![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #101 (permalink) | ||
|
Daca n-ai fi citit in diagonala posturile mele ai fi inteles ca eu am o pozitie de mijloc. Adica nici nu apar pirateria, insa nici nu ii atribui rolu' de rau universal. Alaturi de ea mai sunt si alti factori (calitate/pret/accesibilitate) care contribuie la vanzarile tot mai reduse din industria jocurilor/muzicii/filmelor. Prin rigiditatea de care dai dovada si prin faptu' ca incerci sa aplici anumite teorii pe situatii de fapt atipice si nemaintalnite pana acu', arati ca esti dovada vie a faptului ca cei care fac strategii de marketing in aceste domenii sunt in general depasiti de ceea ce se intampla la ora actuala. De unde si solutiile sub forma de carpeli pana in prezent, solutii ce pot lua uneori forme aberante/dezastruoase (a dat cineva mai sus un link in aceasta privinta). Cu toate cunostintele tale cu care te lauzi, nu ai fost in stare sa imi spui dc cel mai piratat joc la ora actuala este si cel mai vandut. Sau dc unu' din cele mai bine vandute jocuri in prezent a fost lansat fara protectie si producatorii sai declara ca nu le pasa efectiv cat de piratat este. Sau dc vanzarile nu cresc chiar daca nu sunt influentate de piraterie, in conditiile in care pirateria este aratata drept principala cauza pt. vanzarile sub asteptari ale publisherilor.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #102 (permalink) | ||
| Quote:
http://www.buka.com/cgi-bin/show_mor...Gamesforrussia But the most efficient is to fight pirates on the economic basis - to provide High Quality products with affordable prices and support for customers. That is why a month after the crisis BUKA introduced Jewel case standard in Russia with prices set to compete pirated production. O sa ii dau un e-mail PR-ului de la Buka si o sa ii cer numere exacte privind vanzarile de HOMM 3 si pretu' fiecarui exemplar. Sper ca macar atunci ma vei crede ![]() LE: I-am trimis mail tipei, sper ca maine cel tarziu sa primesc cifrele.
__________________ Clientu' de azi, victima de maine | |||
|
| | #103 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #104 (permalink) | ||
|
Uite ce scria in "read me-ul" unui program, este un program de modificat windows-ul si numai stiu eu ce optiuni de securitate: "Acest program este gratuit si este pus la dispozitie pentru scopuri educationale, daca il folosesti in alte scopuri o faci pe propriul raspundere" Cu alte cuvinte iti dam intrumentul insa daca vrei sa il folosesti, esti direct raspunzator. Pe oDC, sunt cativa care au REGULI puse sus la ei in share: You connot acces this computer, ... [bla bla numai stiu ce zice] Axa nu iti exagerez cu nimica, pentru ca la asta se va ajunge. Pirateria trebuie micsorata IN NICI UN CAZ sa se ajunga la zero, pentru noi ar fi mai rau decat moartea. | |||
|
| | #105 (permalink) | ||
|
Assasin si barney (in mare parte sunt de acord cu ce zi zis pana acum) lupta se da cu aceleasi arme, cei din piraterie trebuie sa zica decat ca nu ei folosesc programele cu userii si in plus nu este nici o obligatie. La "este ilegal sa faci copii" . Raspunsul este simplu " poate o pierd si tin foarte mult la acest album, iar prietenii nu sunt de incredere incat sa le dau cd-ul original" | |||
|
| | #106 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2005 | Quote:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=123662
__________________ Manifestul urâţilor !!! Click Always Coca Cola ? ClickComplete Idiot Guide for Being a Vegetarian | ||
|
| | #107 (permalink) | ||
|
Opteron, pe ce te bazezi cand spui ca la asta o sa se ajunga? In restul tarilor, legea drepturilor de autor functioneaza foarte bine de zeci de ani, si nu s-a ajuns la ce spui tu acolo. Parerea mea este ca va agitati prea tare pentru putin. Quote:
__________________ R Tape loading error, 0:1 | |||
|
| | #108 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2004 | Quote:
| ||
|
| | #109 (permalink) | ||
| Quote:
cand pun mana pe cate un cd original e ca un trofeu. ![]() la un pret modest de 15-20 de dolari (TVA inclus desigur ) ar fi o chestie acceptata lejer de multi. poate doar zgarcitii care si-au luat Logan (rosu, deh aspirator de "gajici") si nu mai au bani de paine ar mai lua de pe net... ![]() Legalize it! (nu marijuana )mai bine zis: Cheapen it! Mai ramane problema softului si a SO... un XP prof este exagerat. ![]() as cumpara la 100 de dolari (ca de obicei cu tot cu TVA) peste e extrem de greu. extrem.
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #110 (permalink) | ||
|
Am citit toata discutia. Ma lasa rece majoritatea argumentelor aduse pro si contra pirateriei. Cand eu am sa gasesc "Chubb Rock, Jeru and OC - Return Of The Crooklyn Dodgers" in raft strang cateva alocatii si promit sa mi'l cumpar.Puneti si problema disponibilitatii printre cele fruntase(in viitor nu cred ca va mai fi cazul, odata cu distribuirea online). Pana atunci iau atitudinea de "sunt atatia care pirateaza... nu are cum sa ma ia tocmai pe mine" si continui linistit downloadul de mp3'uri. Trackmania Nations anyone? | |||
|
| | #111 (permalink) | ||
|
LOLs [FriendlyAlien], totusi putin s-a pus accentul pe categoriile de "piraterie": - cei care pirateaza, fac CD/DVD-uri cu filme/soft/muzica/jocuri si le vand. - cei care downloadeaza si share-uiesc si pentru altii in retelele DC, torrent. - cei care downloadeaza exclusiv pentru uz personal, probabil izolati de asemenea retele si avand acces temporar de la un prieten. Unde poate actiona legea? unde se pune problema adevaratelor controale? Apropo.. are cineva un link catre forma actuala si completa a legii privind drepturile de autor? Quote:
A aparut un link spre o stire similara cu cea postata de AIWA acum vreo 2 luni pe DC la mine [sic! proud user] si am investigat veridicitatea respectivului link. Am gasit un singur site in care era prezenta legea extrasa din monitorul oficial. OFF-Topic: nu vi se pare ciudat sa trebuiasca sa platesti pentru accesul la legi? adica nu vreau un download link la monitorul oficial.. dar macar un search page si posibilitatea de a browse-ui continutul complet al unei legi... LA EI PE SITE! nu in cine stie ce anunt pe vreun site de stiri... nu e absurd? | |||
|
| | #112 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
2. Nu se cere autocad (nu interesează pe nimeni cum îţi faci planşele) şi nu se poate lucra pe calculator la şcoală în mod eficient. Dacă vrei să lucrezi, îţi trebuie programul acasă. 3. Ai făcut cumva şi tu facultatea de construcţii? ![]() P.S. din cauza exagerărilor la care s-a ajuns cu legile astea ale drepturilor de autor (şi nu numai), eu folosesc exclusiv programe libere. Nu am nici un program fără licenţă. | |||
|
| | #114 (permalink) | ||
|
Poa' sa se dea ei (BSA & ORDA) peste cap si sa tzopaie cat vor; fenomenul nu se poate opri. Orice legi vor aparea si oricate sanctiuni s-ar da vor aparea programe care vor eluda noile legi. Punct.
__________________ "I like watching a debate and complaining that the participants disagree about things". | |||
|
| | #115 (permalink) | ||
|
Ok, aşa cum promiteam ieri, am făcut rost de un studiu realizat de BSA (Business Software Alliance) în colaborare cu IDC (International Data Corp) şi care relevă nişte cifre îngrijorătoare. Cei care spun că se exagerează dimensiunile pirateriei (şi în special Assassin) să se uite cu atenţie pe acest studiu. Conform studiului ataşat, pirateria în România se află la 74%. O scădere cu numai, atenţie!, 10 procente din această piraterie ar aduce în plus economiei naţionale 670 de milioane de dolari, veniturile industriei locale ar creşte cu 430 milioane de dolari, s-ar crea 3000 de noi locuri de muncă, şi la bugetul statului ar intra 75 de milioane de dolari din taxe. Conform aceluiaşi studiu, reducând rata pirateriei, România şi-ar putea dezvolta industria software cu 90% între 2004 şi 2009, în loc de 62% cât sunt estimările actuale pentru aceeaşi perioadă. Astea sunt cifre clare, nu mai este loc de întors. Aceeaşi reducere de 10 procente ar propulsa sectorul IT din România de la 800 de milioane $ astăzi la 1.6 milioane $ în 2009. Am ataşat şi PDF-ul, pe care l-am luat de pe http://www.bsa.org/idcstudy, unde de altfel puteţi găsi mai multe detalii şi despre celelalte ţări.
__________________ d*L*b Last edited by Comanche; 15-09-2006 at 10:07.. | |||
|
| | #119 (permalink) | ||
|
Asus, cred că eşti în alt film sau puţin în urmă. Discuţia a depăşit faza abstracţiunilor. Aici deja discutăm pe documente oficiale, cifre clare şi organizaţii de talie mondială. Dacă ai documente credibile care să discrediteze atât BSA cât şi IDC de-abia aştept să le văd. Până atunci pune mâna şi citeşte "White Paper"-ul de pe site-ul dat de mine.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #120 (permalink) | ||
|
daca omu' vrea sa cumpere un joc..ca are coperta frumoasa..ca a vazut demoul si e super. bun. se duce la magazin vede..coperta prezentare frumoasa si gata.pac il ia..ajunge acasa..dezamagire..nu e ca demoul..etc.dar totusi..zice sa incerce ..joaca ce joaca si dupaia plictiseala.=>bani dusi pe apa sambetei era si o vorba..ma rog..nu mai stiu cum e singur.. nu conteaza ambalajul conteaza ce e inauntru.
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |