Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 06-10-2008, 10:56   #1521 (permalink)
Registered User

murfisor's Avatar

Din pacate toata lumea vrea la oras, vrea sa traiasca in 50 m2 inghesuti ca sardelele, sa piarda 3 ore pe zi in trafic, etc..

murfisor is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2008, 11:20   #1522 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Zarzavat, cred ca e cam tardiv. Deja si pe la tara casele au devenit mai scumpe. Poate sunt ieftine in zonele f. sarace in care nici macar drumuri nu prea sunt. Asa ca acolo degeaba cumperi ... Plus ca trebuie sa ai acces usor pentru ca altfel nu mai gasesti nimic din ceea ce ai cumparat, pana la urmatoarea vizita.

Petre Ţuţea

Bogotta is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2008, 12:30   #1523 (permalink)

Zarzavat's Avatar

"ACUM" ala, era un fel de ultima strigare. urmeaza exodul in rural in anii care urmeaza, si va fi greu de gasit ceva "oke". inca se poate investi la preturi bune si oferta e foarte variata.

avanpremiera la ce se va intampla si la noi in 2009

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 06-10-2008, 13:38   #1524 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Spaniolii au avut de ales între dobânda fixa si dobânda variabila, si când au vazut Euribor la 2% s-au bazat pe wishful thinking ca va ramâne 30 de ani la 2%. Macar în Ro, din câte am vazut/înteles, nici nu ai aceasta alegere.

Inca ceva, 5% dobânda la euro nu e o dobânda mare, daca analizezi dobânzile din ultimii 20 de ani din tarile euro (pe atunci în moneda nationala) o sa ti se para o dobânda mica-medie. Nu e o dobânda problematica. Decât pentru cei care s-au îndatorat la limita capacitatilor de rambursare bazându-se pe minimul istoric perpetuu.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2008, 11:46   #1525 (permalink)
CBLT

Cobalt's Avatar

Fie ca apar in ziare sau pe site-uri, jumatate din anunturile la mica publicitate in domeniul imobiliar sunt eronate. Potentialii cumparatori sunt pusi din ce in ce mai des în fata unor oferte invalide, gresite sau expirate, sustin reprezentantii imobiliare.ro, care au monitorizat domeniul in perioada august-septembrie 2008, tinand cont de criterii precum: valabilitatea anunturilor, pretul cerut si suprafata proprietatilor. „S-au analizat 3.000 de oferte, iar ponderea anunturilor eronate difera in functie de categoria imobiliara. Astfel, in cazul chiriilor la apartamente proportia atinge 65%, in timp ce in cazul anunturilor de vanzare ponderea este de 45%”, ne-a declarat Daniel Crainic, director de marketing al portalului imobiliar.

Sursa : Gardianul
Gardianul - Peste jumatate din anunturile imobiliare, eronate

Eu cred ca cifrele sunt mai mari.

Cobalt is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2008, 12:51   #1526 (permalink)
Registered User

Prime's Avatar

Caut ceva si nu stiu de unde sa ma apuc.
Vreau asa: un teren intravilan ~1000mp undeva la deal/munte, intr-un sat pe cale de disparitie sau oricum uitat de lume. Nu ma intereseaza daca e drum asfaltat pana acolo, sau doar o poteca de pamant/piatra, important e sa pot intra cu o masina. Pretul vreau sa fie corespunzator, adica sa nu depaseasca 9-10euro/mp. Stie cineva un site pentru ciudatenii d-astea? Am tot cautat si nu gasesc decat terenuri scumpe in locuri banale.

Prime is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2008, 12:56   #1527 (permalink)

Zarzavat's Avatar

incearca asa: gugăl link

PS: vrei sa-ti faci un mic "back-up" plan in caz ca lucrurile o iau razna cu criza asta?

Zarzavat is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2008, 20:46   #1528 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Nu se gasesc in Alba si Hunedoara cu tona? Am si vazut d-astea...

Doar un hint: anunturi de vanzare de genul nu vei gasi vreodata in ziare sau pe internet, oamenii extrem de batrani din locurile pe care le vrei nu folosesc prea des chestii de genul. Ia-ti cateva zile de concediu si cauta cu masina. Pot sa-ti dau macar un loc de incepere pe PM daca vrei

SteakHunter is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2008, 20:51   #1529 (permalink)
Registered User

eastbay.c0menzi's Avatar

Quote:
Originally Posted by murfisor View Post
Din pacate toata lumea vrea la oras, vrea sa traiasca in 50 m2 inghesuti ca sardelele, sa piarda 3 ore pe zi in trafic, etc..

Nu sustin neaparat viata de oras dar daca te multi langa oras,intr-un satuc sau ma rog oriunde in alta parte nu tot esti nevoit sa vii in oras sa muncesti si pierzi si mai mult timp cu transportul ?

eastbay.c0menzi is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2008, 21:40   #1530 (permalink)
Registered User

Made in China's Avatar

Nu daca ai bani destui, sau te apuci de agricultura/crescut animale

Made in China is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 02:15   #1531 (permalink)

mobutu's Avatar

Marele imbecil, tata ziliştenilor:
"Datorita globarizarii economiei, nu mai este relevant sa mai raportezi pretul pe metru patrat la venitul mediu din tara."
Cu alte cuvinte, poţi exporta imobile.
Şi, deşi afirmă cu guriţa lui că venitul mediu dintro ţară nu contează cu cât se vinde imobilul în ţara respectivă (mare aberaţie), ia uite ce zice puţin mai jos în acelaşi articol:
"In Bulgaria preturile sunt mai mici din urmatoarele cauze: nivelul veniturilor e mai mic"
Sursa: radu zilisteanu : chiriile vor creste mai putin decat toamna trecuta, din cauza blocajului imobiliar

Ia uitaţi ce ne propune Radu Gheţea şi anume "Creditele pe Generaţii":
"Aşa numitele credite ipotecare pe generaţii, în care familia copilului va prelua ipotecile părinţilor, ar putea fi soluţia pentru ca băncile comerciale să poată 'fenta' noile norme ale Băncii Centrale. Probabil că o să ajungem la credite pe generaţii mai repede decât ne-am fi inchipuit."
Sursa: Gheţea: Creditele pe generaţii ar putea fi soluţia la care să apeleze băncile - The Money Channel
Deşi articolul este datat end of august aberaţia este prea mare pentru a nu o băga în seamă.
Aveam o părere mai bună despre individ, păcat.

Şi închei cu o altă perlă, mi-e şi frică să mai citesc vreun articol că dau numai peste prostii:
"În cadrul discursului pe care preşdintele social-democrat l-a susţinut, azi, la Milano, cu prilejul lansării candidaturii a doi dintre aspiranţii la fotoliile de parlamentar pentru diaspora, Mircea Geoană a promis românilor aflaţi peste hotare câte 20.000 de euro dacă se întorc acasă."
Sursa: EVZ.ro -- Geoană promite 20.000 de euro pentru întoarcerea românilor acasă

LE ... vreau, nu vreau revin:
“Costurile constructorilor pentru import de materiale vor creste, insa totul depinde de moneda in care sunt stabilite contractele intre el si dezvoltator. Daca ele sunt in lei, constructorii au de pierdut un mic procent din profit. Daca sunt in euro, atunci situatia ramane neschimbata. Pentru ca dezvoltatorii au preturile stabilite in euro, ei nu sunt afectati din acest punct de vedere”, ne-a explicat Ilinca Paun.
Sursa: http://www.wall-street.ro/slideshow/Real-Estate/49842/Cum-afecteaza-deprecierea-leului-piata-imobiliara.html/3/Dezvoltatorii-nu-pot-fi-afectati.html

Si inca unul, super meserias, la sfarsit de iulie:
"Sa admitem ca vor fi mai putine persoane care vor avea acces la credite. Credeti ca numarul celor care se vor imprumuta va scadea atat de drastic incat sa fie cu mult mai mic decat al celor care vand o locuinta? Va asigur ca nu."
http://www.bloombiz.ro/real-estate/nu-va-vindeti-casele-1/

Last edited by mobutu; 16-10-2008 at 02:33..

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 02:26   #1532 (permalink)
Banned

Quote:
Originally Posted by Prime View Post
Caut ceva si nu stiu de unde sa ma apuc.
Vreau asa: un teren intravilan ~1000mp undeva la deal/munte, intr-un sat pe cale de disparitie sau oricum uitat de lume. Nu ma intereseaza daca e drum asfaltat pana acolo, sau doar o poteca de pamant/piatra, important e sa pot intra cu o masina. Pretul vreau sa fie corespunzator, adica sa nu depaseasca 9-10euro/mp. Stie cineva un site pentru ciudatenii d-astea? Am tot cautat si nu gasesc decat terenuri scumpe in locuri banale.
De 7 euro aici ce zici? Aeroport aproape, 30 de minute pana la METRO/Carrefour, 1 ora pana la cele mai tari cluburi.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dWQqdw589444-02.jpg
Views:	97
Size:	32.5 KB
ID:	394777  

Extra3OO is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 03:42   #1533 (permalink)
Veveroi

jijea's Avatar

Defrisarea e inclusa in pret? Ce ne mai trebuie copaci?

jijea is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 08:52   #1534 (permalink)
Registered User

Prime's Avatar

Extra3OO, mi-ar placea undeva la liziera acelei paduri Fara defrisari, eu vreau cati mai multi copaci la mine in gradina, eventual voi planta eu ceva brazi

Prime is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 11:22   #1535 (permalink)
Registered User

atalbu's Avatar

Quote:
Originally Posted by mobutu View Post
Ia uitaţi ce ne propune Radu Gheţea şi anume "Creditele pe Generaţii":
"Aşa numitele credite ipotecare pe generaţii, în care familia copilului va prelua ipotecile părinţilor, ar putea fi soluţia pentru ca băncile comerciale să poată 'fenta' noile norme ale Băncii Centrale. Probabil că o să ajungem la credite pe generaţii mai repede decât ne-am fi inchipuit."
Sursa: Gheţea: Creditele pe generaţii ar putea fi soluţia la care să apeleze băncile - The Money Channel
Deşi articolul este datat end of august aberaţia este prea mare pentru a nu o băga în seamă.
Aveam o părere mai bună despre individ, păcat.
Nu e o idee ata de tampita, nici macar inovatoare. Exista in UK.

atalbu is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 11:28   #1536 (permalink)
Registered User

faraonu's Avatar

Quote:
Originally Posted by atalbu View Post
Nu e o idee ata de tampita, nici macar inovatoare. Exista in UK.
inovatoare nu, ridicola da.
daca imi pot forta copilasii sa duca mai departe un credit pe care eu l-am luat...
nu as putea si sa:

1. imi fortez si vecinii sau si alte rude?
2. sa fac un credit pe 1000 de ani, din care primii 100 de ani sa nu platesc rate?

faraonu is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 11:30   #1537 (permalink)
Registered User

atalbu's Avatar

Quote:
Originally Posted by faraonu View Post
daca imi pot forta copilasii sa duca mai departe un credit pe care eu l-am luat...
nu as putea si sa:

2. sa fac un credit pe 1000 de ani, din care primii 100 de ani sa nu platesc rate?
1. Vecini nu, pentru ca ei nu beneficiaza de bunul respectiv. Poti totusi sa ai garanti, si vecini si alte rude.
2. S-ar putea.

atalbu is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 12:12   #1538 (permalink)
Registered User

dirtywork's Avatar

Quote:
Originally Posted by faraonu View Post
nu as putea si sa:

Copilasii daca nu vor sa duca mai departe creditul nu-i obliga nimeni sa o faca. Evident, nici nu vor avea vreun drept asupra imobilului respectiv.

dirtywork is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 19:36   #1539 (permalink)

mobutu's Avatar

Oricum e o tâmpenie care cu legislaţia actuala nu poate fi implementata (decat daca schimba legislatia).
In loc sa se micsoreze preturile cloacelor se vin cu tot felul de solutii tampite ... absolut orice stupizenie, doar pentru faptul ca preturile nu pot sa mearga decat sus, sus, sus!

mobutu is offline    Reply With Quote
Old 16-10-2008, 19:53   #1540 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Cred ca merge si cu legislatia actuala, ca si acum la mostenire ai calupul "averi + datorii" de servit sau refuzat.

Cât despre conceptul în sine, nu trebuie uitat ca vârful îsi petrece timpul educând baza, deci normal ca apar tot felul de idei cum ca nu esti suficient de sclav, ca ai sansa sa fii si mai tare, sa muncesti si mai mult pentru altii etc. pentru ca sa atingi fericirea.

EMI is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules