Page 75 of 1842 FirstFirst ... 256572737475767778851251755751075 ... LastLast
Results 1,481 to 1,500 of 36824

Thread: Imobiliare

 1. Back To Top | #1481
  Smiley, calculul tau nu este corect (complet) deoarece nu iei in calcul inflatia. Ar trebui calculat un NPV pe fiecare cu risk free rate de 6-7% pe RON si 3-4% pe Euro. Asa cred ca iese mai avantajos unul in RON. Cred ca inflatia este principalul motiv pentru care dobanda este mult mai mare la lei, si nu riscul. Eu ma intreb ce o sa se intample cu creditele in RON in 2014. Cineva o sa scoata ceva bani din asta... refinantare obligatorie?

  In al doilea rand Doctore cursul valutar este o problema pentru exportatori. Nu orice fel de exportatori, ci aia tampiti de la noi care n-au auzit de hedging.

  Exportator: platesc salarii, gaze, chirie, lumina 3400RON / luna. Produc un laptop / luna. Cotul unui laptop este de 1000Euro in GB, piata de distributie.

  Astazi cursul este 3.8RON => primesc 3800 RON, profit 400RON.

  Maine cursul este 3.6RON => primesc 3600RON, profit 200RON.

  Dupa cum ai spus mai devreme, toate cheltuielile sunt in RON si acestea nu fluctueaza la fel de rau ca si cursul valutar. Nu mai vorbim de contractele pe termen lung cu pret fixat in Euro si costuri fixe in RON.

  Pentru importator riscul este mai mic in Romania deoarece efectiv poti fixa pretul in functie de cursul valutar. Intradevar acelasi efect se simte si in cazul importatorilor. De aceea si exista hedging pentru ca exista doua tabere cu interese opuse.

 2. Back To Top | #1482
  ATEU Doctorul's Avatar
  Join Date
  Sep 2004
  Location
  pã net
  Quote Originally Posted by RvsS View Post
  Este absolut irelevant cati lei obtin pentru acest TV pentru ca pe mine ma costa in EUR si transfer catre furnizor mai departe in EUR. Practic, cu acei 600 de lei nu am ce sa fac, pentru ca tot in acelasi numar de EUR se transforma si la urmatorul import tot atatia EUR voi avea sa continui importurile.
  (...)
  Cred ca tocmai tu ziceai ca toata lumea se crede economist... mai ales dupa ce a terminat medicina
  Omiti lucruri esentiale din ecuatie. Cei 3200 RON (echivalentul a 1000 euro la un curs de 3,2 RON/euro) reprezinta cifra ta de afaceri daca vrei. Din astia doar o parte ii transformi din nou in euro sa cumperi un nou TV de la producator. Cu restul iti platesti angajatii (in RON), platesti chirii (in RON), platesti logistica in tara (in RON), etc + profitul care trebuie sa-ti ramana si cu care faci ce vrei tu. Mi se pare evident (nu stiu de ce doar mie) ca aia 600 RON in plus sunt foarte importanti cand ai atatea cheltuieli in RON.

  Si mai simplu spus: presupunem ca pe tine te costa 800 din aia 1000 de euro TV-ul la producator. 200 e adaosul tau. Suntem de acord ca aia 800 de euro nu sunt influentati de curs, cu ei cumperi alt TV in afara tarii. Dar ce faci cu cei 200 euro care raman in tara si cu care iti platesti cheltuielile? Ce ai prefera, sa ai 760 RON/TV adaos sau 620? Tot aia e?

  Ah si nick-ul e doar un nick... Cum nici tu n-ai facut Universitatea de RvsS-i, nici eu nu inseamna ca am facut neaparat Medicina.

 3. Back To Top | #1483
  Paranoia is natural AStateOfMind's Avatar
  Join Date
  Nov 2000
  Location
  Portland, OR
  Ne putem intoarce la imobiliare?
  "Everyone believes in the atrocities of the enemy and disbelieves in those of his own side, without ever bothering to examine the evidence.”

 4. Back To Top | #1484
  puturos irecuperabil EMI's Avatar
  Join Date
  Apr 2001
  Si chiar daca o faceai, nu ar fi trebuit sa te simti vinovat de ceva.
  Dacă ești bogată, frumoasă, celibatară și cauți un geniu, trimite-mi un mesaj privat.

 5. Back To Top | #1485
  Banned RvsS's Avatar
  Join Date
  Oct 2000
  Location
  Bucuresti
  Doctore - Iti dau 2 linkuri:
  [ame="http://www.youtube.com/watch?v=IuyQKVN3VDQ"]link[/ame]

  si acesta.

  care iti explica de ce nu e asa. Si nu-mi spune ca si astia gresesc. Repet - un curs EUR slab - adica 1 EUR = 3 lei este benefic pentru importatorii romani si rau pentru exportatorii romani. Daca imi poti arata un studiu care sustine invers, asa cum o faci tu, voi fi deschis sa il citesc.

  La intrebarea ta raspunsul e simplu: majoritatea importatorilor vand in EUR la cursul din ziua respectiva sau modifica preturile in lei in functie de acesta, deci tot in EUR platesti. Chiriile se negociaza in EUR, preturile la utilitati variaza odata cu cursul (unii ar spune ca doar la majorari ale cursului ). De asemenea, conform legii elasticitatii cererii pretului eu voi avea un profit mai mare chiar si in lei pentru ca imi cresc vanzarile ca numar de unitati, desi profitul in lei pare mai mic pe unitate (aici mai e de discutat cu punctul optim in care profitul este maxim, dar deviem de la subiect).

  In imobiliare se traduce in: Daca Dorel mostenitor vrea 100 000 pentru apartamentul sau lux de 2 camere in Berceni ca asa a auzit ca sunt preturile, Gigel care are salariu in RON va putea obtine mai usor credit pentru suma asta la un curs slab EUR. Oricum, EMI a punctat deja ca economia romaneasca se EURizeaza pe zi ce trece, deci singura grija sunt dobanzile practicate de banci, deci ne-am intors la ce se discuta acum cateva pagini

 6. Back To Top | #1486
  Revenind oarecum la subiect:

  Evenimentul Zilei: Primele victime romanesti ale crizei mondiale  Efectele: blocuri neterminate şi afaceri în scădere pentru furnizorii de materiale de construcţii şi decoraţiuni din România.

  Dezvoltatorii proiectelor imobiliare sunt primii oameni de afaceri din România care vor fi grav loviţi de criza financiară internaţională, susţin reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Potrivit acestora, după ce au fost afectaţi de creşterea costurilor cu forţa de muncă şi a materiilor prime, constructorii de locuinţe vor trebui să suporte scumpirea creditelor.

  „Sunt dezvoltatori care au finanţare proprie de maximum 20%, au întârzieri la vânzarea locuinţelor şi aleargă disperaţi acum după bani din bancă în bancă să se refinanţeze“, a declarat Florin Pogonaru, preşedintele AOAR, ieri, la o conferinţă de presă. (cum ziceam aici si nu prea ma credea nimeni),

  În opinia sa, vor scăpa de criză doar proiectele amplasate în zone bune. Pe lângă sectorul construcţiilor, vor avea de suferit şi alte industrii, precum cea a materialelor de construcţii sau a decoraţiunilor interioare. Deja se observă o scădere a afacerilor companiilor din aceste domenii, susţine Monica Tatoiu, membru al AOAR şi director general al Oriflame România.

  Leul creşte, Bursa îşi revine (revine pe dracu)

  O scădere a domeniului construcţiilor, care are o pondere importantă în produsul intern brut, va avea efecte negative şi asupra creşterii economice din acest an şi de anul viitor, estimează oamenii de afaceri. Un alt efect al crizei financiare internaţionale va fi revenirea în ţară a muncitorilor plecaţi la muncă în ţările europene, ceea ce va duce, în final, la stoparea creşterilor salariilor ca urmare a creşterii ofertei pe piaţa forţei de muncă.

  Totuşi, Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR, consideră că turbulenţele externe vor avea un impact redus în România, principalul fiind limitarea creditării. Drept dovadă că piaţa e dominată de optimism este faptul că moneda naţională s-a apreciat, ieri, cu 1,96 de bani faţă de euro, fiind cotată de BNR la 3,6284 lei pentru un euro. Acţiunile companiilor listate la Bursa de la Bucureşti s-au apreciat pe parcursul zilei de ieri. Cu o oră înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare, indicele general al pieţei (BET-C) înregistra o creştere de 2% faţă de vineri.

 7. Back To Top | #1487
  Articolul ala este mai dragalas: "Oamenii de afaceri cer guvernului să sprijine sectorul imobiliar"
  http://www.gandul.info/economia/oame...l?3936;3214637

  De urmarit si comentariile la articol, o sa se bage foarte multa carne proaspata in acel frigider

 8. Back To Top | #1488
  CBLT Cobalt's Avatar
  Join Date
  Nov 2001
  Location
  Bucuresti
  ce caterinca sunt comentariile
  Orice lucru bun in viata e ilegal, imoral sau ingrasa

 9. Back To Top | #1489
  puturos irecuperabil EMI's Avatar
  Join Date
  Apr 2001
  Oamenii de afaceri cer guvernului să sprijine sectorul imobiliar
  Parca si vad o greva a oamenilor de afaceri, pichetul de greva ar trebui sa arate ca în imaginea de mai jos
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Imobiliare-pichet-greva3.jpg  
  Dacă ești bogată, frumoasă, celibatară și cauți un geniu, trimite-mi un mesaj privat.

 10. Back To Top | #1490
  Paranoia is natural AStateOfMind's Avatar
  Join Date
  Nov 2000
  Location
  Portland, OR
  "Everyone believes in the atrocities of the enemy and disbelieves in those of his own side, without ever bothering to examine the evidence.”

 11. Back To Top | #1491
  Paranoia is natural AStateOfMind's Avatar
  Join Date
  Nov 2000
  Location
  Portland, OR
  Lol, ce se roaga dezvoltatorii de banci sa dea credite:

  http://economie.hotnews.ro/stiri-imo...-norme-bnr.htm
  "Everyone believes in the atrocities of the enemy and disbelieves in those of his own side, without ever bothering to examine the evidence.”

 12. Back To Top | #1492
  Registered User
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  Timisoara, Romania
  Quote Originally Posted by EMI View Post
  De fapt aici avem chiar unul din avantajele latente ale creditelor imobiliare :
  - Dorel e baiat destept si nu face credite, ca asa l-a învatat bunica
  - Gigel face credite, si-a luat o casa si e îndatorat la greu
  - ambii au copii

  1. daca se întâmpla un accident cu infirmitate, Dorel ramâne sa locuiasca în garsoniera cu bunica si cu copiii pentru tot restul vietii (sau pe drumuri), nemaiputând munci, în timp ce Gigel are locuinta rambursata de asigurare si sta bine-mersi.
  2. daca se întâmpla un accident cu deces, copiii lui Dorel sunt pe drumuri, în timp ce copiii lui Gigel mostenesc locuinta acestuia, platita de asigurare.

  Dar, desigur, Dorel l-a frecat pe Gigel zilnic cu marele risc al creditelor.
  În majoritatea cazurilor la împrumuturile actuale din România asigurările nu acoperă integral valoarea imobilului cumpărat ( o şmecherie pentru a mai reduce ceva din povara ratelor dar ... de acolo de unde nu era cazul ).

 13. Back To Top | #1493
  puturos irecuperabil EMI's Avatar
  Join Date
  Apr 2001
  E vorba de asigurarea valorii creditului (X lei/euro împrumutati, fix si clar), nu a valorii imobilului (variaza), care de altfel nu are treaba cu creditul - e o asigurare de locuinta.

  Iar asigurarea e si ea un produs, adica poti plati putin pt asigurari slabe, sau mai mult pentru asigurari mai complete. Ma mir ca o banca risca sa dispara (decedeze) clientul, valoarea imobilului sa scada, asigurarea sa nu acopere tot creditul luat, si banca sa ramâna cu ochii-n soare.

  De obicei asigurarea de credit e minim 100% din credit, cumulat pentru cei doi din cuplu, dar cei mai tematori se asigura la 200% (total), astfel încât daca dispare unul, celalalt are locuinta platita integral.
  Dacă ești bogată, frumoasă, celibatară și cauți un geniu, trimite-mi un mesaj privat.

 14. Back To Top | #1494
  Quote Originally Posted by EMI View Post
  E vorba de asigurarea valorii creditului (X lei/euro împrumutati, fix si clar), nu a valorii imobilului (variaza), care de altfel nu are treaba cu creditul - e o asigurare de locuinta.

  Iar asigurarea e si ea un produs, adica poti plati putin pt asigurari slabe, sau mai mult pentru asigurari mai complete. Ma mir ca o banca risca sa dispara (decedeze) clientul, valoarea imobilului sa scada, asigurarea sa nu acopere tot creditul luat, si banca sa ramâna cu ochii-n soare.

  De obicei asigurarea de credit e minim 100% din credit, cumulat pentru cei doi din cuplu, dar cei mai tematori se asigura la 200% (total), astfel încât daca dispare unul, celalalt are locuinta platita integral.

  Mi_ cat a costat apartamentul sau casa din Franta ? Da si tu o suma aproximativa pentru ca bizonii sa aiba o comparatie intre infrastructura, Paris, Disneyland ( nu dracula park), TGV, autostrazi, sistem medical. Eu daca fac Iasi -Bucuresti pe E85 mi se spune ca am doua benzi , cand prima banda pe E85 este conform definitiei o banda de refugiu. De aia pun muzica la maxim si conduc cu 110 km/h pe prima banda , razand de flashuri si degete ridicate. SUV-ul meu nu incape pe prima banda si respect legea pe drumul E 85. Dobitocii care ma depasesc de obicei ii gasesc prinsi de radar: in special cei cu logan rosu, octavia, ....

 15. Back To Top | #1495
  Inca mai exista propietari care cer crestere de 15% a chiriei pentru "a se alinia cu piata". Doi colegi se muta saptamana asta.

  Reactii:
  - maresc chiria
  - tu esti dus cu capul?

  In 3 ore isi gasise alt apartament in Banu Manta (in loc de Dristor mind you) cu 150E mai mica chiria, aceeasi suprafata, doar ca nu are covoare si nu are gresie in bucatarie.

 16. Back To Top | #1496
  CBLT Cobalt's Avatar
  Join Date
  Nov 2001
  Location
  Bucuresti
  fara gresie ...bleah
  Orice lucru bun in viata e ilegal, imoral sau ingrasa

 17. Back To Top | #1497
  Nick anterior: Dj_B Ciuby's Avatar
  Join Date
  Jul 2005
  Location
  București/Buzău
  Quote Originally Posted by stefanap View Post
  Mi_ cat a costat apartamentul sau casa din Franta ? Da si tu o suma aproximativa pentru ca bizonii sa aiba o comparatie intre infrastructura, Paris, Disneyland ( nu dracula park), TGV, autostrazi, sistem medical. Eu daca fac Iasi -Bucuresti pe E85 mi se spune ca am doua benzi , cand prima banda pe E85 este conform definitiei o banda de refugiu. De aia pun muzica la maxim si conduc cu 110 km/h pe prima banda , razand de flashuri si degete ridicate. SUV-ul meu nu incape pe prima banda si respect legea pe drumul E 85. Dobitocii care ma depasesc de obicei ii gasesc prinsi de radar: in special cei cu logan rosu, octavia, ....
  sa ghicesc, ai un discovery 3 (sau oricum, un land rover) de culoare inchisa?
  Around...

 18. Back To Top | #1498

 19. Back To Top | #1499
  Need I explain? Bogotta's Avatar
  Join Date
  Aug 2001
  Location
  █♣█
  Da, omul umbla ca o umbra, se framanta degeaba, strange comori si nu stie cine le va lua.

  Psalmul 39:6

 20. Back To Top | #1500

 1.  
Page 75 of 1842 FirstFirst ... 256572737475767778851251755751075 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •