Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 18-09-2004, 09:01   #21 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Amandoi. Vanzatorul semneaza o data si ia la cunostinta obligatiile care ii revin iar cumparaorii semneaza inaintea fiecarei vizionari. Nici nu te baga in apartamentul respectiv pana nu au ei o hartie la mana. Iti dai seama insa ca nu are mare valoare pt. ca nu e facuta la notar. Dar daca zici ca vrei sa mergi pe calea strict legala nu ar trebui sa te deranjeze !
Bafta multa !

Petre Ţuţea

Bogotta is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2004, 11:54   #22 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Noutati !

De la data de 1 ianuarie 2005 se vor simplifica procedurile de publicitate imobiliara, ceea ce va face ca extrasul de carte funciara sa se elibereze direct notariatelor fara a se mai da si proprietarilor de imobile, a anuntat miercuri Victor Grigorescu, director Directia cadastru al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara /ANCPI/.

Eliberarea extraselor de carte funciara se va face doar catre notariate pentru a evita situatiile de inselatorie, prin care un imobil putea fi vandut mai multor persoane, fara a avea acoperire. Astfel, se monitorizeaza extrasele eliberate, printr-o colaborare intre notariate si ANCPI, extrasele de carte funciara fiind transmise prin fax, cu o valabilitate de cinci zile, perioada necesara incheierii tranzactiilor de vanzare-cumparare a imobilelor respective.

Simplificarea procedurilor necesare obtinerii cadastrului si cartii funciare pentru proprietatile imobiliare /cladiri si terenuri/ se face in baza noile reglementari stabilite prin Legea 499/2004 privind publicitatea imobiliara, care presupune constituirea unei noi structuri, moderne, pe baza schimbului de experienta cu tarile europene ce au sisteme de cadastru si publicitate imobilira similare. In acest fel, activitatea de cadastru fuzioneaza cu cea privind cartea funciara, ceea ce asigura operativitate in obtinerea cadastrului si a cartii funciare pentru proprietatile imobiliare.

Pana in prezent, pentru obtinerea cadastrului, depunerea dosarului, masuratorile si plata taxelor la Oficiul cadastral reprezenta prima faza, dupa care se depunea un alt dosar la birourile de carte funciara pentru intabulare si eliberarea cartii funciare. Pe baza noilor reglemetari, la birourile de carte funciara se depune un singur dosar, cu cererea si toata documentatia solicitata, se platesc taxele de avizare si procesare, urmand a se elibera atat cadastrul cat si cartea funciara pentru proprietatea imibiliara respectiva. Taxele de avizare si tarifele pentru masuratori sunt in functie de dimensiunea si valoarea imobilului care face obiectul solicitarii de cadastru si carte funciara.

Cadastrul pentru un imobil reprezinta identificarea proprietatii respective, in timp ce cartea funciara reflecta drepturile de proprietate. Cartea funciara a imobilului asigura situatia juridica a acestuia, cetateanul putand solicita doar extrasul privind informarea acestuia cu privire amplasarea, proprietarul si sarcinile /daca este sau nu ipotecat/ pentru imobilele respective.ROMPRES

Petre Ţuţea

Bogotta is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2004, 12:06   #23 (permalink)
Registered User

Orson's Avatar

pe la sfarsitul lui ianuarie, inceputul lui februarie o sa ajung (impreuna cu parintii mei - eu doar o mica parte stransa in 8 luni, ei cea mai mare parte stransa in cativa ani buni) la enorma suma de 10.000 euro (in lei) ceea ce ar trebui sa ajunga pentru avansul+acte pentru un apartament la 25.000 euro.

asta e planul de acasa, sa vedem acum cum e socoteala din targ...

thx pt informatii!

Orson is offline    Send Message via Google Talk to Orson Reply With Quote
Old 16-12-2004, 17:22   #24 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

apartament cu 2 camere, cf. 1, decomandat, la pret mai mic de 25000 de euro nu gasesti. Si daca gasesti gasesti in zone de tip Pantelimon, Ferentari, de o sa-ti fie frica sa iesi din casa dupa ora 8pm.

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2004, 18:23   #25 (permalink)
Registered User

gallax's Avatar

Daca ar avea oamenii cat de cat cap si nu s-ar arunca sa cumpere "orice" (nici nu va imaginati ce kkt-uri de apartamente au ajuns sa se vanda) doar ca sa aiba si ei casa lor, nu ar mai sari calu' preturile.
Peste cativa ani (2-4) pot sa pun pariu ca o sa poti cumpara unul asemanator la 50-70% din pretul actual.
Cat despre agentii - am avut o cunostinta care lucra la una: pe fatza - cumpara repede, mai avem zece clienti pentru asta, e superoferta, o sa creasca pretul luna viitoare ce nu-ti imaginezi; pe spate: n-au vandut toata agentia un apartament in mai mult de o luna jumate, ca lumea nu se mai inghesuie sa cumpere, si ce se mai vinde acum e f. prost...

Cam atat....

gallax is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2004, 07:54   #26 (permalink)
Pinguis quod tumidus

gallax : visezi, tati, gandeste-te ca ne paste integrarea in UE si uita-te nitel la preturile din Polonia, Ungaria - de ce ar fi radical diferit tocmai la noi. Asa ca acei 50-70% sunt mai aproape de 150-170%

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2004, 08:24   #27 (permalink)
Registered User

Orson's Avatar

dilema imensa: firma la care lucrez s-a oferit sa ma ajute sa-mi cumpar un apartament, adica sa ma imprumute cu o suma de bani. un plus imens este faptul ca nu o sa dau dobanda la banii astia - cat iau, atata dau inapoi. un minus de doua ori mai mare decat plusul este ca ma leg cu lanturi de firma - pana nu ii dau inapoi, nu o sa pot sa plec. inca nu m-am hotarat. voi ce ati face?

Old 17-12-2004, 08:36   #28 (permalink)
Pinguis quod tumidus

E foarte simplu : calculeaza cat ar fi dobanda si castigul de oportunitate [ai apartamentul acum, nu peste x ani] si compari cu saltul salarial posibil de obtinut daca nu ai fi 'legat cu lanturi'. In functie de rezultat, iei decizia.

Old 17-12-2004, 09:01   #29 (permalink)
Registered User

gallax's Avatar

Adi: placa asta cu intrarea in UE si pretu' e deja depasita. Pe alocuri avem preturi mai mari ca in Paris, nu ca in Praga. Si da, si la cehi, s-au umflat preturile ca la noi, crezand ca daca intra dau buzna nemtii sa cumpere cutii de chibrit comuniste, si dupa ce au ajuns intr-un blocaj, in care nimeni nici nu vindea, dar nici nu lasa din pret, s-au coborat.
Cand se evalueaza dupa toate regulile un apartament la 18k si clientu' cere 30k pe el pentru ca vom intra in ue...
A doua chestie - intrarea asta in UE, crezi ca va aduce ceva bunastare (imediata) Romaniei? Tare mi-e ca pana atunci mai scade populatia oraselor cu 10-15% dupa ce se elimina toate subventiile... Si un apartament la bloc te costa si daca nu stai in el.

Old 17-12-2004, 14:51   #30 (permalink)
Registered User

Sa Nu Apelezi La Agentia "casa Voastra"!!! Sunt Banditi La Drumul Mare!!! Daca Ai Vorbit Deja Cu Ei, Fereste-te Ca Vor Sa Te Pacaleasca!!! Mie Mi-au Mancat Sufletul!!!!!!!!!!!!!

vasile2 is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2004, 15:02   #31 (permalink)
Registered User

gallax cum poti aprecia ca un apartament este de 18k sau mai mult?!

Komrade is offline    Reply With Quote
Old 18-12-2004, 10:43   #32 (permalink)
Registered User

gallax's Avatar

Exista "experti evaluatori", plus un ghid al zonelor (la nivel de strada) pentru preturi. Erau intr-un articol din EVZ mai multe informatii.

Old 18-12-2004, 13:16   #33 (permalink)
L3 Artist

Preturile sunt mult exagerate. Se cereau 40k eur pe 2 camere 8/9 in Mihai Bravu. Imbunatatirile erau gresie, faianta si zugraveala. Pai la banii astia mai pun max 10k si imi iau casa...Piata imobiliara din .ro este mult umflata, sa vedem cand se va si sparge balonul...

C3rE is offline    Reply With Quote
Old 19-12-2004, 09:51   #34 (permalink)
Pinguis quod tumidus

C3Re : tocmai am incasat 34.5K pe un apartament de 2 camere in Dr Taberii, cu aer, gresie si mocheta si oaresce modificari, dar cam atat. L-am dat in 2 saptamani, al treilea vizitator l-a luat. Asa ca exista si cerere !

Iti poti lua o casa noua la 45k (fara tva), daca-ti convine sa locuiesti la 30-40km de Bucuresti, sa-ti aleaga altii gresia, faianta, tipul centralei termice si culoarea budei si cazii [ce-i mai ieftin pe piata cand se construieste casa], si sa ai suprafata locuibila sub 100mp. Trebuie evident sa ai 2 masini ca sa puteti merge zilnic la munca. Cum vrei o casa mai aproape de Bucuresti, fie dai zeci de mii in plus pe teren, fie te muti in imobil cu bulina. Ca sa nu mai povestesc ca un apartamant intr-o vila cu etaj din anii 30 are o structura mult mai nepractica decat un apartament dintr-un bloc nou.

Sau daca ai timp cacalau si energie in tine cat o centrala atomica iti iei propriul teren si iti construiesti propria casa + aprobari, etc. Jos palaria in cazul asta - bravo.

Piata imobiliara nu se evalueaza dupa preturile 'pe alocuri' ci dupa valori are unor apartamente vandabile din zone comparabile. Compara pretul unui apartament dintr-o suburbie din Praga [sau Varsovia] cu preturile apartamentelor din Militari si apoi mai vorbim daca e 'placa' sau 'bula' ...

Pe urmatoarele 2-3 luni e posibil ca preturile sa scada sezonier (nu prea se cumpara apt iarna) si din cauza incertitudinii politice. Dar piata imobiliara va continua sa urce.

Ma gandeam ca e posibil sa iasa pe piata apartamente centrale la preturi mici. E vorba de diversi trepadusi ai unui anume guvern care si-au cumparat apartamentul de serviciu la valori ridicole si acum au morcovul cat casa si doresc sa scape cat mai repede de el ...

Old 19-12-2004, 10:49   #35 (permalink)
Registered User

florinel28's Avatar

Orson....din pacate(sau din fericire )nu sunt in Bucuresti, deci nu pot sa-ti zic de preturi.
Insa pot sa-ti zic ca asa zisa siguranta pe care ti-o da un act semnat cu agentia imobiliara e absolut relativa.Adica iti spun SIGUR ca, daca vanzatorul care s-a inteles in prealabil cu tine primeste o oferta mai buna(prin aceeasi agentie) ii doare in cot pe aia, si te trezesti ca apartamentul pe care il doreai l-a luat altcineva.NU vei primi nici un fel de compensatie(chiar daca scrie in contractul cu agentia) pentru simplul fapt ca acel contract nu face doi bani in fata legii.
Drept urmare... cateva sfaturi daca vrei sa iei la un pret bun....
-cauta in anunturile de mica publicitate eventual fa tu anunturi si plaseaza-le in zonele unde te intereseaza apartamentul
-la vizionarea unui apartament, nu te lasa inselat de aparente; studiaza cu atentie:zugraveala(daca are locuri unde e umflata),parchetul/gresia(culoare,felul cum este montat etc), usile/geamurile(starea sistemelor de inchidere, cat de ermetic se inchid, felul cum sunt montate) ,peretii care dau spre exterior(daca au mucegai sau daca acesta a fost "cosmetizat"....nu strica sa arunci un ochi si pe dupa mobile (tot mucegai);instalatiile(sanitara apa/scurgere; electrica) sa nu ai surprize cand vor veni vecinii sa te anunte ca tre` sa le varuiesti in casa...sau sa iti pice curentul electric intr-o anumita camera sau la o priza/intrerupator...
In acest fel poti gasi numeroase "defecte" remediabile dar in baza carora poti sa soliciti scaderea pretului (adica sa o si justifici)
-dupa stabilirea pretului(intelegerea cu vanzatorul)NU da avans acestuia decat la notar.Notarul intocmeste un precontract prin care el se obliga sa-ti vanda tie la un pret, tu te obligi sa cumperi la acel pret, se specifica si suma data ca avans.In acest fel nu se mai poate rezgandi daca primeste o alta oferta pt ca poti sa-l dai in judecata si sa ceri despagubiri...NU accepta varianta de oferire a avansului cu "martori".
-la incheierea actelor este bine sa-l insotesti pe vanzator peste tot ca sa fii sigur ca pune acte originale si nu "aranjate"
-la intocmirea contractului de vanzare-cumparare declara suma reala, nu te zgarci la 1-200 euro ca poti pierde mult mai mult....

Inca ceva.Daca crezi ca esti ambitios si poti sa-ti rupi un concediu.... te sfatuiesc sa cauti un apartament cat mai distrus(dar sa fie in zona care vrei tu si sa-ti placa modelul aranjarea camerelor, marimea lor).....si cu o luna de munca ti-l poti face dupa dorintele tale.... in acest fel vei cumpara MULT sub nivelul pietei si cu investitiile ulterioare tot vei iesi mai ieftin ...
Bafta!

florinel28 is offline    Reply With Quote
Old 19-12-2004, 23:46   #36 (permalink)
Registered User

Ce riscuri exista la cumpararea unei locuinte ?

Vreau sa-mi cumpar un apartament sau garsoniera in Bucuresti si nu stiu daca sa apelez sau nu la serviciile unei agentzii imobiliare.
Am auzit ca unii si-au luat tzeapa la cumparare. Se pare ca unii reusesc cumva sa vanda apartamente cu datorii mari sau alte excrocherii.
Din ce stitzi voi este mai sigur prin agentzie ? De ce trebuie sa ma feresc ?

Si inca ceva : se merita un apartament (ca investitzie pe termen lung -1 an de ex ?) sau ma scot mai bine cu intretinerea daca iau o garsoniera ?

nepriceputul is offline    Reply With Quote
Old 23-12-2004, 19:40   #37 (permalink)
Registered User

Orson's Avatar

Thumbs down

din septembrie si pana acum, apartamentele au crescut cu 5.000 de euro. nu mi-a venit sa cred cand m-am uitat pe net la anunturi asa ca am cumparat ziarul "Anuntul". chiar au crescut. Inainte gaseai apartamente destule la 25.000. Alea confort 2 sau care nu erau decomandate sau nu aveau imbunatatiri erau mai putin. acum, rar vezi un anunt sub 30.000 euro.

cea mai nasoala chestie care se putea intampla

probabil pentru ca a scazut euro... dar oricum e urat rau de tot. cred ca nu o sa-mi mai iau in iarna asta apartament. mai vedem...

Old 23-12-2004, 20:16   #38 (permalink)
Banned

la 30.000 iti iei o masina si iti faci o casuta frumoasa la 10/20 km de bucuresti .

ideea e sa ai 4 benzi si maxim 5 semafoare pana in centru ca tot aia e ca timp si benzina.

iar ca poluare ,stress ,etc nici nu se compara .

De Beers is offline    Reply With Quote
Old 23-12-2004, 23:32   #39 (permalink)
Registered User

Orson's Avatar

nu e aceeasi chestie. distanta si lipsa transportului o sa fie mereu o problema. trebuie sa ai si tu si ea masina, trebuie sa stea mereu cineva sa duca/aduca copii de la scoala, prietenii o sa vina in vizita din joi in Paste, daca vrei sa iesi in oras trebuie sa iesi cu masina neaparat si nu ai voie sa bei (nu ca as bea, dar e o limitare oricum) plus o gramada de alte lipsuri - gaze, apa, internet, cablu tv...

Old 24-12-2004, 00:59   #40 (permalink)
Banned

pai da. asta ziceam si eu . insa prefer probleme de genul acesta in locul unei garsoniere inghesuite in care daca vrei sa ai caine ai scandal cu babele din jur. ca sa nu mai zic ca nu mi-as creste copii intr-o zona gen militari , berceni etc .. poate doar floreasca . si nu neaparat din cauza stresului cu traficul ,tiganii din zona si altele ci pana si din cauza limbajului de cartier pe care as prefera sa nu-l invete .

cat despre prieteni .. de la o varsta mai toti au masina si cred ca prefera sa iasa la un gratar in aer liber cand vin in vizita in loc sa urce 7 etaje ca s-a stricat liftul .

intradevar , toate astea costa si incepi sa te gandesti la asa ceva doar daca te apropii de 5 zerouri la suma in euro insa cred ca merita .

cel putin pentru mine..eu nu mi-as lua altceva pentru ca daca ai facut 30.000 poti sa faci si 100.000 - chiar mai repede decat crezi - iar cei cativa ani in care astepti vor face o diferenta destul de mare mai tarziu.

De Beers is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules