugestiva de genul Linux 2.3.1.bin si il pun pe raft, trec la urmatorul pe care il numesc OpenOffice beta 9.bin. De asemenea schimb data fisierului undeva prin 2000 (era noastra of course Si asa pana le epuizez pe toate. Ce ziceti ? Daca dai un f3 pe fisier nu se vede cu ce aplicatie a fost creat pot zice ca e un fisier imagine de genul ISO.

geo2000 is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 15:02   #1070 (permalink)
just passing...

Rover's Avatar

Quote:
PigBrother, tu zici ca acele firme cheltuie bani pentru produse! Pe ele ce le intereseaza mai mult ? Sa-si maximizeze profiturile? Sau sa aiba constiinta curata ca nimeni nu se bucura de produsele lor fara sa plateasca?
Daca e prima varianta ar trebui sa stea linistite pt. ca orice produs pe care l-as lua in varianta piratata este un produs pentru care n-as plati nici daca n-ar exista piratare pe lumea asta si stiu ca nu sunt singurul!
pt maximizarea profitului...in ziua de azi, in sistemul corporatist "constiinta" este doar un cuvant din dictionar

asta vor si ei...daca nu ai plati pt produsul ala sa nu-l poti lua nici macar in varianta piratata...poti sa zici dupa ce ai vazut filmul Doom piratat, "mama ce porcarie, bine ca n-am dat bani sa-l vad la cinema", dar ai 2 optiuni:
1. fie nu-l mai vedeai de loc (atunci nu ai varianta piratata, deci nu ai nici o problema cu politia)
2. fie il vedeai la cinema, deci marcai banul si ridicai profitul la firma de l-a produs...

Il Ajustatore, dincolo de toate invartelile juridice pe care ai incercat sa le enumeri (mare parte din ele fiind doar argumente bune pt filmele americane, fiindca banuiesc ca stii ca in sistemul de drept romanesc ti-a troznit cu legea in cap si, in afara de s-o ataci pe motive constitutionale nu prea ai ce sa faci), se pare ca nu intelegi un lucru. legal nu ai voie sa ai copii piratate. punct...ceea ce spui tu sunt argumente pentru o eventuala schimbare a legii, argumente de ordin moral, social, etc, etc, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca tu incalci legea in momentul in care detii acele copii...

si pe Mengele daca il omorai, tot la omucidere te incadrai, chit ca puteai sa aduci sute de pagini de argumente in favoarea ta (excludem legitima aparare)...si un terorist daca il vezi pe strada ca se duce sa-si ia paine si bagi cutitul in ele, tot omor se cheama...
asta dpdv juridic..

dpdv economic, se pare ca nu pricepi un lucru. Daca EU produc o opera (de ex. un album de muzica), este pt faptul ca EU vreau sa fac bani. Daca nu vreau sa fac bani cu ceea ce am produs, il pun free pe net. Ma doare in cot de setea ta de cultura. Daca tu vrei sa te culturalizezi, imi platesti mie faptul ca m-am strofocat sa fac acel album. De asta toate firmele de media se agita atata. Faptul ca tu ai o sete mare de cultura, pe mine ma lasa rece. Ce ma incalzeste sunt banii pe care mi-i platesti pt. produsele mele...
Si ar mai fi ceva argumente, dar mi-e mult prea lene sa mai scriu acuma

Rover is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 18:08   #1071 (permalink)
Registered User

Raduccio's Avatar

O intrebare pentru cunoscatori: Este legal sa copii un film cu tvtuner+other hardware de pe un canal Tv? Si daca da este legal sa-l pun pe cd pentru mine?

Raduccio is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 19:01   #1072 (permalink)
Loony

Ghost's Avatar

Am o curiozitate. Continutul listei se supune legilor copyright-ului ?
- muzica simfonica
- muzica anilor '50
- filmele foarte vechi, cu Chaplin, Stan si Bran, etc...
- filmele romanesti sau straine din anii '50-'70
- piesele de teatru radiofonic romanesc

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 19:13   #1073 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by Raduccio
O intrebare pentru cunoscatori: Este legal sa copii un film cu tvtuner+other hardware de pe un canal Tv? Si daca da este legal sa-l pun pe cd pentru mine?
Da. E de prin '70 legea, o gasesti sub denumirea de hotararea sau acordul Betamax.

Old 17-06-2006, 19:32   #1074 (permalink)

Amyd's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ghost
Am o curiozitate. Continutul listei se supune legilor copyright-ului ?
- muzica simfonica
Da, pentru ca exista atat copyright-ul autorului partiturii (care e probabil expirat - 70 de ani de la moartea autorului) cat si copyright-ul interpretilor (care nu e expirat, foarte probabil) cat si copyright-ul producatorului inregistrarii.

Quote:
- muzica anilor '50
Foarte probabil, atat pentru drepturile patrimoniale ale autorului (expira la 70 de ani de la moartea lui) cat si drepturile interpretilor (expira la 50 de ani de la data interpretarii) cat si drepturile producatorului (expira tot la 50 de ani de la data inregistrarii).

Quote:
- filmele foarte vechi, cu Chaplin, Stan si Bran, etc...
Da.

Quote:
- filmele romanesti sau straine din anii '50-'70
Cu atat mai mult.

Quote:
- piesele de teatru radiofonic romanesc
Da, in conditiile amintite mai sus (vezi dreptul interpretilor si dreptul producatorilor).

Salutari,
Andrei

Amyd is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 19:33   #1075 (permalink)
Loony

Ghost's Avatar

Multumesc, Amyd.

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 19:40   #1076 (permalink)
Registered User

O nebunie. tineti cu dintii de facturi si de cutiile de la pc ca pierdeti si garantia si licenta si va mananca bulau...bulau... pe cand si pedeapsa capitala?
O nebunie. Viitorul luminos al tarii microcoft.

Eu unul nu o sa cumpar vreun produs care daca pierd vreo hartie de la el ma paste inchisoarea. PUNCT

vir2000 is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 19:42   #1077 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by Amyd
Da, pentru ca exista atat copyright-ul autorului partiturii (care e probabil expirat - 70 de ani de la moartea autorului) cat si copyright-ul interpretilor (care nu e expirat, foarte probabil) cat si copyright-ul producatorului inregistrarii.
that's B.S.!
ce ma fac daca din cand in cand se trezeste cate o casa de discuri sa scoata albumul iar? nu mai ascult in veci melodia (pardon, simfonia)?
classics 2000... order now...
classics 2065... order now...
that's stupid...
cred ca legea copyrightului trebuie modificata, facute niste diminuari masive la termeni... ffs, 5 ani sunt mai mult decat suficienti pentru profit.

Old 17-06-2006, 19:47   #1078 (permalink)

Amyd's Avatar

Poti sa asculti si/sau sa copiezi melodia intr-o interpretare + o inregistrare pentru care drepturile de autor si conexe au expirat.

Simpla re-editare/re-inregistrare duce la inceperea drepturilor interpretilor si producatorilor acelei editii, nu si a editiilor precedente si cu atat mai putin al autorilor.

By the by, in cazul operelor colective, durata dreptului de autor propriu-zis este de 70 de ani de la prima aduce la cunostinta publica, iar in cazul operelor in colaborare este de 70 de ani de la moartea ultimului co-autor.

Dar detaliile astea le puteti afla de la citirea legii drepturilor de autor, care e destul de clar si simplu scrisa.

Salutari,
Andrei

Old 17-06-2006, 19:56   #1079 (permalink)
完美

Slash's Avatar

Mie nu se pricepe nimeni sa-mi raspunda?

Slash is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2006, 20:08   #1080 (permalink)

Amyd's Avatar

Raduccio, da, este legal ce vrei, nu din cauza deciziei Fair Use de care vorbeste Pig Brother, care evident nu are valoare in Romania, ci datorita conceptului de copie privata din Legea Dreptului de Autor. Dar si copia privata se supune unor anumite reguli, explicate de articolul 34:

Quote:
Art. 34. — (1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, in sensul prezentei legi, reproducerea unei opere, cu exceptia partiturilor muzicale, fara consimtamantul autorului, pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta publica, iar reproducerea sa nu contravina utilizarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor ori pe titularul drepturilor de utilizare.
(2) Pentru suporturile pe care se pot realiza inregistrari sonore sau audiovizuale ori pe care se pot realiza reproduceri ale operelor exprimate grafic, precum si pentru aparatele ce permit realizarea de copii, in situatia prevazuta la alin. (1), se va plati o remuneratie compensatorie stabilita prin negociere, conform prevederilor prezentei legi.
By the by, dupa cum vedeti, drepturile pe care le aveti sub forma copiei private sunt platite de voi indirect prin taxele care se aplica suporturilor pe care se pot face inregistrari (CD-uri, DVD-uri, s.a.m.d.). Deci, din moment ce platiti, aveti tot interesul si sa folositi acest drept si sa protestati atunci cand este ingradit (ilegal, in principiu, pe teritoriul Romaniei, desi legea e oarecum vaga) de autori si producatori prin sisteme ca Macrovision, CSS, etc.

Slash, in principiu poti sa faci orice pentru uzul tau privat, insa in momentul in care il aduci la cunostinta publica (prin share), atunci vei incalca drepturile de autor al autorilor melodiilor acelora - tu ai avea dreptul asupra interpretarii si al inregistrarii, dar dreptul de autor pentru partitura si melodie are prioritate in ochii legii si orice fixare/reproducere a melodiei respective se poate face doar cu acordul expres al autorilor.

Also, dreptul de autor nu are nici o legatura cu publicarea melodiei pe album, ci are legatura cu a) data scrierii operei (chiar daca nu e publicata) in cazul dreptului de autor si cu b) data aducerii la cunostinta publica (intr-un concert de exemplu) in cazul dreptului conex de interpret.

Salutari,
Andrei

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules