![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania? | |||
| Da | | 205 | 23.70% |
| Nu | | 660 | 76.30% |
| Voters: 865. You may not vote on this poll | |||
| Thread Introduction |
| 1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica. 2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult. 3. A se lua in calcul: - raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei. Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"? A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate. - puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei. - orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta? |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1221 (permalink) | ||
|
Tu ai citit ce am scris eu ? Am zis ca nu exista MASE de infractori. Ce FACE majoritatea populatiei nu are cum sa fie infractiune daca politicienii ar fi de bun simt si incoruptibili. Pedofilii aia is 0.00% ca numar , deci ce relevanta are ca i-ai pomenit? Mai corect era sa faci analogie cu heterosexualii. Ei reprezinta marea masa. Eu sunt statul , vin cu o lege in care zic ca e infractiune ca barbatii sa faca dragoste cu o femeie. Cu asta i-am transformat brusc in infractori pe majoritatea ? Eu zic ca nu , cu asta am dat si voi aplica o lege cretina.
__________________ ** Sa fim iubitzi !!! ** | |||
|
| | #1222 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Feb 2005 |
Tie iti scapa esenta problemei. Inchipuieti intrare libera pe OldTrafford, pe DelleAlpi, la Multiplex, la Bulandra, peste tot. Cate industrii de genul asta ar da faliment? mase = majoritate? Ai cumva vreo cifra in ceea ce priveste pirateria worldwide? Majoritatea pirateaza sau Romania tre sa fie speciala pt. ca acolo traiesti tu si tu nu ai chef sa platesti? In locul tau nu as vorbi de relevanta cand dai analogi tampite si utopice precum "Eu sunt statul , vin cu o lege in care zic ca e infractiune ca barbatii sa faca dragoste cu o femeie" | ||
|
| | #1223 (permalink) | ||
|
Am venit cu un exemplu de lege tampita contra unui lucru pe care majoritatea il practica si ti-am aratat cum statul poate transforma cu condeiul pe hartie o masa de oameni in infractori. Iar asta nu inseamna ca de fapt ei sunt infractori , doar ca statul e cretin. Ca la urma urmei statul ala nu e un lucru abstract ci e constituit si finantat tocmai din masele alea de oameni mai sus pomenite. Daca un procent semnificativ din populatie face frecvent un lucru intr-un stat e lupta cu morile de vant si bani cheltuiti aiurea sa incerci sa il interzici. (ca exemplu si fapt divers imi aduc aminte cum incerca Ceausescu cu securitatea sa inchida cazanele de tzuica ale romanilor = efect final zero barat... urmeaza partea a doua , UE vs aceleasi cazane + UE vs taiatul porcului , cu alt efect zero barat ).Quote:
|
| | #1224 (permalink) | ||
| Quote:
RIIA si MPAA sa incerce sa opreasca pirataria altfel decat sa se ia de oameni de rand! Aceste legi sunt ca fosta prohibitie din USA: aproape toti stiu ca-s la misto dar se mai trezeste cate unu' care s-o suporte. Nu ma intelegeti gresit...is impotriva pirateriei cu toate ca nici mie nu-mi plac preturile (dau eu 20$ pt un dvd cu MI2 pe care as putea sa-l iau cu 10mii de lei ca sa aiba tom cruise si alte parasute salarii de 20 de milioane$).
__________________ If you can't do something smart,do something right! | |||
|
| | #1225 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 |
"tom cruise si alte parasute"... pai, mai tata, daca nu-ti place Tom Croaziera, de ce tragi filmul ala sa te uiti la el? esti masochist? daca mie-mi place Morgan Freeman, in Sap7en, eu zic sa-i dau banu', sau, cel putin, ca asa ar fi corect! repet, nu te obliga nimeni: 1. sa folosesti Windows. Sa fim cinstiti si sa recunoastem: pentru browsing la internet, un office mai "de casa", si ascultat muzica, vazut filme, ars cd-uri etc. exista o alternativa gratis si din ce in ce mai "good looking"/user friendly: Linux. Acum nu-ti mai pretinde nimeni sa fii computer expert ca sa folosesti linuxul. Daca vrei avantajele (reale, si de necontestat) ale Windowsului, tre' sa platesti, tata, asta e adevarul. Cu toate astea, multi care tipa "nu ne luati cultura de la bot" sunt cei care vor ca sa se tolereze pirateria Windows pentru ca... well, cum sa spun eu, jocurile nu merg pe Linux... nu alea "cool", cel putin. Nu mere GTA, nu mere FarCry, nu mere Nefese, nu mere WoW, etc. Nu tipa cei care se dau pe net ca sa citeasca review-uri la succesul literar al lu' Cartarescu... sa fim seriosi. 2. sa downloadezi la greu cele mai noi filme ca "sa fii la curent". Daca vrei sa stai in fata, marca banu'. Daca nu, las-o mai moale, stai mai in spate, mai trage un film pe net, doua, nu te crucifica nimeni, dar macar nu te mai bate cu pumnii in piept, cum fac cei care-si justifica asta prin "eu sunt haiduc, **** RIAA". Mai rarutz, ca-i mai dragut. Addendum: daca cauti un film al lui Kurosawa, s-ar putea sa nu-l gasesti in magazine. E posibil ca judecatorul sa tina cont de asta si sa fie bland cu tine, pentru ca unde nu-i alternativa... e oarecum normal sa tragi de pe net. Daca tragi, in schimb, V for Vendetta, bootleg-ed, ii cam pagubesti pe nenii care-au produs filmul, si mi se pare normal sa te arda pe cocoasa... Analog si cu muzica... Daca faci streamripping, ai si tu acolo, o carca de mp3-uri, dar sunt la calitate inferioara(92, maxim 128), sunt pentru uz personal si nu sunt in share. Nu cred c-o sa te crucifice nimeni pentru asta. Daca insa ai albumul Placebo - "Meds" (care tocmai a aparut), tras de pe net, la 320 bitrate, eventual si cu "ripped by IpissOnRIAA" in coada... atunci esti un nene rau, care trebuie batut cel putin pe umar de un reprezentant al legii, daca nu chiar la fundulet, de mami si de tati. Discutia despre copyright si legile internetului e "complexa si are multe aspecte". Aspecte de care un judecator tine cont. So, da, daca ai soft de 50.000 de para p-acasa (cumulat), 5 recordere si-un teanc baban de DVD-uri + un site de unde "iti castigi, erm, cinstit painea" vanzand "suporturi de pahar" de forma rotunda, cu filmu sub ele... eu zic ca-ti meriti pedeapsa. Daca esti un basit de home user, cu o colectie de 20 de filme, si 10 giga de muzica preferata, pe care NU LE SHARUIESTI, nu cred ca te deranjeaza nici dracu. | ||
|
| | #1226 (permalink) | ||
|
Reprezentantii MPAA spun ca piratii sunt cauza pt. care industria cinematografica sufera dpvd filanciar. Eu cred ca e din cauza ca actorii nu mai joaca decat daca sunt platiti cu de la 5 mil $ in sus. Dar nu asta e problema pt mine. Nu prea dau dreptate la pirati dar totusi cei care obtin aceste bunuri(filme muzica etc) si nu le dau mai departe ar trebui lasati in pace! Cel mult sa fie obligati daca sunt prinsi sa stearga ce au ilegal.
__________________ If you can't do something smart,do something right! | |||
|
| | #1227 (permalink) | ||
| Quote:
Va place sa bateti apa in piua si sa aberati. Niste indivizi JOACA intr-un film, niste indivizi FAC efecte speciale, niste indivizi PRELUCREAZA o coloana sonora, niste indivizi FAC montajul. Dupa cum vezi, sunt o gramada de indivizi care MUNCESC acolo. Si tu vrei munca lor gratis. Gg no re. Orice scuza e doar o aberatie crunta si lipsa de bun simt.
__________________ balanced for lean | |||
|
| | #1228 (permalink) | ||
| Quote:
Si pe deasupra intr-o democratie majoritatea are intotdeauna dreptate. ( chiar si cind nu are dreptate. Iar politicienii o tot afla pe propria piele in fiecare an electoral.)Cit despre Hollywood ... profit = venit - cheltuieli. La ce cheltuieli nejustificate au ei de cele mai multe ori numai niste venituri si din piatra seaca ii pot mentine. Daca dau zeci de milioane salar unor vedete ( pe care tot ei le-au fabricat) si sparg sute de milioane pe trucaje nejustificate in tot felul de popcorn movies fara valoare cum naiba sa nu aiba dificultati ? Automat chestiile astea ii obliga sa pretinda preturi imense per unitate vanduta cu toate consecintele ce decurg de aici. Tot sistemul ar putea functiona bine mersi in continuare pe alte baze , dar de ce sa se oboseasca sa incerce... e mult mai simplu sa preseze statul sa umple puscariile cu cei care nu vor/nu au de unde sa scoata banul spre conturile lor... Industria muzicala da semne ca s-a prins cum merge treaba si se adapteaza incet incet din mers. Uitati-va ce succes are Itunes cu al sau pret de 90 de centi pe mp3. Daca ar practica preturi si mai mici / bucata ar disparea pirateria aproape de tot ,ca pur si simplu nu ar mai merita deranjul . In schimb industria cinematografica nu vrea si pace sa e adapteze vremurilor.
|
| | #1229 (permalink) | ||
|
N-are statul puscarie pentru 3 milioane. Dar case de bani pentru amenzile colectate de la 3 milioane are. Iar daca banii dati pe un bilet la un film facut la Hollywood ti se par nejustificati, poti pirata in liniste filme de seria B facute in Hong Kong. Nimeni nu se va deranja sa le apere drepturile de autor. Oricum, dupa optica ta ar trebui sa ne apucam sa furam blugi de la Levis, masinile de la Mercedes si sampania de la Cristal, ce dracu, toti astia au preturi nejustificate.
|
| | #1230 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Vezi ca si tu folosesti analogia aia aiurea ca incalcarea copyrightului = furt. Nu e asa ceva . A fost si un proces celebru in SUA in care s-a stabilit ca nu e furt . E incalcare a drepturilor de autor dar nu poate fi numita furt. Si nici comparata cu el. Nu compara mere cu pere. Quote:
|
| | #1231 (permalink) | ||
|
Si de ce mi-ar pasa ce zic aia? Dupa slabele mele cunostinte de limba romana in momentul in care iti insusesti ceva fara a avea dreptul se cheama furt. Oricum, daca te face mai fericit poti inlocui furt cu ce vrei tu, tot in Codul Penal intra.
|
| | #1234 (permalink) | ||
|
Voiam sa zic ca aparitia Internetului + a writerelor cd/dvd a schimbat radical datele problemei in domeniul media. Iar faptul ca masele largi copiaza pe scara din ce in ce mai mare media in loc sa dea sumele alea imense per unitatile vandute arata clar producatorilor ca asa nu mai merge si ca populatia vrea altceva. Si ca prin urmare trebuie sa gaseasca noi modalitati prin care sa isi asigure profitul si noi baze pe care sa functioneze industria de profil. Mai multi bani din publicitate , video on demand la preturi decente , scaderea costurilor , acceptarea din partea lor a marjelor de profit mai mici ... Cu forta nu au cum sa mai mentina in viata actualul sitem la infinit.
|
| | #1235 (permalink) | ||
|
Industria de profil trebuie sa functioneze in cadrul legilor statelor in care opereaza. Infractiunile raman infractiuni atata vreme cat sunt trecute ca atare in lege. Poti sa faci spume la gura cat doresti, realitatea ramane foarte clara. Faptul ca statul nu are resursele ca sa eradicheze complet fenomenul nu inseamna ca nu poate sa decapiteze cateva cuibusoare de infractori, de tipul retelelor de cartier. In alta ordine de idei, mi se par absolut geniali cei care deplang cu o mana filmele de sute de milioane de dolari de la Holywood care sunt desigur porcarii sinistre ce costa prea mult, in timp ce cu celalalta le adauga in download list ca sa le vada la o zi de la lansare. Ipocrizie++ Salutari, Andrei | |||
|
| | #1236 (permalink) | ||
| Quote:
|
| | #1238 (permalink) | ||
|
Ca tot vorbiti de filme, cum pana mea sa nu arda trackerele la noi cand trebuie sa asteptam intre 6 si 2 luni pentru un film. As fi vut sa vad macar la cateva saptamani dupa lansare Piratii din caraibe 2 si Silent Hill de exemplu. Pai primul va ajunge in Romania la 2 luni de la lansare aproape si celalalt la jumatate de an.
| |||
|
| | #1239 (permalink) | ||
|
Asta deja nu mai e o scuza. O buna parte din filmele importante au premiera in Romania simultana sau foarte aproape de cea americana. E.g., anul acesta, daca luam filmele din top de box-office: X-Men 3: State: 26.05.2006 Romania: 26.05.2006 Da Vinci Code: State: 19.05.2006 Romania: 19.05.2006 Ice Age 2: State: 31.03.2006 Romania: 31.03.2006 Mission Impossible 3: State: 05.05.2006 Romania: 05.05.2006 Desigur, exista si filme care vin mai tarziu decat in State si unele tari din Europa, dar asta vine din politica distribuitorilor de filme si nu are de-a face cu Romania in particular. De exemplu: Cars State: 9.06.2006 Romania: 15.09.2006 Germania: 14.09.2006 Depinde in principal de felul in care se gasesc sloturi de premiera disponibile pentru filme si de felul in care cred distribuitorii regionali si locali ca va reactiona piata romaneasca. Insa dupa cum bine stim cu totii, faptul ca au putut vedea filmele la cinema in Romania din ziua 1 in cazurile pomenite mai sus nu a impiedicat imensa parte a celor care downloadeaza sa le pirateze cu aceeasi gratie ca pe orice alte filme. Da, da, sigur, biletele la Multiplex sunt scumpe, etc. Salutari, Andrei | |||
|
| | #1240 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2003 |
Care a vazut Brazil? Credeam ca e o utopie. Astept cu nerabdare legiferarea infractiunea mersului pe jos prin propietate publica fredonand melodii de guta...
__________________ Invisible Quasi-Paradox: Our visible world is composed of a totality of invisible particles. Invisible Sorites Paradox: There is not a clear frontier between visible matter and invisible matter. | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |