![]() |
| | #101 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ "I'd explain it to you, but your brain would explode. " - Dilbert's Words of Wisdom | |||
|
| | #104 (permalink) | ||
|
MTS aveti grija ca este un SRL - GmbH parca asta inseamna, cu capital nemtesc cica, ce-i drept, dar unii aprecieaza ca o sa fie una din urmatoarele mari tzepe ... zic si yo ce am auzit, dar clar daca e o sa merg la BCR, BRD etc. la Targul de vile am fost acum si ma cam doare capul.... n-am bani de nimic nici macar pt cele mai ieftine vile, 65.000e, in comuna Berceni dar stiam asta, nu'sht de ce m-am mai dus ![]() PS: daca intereseaza pe cineva sa luam impreuna un teren de 4400mp in comuna Berceni, momentan mai mult de jumate extravilan dar cu curent si gaze, la ~15e/mp, care sigur va intra in intravilan pt k se cumpara si se construieste in prostie, PM me. este aproape de capatul autobuzului. investitie curata. | |||
|
| | #106 (permalink) | ||
| credit pentru casa
cine ma poate ajuta si pe mine cu unele informatii despre cum pot face un credit pentru locuinta,la ce banca(unde dobanzile sa fie omenesti)/cat trebuie sa am salariul (eu si sotia)/cat trebuie avans...etc? creditul imi trebuie pentru un apartament de 2 camere(in jur de 30000 euro)
__________________ fara poezie...,viata e pustiu... | |||
|
| | #107 (permalink) | ||
|
Pai intai trebuie sa iti stabilesti moneda in care vrei creditul. Daca vrei lei, BCR are cea mai avantajoasa oferta, daca vrei valuta, incearca la raiffeisen. Rata + dobanda trebuie sa fie maxim 1/3 din venitul net cumulat al familiei (aici pot sa intre mai multe surse de venit, dar trebuie sa arati dovada obtinerii acelor surse, cum ar fi o declaratie de venit). Trebuie sa te duci personal si sa discuti cu un agent de credit de la banca, pentru ca ofertele sunt in general individualizate. Intreaba-i si care este comisionul lor (de fapt suma comisioanele lor), si dupa aia sa iti spuna si dobanda anuala efectiva (asta de obicei ti-o spune la semnarea contractului). Trebuie sa depui la ei la banca 25% din valoarea apartamentului, ca avans. Se accepta si declaratie la notar pe propria raspundere cum ca i-ai dat banii omului, dar e mai greu!
__________________ Decat cocoasa de munca mai bine burta de bere! | |||
|
| | #109 (permalink) | ||
|
Incearca sa compari ofertele mai multor banci sau societati de credite. Ai grija, unele percep comision de gestiune de 1% in fiecare an, altele, ca BCR-ul, percep acest comision o singura data. Vezi care iti cer si asigurare de viata si asigurarea apartamentului. La capitolul hartogarie cam toate sunt la fel. Fa calculul total la comisioane, vezi cat ai de platit in total. In principiu, suma pe care trebuie sa o returnezi nu ar trebui sa depaseasca dublul creditului luat. Lucruri bune am auzit pana acum despre BCR, HVB, AlphaBank. A, mai este MTS (banuiesc ca si in Bucuresti), cu 5% dobanda, doar pentru constructii noi, dar e leasing imobiliar. Adica pana nu achiti imprumutul in intregime, nu esti proprietar.
__________________ Caminante, no hay camino. Se hace el camino al andar. | |||
|
| | #110 (permalink) | ||
| http://www.creditimobiliar.ro/arhiva/index.html la sfarsitul paginii gasesti un pdf cu toate ofertele bancare de la noi grupate intr-un singur loc. foarte bine structurat. eu sunt abonat la chestia asta. ps: unde gasesti tu apartament cu 30.000? pe la 35 incep sa apara iar la 40 gasesti unele acceptabil spre mediu. bineinteles ca poti sa negociezi dar cat crezi ca poti sa scazi? eu zic sa-ti faci calcule cu 35 minim (38-40 e si mai bine). si eu sunt in aceeasi situatie si iti spun ca nu gasesti un apartament cu 2 camere la 35 decat daca vrei etajul 10/10 sau in ferentari/pantelimon/salajan (in zonele proaste din cartierele respective ca si aici poti sa gasesti apartamente mai scumpe)... oricum, pdf-ul o sa iti dea o idee despre situatia actuala a imprumuturilor imobiliare.
__________________ la homepage nu mai e link-ul catre site-ul cu carti! Last edited by Orson; 13-06-2005 at 16:50.. | |||
|
| | #112 (permalink) | ||
|
Vezi ca au cei de la Banc Post acum o oferta buna, fara comision de acordare credit (e singura, pentru ca e promotie), rata poate fi 35% din veniturile nete ale familiei si se accepta orice fel de venituri permanente care pot fi justificate, garantezi cu imobilul cumparat si avansul nu trebuie depus la ei, poti sa faci un contract cu vanzatorul cum ca ar fi mai scump apartamentul si i-ai dat deja 25%.
__________________ "orice nu te ucide te intareste" Guild Wars IGN: Nico is Love | |||
|
| | #113 (permalink) | ||
|
squal merci de informatie vazusem ceva la tv da nu prea am intzeles,asa ca voi incerca Banc Post am intzeles ca daca netul cumulat ( eu si a mea ) este in cazul meu de 27 mil nu ar trbui sa fie nici o problema. a mai am si 4000 euro avans
__________________ fara poezie...,viata e pustiu... | |||
|
| | #114 (permalink) | ||
|
iar eu cu vestile proaste - din cate am vazut eu in documentul ala, avansul oscileaza intre 25% si 35%. adica daca ai 4.000, cel mult poti sa iei 16.000. parca la Banc Post pe pagina poti sa faci o simulare - spui ce venit ai, pe cati ani iei imprumutul si ei iti calculeaza cat poti sa iei maxim. [later edit] nu la Banc Post ci la BRD (in josul paginii la "simulare rate clienti). banuiesc ca difera de la client la client si mai ales de la banca la banca dar poti sa-ti faci o idee.
__________________ la homepage nu mai e link-ul catre site-ul cu carti! | |||
|
| | #115 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2004 Location: Bucuresti |
Aceste informatii nu le poti afla nici de pe forum, nici de pe internet, pitbulu. Adica noi putem sa-ti dam detalii dar nu-ti vor fi de folos. De asemenea, daca intri pe paginile web ale bancilor, informatiile de acolo nu te vor ajuta prea mult: sunt doar orientative. Trebuie sa mergi personal din banca in banca, sa ceri sa vorbesti cu ofiterii care se ocupa de credite, sa intrebi TOATE detaliile, inclusiv comisioanele, sa socotesti in functie de salariu, de vechimea in munca. Nu te lasa pana nu aflii toate informatiile. Abia apoi te decizi ce credit sa faci.
__________________ Eu sunt adevaratul Vasile2!!! | ||
|
| | #116 (permalink) | ||
| Taxe notariale imobiliare
Stiu ca de curand s-a schimbat metoda de calcul a taxei de timbru, a timbrului judiciar si a onorariului notarului, cand vine vorba de tranzactii imobiliare. Am tot cautat metoda noua de calcul dar nu am gasit nimic. Stie careva cum se calculeaza acum sau de unde as putea lua informatii?
__________________ ASCII to ASCII and DOS to DOS. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |