Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 19-10-2006, 01:30   #41 (permalink)
SF

mariko, mersi.. sa inteleg ca mi se coace deja coliva?

leonardd, intamplator, am avut in familie un caz - mai exact tata; era fix in situatia pe care am descris-o. S-a vazut discul deplasat doar la o radiografie clasica, dupa ce in lichidul cefalorahidian al canalului medular a fost injectata o substanta de contrast.
La RMN nu era nimic deosebit, fiindca RMN-ul l-a facut pe spate; radiografia a facut-o aplecat.

Dar ce te apuca te' skandalu'? Stai relax ca nu face bine la tensiune.

SF is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 01:42   #42 (permalink)
Registered User

mariko's Avatar

Quote:
Originally Posted by SF View Post
mariko, mersi.. sa inteleg ca mi se coace deja coliva?
Nu cred că face cineva o poteră să te prindă. Nu am făcut decât să preiau un post de-al lui johnny de acum ceva timp, care se aplica tuturor userilor. Basically, 1, 2, 3 you're out.

mariko is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 02:30   #43 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by SF View Post
RMN-ul nu-i atotputernic.
De exemplu, un disc inter-vertebral poate sta la locul lui cand tu esti pe spate in aparat, insa daca apasa pe nervi doar cand esti aplecat, RMN-ul n-o sa-ti arate nimic.
uite aici sf:
The popular term "slipped disc" is quite misleading, as an intervertebral disc, being tightly sandwiched between two vertebrae, cannot actually "slip," "slide," or even get "out of place." The disc is actually grown together with the adjacent vertebrae and can be squeezed, stretched, and twisted, all in small degrees. It can also be torn, ripped, herniated, and degenerated, but it cannot "slip."

acu intelegi de ce gresesti?

ladyatrix is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 02:35   #44 (permalink)
Registered User

Quote:
leonardd, intamplator, am avut in familie un caz - mai exact tata; era fix in situatia pe care am descris-o. S-a vazut discul deplasat doar la o radiografie clasica, dupa ce in lichidul cefalorahidian al canalului medular a fost injectata o substanta de contrast.
La RMN nu era nimic deosebit, fiindca RMN-ul l-a facut pe spate; radiografia a facut-o aplecat.
imi pare rau de ceea ce a patit tatal tau..oricum ori nu a vrut medicul sa va explice cum trebuie, ori se pare ca nu s-a inteles explicatia..
in ''layman'' termeni, radiografiile aplecat/ sau drept in picioare se fac numai sa se vada daca datorita anumitor cauze(accident/degenerescenta/ostoporoza...etc) vertebrele adiacente se misca una in raport cu cealalta (sau mai scurt fenomenul se numeste spondilolistezis)
intradevar nu se vede pe RMN caci nu are de a face cu discul intervertebral ci cu stabilitatea articulatiile intervertebrale posterioare. repet , discurile nu se misca. RMN ca test iti ofera informatii in special despre tesuturile moi.
astept sa iti ceri scuze fata de ceilalti utilizatori pt informatiile gresite pe care le postezi
p.s. speram sa vii cu ceva concret ca poate imi iesea de un articol -lucrare ceva. pacat, nu a fost sa fie

leonardd is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 02:41   #45 (permalink)
SF

ladyatrix, intr-un organism sanatos, nu, insa asta-i una din exceptiile alea ciudate ale naturii; una din exceptiile care conteaza.

Quote:
oricum ori nu a vrut medicul sa va explice cum trebuie
Ma indoiesc ca era rea-vointa sau incompetentza.
E vorba de un prieten al unui unchi de-al meu, iar apoi chiar unchiul meu a analizat imaginile (neurologi de top, both).
Pur si simplu era ceva la care nu se putea gandi nimeni.
Think outside the box

Din RMN nu se vedea respectiva deplasare (care era suficient de mica incat sa treaca nevazuta in activitatile de zi cu zi, insa suficient de mare incat sa afecteze ireversibil o gramada de nervi pe o durata lunga de timp).
=> ce am zis eu.
RMN-ul nu-i solutia absoluta a.k.a. daca RMN-ul nu da un raspuns, mai sunt inca variante.

mariko, point taken Zi tu ca n-ar fi pacat sa imi iau zborul definitiv dupa un thread ca "RMN - cat costa si unde se poate face?" ?

Last edited by SF; 19-10-2006 at 02:54..

Old 19-10-2006, 02:56   #46 (permalink)
Registered User

cam banuiam eu ca asta a fost, simptomele erau mult prea nasoale ca sa le puna pe seama discopatiei aleia micute, si au vrut sa elimine posibilitatea unei tumori sau a spondilolistezisului. asta e, durerea nu e proportionala cu cat de tare e herniat discul, altfel pe multi dintre noi ne-ar durea gatul de ex (discurile cervicale ne sunt herniate dar noi nu simtitm nimic din fericire) si invers, o hernie micutza poate fi extrem de suparatoare simptomatic. totul depinde de cate radacini nervoase sunt prinse. ce tratament a avut tatal tau in final?

ladyatrix is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 12:53   #47 (permalink)
Registered User

Quote:
E vorba de un prieten al unui unchi de-al meu, iar apoi chiar unchiul meu a analizat imaginile (neurologi de top, both).
Pur si simplu era ceva la care nu se putea gandi nimeni.
Think outside the box

Din RMN nu se vedea respectiva deplasare (care era suficient de mica incat sa treaca nevazuta in activitatile de zi cu zi, insa suficient de mare incat sa afecteze ireversibil o gramada de nervi pe o durata lunga de timp).
tot nu ai inteles..tot nu ti-ai cerut scuze..de ce?

leonardd is offline    Reply With Quote
Old 19-10-2006, 13:08   #48 (permalink)
SF

Quote:
Originally Posted by ladyatrix
ce tratament a avut tatal tau in final?
A fost scos discul, vertebrele s-au "sudat" si .. cam atat. Damage facut e ireversibil

Quote:
Originally Posted by leonardd
tot nu ai inteles..tot nu ti-ai cerut scuze..de ce?
LOL.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules