Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-11-2007, 11:42   #1 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Sfat lentile de contact

Am fost la o consultatie, ca sa imi iau lentile de contact. Eu as vrea sa le folosesc ocazional, pentru sport, si mers in baruri, cluburi, unde mai ales iarna mi se aburesc lentilele tot timpul.

Mi-au fost prezentate 2 optiuni. Lentile de unica folosinta, si lentile cu un numar de 30 de purtari, pe care as putea sa le port timp de 2-3 luni cu utilizare periodica. Mai sunt si lentile permanente care se schimba la 2 saptamani insa nu iau in calcul varianta asta de pe acum (cred ca m-am obisnuit prea mult cu ochelarii, si nu as vrea sa renunt de tot).

Daca este cineva care poarta lentile de contact poate ma sfatuiti si pe mine ce ar fi mai bine sa aleg, avand in vedere ca preturile ar fi cam la fel.

De asemenea, am dioptrii diferite, si am inteles ca ar trebui sa imi fac doua seturi de lentile, deoarece nu se pot face intr-un singur set, dioptrii diferite. La un ochi am -3 si la altul -3,50. Ar mai fi si varianta sa port -3 la ambii, ca sa am un singur set. What should I choose ?

Alexneo is offline    Send Message via Google Talk to Alexneo Reply With Quote
Old 01-11-2007, 11:49   #2 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Location: O tara mai plina de maimutoi decat............ ۩ Disneyland ۩
Eu am din acelea de 30 de purtari, dar pot fi folosite mai mult. Iti dai seama cand nu mai sunt bune pentru ca "simte ochiul" uzura.
Poti purta lentile de acceasi dioptrie la ambii ochi daca nu apare senzatia de disconfort. Iti sugerez sa incerci sa vezi mai intai cum te simti bine cu aceeasi dioptrie la ambii ochi si apoi cu dioptrii diferite.
Da, intr-adevar, iti trebuie 2 seturi.
De ochelari te dezobisnuiesti . Ai sa vezi... Eu, de 2 ani (de cand am descoperit lentilele) nu mai pot ochelari decat sporadic, asta dupa o perioada de ~10 ani cand am purtat numai ochelari.

m3 is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2007, 11:49   #3 (permalink)
Paladin

Sir Andrew's Avatar

Sa nu faci prostia sa porti la ambii ochi -3. Eu am exact ca tine. -3 la stangul si -3,75 la dreptul. Am purtat lentile de contact o perioada, si ma enervam la greu sa le pun sa le scot sa iau altele asa ca am ramas pe ochelari. Cat de curand poate la anul, sper, sa imi fac operatie de corectare a dioptriei. Prin operati dioptria se poate aduce la -0,10 si chiar 0 in unele cazuri.
Deci iti recomand sa porti ochelari iar mai tarziu sa faci operatia. Se face si la Cluj in afara de Bucuresti.
Cel mai sărac de pe pământ.

Sir Andrew is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2007, 11:53   #4 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Eu am la un ochi -4, la celalalt -4.25. Cu lentile diferite ma deranja, asa ca port -4 la ambii.

Old 01-11-2007, 11:53   #5 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Baruri/cluburi nu stiu daca este o optiune fericita, am auzit de la diversi ca ti se irita ingrozitor ochii daca stai in fum de tigara.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2007, 11:59   #6 (permalink)
Registered User

dar de lentilele pe care le poti tine 12 luni,purtare zilnica ce ziceti?A avut cineva?

perpeleac is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2007, 12:05   #7 (permalink)
Registered User

Daca ai incercat deja lentile de contact, ma mir ca vrei sa le porti numai ocazional de acum inainte. Dupa parerea mea, confortul pe care il ofera e mult superior ochelarilor, fie si daca vorbim numai de vederea periferica.
Fiecare firma iti prezinta variante in functie de ce produse ofera, de ce importa. Un prim sfat: don't go for Bausch & Lomb, au lentile si solutii de cea mai slaba calitate (crede-ma ca stiu ce spun, port lentile de contact de zece ani si am incercat absolut tot).
Al doilea lucru pe care ti-l spun clar ca e vrajeala e chestia cu facut doua seturi. Aiurea, spun asa ca sa vanda mai mult. Lentilele nu numai ca se poate, dar trebuie sa poata fi comandate separat.
Eu merg de ani de zile pe lentile de o luna, probabil cele 30 de purtari despre care ti s-a spus si tie. Atentie, nu dormi cu ele, se vor usca si te vei trezi cu o senzatie tare enervanta de sufocare, evident, nu e nici igienic, deci atentie sa nu adormi cu ele pe ochi. Deci le porti o zi, seara cand te culci le speli cu solutia respectiva si le pui frumos in casetuta, a doua zi recomand sa le mai clatesti inainte de a le pune din nou pe ochi.
In esenta, iti recomand sa mergi pe varianta celor de o luna.Cred totusi ca e mai avantajos decat sa iei de unica folosinta. In fine, alegi ce vrei pana la urma, insa nu-ti fie teama, nu e cazul sa iesi imediat din incaperi in care e fum, etc, cum te sfatuiesc ei. Nu o sa se intample nimic decat ca dupa cateva ore incep sa se usuce putin, dar le poti rehidrata daca ai putina solutie la tine. Evident, excesele nu sunt bune niciodata, dar per total, mergi fara teama pe lentile, nu e asa complicat si pretentios cum pare, iar confortul este extraordinar.
Atentie la inca o chestie, esentiala de fapt: ai grija sa aiba concentratia de apa cat mai mare. Cu cat concentratia e mai mare, cu atat confortul ochiului va fi sporit. Daca nu ma insel, ar trebui sa se gaseasca si cu 80% apa, verifica. E cel mai important lucru in alegerea lentilelor de contact.
Daca vrei iti recomand Eba Optics, pe Victoriei. Nu e aglomerat, e mai ieftin decat in multe alte parti, si iti poti comanda si lentile diferite, si numai una daca ai chef, etc. Si au stocuri bine aprovizionate, aceleasi dioptrii le am si eu si in ultma jumatate de an au avut mereu in stoc, n-a trebuit sa astept. Succes.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by perpeleac View Post
dar de lentilele pe care le poti tine 12 luni,purtare zilnica ce ziceti?A avut cineva?
Da, eu pe la inceput, pana acum vreo 6-7 ani. Nu sunt de recomandat, se degradeaza si usuca treptat si vei pierde din claritatea vederii spre ultimele luni. Cu cat le schimbi mai des,cu atat mai bine si mai igienic.

Last edited by honey is cool; 01-11-2007 at 12:05.. Reason: Automerged Doublepost

honey is cool is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2007, 12:09   #8 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

@honey ce mode porti? De aici: http://www.ebaoptics.com/index_files...edecontact.htm

Old 01-11-2007, 12:14   #9 (permalink)
Registered User

Astea: http://www.ebaoptics.com/index_files/f58uv.htm
dar eu le cumpar cate doua, sunt cumva niste casetute incadrate intr-un soi de dreptunghi....si da, merg purtate si cate doua luni, cu conditia sa le intretii.

Old 01-11-2007, 12:29   #10 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

In ce sens conteaza continutul de apa al lentilelor?

Old 01-11-2007, 12:43   #11 (permalink)
Junior Moderator

Nekrataal's Avatar

Quote:
Originally Posted by m3 View Post
In ce sens conteaza continutul de apa al lentilelor?
Pe romaneste: din ce sunt facute. Ele sunt facute in proportie de 70-80% din apa.

Nekrataal is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2007, 12:45   #12 (permalink)
Registered User

Pai am spus mai sus, in sensul confortului sporit al ochiului. Mai exact, lentilele se usuca mai greu < ochiul se usuca mai greu. Cred ca un optician/oftalmolog poate explica mai bine, dar mie mi se pare ca practic, problema se pune in termeni de "ce ai prefera pe ochi, doua feliute de banana sau doua feliute de castravete"? )
le: e un episod din How It's Made cu lentilele de contact, acolo poti sa vezi exact cum si din ce se fabrica

Old 01-11-2007, 12:53   #13 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

M-ai inteles gresit. Stiu ca sunt facute dintr-un procent mare de apa.
Cele din link-ul dat de tine au 58% apa. Dar am mai vazut ca sunt si de 72% apa si de...
Sigura caracteristica a procentajului este confortul ?

Old 01-11-2007, 12:59   #14 (permalink)
Junior Moderator

Nekrataal's Avatar

Quote:
Originally Posted by m3 View Post
M-ai inteles gresit. Stiu ca sunt facute dintr-un procent mare de apa.
Cele din link-ul dat de tine au 58% apa. Dar am mai vazut ca sunt si de 72% apa si de...
Sigura caracteristica a procentajului este confortul ?
Nu numai. Ci si cum le pui si le dai jos de pe ochi. Cele cu mai multa apa sunt mai flexibile. Odata am pus pe ochi o lentila foarte groasa si extrem de rigida, era ca un cauciuc mai moale sau ca o bucata de silicon, si supriza: nu o mai puteam scoate. M-am chinuit mult, aproape era sa intru in panica.

Ai grija sa nu le apuci cu unghia...

Old 01-11-2007, 13:03   #15 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Relax, nu le apuc cu unghia
Folosesc de 2 ani lentile. De curiozitate, m-am uitat pe cutia alor mele si am vazut ca au 59% apa. Bauch&Lomb. Nu stiam ca sunt cele mai slabe. Am sa incerc si altele.

Old 01-11-2007, 13:09   #16 (permalink)
Junior Moderator

Nekrataal's Avatar

Ah scuze. Credeam ca este initiotorul topicului.

Old 01-11-2007, 13:18   #17 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sir Andrew View Post
Sa nu faci prostia sa porti la ambii ochi -3. Eu am exact ca tine. -3 la stangul si -3,75 la dreptul. Am purtat lentile de contact o perioada, si ma enervam la greu sa le pun sa le scot sa iau altele asa ca am ramas pe ochelari. Cat de curand poate la anul, sper, sa imi fac operatie de corectare a dioptriei. Prin operati dioptria se poate aduce la -0,10 si chiar 0 in unele cazuri.
Deci iti recomand sa porti ochelari iar mai tarziu sa faci operatia. Se face si la Cluj in afara de Bucuresti.
Eu am -3 si -3,5, parca nu e asa mare diferenta Ma intereseaza in primul rand cand merg la fotbal, ca m-am saturat sa ma chiorasc la mingea aia Ziua nu am probleme, insa cand e luminozitatea slaba, in sala, imi vine greu.

Old 01-11-2007, 14:22   #18 (permalink)
Registered User

metal_heart's Avatar

si eu sunt destul de interesat de lentile de contact. nu am dioptrii mari, (-1 si -0,75) dar s-ar putea sa mai fi crescut in ultimii doi ani, de cand mi-am facut ultimul control. trebuie sa ma duc sapatamana viitoare sa vad ce si cum, mi-a recomandat cineva un oftalmolog bun, si o sa cer mai multe informatii acolo. cert e ca mi-am pus odata niste lentile de contact, si nu am putut sta cu ele la ochi, lacrimam intr-una, dupa 2 minute, jos cu ele. nu ma deranjeaza ochelarii, decat in ultimul timp, de cand cu casca de la motocicleta (scos ochelarii, pus casca, pus iar ochelarii). problema intervine la job, cateodata stau si 12 ore in fata monitorului, iar nu stiu daca avand lentile de contact, ochii mai pot rezista atat....

metal_heart is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2007, 14:37   #19 (permalink)
Registered User

Alexneo's Avatar

mie mi-a pus de proba doctorul, si mi-au trebuit vreo 5-6 minute sa nu mai lacrimez deloc, deci stai linistit, in 2 minute nu ai timp sa iti dai seama.

Old 01-11-2007, 14:47   #20 (permalink)
Cat Woman

Didu's Avatar

Si eu trebuie sa renunt la ochelari, pe care ii port numa acasa iar la scoala ma chiorasc Preturile nu sunt asa de mari si par sigure. Eu am cam O.D 2.35- O.S 1.50 acu cativa ani Numai ca m'am speriat cand am vazut o emisiune cu paraziti pe Discovery in care un tip(un cantaret) ii intrase niste vermisori si ii manca corneea pentru ca isi spala lentilele cu apa de la robinet si in timp si'a pierdut vederea definitiv la ochiul stang. Dar fie..sunt cazuri si cazuri oricum am sa renunt la ochelari in curand

Didu is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules