Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

View Poll Results: Scaderea pirateriei va duce direct proportional la cresterea vanzarilor in Romania?
Da 205 23.70%
Nu 660 76.30%
Voters: 865. You may not vote on this poll

Thread Introduction
1. Este vb de filme, jocuri, soft si muzica.
2. Direct proportional = cu cat scade pirateria mai mult, cu atat cresc vanzarile mai mult.
3. A se lua in calcul:
- raportul BSA care arata cresterea vanzarilor in paralel cu scaderea pirateriei.
Q. If piracy rates are lowered, won't users simply stop using the software that was once "free"?
A. Yes, some will not use the previously pirated software, as some will substitute other software. But some will pay for it. However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points). We have confirmed this by looking at the ratio of software spending to hardware spending in the countries in the study. Countries with higher piracy rates tend to have lower software-to-hardware ratios. In many cases, lowering the piracy rate by 10% to that of another country still yields a new level of software spending that is below that of the country with the lower current piracy rate.

- puterea de cumparare, pretul, calitatea, accesibilitatea - toti acestia sunt factori care pot scadea sau creste vanzarile, fara sa aiba neaparat legatura cu rata pirateriei.
- orice copie piratata inseamna automat o copie ce putea fi vanduta?

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-04-2006, 11:45   #141 (permalink)
APH
Registered User

Dar eu ma intreb totusi, ce facem cu cei care au bani sa-si cumpere produsele legal din magazine dar nu o fac pentru ca spun ca nu are rost sa dea banii pe un lucru pe care il pot lua gratuit?

APH is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 11:46   #142 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

APH, păi tocmai pe ăia se bazează studiul IDC & BSA. Mai precis pe 10% din ăia.

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 11:47   #143 (permalink)
APH
Registered User

Si eu tot asta spuneam
Asteptam raspunsul domnilor aaroman si Assasin

APH is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 11:52   #144 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Am dat in paginile anterioare exemple de jocuri care nu au putut fi piratate, insa al caror volum de vanzari nu a crescut. Am dat exemple de jocuri (cu sau fara protectie) care se pirateaza la greu, da' care si inregistreaza vanzari record. Imi explici si mie "directa proportionalitate" in aceste cazuri?

Lucrez de aproape 5 ani in domeniu' industriei de jocuri, stiu extrem de bine cum merg anumite chestii. Din experienta mea va spun ca un joc bun se va vinde extrem de bine indiferent cat de piratat e, iar un joc prost poa' sa aiba protectii peste protectii, poa' sa aiba rata de piraterie zero, asta nu inseamna automat o crestere a vanzarilor.

Desigur, o rata de piraterie mai mica inseamna o crestere de vanzari. Insa nu intotdeauna. Si, mai ales, nu exista intotdeauna o directa proportionalitate. Conteaza si calitatea si pretu' si specificul pietei etc.

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 11:53   #145 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Assassin, un joc bun se va vinde oricum, true. Dar se va vinde mult mai bine cu o piraterie redusă cu 10 procente. Nu am afirmat nicăieri (şi nici nu cred că a afirmat cineva) că actualmente jocurile bune nu se vând (şi poate se vând chiar bine, nu am nicio problemă cu asta - am mai spus, trebuie să analizăm lucrurile comparativ - 62% poate părea mult, dar comparativ cu 90% e foarte puţin).

Old 27-04-2006, 11:56   #146 (permalink)
Registered User

RDCenemy's Avatar

nimic de comentat cu privire la acest post?
am senzatia ca voi doi v-ati prins intr-o disputa care a devenit personala si nimic in jurul vostru nu mai conteaza no offence.. dar threadul asta e deja "Mascatu vs. Assassin" Rocket Launcher Arena.

RDCenemy is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 12:05   #147 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

1. Rata redusa a pirateriei de la noi din tara din ultimii ani se datoreaza foarte mult si promotiilor (a se citi reducerilor de pret) pe care le-a facut firmelor si I-cafe-urilor reprezentanta Microsoft in Romania. Repet, suna-i si intreaba-i.
2. "Mult mai bine" e discutabil. Daca pirateria unui joc scade cu 10%, nu inseamna automat ca vanzarile vor creste cu 10%, asa cum incearca sa ni se bage pe gat.
Mai mult, corelatia "scaderea pirateriei - cresterea vanzarilor" e valabila doar in anumite situatii (jocu' e de calitate, de exemplu). Efectiv ma depaseste dc continui tu sa afirmi ca e o directa proportionalitate, atata timp cat corelatia respectiva e influentata si de alti factori.

Iti mai dau un exemplu. Hai sa luam jocu' Keepsake. Un joc relativ necunoscut atat in afara, cat si la noi. Jocu' e piratat si aici si afara. Spre deosebire de Europa occidentala si America de Nord, jocu' nu se gaseste la noi in Romania. Sa zicem ca jocu' nu s-ar pirata la noi - poti sa imi explici cum se va reflecta in cresterea vanzarilor faptu' ca jocu' nu se mai pirateaza in Romania daca jocu' nu se vinde in Romania? Unde e aici corelatia, ca sa nu mai zic directa proportionalitate intre scaderea pirateriei si cresterea vanzarilor? Dc se neaga sau se diminueaza atat de inexplicabil factorii pret, calitate si accesibilitate?

De asemenea, vanzarile Guild Wars in Romania au crescut de cand NCsoft au hotarat ca jocu' sa aiba un pret mai mic comparativ cu cel din afara. Si stiu asta foarte bine deoarece CG vinde jocu' in Romania.

PS: Mascatu, te fofilezi. Ti-am cerut sa imi explici dc nu intotdeauna o rata scazuta sau inexistenta a pirateriei duce la cresterea vanzarilor.

Old 27-04-2006, 12:15   #148 (permalink)
Registered User

Bill Gates's Avatar

Mascatule dragă, m-am prins: eşti angajat la BSA (felicitări). Studiul ăla pe care îl tot citezi tu nu reprezintă decât o reclamă (mascată ca şi tine, dar totuşi reclamă) pe care şi-o fac nişte firme care tot ţipă că pierd nişte bani pe care nu i-au avut şi nu i-ar fi câştigat niciodată.
Ce s-ar face dacă ar scădea pirateria la 0 dar în acelaşi timp s-ar prinde lumea că n-are nevoie să dea bani pe programe? N-ai observat câte campanii de dezinformare se fac?? (ex: "get the facts")
Cât despre locurile de muncă în domeniul ăsta nu am de zis decât atât: cine se angajează ca programator, cedează toate drepturile de autor pentru ceea ce scrie firmei la care e angajat, în schimbul unui salariu de nimic, mai ales în comparaţie cu profitul scos de firma respectivă de pe urma lui.

Bill Gates is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 12:16   #149 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by Assassin
PS: Mascatu, te fofilezi. Ti-am cerut sa imi explici dc nu intotdeauna o rata scazuta sau inexistenta a pirateriei nu duce la cresterea vanzarilor.
Îmi ceri să explic o axiomă a ta. Adu dovezi care să susţină afirmaţia asta. Dar nu dovezi de genu "sunt în industrie de 5 ani". Am senzaţia că tu analizezi extremele. Un joc de 1 milion de para nu se va vinde indiferent de rata pirateriei. Un joc extrem de prost la fel - nu se va vinde indiferent de rata pirateriei. Dar aici vine clenciul: lucrurile pe care pirateria totuşi le influenţează (aici intră majoritatea jocurilor ce se joacă la noi, să recunoaştem), le influenţează direct proporţional cu dimensiunea ei (adică dir.prop. cu cifrele alea).
Quote:
1. Rata redusa a pirateriei de la noi din tara din ultimii ani se datoreaza foarte mult si promotiilor (a se citi reducerilor de pret) pe care le-a facut firmelor si I-cafe-urilor reprezentanta Microsoft in Romania. Repet, suna-i si intreaba-i.
Tu numeşti 74% rată redusă? Eu o numesc uriaşă. Aici avem o problemă.
Quote:
2. "Mult mai bine" e discutabil. Daca pirateria unui joc scade cu 10%, nu inseamna automat ca vanzarile vor creste cu 10%, asa cum incearca sa ni se bage pe gat.
Sunt aici nişte chestii care se anulează reciproc aici. Ai citit fraza aia în engleză?
However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points).
Acum sincer, între ceea ce crede IDC, şi ceea ce crezi tu, eu îi cred pe ei.

Quote:
Sa zicem ca jocu' nu s-ar pirata la noi - poti sa imi explici cum se va reflecta in cresterea vanzarilor faptu' ca jocu' nu se mai pirateaza in Romania daca jocu' nu se vinde in Romania?
Tu îţi baţi joc? Credeam că vorbim de jocurile care se joacă la noi, filmele care se văd la noi, muzica ce se ascultă la noi, într-un cuvânt despre România, FFS! Ce ma interesează pe mine jocurile ce nu se vând la noi? C'mon! Dacă vânzarea e 0, indiferent de factorul de proporţionalitate va fi tot 0! 0*x = 0! Şi da, dir.prop. se aplică şi cifrei 0, nu văd de ce ar face excepţie (sau te gândeai că dir.prop. e o adunare?)
Quote:
De asemenea, vanzarile Guild Wars in Romania au crescut de cand NCsoft au hotarat ca jocu' sa aiba un pret mai mic comparativ cu cel din afara. Si stiu asta foarte bine deoarece CG vinde jocu' aici.
Normal că au crescut. Dar ar creşte şi mai mult dacă pirateria s-ar reduce cu 10%. Chiar nu văd de ce negi asta. Sau măcar dacă negi adu dovezi care să indice clar unde greşeşte studiul.

PS: Bill Gates a prins miezul problemei. Lucrez la BSA

Old 27-04-2006, 12:29   #150 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mascatu
Îmi ceri să explic o axiomă a ta. Adu dovezi care să susţină afirmaţia asta. Dar nu dovezi de genu "sunt în industrie de 5 ani". Am senzaţia că tu analizezi extremele. Un joc de 1 milion de para nu se va vinde indiferent de rata pirateriei. Un joc extrem de prost la fel - nu se va vinde indiferent de rata pirateriei. Dar aici vine clenciul: lucrurile pe care pirateria totuşi le influenţează (aici intră majoritatea jocurilor ce se joacă la noi, să recunoaştem), le influenţează direct proporţional cu dimensiunea ei (adică dir.prop. cu cifrele alea).
Directa proportionalitate esta una falsa in majoritatea cazurilor. Ti-am dat exemple concrete. Tu doar niste cifre care arata niste corelatii.
Quote:
Tu numeşti 74% rată redusă? Eu o numesc uriaşă. Aici avem o problemă.
Am spus si "in ultimii ani", iar citesti in diagonala. Iti aduc aminte ca inainte de 2000 rata pirateriei era undeva la 95%. E un progres urias de la 95% la 74%, nu crezi?
Quote:
Sunt aici nişte chestii care se anulează reciproc aici. Ai citit fraza aia în engleză?
However, a lower piracy rate will stimulate more economic activity (which can pay for more software), as well as more software production, more marketing, more R&D, and better products, which will spur more demand. IDC believes that these effects counter one another, making a linear relationship between lower software piracy and higher software-related spending, employment, and tax revenue justifiable, especially since IDC is working within a narrow range of piracy change (10 points).
Acum sincer, între ceea ce crede IDC, şi ceea ce crezi tu, eu îi cred pe ei.
Ti-am subliniat un cuvant. Nu mai veni cu axiome atunci cand de fapt e vb de presupuneri si prognoze.

Quote:
Tu îţi baţi joc? Credeam că vorbim de jocurile care se joacă la noi, filmele care se văd la noi, muzica ce se ascultă la noi, într-un cuvânt despre România, FFS! Ce ma interesează pe mine jocurile ce nu se vând la noi? C'mon! Dacă vânzarea e 0, indiferent de factorul de proporţionalitate va fi tot 0! 0*x = 0! Şi da, dir.prop. se aplică şi cifrei 0, nu văd de ce ar face excepţie (sau te gândeai că dir.prop. e o adunare?)
OMG!!! Adica tu sustii ca e corect ca Keepsake sa fie piratat din cauza ca nu influenteaza vanzarile? Iar Keepsake e un joc care joaca la noi, nu stiu dc ai spus ca nu se joaca. Sau poa' ca cei care il pirateaza o fac doar ca sa se expuna riscului de a fi inhatati de organele abilitate Ah, stai, am uitat ca ai zis ca daca jocu' nu se vinde la noi, atunci nu conteaza ca e piratat

Quote:
Normal că au crescut. Dar ar creşte şi mai mult dacă pirateria s-ar reduce cu 10%. Chiar nu văd de ce negi asta. Sau măcar dacă negi adu dovezi care să indice clar unde greşeşte studiul.
Nu neg ca nu ar creste, nu mai citi in diagonala. Neg cat de mult ar creste, mai exact relatia de directa proportionalitate.

Old 27-04-2006, 12:30   #151 (permalink)
2che

Hadrian's Avatar

Quote:
Dar ar creşte şi mai mult dacă pirateria s-ar reduce cu 10%. Chiar nu văd de ce negi asta.
Nu-s expert in domeniu...nu stiu pe ce esantioane se testeaza ...dar tocmai de asta doream sa postez...Dau un exemplu(dc nu s-a mai zis cumva):ce studiu poate sa dovedeasca ca eu,si inca 1000 de persoane(prieteni,colegi,cunoscutie..etc) care reprezentam 10% din cei care pirateaza jocul X daca am renunta sa piratam jocul ne vom duce sa il cumparam din magazin?(in realitate..nu stiu dc ar fi mai mult de cateva zeci de persoane..maxim)Poate preferam sa nu il jucam decat sa il jucam cumparandu-l la un pret de 1.5 milioane de lei...si plus ca daca intr-un an apar 10-15 jocuri care le vreau..o sa dau 20 milioane pe ele?wtf(pardon de expresie)...pai nu face tot pc ul meu atat.
O sa apara Win Vista..o sa vad un pret de 400Ron(dau un exemplu).Se vor cumpara 50de licente(Din Urziceni(20.000 locuitori)..orasul in care locuiesc)(si asta ma refer la banci,institutii,poate cateva internet-cafe,uri si vreo 5 home-useri.)Vor mai exista vreo 6-700 de copii pirat(cel putin).
Incasari:400ron*50=20.000Ron
Daca se reduce pretul la 40 Ron(la pretul asta cred ca >75% din noi l-am avea cu licentza..si asta nu cred ca se poate nega..cine ar da 20-50 milioane pe un pc nou si nu ar mai da 400.000pt un windows curat..cu tehnical support,update-uri,interfatza aero(cel putin astea am inteles ca ar fi problemele in caz de piratare )etc etc
40Ron*750 licente=30.000 ron si un nivel MUUULT mai mic al pitareriei.
Daca pretul software-ului nu va scadea sensibil nu vad nici o urma de scadere a pirateriei.
Cine credea ca starforce va rupa gura pirateriei s-a inselat amarnic...poate a impiedicat doar inceaptorii in ale pc-urilor sa joace un joc cu protectia asta..in resti s-au gasit metode de a o ocoli.Si dc nici asta nu fost oprita..ce sa mai zic de restul..in loc ca un producator sa mai umfle putin pretul ca baga o protectie(pt ca platesc si ei(cred) producatorul protectiei) mai bine ar sacdea pretul si nu ar mai arunca banii aiurea sa faca nu stiu ce protectii si procese si lobby pt a se face nu stiu ce legi..etc.Intai sa isi rezolve problemele lor(aka..sa faci un sistem gen steam...ca sa nu plangi ca ti s-a zgariat cd-ul/dvd-ul).Taramul virtual e un "wild west" si e greu de ingradit cel putin momentan si pe viitorul apropiat.Incapatanarea si lupta impotriva celor care pirateaza din cauza preturilor mari sunt inutile zic eu.If you can't beat them..join them..nu?Scazi preturile la 10-15%(am dat exemplu win vista) si >75% vor cumpara licentza.Pui preturi de 10 ori mai mari si ajungi cu <5% din utlizatori sa aibe win xp cu licentza.(vorbesc doar de windows..in cazul filmelor si muzicii..e ceva mai complicat).Fact.
De ce nu se gandesc(cum s-a mai spus) la a face un joc (totul gratis)dar sa nu il poti juca decat cu limitari(fara a-l putea juca pe lan/internet sau cu o grafica limitata la 640*480sau mai stiu eu..si dc iti place o sa cumperi licentza..nu jocuri de mana a doua care nu le-ar juca nici 5%din jucatori ai unui joc f apreciat dar primele la >1/2din pretul celulilalt..asa daca e bun jocul va fi cumparat..daca nu ori ii scade pretul ori nu il mai ia nimeni. ...si sa nu imi spuneti ca nu se poate....ma gandesc la jocul vietcong(poate or mai fi si altele)care avea o protectie sinistra..intra in el fara crack,dt4,cablul ide scos..etc.. etc si cand ajungeai langa inamici si trageai in ei nu mureau..indiferent cat ai fi tras..decai jocul era perfect jucabil dupa o copie numai ca protectia te impiedica sa ii omori(deci ceva in genul asta)).Sunt multe aspecte dar am vrut sa imi exprim opinia.Probabil ca sunt si "flaws" in teoria mea..dar ideea conteaza
1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba

Last edited by Hadrian; 27-04-2006 at 13:04..

Hadrian is offline    Reply With Quote
Old 27-04-2006, 12:36   #152 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Directa proportionalitate esta una falsa in majoritatea cazurilor. Ti-am dat exemple concrete. Tu doar niste cifre care arata niste corelatii.
Atunci când eu susţin impactul asupra bugetului statului al pirateriei e normal să vin cu cifre. Tu vii cu presupuneri pe care eu nu am cum să le verific.

Quote:
Am spus si "in ultimii ani", iar citesti in diagonala. Iti aduc aminte ca inainte de 2000 rata pirateriei era undeva la 95%. E un progres urias de la 95% la 74%, nu crezi?
Trebuia să spui "mai redusă", nu "redusă". 99% e mai mic decât 100%, dar nu mic. La fel 74 e mai mic decât 95, dar nu mic.

Quote:
Ti-am subliniat un cuvant. Nu mai veni cu axiome atunci cand de fapt e vb de presupuneri si prognoze.
Ştiam că o să îl subliniezi, şi tocmai d-aia am spus că între ceea ce cred ei şi ceea ce crezi tu, eu personal îi cred pe ei.

Quote:
OMG!!! Adica tu sustii ca e corect ca Keepsake sa fie piratat din cauza ca nu influenteaza vanzarile? Iar Keepsake e un joc care joaca la noi, nu stiu dc ai spus ca nu se joaca. Sau poa' ca cei care il pirateaza o fac doar ca sa se expuna riscului de a fi inhatati de organele abilitate Ah, stai, am uitat ca ai zis ca daca jocu' nu se vinde la noi, atunci nu conteaza ca e piratat
Aici aberezi cu graţie. Nu am zis că e corect să fie piratat. Am zis că vânzările nu au cum să crească dacă s-ar reduce pirateria din simplul motiv că 0 înmulţit cu orice tot 0 dă. Dar, repet, trebuie să discutăm pe ceea ce se vinde la noi. Creştea vânzărilor presupune în mod necesar existenţa vânzărilor. Dacă producătorul nu trimite jocul pe piaţă la noi nu ai ce vânzări să creşti.

Old 27-04-2006, 12:42   #153 (permalink)
Registered User

Bill Gates's Avatar

Cel mai aiurea mi s-ar părea să-mi iau un joc cu licenţă. Adică dau ******* milioane de lei pentru un progrămel care nu e bun de nimic şi cu care mă distrez un sfert de oră ca după aia să-l arunc? ...
Şi cu jocurile e simplu: dacă nu s-ar mai găsi copii ilegale, lumea nu le-ar cumpăra ci pur şi simplu nu le-ar mai juca. S-ar mulţumi cu jocurile care se pot găsi pe gratis.
P.S.: pentru cine n-a observat, BSA îşi bate joc de noi.

Old 27-04-2006, 12:46   #154 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bill Gates
Cel mai aiurea mi s-ar părea să-mi iau un joc cu licenţă. Adică dau ******* milioane de lei pentru un progrămel care nu e bun de nimic şi cu care mă distrez un sfert de oră ca după aia să-l arunc? ...
Şi cu jocurile e simplu: dacă nu s-ar mai găsi copii ilegale, lumea nu le-ar cumpăra ci pur şi simplu nu le-ar mai juca. S-ar mulţumi cu jocurile care se pot găsi pe gratis.
P.S.: pentru cine n-a observat, BSA îşi bate joc de noi.
Hei, tu măcar eşti sincer. "Da dom'le, susţin pirateria! Plecaţi d-acilea cu licenţele voastre. Adică ce, mă joc şi eu o oră. Îl şterg dup-aia, promit"

Old 27-04-2006, 12:47   #155 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

1. Ai venit cu niste cifre care arata corelatii. Multam, corelatie stim ca exista cu totii intre volumu' vanzarilor si rata pirateriei.
Eu am venit, repet, cu exemple concrete. Nu inteleg dc spui ca sunt presupuneri.
2. Am spus "Rata redusa a pirateriei de la noi din tara din ultimii ani" - se subintelegea ca fac comparatie cu cea de dinainte de "ultimii ani". Era si mai bine daca spuneam "mai redusa", insa nu era necesar, mai ales in contextu' in care ai avut acea reactie. Iar esti rauvaitor.
3. Ok, tocmai ai recunoscut ca documentele alea cu care ai venit tu sunt niste "beliefs". Au fost necesare doua pagini ca sa te aduc aici.
4. Eu ti-am dat (inca) un exemplu care arata ca scaderea ratei pirateriei nu duce automat la cresterea vanzarilor, mai ales la o crestere "direct proportionala" a vanzarilor. Tu tocmai mi-ai confirmat ca totusi conteaza si alti factori, adica exact aceia pe care i-ai ignorat atatea pagini: pret, calitate si accesibilitate.

Old 27-04-2006, 12:48   #156 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bill Gates
Gresesti. Pt. asta exista demo-uri. Ca sa iti faci o parere despre respectivu' joc, parere pe baza careia te decizi daca o sa il cumperi sau nu.

Old 27-04-2006, 12:53   #157 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Quote:
1. Ai venit cu niste cifre care arata corelatii. Multam, corelatie stim ca exista cu totii intre volumu' vanzarilor si rata pirateriei.
Ceea ce tu numeşti candid corelaţie eu numesc direct (sau invers, dacă vorbim de scăderea pirateriei) proporţionalitate. Adică piraterie redusă, vânzări mai mari. Iar cifrele alea indică foarte clar că pirateria este cauza principală, contrar a ceea ce credeai tu acum 2 pagini.

Quote:
2. Am spus "Rata redusa a pirateriei de la noi din tara din ultimii ani" - se subintelegea ca fac comparatie cu cea de dinainte de "ultimii ani". Era si mai bine daca spuneam "mai redusa", insa nu era necesar, mai ales in contextu' in care ai avut acea reactie. Iar esti rauvaitor.
Să zicem că se putea subînţelege, deşi adineauri mă acuzai pe mine de ambiguitate. Dar trecem peste, bine că ai recunoscut totuşi că nu e redusă, ci doar micşorată faţă de alţi ani.
Quote:
3. Ok, tocmai ai recunoscut ca documentele alea cu care ai venit tu sunt niste "beliefs". Au fost necesare doua pagini ca sa te aduc aici.
Bwhaha, asta ai înţeles tu? Eu am spus că faptul că acele "effects counter another" e un "believe", pe care tind să îl cred. Nu ştiu de ce, dar BSA şi IDC au mai multă credibilitate decât tine
Quote:
4. Eu ti-am dat (inca) un exemplu care arata ca scaderea ratei pirateriei nu duce automat la cresterea vanzarilor, mai ales la o crestere "proportionala" a vanzarilor. Tu tocmai mi-ai confirmat ca totusi conteaza si alti factori, adica exact aceia pe care i-ai ignorat atatea pagini: pret, calitate si accesibilitate.
Contează şi ei. 5%, poate 10, poate 20, poate 49 (vin şi eu cu o presupunere după toate presupunerile tale) şi nu le-am ignorat niciodată. Dar cauza principală este pirateria, adică exact opusul afirmaţiei tale de acum 2 pagini.

Old 27-04-2006, 12:58   #158 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

1. Sunt doar niste cifre intre care exista corelatie, cifre asupra carora s-a aplicat "directa proportionalitate", gen "pirateria redusa inseamna vanzari mai mari" si "vanzarile mai mari se datoreaza pirateriei reduse".
Nu stiu dc spui ca eu credeam. Cred inca in ce am spus acu' 2 pagini. Cunosc mult mai multe decat tine in domeniu si un astfel de document nu ma impresioneaza. Stiu sa citesc printre randuri cand vine vb de astfel de comunicate oficiale cu care interactionez in fiecare zi. Mai ales cand se folosesc cuvinte ca "believe".
2. Ca sa iti demonstrez ca este doar o chichita de care te-ai legat cu acel "redusa" in loc de "mai redusa", mai ales in contextu' in care am scris "in ultimii ani", uita-te la tine cum ai scris "Adică piraterie redusă, vânzări mai mari" in loc de "Adică piraterie mai redusă, vânzări mai mari". Asta nu inseamna ca, spre deosebire de tine, eu nu am inteles corect ceea ce ai vrut sa spui. Ma rog...
3. Inca o data, consecutiv, confirmi ca totu' se reduce la o chestie de credibilitate. Cam diferit tonu' tau fata de acu' 2 pagini cand ne-ai izbit cu atata emfaza in fata cu documentatia respectiva. Hehehe...
4. Nu intotdeauna cauza principala e pirateria - asta a fost scopu' exemplelor mele. E ultima data cand mai spun asta, m-am saturat sa o repet.

Old 27-04-2006, 12:59   #159 (permalink)
Registered User

Bill Gates's Avatar

Eu mă jucam doar pe vremea când foloseam Window$. Acum m-am lăsat .

Sunt 100% împotriva pirateriei. Dar nu pentru că scade vânzările nu ştiu cărei firme ci pentru că lumea foloseşte cu încredere programe pirat şi nu prea interesează pe nimeni că se poate lucra legal în foarte multe cazuri fără să se plătească nici un ban pe programe.

Firmele alea care ţipă că pierd de fapt căştigă foarte mult de pe urma pirateriei. Lumea se obişnuieşte cu programele respective (alea scumpe) şi când e vorba să-şi ia cu licenţă, tot pe alea le ia (dacă s-a obişnuit cu ele ..)

Sigur, interesul lor e să zică că pierd .. problema cea mai mare e însă că firmele respective fac presiuni asupra guvernelor ca să adopte tot felul de legi aberante... la asta văd că nu prea se gândeşte nimeni.

Old 27-04-2006, 13:01   #160 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Bill Gates, nici nu ma asteptam la un alt raspuns din partea ta!
pirateria nu afecteaza firmele de softuri atat de mult... daca ai firma trebuie sa ai licenta pentru cand iti vine controlul. pentru home useri e mai greu de dovedit...

ma gandesc o licenta la un soft pentru bussiness e ceva de genul a sute sau mii de dolari... pentru home user e de cateva zeci... maxim 300-400 (pentru alea pretentioase).

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules