Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 27-02-2009, 14:21   #3481 (permalink)

mobutu's Avatar

Da, ăia au scapat relativ ieftin ... ia ghici, cum vor trata (eventuala) urmatoare achizitie imobiliara? vor sufla si-n iaurt, asta daca vor mai avea "tăria" sa se mai gandeasca la asa ceva

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2009, 14:45   #3482 (permalink)
standalone

Atasat un document despre [citez] "Convergenta pietei imobiliare cu oferta de credite garantate cu ipoteca". Explica ilustrat diverse scenarii de calcul, zic eu destul de interesante pentru a face o comparatie fata de 2008.

Sursa materialului:aici.

Matrix is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2009, 14:51   #3483 (permalink)
Banned

Quote:
Atasat un document
Ipoteza e gresita:

1. pretul pe mp nu e 2000 de euro cand venitul mediu pe familie de 660.

2. expertii imobiliari (kiwi), habar nu au care sunt profiturile dezvoltatorilor/constructorilor, la fel cum nu au luat in calcul scaderea pretului la materiale, manopera etc.

Extra3OO is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2009, 14:53   #3484 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Sper din tot sufletul ca la 70 000 35mp de apartament aflati in Romania intra pardoseli de marmura, robinete de argint si 13 virgine.

SteakHunter is offline    Reply With Quote
Old 27-02-2009, 14:55   #3485 (permalink)
Banned

bine ca nu 72, ca in franta.

Old 27-02-2009, 14:55   #3486 (permalink)
Paranoia is natural

Ar fi bine sa scoti elementele de identificare

Ipoteza NU e gresita, mp a fost 2000e. Iar 660e probabil este venitul median .

AStateOfMind is online now    Reply With Quote
Old 27-02-2009, 14:56   #3487 (permalink)
Banned

ah, no3: e facut de o femeie. :P

too late

Old 27-02-2009, 15:12   #3488 (permalink)
Registered User

klaxhu's Avatar

Quote:
Originally Posted by mobutu View Post
Cu atat mai mult. Tu crezi ca fazanu care a bagat 100k pe o cloaca nu e afectat de faptul ca peste 2 ani aceeiasi cloaca face 50k? tot afla el cumva de preturile actuale, pe un canal sau altul.
Cred ca majoritatea va fi afectata, intrun fel sau altul. Iar daca trece peste moment cum a descrie asom e tare (bine) de tot!
exemplu clar auzit de mine : o persoana - sao numim QQ (dubluQ) vinde ap de 2 camere,pune dif ca ii avea cash, si cumpara 4 camerenoi cu aprox. 400k intr-o zona, nu conteaza unde... DREPT INVESTITIE
in toata aceasta perioada vb non stop de vanzari/ cumparari ..etc

dupa nici 6 luni, aceeasi persoana sta si mananca la masa cu multi oameni care vorbesc despre apartamente si preturi actuale care au scazut enorm, sa nu mai vorbim de ap. scumpe care nici nu se mai vand, like deloc- persoana QQ - tace, mesteca si inghite in sec.

priceless!

atunci cand a trebuit sa ia un sfat gen : nu cumpara mai acum,stai in chirie ca iti permiti stai toata viata !!! ..nu a ascultat de nimeni...

acum indura cruda realitate. mai nasol in situatia asta, este ca orice ai face si orice s-ar intampla, preturile nu o sa mai ajunga la cat ai dat tu, nici daca vine sf petru in persoana si ordona cresterea preturilor.

si atunci esti din nou trist, si viata nu mai capata sens.

da-ti 2 palme si treci mai departe

klaxhu is online now    Reply With Quote
Old 27-02-2009, 15:39   #3489 (permalink)
Banned

Pentru nesteri:
Quote:
Numarul tranzactiilor a scazut in ianuarie cu 50%

Numarul tranzactiilor imobiliare ar putea sa scada in acest an cu cel putin 30-50%, avand in vedere semnalele din piata si evolutia din prima luna a anului, cand s-a inregistrat o reducere de 50%, a declarat Ion Marin, vicepresedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

“Scaderea ar putea sa fie si mai mare pentru tot anul. Acesta este un scenariu optimist."

Potrivit datelor UNNPR, in luna ianuarie, numarul tranzactiilor imobiliare s-a redus cu 50%, la 17.300 de operatiuni, fata de 33.400 de transferuri de proprietati, in prima luna din 2008.

Potrivit estimarilor facute de compania de consultanta Colliers International, daca in prima jumatate a anului trecut au fost vandute circa 3.000 de apartamente noi, in restul anului, vanzarile au fost reduse la aproximativ 500 de unitati in sase luni.
(proprietati nu inseamna doar apartamente - cred ca mai mult de 90% sunt terenuri.)

Old 27-02-2009, 18:39   #3490 (permalink)

mobutu's Avatar

Pe mine ma uimeste faptul ca totusi s-au facut in Romania 17.000 de tranzactii imobiliare in luna ianuarie 2009 ... sincer nu credeam sa fie nici 10k.
Sa vedem ce-o mai fi.

Old 27-02-2009, 18:49   #3491 (permalink)
Banned

numai eu am contribuit cu vro 10, nu fi asa rautacios..

Pe teren, am mai zis. In februarie insa (cel putin de cateva zile) nu mai misca ABSOLUT NIMIC, ceva foarte urat o sa se intample daca situatia ramane la fel.

Azi daca ai un milion de euro cash esti cel mai bogat din bucuresti.

..
LE:
Quote:
Sunt evaluator la una din cele mai mari firme de evaluare din tara.Biroul din Timisoara se ocupa de toata zona de vest Tm,Cs,Ar si Hd.Din 01.01.2009 s-a dat un singur credit pt constructia unei vile(evaluat de noi) unui client care lucreaza pt statul roman si are venituri de peste 8000 de euro net /luna,evaluarea am facut-o eu.Probabil ca au mai fost date credite imobiliare in vestul tarii,dar nu cred sa fie foarte multe.Asta zic eu ca spune totul despre cat de terminate sunt bancile.

Last edited by Extra3OO; 27-02-2009 at 20:14..

Old 27-02-2009, 22:31   #3492 (permalink)

mobutu's Avatar

nesterilor, poate cumparati voi:
Case licitate la jumătate de preţ, rămase fără cumpărători

Old 27-02-2009, 22:36   #3493 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Geografic aradul e mai aproape de lower saxony decat de bucuresti, mi se pare normal sa fie mai sarac.

Old 28-02-2009, 12:00   #3494 (permalink)
L3 Artist

Hai ca nu e chiar asa. Pana la nemti ai autostrazi, pana la Bucuresti ai Dealul Negru si carute neiluminate...

C3rE is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2009, 12:13   #3495 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Pai la aia ma si refeream, am zis gresit geografic, trebuia sa zic "dpdv al orelor petrecute pe drum" . Bine, pe de alta parte si tu ai citit invers sau n-ai vrut sa intelegi

L-am intrebat ieri pe un german daca saxonia inferioara e sarac. S-a uitat fix la mine si m-a intrebat ce inteleg prin sarac. Mi-a fost jena sa intru in detalii , desi eram pregatit sa-l intreb si de preturile la case.

Old 28-02-2009, 13:26   #3496 (permalink)
Registered User

stefanap's Avatar

Ciudat ca aia care puteau sa plateasca in SUA rata au fost pragmatici ( poti sa spui orice despre un american ( incult, #prost#, dar ca nu este pragmatic si ancorat in realitatea asta nu poti sa afirmi ) si cand au vazut ca vila din suburbii a ajuns la 40 % din valoare au predat si ei cheile la banca. ( acolo unde se putea - depinde de la stat la stat in SUA ).

Asa se face si la bursa , vinzi la 1 RON ( ai pierdere 2 RON de la 3 RON e.g ) si le cumperi la 0, 0500. ( nu va speriati eu mi-am lichidat portofoliul in august 2007 pe maxime cand lumea cumpara, cumpara, cumpara) si mi-a venit o idee care am lasat-o balta: daca as vinde un apartament la un pret decent si l-as cumpara - altul , dar cu acelasi facilitati in 2011 la jumatatea din pret ?

Pai fata de bursa cand poti vinde intr-o zi cu pierderea maxima de 15 % , la un apartament stai si un an dupa cate vad. Sau doi, sau trei daca esti lacom. Nu se vand asa de usor, iar asemanarea cu BVB , NYSE, ATX, FTSE 100 nu este intamplatoare.

Iar de neinteles sunt cei care nu au lasat din pret la 3,5 RON / euro. Sa vedem cat castigau daca lasau 15 % din pret dupa un an de zile. 17 - 20 % ( am inclus dobanda pe un an la lei sau euro ).

Sa lauam un exemplu:

Ap. : 100.000 de euro ( curs 3,5 - media ) = 75.000 de euro la 4,3 ( dobanda un an 8, 10, 12 %) si tot acolo ieseai. Vedeti postul meu cu lacomia.

Si in afara de asta ce Dumnezeu are B, IS, TM, Cj, de au preturi ca la periferia Parisului.

TGV, Disneyland, preturi mici la placi video si plasme , super Bamboo, rolling coaster, etc...

Las cultura la o parte ca nu mai contaza in ziua de azi.

Hai sa luam orasul Iasi pe care-l stiu bine :

1. numar de studenti egal cu cel din Bucuresti - exista camine
2. schimbari - fata de 2003 ( mall, mall, carrefour -2 ( ca in Grecia ), industrie distrusa, dar are o pierdere de populatie de -1,9 %.

- spitale - neschimbate
- scoli - neschimbate ( + cocalari si pitzipoance )
- terenuri bune fata de B.
- cluburile sunt la fel, campusurile universitare neschimbate
- salariile la fel ca in B. pentru bugetari

Faptul ca are 70.000 de studenti la o populatie de 340.000 sau cat o fi acum ....... era si in 2003-2004.

Nu mai are patinoar in zona centrala, bazin olimpic, piscina, terenuri de tenis. Este un oras frumos fara cartierele muncitoresti facute de Ceausescu care mai adauga 100.000 de oameni care traiesc , nu stiu cum traiesc.

Drumuri infecte, gropi, tigani, si absolventi care au un singur vis : Vest. Si tu vinzi un apartament care sta de doi la vanzare cu 150.000 de euro ?

Nu mai ai arabi, greci, evrei la facultati. Ai numai tigani din Pakistan si India la o singura facultate. Adica este mai rau ca inainte cand aveai 2000 de greci + arabi+ evrei fata de 100 de indieni.

Imi iubesc orasul vazand toata tara dar din 2003 cand aveai un salariu de 600 de RON ( chiria 100 + mancare de buna calitate la 300, iti ramaneau 200 de RON pentru excursii in Bucovina).

De la 14.000 USD la 150.000 de euro in 5 ani fara nicio schimbare mi se pare o cale lunga.

Vanzari apartamente in Iasi

Totul se bazeaza pe un singur lucru : bani de la stat si impozite de la fraieri.

Daca este un iesean get-beget si-mi spune marile schimbari din Iasi in afara de Hotel Europa, Petre Andrei, www.palasiasi.ro, eu il ascult. Dar unde sunt terenurile de tenis, patinoarul, etc,.. Duse sunt. In privinta numarului de studenti straini sper sa nu fiu contrazisa ca am statistica oficiala.

stefanap is offline    Reply With Quote
Old 28-02-2009, 18:08   #3497 (permalink)
Banned

Eu sa-i spun lui Calin ca ti-a placut proiectul lui. De fiecare data zici de el..

Vile prin Copou erau si in 2007 la 150.000.

Old 28-02-2009, 18:42   #3498 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Quote:
Originally Posted by stefanap View Post
Nu mai are patinoar in zona centrala, bazin olimpic, piscina, terenuri de tenis. Este un oras frumos fara cartierele muncitoresti facute de Ceausescu care mai adauga 100.000 de oameni care traiesc , nu stiu cum traiesc.
Brasovul are doua bazine olimpice, desi ala "de stat" e cam daramat.

Terenuri de tenis sunt, dar unul sau doua si nasoale. Patinoar pe undeva in Schei, dar ceva hazliu, de 100mp.

Preturile la fel, desi, macar prin comparatie, chestiile de petrecere a timpului liber sunt ceva mai ok.

Sa inteleg ca nu conteaza orasul, preturile in tara sunt uniforme?

Asta cam sprijina ce ziceam cu ilogic. DE fapt, de ce ma mai mir, 4 camere 80mp erau 140k aici si 160 in Bucuresti, diferenta vax albina, desi salariile in Brasov sunt cam pe la jumatate.

Old 28-02-2009, 18:49   #3499 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Pentru cei care asteapta sa "se dea drumul la creditatare" (cred ca l-am citat pe Misa:

<<Guvernatorul a precizat că în prezent are loc o reaşezare a creditării, care nu o să mai revină însă la împrumuturile acordate fără prudenţă.

"Epoca aceea e definitiv stinsă şi vreau să spulber orice speranţă a unei deblocări pe aceleaşi principii nesănătoase", a precizat Isarescu.
>>

Mai limpede de atat nu se poate.

Bancherul - BANCI / Opinie / BNR a luat masuri "drastice" impotriva conducerii unei banci

PS: Isarescu e de fapt Prigoana no.2. Din articol:

<<BNR a luat măsuri "drastice" împotriva conducerii unei bănci care a trimis în octombrie scrisori clienţilor, prin care îi anunţa că măreşte dobânzile la credite din cauză că banca centrală nu relaxează politica monetară, a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Aceeaşi instituţie de credit, care a trimis 40.000 de scrisori în luna octombrie, a trimis în vară 20.000 de scrisori prin care îşi prezenta o ofertă
de credit doar cu buletinul, susţine Isărescu.
( )
Când am fost întrebat de ce sunt aşa dur eu le-am răspuns că sunt un ecologist şi când aţi trimis 20.000 de scrisori aţi tăiat 4 copaci, iar când aţi trimis 40.000 de scrisori aţi tăiat 8 copaci", a spus Isărescu. >>

dcg is online now    Reply With Quote
Old 28-02-2009, 18:57   #3500 (permalink)
Banned

Asta a fost tare, abia astept sa vad banca ce o sa-mi dea credit pentru "energie verde".

As vrea cam 200 de milioane, pentru inceput..

Last edited by Extra3OO; 28-02-2009 at 20:16.. Reason: thx:)

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules