Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 18-09-2008, 14:22   #1441 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Quote:
Originally Posted by Cobalt View Post
incredibile taxele percepute in tzara asta

cuplu tanar care asteapta un copil vor sa isi ia un apartament nou cu 2 camere pe undeva pe la mama dracului (prelungirea ghencea parca)
valoare apartament 55.000e
valoare comisioane, taxe, notar ~10.000e (taxa de dosar , taxa de vazut dosarul, taxa de intors dosarul ..si asa mai departe...)

informatie de la niste prieteni apropiati
Da si eu am avut un soc cand am auzit ca pentru un rahat de act de succesiune trebuie sa dai 10.000 RON.. (!!!!!) Adica 100.000.000 lei vechi pentru un act care sa ateste ca apartamentul tau e al tau in continuare.

Doctorul is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 15:19   #1442 (permalink)
CBLT

Cobalt's Avatar

nu pot sa cred...

Cobalt is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 15:49   #1443 (permalink)
standalone

Quote:
modificarea de Cod Fiscal publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, nr.707/19.10.2007, care la punctul 151 6, alineatul (5) din Codul Fiscal se modifica si va avea urmatorul cuprins :,,Codul Fiscal” (5)Camerele Notarilor publici vor actualiza o data pe an expertizele privind valoarea de circulatie a bunurilor imobile care vor fi apoi communicate la directiile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. (semnat Calin Popescu Tariceanu, Bucuresti, 4. oct. 2007 - Nr.1.195

[...]
Norme metodologice:
1515. La transmiterea dreptului de proprietate, impozitul prevăzut la art. 771 alin. (1) şi (3) din Codul fiscal se calculează la valoarea declarată de părţi. În cazul în care valoarea declarată de părţi este mai mică decât valoarea orientativă stabilită prin expertizele întocmite de camerele notarilor publici, impozitul se va calcula la această din urmă valoare.
Ok, inteleg ca se declarau valori mici si nu se incasau taxe in mod corespunzator, dar acum grilele sunt facute de acei care inregistreaza profit din aceasta activitate, halal impartialitate. Mai pe larg aici cu materiale legislative de aici.

Stau si ma intreb daca sunt cai viabile de atacare in instanta, avem deja anumite comune din jurul Bucurestiului cu grile de calcul mai mari ca in oras. Un jurist?

Matrix is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 18:02   #1444 (permalink)

mobutu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Doctorul View Post
Si pe aici pe forum e un papagal care cere aproape 11.000 de euro avans pe un an pentru 3 camere la Iancului.
Incredibil, poţi pune te rog un link? Să mă minunez şi eu (şi alţii).
Quote:
Originally Posted by Cobalt View Post
cuplu tanar care asteapta un copil vor sa isi ia un apartament nou cu 2 camere pe undeva pe la mama dracului (prelungirea ghencea parca)
valoare apartament 55.000e
valoare comisioane, taxe, notar ~10.000e (taxa de dosar , taxa de vazut dosarul, taxa de intors dosarul ..si asa mai departe...)
Eu nu cred aşa ceva, este mult prea mult. Dă-o dracului de treabă.
Quote:
Originally Posted by AStateOfMind View Post
In varianta "cu banii jos" se va incerca o mentinere a preturilor ridicate prin orice mijloace.
Nu se poate menţine prin niciun mijloc preţul ridicat (asta dacă chiar vrei să vinzi) în condiţiile în care preţul este nesustenabil.

Last edited by mobutu; 18-09-2008 at 18:02.. Reason: Automerged Doublepost

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 18-09-2008, 18:24   #1445 (permalink)
CBLT

Cobalt's Avatar

mobutu credema e prieten bun nu ar avea de ce sa ma minta , azi a aflat si el dupa ce a vrbit pe la banci etc si m-a sunat sa i-si spuna ofu si injuraturile de rigoare referitoare la sistem

Old 19-09-2008, 09:25   #1446 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Poftiti si va minunati: http://forum.computergames.ro/90-ofe...-iancului.html
Trist e ca sunt multi ca el, dar SI MAI TRIST e ca are dreptate cu fraierii pe care ii gasesc toti astia ca el in timp...

Cobalt are dreptate. Asta e realitatea. Dupa ce ca preturile sunt hiperumflate mai trebuie INCA sa dam in plus pentru ca s-a gandit statu' sa mai ciupeasca de undeva (prin intermediul unor jeguri de notari). Si cand te gandesti ca te faci sclav al bancilor pentru 4 pereti GOI! Mobila, utilari, amenajari - alta distractie. Cum sa-ti mai permiti cand tu dai deja nu mai vezi mai mult de jumatate din salariu? De un amarat de Logan ce sa mai vorbim? Ah si sa nu uitam ca in descrierea asta se incadreaza numai o familie cu venituri destul peste medie!!!

Old 19-09-2008, 11:14   #1447 (permalink)
Senior Member

Merlin's Avatar

nu gaseste pe nimeni cu 950 euro pe luna Stati linistiti, vine lumea se uita, se mai "gandeste" , mai suna cate-o agentie cu vreun client ratacit...dar la banii aia e exclus sa inchirieze Decat daca chiar este un lux de apartament mai ceva ca in marele cartier Francez si are noroc de vreun strain cu treaba prin zona si caruia chiar sa-i placa f. mult apartamentul

Insa ma indoiesc ca va exista aceasta posibilitate din cauza ca omul nu a postat nici macar o singura poza

Merlin is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 11:23   #1448 (permalink)
dark passenger

dod0's Avatar

Ce lux ma.. poate sa aibe tot luxu` din lume ca tot intr-un bloc comunist e apartamentu`. Tot langa c****** de pe matasari e. Lasa-l sa ceara.

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 11:24   #1449 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

Individul respectiv are o multime de de imobiliare la vanzare/ichiriere si pentru toate spune ca este proprietar I-am cerut sa-mi dea niste coordonate cu terenurile pe care le vinde si n-a facut-o. Sigur este ceva ciudat la mijloc, probabil un intermediar care nu pierde mare lucru daca adauga si el 50% la pret si sta cu apartamentul/terenul/casa neinchiriat(a)/nevandut(a).

murfisor is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 14:11   #1450 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Nu stiu daca ar fi bine sa vedem problema asa: "lasa-l ba ca e nebun, sa ceara pana i s-o usca gura". Nu e singurul care cere absurditati d-astea si pana la urma, nu vad care ar fi diferenta de abordare in cazul unui apartament de 3 camere la Iancului de 950 de euro fata de o garsoniera in Berceni de 400 de euro. De fapt o diferenta vad: pretul garsonierei deja incepe sa fie vazut ca unul normal. Si totusi dinamica inchirierii garsonierelor nu mi se pare o justificare normala la cap pentru asa ceva. La apartamente cu mai multe camere nu ne-am obisnuit sa vedem preturi asa mari. Nebuni, nebuni, dar uite ca formeaza piata.

Old 19-09-2008, 14:26   #1451 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

Nu-i chiar asa. Sunt multi oameni care pur si simplu nu pot sa plateasca mai mult de cei 350-400 euro asa ca n-au incotro, singura lor solutie este garsoniera aia. In plus pretul la garsoniere este ceva mai mare datorita studentilor care nu au loc la camin. Apartamentele de 3 camere vizeaza altfel de chiriasi.

Old 19-09-2008, 15:32   #1452 (permalink)
CBLT

Cobalt's Avatar

da alea cu 3 camere vizeaza 8 studenti

Old 19-09-2008, 16:01   #1453 (permalink)
ATEU

Doctorul's Avatar

Anomalia e ca nu se mai pastreaza absolut deloc proportiile normale. Se ajunge sa fie un apartament cu 2 camere cu doar 50-100 de euro in plus fata de o garsoniera. In valori absolute poate te gandesti ca e mai bine sa nu-i dai, dar in valori relative, o camera in plus poate insemna un pret DOAR cu 12-25% mai mare. Deja nu se mai justifica prin nici confortul suplimentar dat de faptul ca traiesti singur, nici prin costurile mai reduse de intretinere a garsonierei. Si revin la ideea mea ca trebuie sa fii nebun sa dai atata pe 30 mp. Mai bine faci naveta 100-200 km/zi. Deja am cunostinte care vin in fiecare zi din Ploiesti, Urziceni sau Alexandria si pleaca seara acasa. Daca ai masina si locul de munca pe la iesirea din oras chiar nu se mai observa diferenta la timp. Din Pipera pana in Ploiesti X poate face mai putin cu masina decat face Y tot din Pipera pana in Militari sa zicem, sau Drumul Taberei cu metrou+RATB.

Old 19-09-2008, 21:34   #1454 (permalink)
True Evil

Wargasm's Avatar

Posibil sa fie o stire "aruncata pe piata", dar imbucuratoare a fost reactia la unison a celor de pe hotnews

http://www.hotnews.ro/stiri-esential...oarce-tara.htm

Ar fi culmea ca acei tarani sa ceara asa ceva.

Wargasm is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 21:53   #1455 (permalink)
Administrator

Assassin's Avatar

Genial
http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=267

Assassin is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 23:12   #1456 (permalink)
Registered User

Megalomaniac's Avatar

Quote:
Originally Posted by Merlin View Post
nu gaseste pe nimeni cu 950 euro pe luna Stati linistiti, vine lumea se uita, se mai "gandeste" , mai suna cate-o agentie cu vreun client ratacit...dar la banii aia e exclus sa inchirieze Decat daca chiar este un lux de apartament mai ceva ca in marele cartier Francez si are noroc de vreun strain cu treaba prin zona si caruia chiar sa-i placa f. mult apartamentul
Chiar asa, exista asemenea preturi oriunde in Bucuresti? Nu ma pricep la imobiliare, dar daca n-ai Penthouse d'ala pe doua nivele cu scara interioara, parc chiar in fata blocului, parcare interioara si menajera thailandeza minora de ce oare ar da cineva banii aia? Inteleg ca sunt tipi care sparg o mie de euroi zilnic, dar de ce-ai fi tampit sa dai banii aia la Iancului, unde e numa ciment, cand poti da jumate in Rahova, unde-i tot ciment? Si ajungi si mai repede in centru...

Megalomaniac is offline    Reply With Quote
Old 19-09-2008, 23:32   #1457 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

chiria unui apartament la universitate sau la romana de peste 100m2 poate sa coste si 900 euro.

Old 19-09-2008, 23:33   #1458 (permalink)
Registered User

Fuzz's Avatar

La Universitate o garsoniera e 500. Stiu personal.

Fuzz is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2008, 00:04   #1459 (permalink)
Nick anterior: Dj_B

Ciuby's Avatar

am si eu o intrebare pt cei care se "inhama" la credite pe zeci de ani: voua nu va e teama ca, DOAMNE FERESTE, patiti vreodata ceva? ca n-o sa mai aveti loc de munca sau ca se va intampla ORICE si o sa aveti probleme mari de tot? (cutremur mare => bloc prabusit?)?

sincer sa fiu, nimic nu se compara cu un apartament "al tau", pe care sa-l poti amenaja asa cum vrei, dar eu chiar nu cred ca as fi capabil sa fiu legat de un credit 30 de ani...
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

Ciuby is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2008, 00:18   #1460 (permalink)

Zarzavat's Avatar

pai ce mare lucru risti mane? sa zicem ca nu mai poti plati. care e tragedia? duci cheile la banca si le spui sa se spele cu apartamentu' pe cap. n-ai pierdut efectiv nimic, ca ai locuit acolo. e ca si cand ai fi stat cu chirie si aia e deocamdata rata la banca e mai mica decat chiria din cate stiu eu. asa, daca termini ratele, ramai si cu casa.

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules