Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 18-03-2005, 15:44   #101 (permalink)
Registered User

atreides's Avatar

Question

Quote:
Originally Posted by Dukatu
huaoleooo, vezi k Volksbank sunt niste nesimtiti, au multe chestii ascunse !! nu are deloc cele mai mici dobanzi, ba din contra, printre cele mai mari !
atunci, TU ce banca recomanzi? despre ce costuri ascunse vorbesti, marea majoritate a bancilor au un DAE ~11-12% la creditele ipotecare in euro, din informatiile pe care le am eu acum

atreides is offline    Reply With Quote
Old 18-03-2005, 15:46   #102 (permalink)
Pinguis quod tumidus

Apropos de MTS : ai vazut locatia din Calea Giulesti cum arata si cum se ajunge la ea ?

Adi[CG] is offline    Reply With Quote
Old 18-03-2005, 17:18   #103 (permalink)

Tupac's Avatar

Nu, eu am fost la Unirii, aprox vis-a-vis de Cocor (un pic mai jos, langa Panipat).

Tupac is offline    Reply With Quote
Old 18-03-2005, 17:45   #104 (permalink)
--xenite--

Dukatu's Avatar

MTS aveti grija ca este un SRL - GmbH parca asta inseamna, cu capital nemtesc cica, ce-i drept, dar unii aprecieaza ca o sa fie una din urmatoarele mari tzepe ... zic si yo ce am auzit, dar clar daca e o sa merg la BCR, BRD etc.

la Targul de vile am fost acum si ma cam doare capul.... n-am bani de nimic nici macar pt cele mai ieftine vile, 65.000e, in comuna Berceni dar stiam asta, nu'sht de ce m-am mai dus

PS: daca intereseaza pe cineva sa luam impreuna un teren de 4400mp in comuna Berceni, momentan mai mult de jumate extravilan dar cu curent si gaze, la ~15e/mp, care sigur va intra in intravilan pt k se cumpara si se construieste in prostie, PM me. este aproape de capatul autobuzului. investitie curata.

Dukatu is offline    Reply With Quote
Old 18-03-2005, 18:22   #105 (permalink)

Tupac's Avatar

Ma indoiesc serios de faptul ca MTS va fi teapa, de unde naiba scot romanii tot felul de aberatii nu stiu
Daca era de stat era lucru serios nu?

Tupac is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2005, 11:04   #106 (permalink)
Registered User

pitbullu's Avatar

credit pentru casa

cine ma poate ajuta si pe mine cu unele informatii despre cum pot face un credit pentru locuinta,la ce banca(unde dobanzile sa fie omenesti)/cat trebuie sa am salariul (eu si sotia)/cat trebuie avans...etc?
creditul imi trebuie pentru un apartament de 2 camere(in jur de 30000 euro)

pitbullu is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2005, 11:14   #107 (permalink)
Jack addicted

georgerusu79's Avatar

Pai intai trebuie sa iti stabilesti moneda in care vrei creditul. Daca vrei lei, BCR are cea mai avantajoasa oferta, daca vrei valuta, incearca la raiffeisen.
Rata + dobanda trebuie sa fie maxim 1/3 din venitul net cumulat al familiei (aici pot sa intre mai multe surse de venit, dar trebuie sa arati dovada obtinerii acelor surse, cum ar fi o declaratie de venit).
Trebuie sa te duci personal si sa discuti cu un agent de credit de la banca, pentru ca ofertele sunt in general individualizate. Intreaba-i si care este comisionul lor (de fapt suma comisioanele lor), si dupa aia sa iti spuna si dobanda anuala efectiva (asta de obicei ti-o spune la semnarea contractului).
Trebuie sa depui la ei la banca 25% din valoarea apartamentului, ca avans. Se accepta si declaratie la notar pe propria raspundere cum ca i-ai dat banii omului, dar e mai greu!

georgerusu79 is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2005, 11:30   #108 (permalink)
Registered User

atreides's Avatar

pentru euro, eu recomand volksbank

atreides is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2005, 11:38   #109 (permalink)
Qualitative Methods

White Lilith's Avatar

Incearca sa compari ofertele mai multor banci sau societati de credite. Ai grija, unele percep comision de gestiune de 1% in fiecare an, altele, ca BCR-ul, percep acest comision o singura data. Vezi care iti cer si asigurare de viata si asigurarea apartamentului. La capitolul hartogarie cam toate sunt la fel. Fa calculul total la comisioane, vezi cat ai de platit in total. In principiu, suma pe care trebuie sa o returnezi nu ar trebui sa depaseasca dublul creditului luat.
Lucruri bune am auzit pana acum despre BCR, HVB, AlphaBank. A, mai este MTS (banuiesc ca si in Bucuresti), cu 5% dobanda, doar pentru constructii noi, dar e leasing imobiliar. Adica pana nu achiti imprumutul in intregime, nu esti proprietar.

White Lilith is offline    Reply With Quote
Old 13-06-2005, 15:42   #110 (permalink)
Registered User

Orson's Avatar

http://www.creditimobiliar.ro/arhiva/index.html

la sfarsitul paginii gasesti un pdf cu toate ofertele bancare de la noi grupate intr-un singur loc. foarte bine structurat. eu sunt abonat la chestia asta.

ps: unde gasesti tu apartament cu 30.000? pe la 35 incep sa apara iar la 40 gasesti unele acceptabil spre mediu. bineinteles ca poti sa negociezi dar cat crezi ca poti sa scazi? eu zic sa-ti faci calcule cu 35 minim (38-40 e si mai bine). si eu sunt in aceeasi situatie si iti spun ca nu gasesti un apartament cu 2 camere la 35 decat daca vrei etajul 10/10 sau in ferentari/pantelimon/salajan (in zonele proaste din cartierele respective ca si aici poti sa gasesti apartamente mai scumpe)...

oricum, pdf-ul o sa iti dea o idee despre situatia actuala a imprumuturilor imobiliare.

Last edited by Orson; 13-06-2005 at 16:50..

Orson is offline    Send Message via Google Talk to Orson Reply With Quote
Old 13-06-2005, 16:35   #111 (permalink)
Registered User

pitbullu's Avatar

va multumesc mult
acu...Dumnezeu cu mila...

Old 13-06-2005, 20:40   #112 (permalink)
Golem Blue

pisicutzaroz's Avatar

Vezi ca au cei de la Banc Post acum o oferta buna, fara comision de acordare credit (e singura, pentru ca e promotie), rata poate fi 35% din veniturile nete ale familiei si se accepta orice fel de venituri permanente care pot fi justificate, garantezi cu imobilul cumparat si avansul nu trebuie depus la ei, poti sa faci un contract cu vanzatorul cum ca ar fi mai scump apartamentul si i-ai dat deja 25%.

pisicutzaroz is offline    Reply With Quote
Old 14-06-2005, 10:10   #113 (permalink)
Registered User

pitbullu's Avatar

squal
merci de informatie
vazusem ceva la tv da nu prea am intzeles,asa ca voi incerca Banc Post
am intzeles ca daca netul cumulat ( eu si a mea ) este in cazul meu de 27 mil nu ar trbui sa fie nici o problema. a mai am si 4000 euro avans

Old 14-06-2005, 10:28   #114 (permalink)
Registered User

Orson's Avatar

iar eu cu vestile proaste - din cate am vazut eu in documentul ala, avansul oscileaza intre 25% si 35%. adica daca ai 4.000, cel mult poti sa iei 16.000.

parca la Banc Post pe pagina poti sa faci o simulare - spui ce venit ai, pe cati ani iei imprumutul si ei iti calculeaza cat poti sa iei maxim.

[later edit] nu la Banc Post ci la BRD (in josul paginii la "simulare rate clienti). banuiesc ca difera de la client la client si mai ales de la banca la banca dar poti sa-ti faci o idee.

Orson is offline    Send Message via Google Talk to Orson Reply With Quote
Old 14-06-2005, 10:32   #115 (permalink)
Registered User

Aceste informatii nu le poti afla nici de pe forum, nici de pe internet, pitbulu. Adica noi putem sa-ti dam detalii dar nu-ti vor fi de folos. De asemenea, daca intri pe paginile web ale bancilor, informatiile de acolo nu te vor ajuta prea mult: sunt doar orientative. Trebuie sa mergi personal din banca in banca, sa ceri sa vorbesti cu ofiterii care se ocupa de credite, sa intrebi TOATE detaliile, inclusiv comisioanele, sa socotesti in functie de salariu, de vechimea in munca. Nu te lasa pana nu aflii toate informatiile.

Abia apoi te decizi ce credit sa faci.

vasile2 is offline    Reply With Quote
Old 10-08-2005, 11:28   #116 (permalink)
Registered User

void's Avatar

Taxe notariale imobiliare

Stiu ca de curand s-a schimbat metoda de calcul a taxei de timbru, a timbrului judiciar si a onorariului notarului, cand vine vorba de tranzactii imobiliare.
Am tot cautat metoda noua de calcul dar nu am gasit nimic.
Stie careva cum se calculeaza acum sau de unde as putea lua informatii?

void is offline    Reply With Quote
Old 10-08-2005, 11:33   #117 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

De la un notar ?

Mir is offline    Reply With Quote
Old 23-08-2005, 00:42   #118 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

Site cu preturi imobiliare..pls help!

Stiti vreun site cu evolutia exacta a preturilor la imobilele din Bucuresti fata de anul 2004 ?

multumesc!

Merlin is online now    Reply With Quote
Old 23-08-2005, 14:02   #119 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

nu stie nimeni ? am mare nevoie daca ma puteti ajuta ...
Multumesc frumos

Old 24-08-2005, 13:51   #120 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

up pls!

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules