![]() |
| | #1503 (permalink) | ||
| pai creditele deja sunt mai greu accesibile. noile norme BNR (deja se foloseste pragul de indatorare de 35%) isi fac treaba, si vad ca si cursul de schimb da o mana de ajutor. azi se pare ca 1 eur = 3,73 RON. sa vezi rate in decembrie ![]() credite scumpe = cerere pentru apartamente mica = scaderea pretului = moarte speculantilor
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #1504 (permalink) | ||
|
Eu sunt curios ce vor face dezvoltatorii. Falimenteaza ? Scad preturile in asemenea masura incat sa isi vanda totusi locuintele deja construite ?
__________________ „ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ” Petre Ţuţea | |||
|
| | #1505 (permalink) | ||
|
Falimentul si scazutul preturilor nu se exclud reciproc, însa în momentul asta au de ales între a lasa locuintele în ploaie (cum erau blocurile în constructie în '89, în prima parte a anilor '90) si sa dispara, si a le vinde totusi pe niste bani - si sa dispara. S-ar putea sa urmeze o perioada de solduri imobiliare, asa cum au loc peste tot în lumea capitalista dupa fiecare bula imobiliara.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #1506 (permalink) | ||
|
Pai ar fi bine sa fie asa pentru ca ar da o sansa si celor care pana acum nu isi permiteau asa ceva. Eu nu ma gandeam sa cumpar insa poate nu ar fi o idee rea. Oare cat este avansul minim ? Sau mai bine zis cat va fi ?
__________________ „ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor, care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri. ” Petre Ţuţea | |||
|
| | #1507 (permalink) | ||
|
chiar vorbeam cu prietena acum vreo 2 zile cum ca o garsoniera nu merita mai mult de 30.000 euro. La banii astia chiar ar fi ok, dar mai mult deja e bataie de joc PS: da, stiu ca pretul este facut de cerere/oferta
__________________ Cumpar Memorie DDR2 ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #1508 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
teoretic, preturile or sa scada, apoi or sa urce iar si abia apoi or sa se stabilizeze. explicatia e simpla: multi n-or sa vrea sa cumpere pt ca "or sa se mai ieftineasca", la un moment dat preturile or sa ajunga suficient de jos incat apartamentele sa devina iar atractive, din cauza ca se vor vinde or sa creasca iar preturile si tot asa. de acum incolo, daca decizi sa investesti in imobiliare, trebuie sa-ti alegi bine momentul.
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #1509 (permalink) | ||
|
Pentru pietele speculative, nu exista termenul de "stabilizare". Sunt ciclice, se umfla pâna fac poc, si dupa ce lumea uita, iar se umfla, iar fac poc, etc.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #1510 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
"stabilizare" = preturile oscileaza relativ putin intr-o perioada de timp mai indelungata (2-3 ani). adica nici nu cresc ca acum 1-2 ani (cand la fiecare luna valoarea unei garsoniere mai crestea cu 1-2.000 euro ) dar nici nu scad ca acum (5-10 procente in jumatate de an)
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #1511 (permalink) | ||
|
Momentul asta e inghetat complet. Nici nu se mai vand, nici nu se mai cumpara. In sensul ca atata oferta a scazut ( pe ideea : "nu vand daca nu obtin cat vreau " ) , dar si cererea la randul ei ( pe ideea " nu mai pot sa iau credit // mai astept " ) . Nu mai e aproape nimic stabil si cert, iar bula imobiliara se va sparge, dar nu peste tot , ca sa zic asa. Iar chiriile in mod clar nu scad - ca oamenii tot au nevoie de un domiciliu, chiar daca nu-si mai permit // nu mai vor sa il cumpere . Probabil ca preturile vor merge in jos pana se va mai stabiliza situatia internationala, dupa care o iau iar usor in sus . Sigur e un singur lucru : locuintele centrale intotdeauna isi vor pastra valoarea si vor fi mai putin volatile dpdv al pretului. Vezi circulatia de azi din Bucuresti si iti dai seama ce inseamna sa stai la periferie ( cu exceptia cazului in care esti rentier / ai castigat la loto / nu te intereseaza unde iti duci copilul la scoala ).
__________________ " The liver is evil and must be punished " Vechi proverb irlandez | |||
|
| | #1512 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
oricum cererea e mult mai mica ca oferta. ma refer la cererea reprezentata de cei ce sunt solvabili, nu de cei ce isi doresc. de dorit cred ca oricine isi doreste. eu ma uit socat la cat e un metru patrat langa bucuresti, si ca daca iti faci casa (presupunand ca iti permiti) ajungi sa faci 3 ore pe drum la servici zilnic, dus-intors. iar la 100km de bucuresti vor ai mei sa ia o casuta cu 2500 mp de livada, totul cu 10.000 euro. bine, casuta mai necesita inca o data pe atata investit, dar asa ca idee. evident, mai mult de o data pe saptamana nu poti merge. eu cu banii astia nu iau nici un sfert de garsoniera la mine in dr. taberei. | ||
|
| | #1513 (permalink) | ||
| Quote:
E drept ca uneori au loc diferentieri geografice, dar asta atât la amploarea cresterii, cât si a scaderii. De exemplu în 1991 a facut poc o bula imobiliara franceza, de mare amploare la Paris, si aproape imperceptibila în provincie. Mai e o faza clasica în aceste timpuri. Toti proprietarii, dar absolut toti, tin sa te convinga ca da, e drept ca a început criza imobiliara, dar din x, y, z motive precise, valoarea locuintei lor nu va scadea. Daca e situata în capitala, e din cauza ca în capitala mereu va fi cerere. Daca e situata în provincie, e din cauza ca în provincie preturile nu crescusera lafel ca în capitala. O sa auziti si voi tot felul de versiuni si combinatii, care mai de care mai amuzante. Daca stai sa asculti lumea, totul în jur va scadea, doar locuinta lor nu.
|
| | #1515 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Oct 2007 | Moment istoric clar, absolut prima data cand se intampla pentru toti ceva, in acelasi timp, pe tot globul. Btw, cam cat credeti ca au cumparat fondurile de investitii/strainii apartamente la termen in marile proiecte de la noi. (pe care vor sa le vanda la reduceri acum, ca au probleme la ei acasa) a) 30%? b) 50%? c) 75%? Si II, cam cati din romani credeti ca isi permit din salarii, venituri etc un apartament de 80.000 euro (respectiv un credit), pentru cine credeti ca se bat bancile? 1) 100.000? 2) 50.000? 3) 10.000? Eu zic c3 insa, e loc si de mai bine, exista destui dezvoltatori care nu se sperie sa ramana blocati 4 ani, exista destui "oameni bogati" care la o dobanda de 20-25% intra pe pierderi masiv, din cauza datoriilor mult peste active (ce apropo, scad..), asa ca e foarte relativ. Ca dintr-o data, mai toate orasele romaniei imi par saturate de banci si filiale ce sigur nu au de unde sa-si acopere cheltuielile, prin urmare, asteptati-va la primele inchideri de sucursale de cartier (chit ca abia au fost deschise). Insa nu va panicati, nu e sfarsitul lumii. | ||
|
| | #1516 (permalink) | ||
|
cine zicea ca-s scumpe casele in U.S? Bid of $1.75 on eBay gets abandoned Saginaw home - Yahoo! News O fi aplicat pentru credit ca s-o cumpere? | |||
|
| | #1517 (permalink) | ||
|
Economia duduie , crestere de 9 % si euro a juns la 3,9 acum doua ore. Bafta la rate. Fantastic cum creste rata in euro ( transformati in lei) si lei ( dobanda ) mai ales ca se asteapta o noua crestere a ratei de dobanda bancara la BNR. In 2009 vom vedea primii speculanti cu unghia in gat. | |||
|
| | #1519 (permalink) | ||
|
Mobutu, tu n-ai auzit ca_creditele pe 30 de ani cu dobanda 10% este noua economisire? Also, nu ai auzit ca in Paris sunt preturile si de 10 ori mai mari in centru decat pe Primaverii? . Bine, lasam la o parte ca Parisul face din Turism cam PIB-ul Romaniei . Si ca vezi Eiffel-ul pe fereastra. Si ca...
Last edited by SteakHunter; 06-10-2008 at 07:24.. | |||
|
| | #1520 (permalink) | ||
|
sfatul meu sincer este: cumparati o casa la tara ACUM. si vreo 5 hectare de teren. este cea mai buna investitie posibila in aceste momente de cotitura pentru omenire.
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |