Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 24-07-2008, 09:30   #41 (permalink)
Registered User

de fapt nu.
exista 2 tipuri de miopii.
1. miopia usoara care este mai mult "dobandita in viata", crestere a dioptriei de la varsta mica pana la maxim -7 -8, de la citit/stresat ochi, etc. Evident, unii oameni o fac, altii nu.
2. miopia forte, transmisa genetic, d-aia cu -20 -30. aia e de naspa.
intr-adevar, la -4.75/-5.75 e o miopie medie. (eu am -5/ -5.25 )
si da la -1 e nub rau, ma pufneste rasu cand mai vad oameni cu -0.5 ce poarta ochelarul permanent "ca asa a zis doctoru' "

Sir Christian is offline    Reply With Quote
Old 24-07-2008, 10:59   #42 (permalink)
Registered User

helium's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sir Christian View Post
de fapt nu.
exista 2 tipuri de miopii.
1. miopia usoara care este mai mult "dobandita in viata", crestere a dioptriei de la varsta mica pana la maxim -7 -8, de la citit/stresat ochi, etc. Evident, unii oameni o fac, altii nu.
2. miopia forte, transmisa genetic, d-aia cu -20 -30. aia e de naspa.
intr-adevar, la -4.75/-5.75 e o miopie medie. (eu am -5/ -5.25 )
si da la -1 e nub rau, ma pufneste rasu cand mai vad oameni cu -0.5 ce poarta ochelarul permanent "ca asa a zis doctoru' "
poate sa te bufneasca, nu numai pufneasca...

vorbesti in necunostinta de cauza...

cu -0,5/-0,75 este un inceput de miopie si se poate agrava daca ochelarii nu sunt purtati! in cel mai bun caz poate stagna daca indicatiile medicului sunt respectate.
Seara daca nu am ochelarii chiar am probleme.

fara dare de mita...

helium is offline    Reply With Quote
Old 24-07-2008, 16:10   #43 (permalink)
Registered User

Kitzu's Avatar

Deci trebuie sa va spun ca am citit destul de mult in ultima perioada pe net: doctorii sunt magari ca de obicei. Sunt diferente de firme dar cel mai important e materialul din care sunt facute! Actual exista a 4-a generatie de materiale pe baza de silicon din cauza ca abea a aparut nu exista si torice - comfilcon - Biofinity - CooperVision http://www.clspectrum.com/article.aspx?article=100732
care au factorul Dk de peste 100 ( o sa vedeti ca unele au 0 sau 9!!! sunt din plastic si atat) ce masoara transmisibilitatea de oxigen - se pare ca natural Dk e in jur de 90 (altii zic minim 30 da nu sunt convins).
Cineva se plangea ca il ustura seara- se folosesc lentile precum Night and Day de la CIBA care daca se potrivesc ca dimensiuni (diametru si raza de curbura) poti chiar dormi cu ele, sunt cu un silicon din prima generatie dar f bine ales cu transmisibilitate mare si tratate la suprafata ca sa nu jeneze, sa nu faca depozite de proteine etc.
Air Optix sau O2 OPtix sunt un material asemanator dar pentru 2 saptamani si purtare ocazionala noaptea.
Mai sunt din galfilcon, senfilcon etc , balafilcon - PureVision - Bausch & Lomb care se aseamana ca performante. Toate sunt lentile soft.
Pentru lentile dure au aparut din seria RGP- Boston XO2 -100% Polymer (satafocon A)
dar cu permeabilitate tot peste 100 Dk la oxigen.
Desigur masuratorile pt Dk/t se fac cam pt lentile de 3 dioptrii si cu cat sunt mai groase scade aceasta permeabilitate.
Lentile torice sunt in general de max 2,25 D cilindrice dar exista si firme care fac de comanda.
Si ca sa vedeti ce preturi umflate avem uitati-va pe http://www.1800contacts.com/ si alte asemenea.
Succes!
PS Pt miopia chiar de -0,5 D se indica sa porti ochelari permanent nu de fitze, nu sunt numai pt citit sunt si mai ales pt distanta, nu-i acelasi lucru ca in cazul lentilor cu +.
Miopia forte cred ca incepe pe la -7 dioptri, iti garantez ca la - 10 diotri ai nevoie de ajutor pe strada, in nici un caz nu poti alerga fara sa nu dai peste ceva.
PPS F important inainte erau ochelari doar cu lentile de sticla care de la 3 D erau f grei iar o solutie cum e cea cu lentile de contact ar fi fost extraordinara atunci. In plus lentila de contact nu e la 2 cm in fata ochiului si in general are dioptri mai mici decat ochelarii, mai mari daca se corecteaza si un pic din astigmatism (lentilele dure corecteaza pina la 1 D fara cilindree) si corectia e mult mai buna.

Kitzu is offline    Reply With Quote
Old 24-07-2008, 21:30   #44 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by helium View Post
poate sa te bufneasca, nu numai pufneasca...

vorbesti in necunostinta de cauza...

cu -0,5/-0,75 este un inceput de miopie si se poate agrava daca ochelarii nu sunt purtati! in cel mai bun caz poate stagna daca indicatiile medicului sunt respectate.
Seara daca nu am ochelarii chiar am probleme.
oboseala ochiului este un factor care apare de la prea mult stres asupra lui, logic.
cat despre purtat? lol
hai sa-ti spun o mica povestioara, in clasa a 2a la oftalmolog 4 colegi au fost "depistati" cum ca au miopie. -0.5, -0.75, chestii de genu.
doi dintre ei (printre care si eu) au purtat de atunci ochelari, au ajuns la -7 respectiv -5 la 19 ani. (aveam -4.5 in clasa a 9a, dar am mai crescut cam 4-5 cm in inaltime de atunci, si d-aia)

pe ceilalati doi i-a durut fix in cur, se mai vaitau ca nu vad bine din ultima banca ce-i drept. dar in prezent au probabil acelasi -0.75 din copilarie.

-0.75 este un inceput de miopie, care in cazul tipic apare la varste fragede, si "creste" odata cu cresterea propriu zisa. daca la matale a aparut mai tarziu, atunci e calr ca-ti obosesti ochii intr-un stil barbar, si ca da, ochelarul atenueaza oarecum acest efect.

Cat despre oftalmologii din romania, ce pot sa spun, ca toti doctorii din romania. Evident, cuvantul meu va fi neinsemnat pe langa al lor, dar google e prietenul tuturor, si nu doare sa te informezi.

btw, am luat de pe lentiledecontact.ro prima cutie de optima fw cu 4 lentile 120 de lei, apoi din uk (cu free shipping) cu ~50 de lei cutia de 6 lentile.

Old 24-07-2008, 23:10   #45 (permalink)
Registered User

helium's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sir Christian View Post
oboseala ochiului este un factor care apare de la prea mult stres asupra lui, logic.
cat despre purtat? lol
hai sa-ti spun o mica povestioara, in clasa a 2a la oftalmolog 4 colegi au fost "depistati" cum ca au miopie. -0.5, -0.75, chestii de genu.
doi dintre ei (printre care si eu) au purtat de atunci ochelari, au ajuns la -7 respectiv -5 la 19 ani. (aveam -4.5 in clasa a 9a, dar am mai crescut cam 4-5 cm in inaltime de atunci, si d-aia)

pe ceilalati doi i-a durut fix in cur, se mai vaitau ca nu vad bine din ultima banca ce-i drept. dar in prezent au probabil acelasi -0.75 din copilarie.

-0.75 este un inceput de miopie, care in cazul tipic apare la varste fragede, si "creste" odata cu cresterea propriu zisa. daca la matale a aparut mai tarziu, atunci e calr ca-ti obosesti ochii intr-un stil barbar, si ca da, ochelarul atenueaza oarecum acest efect.

Cat despre oftalmologii din romania, ce pot sa spun, ca toti doctorii din romania. Evident, cuvantul meu va fi neinsemnat pe langa al lor, dar google e prietenul tuturor, si nu doare sa te informezi.

btw, am luat de pe lentiledecontact.ro prima cutie de optima fw cu 4 lentile 120 de lei, apoi din uk (cu free shipping) cu ~50 de lei cutia de 6 lentile.
i see ...

eu ma refeream la faptul ca nu e o joaca...

Am avut -0,25 cu -0,5 si de vreo 4-5 ani am aceeasi pereche de ochelari: -0,5 cu -0,75.
Ultima data am fost la control in 2005 si mi s-a spus sa port aceeasi pereche deoarece dipotriile nu mi`au crescut. A spus ca am avut noroc.
Sincer m`am obisnuit cu perechea actuala si nu am probleme. Vad bine cu ei si chiar nu ma deranjeaza, am o rama finuta si rezistenta. Cat despre lentile mi s`au recomandat Zeiss de sticla.
Pot spune ca am avut noroc de un doctor bun la o policlinica din apropiere, de fiecare data cand mergeam era coada la cabinetul ei, toti o laudau.
Mama are niste dioptrii mai mari si tin minte ca si`a facut ochelari intr`un alt loc iar dupa cateva zile avea mari dureri de cap. Concluzia? Diagnosticare gresita! A fost la doctorul meu si dupa o noua diagnosticare rezultatele erau diferite.
Ce spuneam eu mai sus? Ziua nu prea am probleme cu ochii fara ochelari dar noaptea bajbai bine chiar daca am dipotrii mici.

Revenind la lentile...Stiu ca imi doream si eu atunci lentile de contact dar nu mi`au fost recomandate.
Pe viitor o sa ma interesez cand o sa merg la un nou control. Sunt sigur ca are cele mai bune solutii si am incredere in doctorita stiind ca am avut numai de castigat daca am respectat cele spuse de ea.

fara dare de mita...

helium is offline    Reply With Quote
Old 28-07-2008, 13:55   #46 (permalink)
Registered User

freeman21's Avatar

Mi-am pus lentilele astazi la optiblu magheru. Foarte de treaba tipa care s-a ocupat de mine. Prima impresie: OMG i can see now

Nu le simt aproape deloc, si chiar daca exista o mica senzatie de corp strain, nu este deloc deranjant. Daca le-as purta cateva zile la rand, cred ca as uita de ele Producatorul nush daca ar mai trebui sa il spun, in orice caz, a fost mentionat si pe pagina asta si pe pagina trecuta.

Daca ar fi sa caut nod in papura, as spune ca singura parte mai putin buna este aplicarea/scoaterea lentilelor... mai ales scoaterea. Mi-au trebuit vreo 4-5 incercari la fiecare, desi imi explicase/aratase tipa inainte cum se face. Acum sa vad diseara cat de repede voi putea sa le scot... daca are cineva vreo metoda miraculoasa va rog sa spuenti

In orice caz, pt cei care sunt in dubiu daca sa isi puna sau nu lentile, sfatul meu este sa isi puna fara nicio grija

freeman21 is offline    Reply With Quote
Old 28-07-2008, 22:12   #47 (permalink)
AIX
Registered User

AIX's Avatar

Le scot intr-o fractiune de secunda, ca-n vestul salbatic Chiar daca nu am mai purtat lentile de ceva vreme, asta cu pusu'/scosu' e ca mersul pe bicicleta Metoda mea de scos: privit in sus, pus degetul (aratator) pe lentila, miscat lentila usor in jos, apoi cu degetul mare si aratatorul se pliaza usor lentila si - voila, a iesit de pe ochi. Atentie sa nu-ti scape pe jos. Acum, recunosc - la prima scoatere am simtit ca o sa mor cu ele pe ochi si nu mai reusesc sa le scot. N-aveam tehnica

AIX is offline    Reply With Quote
Old 28-07-2008, 23:43   #48 (permalink)
Registered User

freeman21's Avatar

Eu clipesc ca bolovanu' imediat ce ating lentila cu degetul si de-asta nu-mi iese din prima

Old 21-09-2008, 19:08   #49 (permalink)
Registered User

freeman21's Avatar

O mica nelamurire: pot aparea probleme serioase daca de exemplu port o pereche de lentile de mai multe ori decat scrie in "prospect" ?

Mai exact, am lentile de 30 de purtari. Am trecut de numarul asta, insa n-am nici cea mai mica problema cu ele. Sa le schimb oricum, sau sa le mai port pana nush... pana incep sa simt un disconfort ?

Old 21-09-2008, 20:57   #50 (permalink)
Duplo

z00t's Avatar

Sfatul meu este sa le arunci. Te poti trezi cu cine stie ce infectie.
In general este bine sa respectam ceea ce este scris pe prospecte.

Eu am patit pe pielea mea. Scrie sa nu le pui in apa, eu le-am pus, nu am avut alta cale, apoi am fost nevoit sa le pun inca 1 ora a doua zi deoarece nu vedeam si solutia si perechea de ochelari erau destul de departe de locul in care ma aflam. Problema este ca si acum simt ca si cum as avea praf in ochi, la o saptamana de la intamplare. Stau cu picaturile de visine dupa mine ca sa pot clipi.

Sir Christian, ne poti spune si noua siteul din uk de unde ai facut comanda cu free shipping ?

z00t is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 21:46   #51 (permalink)
Asi
╬ AzzY ╬

Asi's Avatar

interesant ce am citit pe aici.. recunosc ca nu m-am documentat prea intens in domeniul lentilelor de contact.. am avut acum vreo 3ani, din alea soft 66% apa de la bauch&lomb.. se purtau ~30 de zile, cate 18h/zi (maxim).. (-2 la vremea respectiva)

Concluzia mea a fost ca sunt incomode.. mai ales la pus (la scos merg ultrausor), ma irit de la lentile (ma irit zdravan si de la apa chioara asa ca lentila e clar incomoda).. si am renuntat la ele de vreo 2 ani.

Acum de abia constat ca ma duceam "orb" la pomu mult laudat care vinde numai bauch and lomb.. am inteles ca-s proaste (sau mai slabe decat competitia).

Sora mea are de aproape 5 ani lentile.. la inceput avea lentile dure (30%apa sau ceva de genul) care le schimba la un an, si de vreo 2 ani a trecut pe lentile "soft" la fel ca ale mele.. tot bauch and lomb. - da vad ca nu se plange.. s-a obinuit si le foloseste zilnic

Din ce citesc pe aici vad ca tehnica a evoluat... o sa ma mai gandesc daca revin la lentile. pana acum nu mi s-au parut cine stie ce. (poate n-am incercat ce trebuie)

Asi is offline    Reply With Quote
Old 21-09-2008, 22:08   #52 (permalink)
Duplo

z00t's Avatar

Incearca cele cu purtare zilinca, din cate am inteles sunt cel mai putin deranjante.

Momentan folosesc Airoptix 30 purtari care mi se par foarte comode, cand se termina probabil am sa trec pe Airoptix 2 care au un dk de 138 .

Recomand celor petrecareti sa achizitioneze neaparat si un set cu purtare zilnica. Le iei din ochi si le arunci fara nici un stres, pe cand cele lunare sau anuale, sub aburul alcoolului pot suferi diverse peripeti.

Old 21-09-2008, 22:25   #53 (permalink)
Asi
╬ AzzY ╬

Asi's Avatar

cum adica cu purtare zilnica? (oricum ce am avut eu erau din alea care le dai jos cand te culci) te referi la unica folosinta? (n-am testat decat in prima zi cand eram in dubiu daca sa trec sau nu pe lentile.. si alea erau de "test" )

momentan m-am obinuit cu ochelari, rama usoara, finuta, lentila plastic bun (lentila hoya.. nu stiu cat de bun e dar mi se pare ok).. de lentile "m-am lasat" cum ziceam de vreo 2 ani... (aveam ochii "injectati" ca la drogati desi le purtam corespunzator fara locuri cu fum, sau mai multe ore decat recomandat.. - sunt mai sensibil la ce pun pe ochi*)

(* - dupa ce puneam lentila in ceva timp nu mai simteam a fi acolo.. dar cand o scoteam/puneam era deranjat dar suportabil, dar ochii rosii erau si un semnal de alarma, asadar am renuntat)

Dar in mod sigur voi lua in considerare si lentilele mai ales astea care se dau jos dupa mai multe zile (intelesesm de la un coleg.. lentile de 30 de zile.. care nu le dai jos deloc in aceste 30 de zile.. ma gandesc ca n-am inteles bine).
O clinica oftalmologica de incredere se poate recomanda in doua cuvinte? Ca de "baietii" cu bauch and lomb din piata unirii m-am plictisit si am o vaga impresie ca jupoie pielea de pe tine si nici nu fac treaba buna.

Alt aspect e operatia laser-lasik, dar nu ma incanta si am vazut o gramada de feedback negativ vis-a-vis de astfel de interventii. - zic pas

Asi is offline    Reply With Quote
Old 22-09-2008, 00:08   #54 (permalink)
Duplo

z00t's Avatar

Daca zici ca ai sensibilitate mare, cele cu purtare 1 luna fara sa le dai jos nu sunt tocmai recomandate.

La cele de unica folosinta ma refeream, sunt destul de ieftine, daca ai aceeasi dioptrie OD OS atunci scapi cu 90 RON.

Avantajul acestor lentile este ca nu mai dai bani pe solutie, cand mergi undeva nu trebuie sa iti mai faci probleme daca o sa ai unde le da jos sau nu si sunt mai placute la purtare.

Old 22-09-2008, 01:07   #55 (permalink)
Registered User

freeman21's Avatar

Quote:
Originally Posted by Asi View Post
Dar in mod sigur voi lua in considerare si lentilele mai ales astea care se dau jos dupa mai multe zile (intelesesm de la un coleg.. lentile de 30 de zile.. care nu le dai jos deloc in aceste 30 de zile.. ma gandesc ca n-am inteles bine). O clinica oftalmologica de incredere se poate recomanda in doua cuvinte?
Uhm... eu vorbeam de lentile pentru 30 de purtari, insa care se dau jos in fiecare noapte (nu este deloc recomandat sa dormi cu ele), nu sa le porti 30 de zile non-stop. M-am obisnuit perfect; dupa ce le pun dimineata, uit ca le am pe parcursul zilei. Marca o mai recomandasera cateva perosane in paginile precedente (air optix de la ciba vision).

Cat despre clinica eu mi-am facut consultatia + cumparat lentilele de la opti blu magheru. Consultatia + 3 perechi de lentile cu 30 de purtari fiecare (deci 90 in total) m-au costat aprox 250 lei. Habar n-am ce preturi sunt in alte parti, asa ca nu ma pronunt.

Old 22-09-2008, 11:05   #56 (permalink)
Registered User

1. referitor la purtatul mai mult decat trebuie:
nu stiu cum sta treaba la cele de unica folosinta, dar cele de 30 de zile daca le cureti cum trebuie de fiecare data pot fi purtate lejer mult mai mult. practic te uiti prin ele la bec, daca vezi "sedimente" inseamna ca nu prea mai trebuie purtate.
spre exemplu acest gen de lentile la inceput le-am purtat 2 saptamani si nu se mai putea, a doua oara m-am invatat sa le curat si erau curate dupa o luna jumate.

2. in nici un caz curatate cu apa! apa e plina de calcar, sedimente si alte bucurii, care intr-adevar dadeau acel sentiment de "praf in ochi".
eu spre exemplu cand nu stiu pe unde raman noaptea imi pun solutie in cutiuta pt lentile si le bag acolo cand ma culc. ma indoiesc ca nu o poti baga in buzunar cand pleci de acasa.
a fost chiar un documentar gen "horror-story" despre o vedeta rock care isi spala lentilele cu apa, si s-a trezit apoi cu microorganisme in ochi de era sa-si piarda ochiul.

eu am luat de pe https://www.lenscatalogue.co.uk/ , am gasit soflens 38 (pe care le port de vreo jumatate de an, evident am schimbat cateva perechi pana acum) la pret ceva mai bun fata de alte site-uri.
plata prin carte de credit, mie mi-au ajuns lentilele in romania in 4-5 zile, am mai stat eu o saptamana sa le ridic de la posta centrala, caci pentru colete externe au ghiseu separat ce se deschide de 2 ori pe saptamana.

cat despre "sunt proaste oribile etc" eu le-am avut la mare, am inotat cu ele, am stat primul pe banana de mi-a venit jumatate din apa marii in mufa, si nu s-au inrosit ochii, nu nimic. e drept, era o mica senzatie de disconfort pana cand le-am curatat seara, dar in nici un caz ce spuneti voi.
evident, or fi si altele mai bune

Old 01-10-2008, 19:37   #57 (permalink)
Registered User

Am miopie la un ochi -1.50 si la altul -1.75,si imi trebuie neaparat o pereche de lentile,pt. a trece de un examen medical.Vreau sa va intreb daca se observa lentila cand aceasta e pe ochi,si daca pot achizitiona lentilele pe loc,fara a da comanda si astepta pt ele.Ce lentile imi recomandati??

perpeleac is offline    Reply With Quote
Old 01-10-2008, 21:18   #58 (permalink)
Registered User

didishor's Avatar

Location: pe partea cealalta a geamului,iti balesc ecranul ;)
Eu iti recomand Eba optics( Home ), imi iau de un an lentile de la ei si am incercat 3 firme diferite si intotdeauna le aveau pe stoc.
Cand le folosesti nu o sa stie nimeni ca porti lentile, sunt foarte discrete.(mai putin cele colorate, alea sunt cah)
Mie cel mai mult mi-au placut Biofinity (70 RON perechea) Sunt foarte moi si din cate am folosit astea s-au "lipit" cel mai bine de ochi ( cateodata uit ca le port ). Sunt lunare pentru purtare prelungita, dar eu nu le port mai mult de 10h pe zii si ma tin doua luni. De obicei le arunc cand incep sa ma incomodeze.
Oricum trebuie sa faci o consultatie, programu la consultatii este de Luni până Vineri (10:00-19.00) şi Sâmbata (10:00-14:00), in jur de 50 de ron e .
In functie de ce curbura ai la ochi o sa iti spuna ce alternative ai, eu oricum iti recomand Biofinity daca o sa ti se potriveasca(nustiu de ce la ei pe site nu le gasesc dar sigur le au in magazin).
Oricum mult noroc

didishor is offline    Reply With Quote
Old 02-10-2008, 00:10   #59 (permalink)
Registered User

ms. pt sfaturi.&0 ron perechea?Mi se pare un pret f. bun.DAr eu nu sunt din bucuresti,sa vedem ce o sa rezolv la mine in oras,dar daca zici ca sunt asa ieftine,probabil ca si aici sunt cam la fel...

perpeleac is offline    Reply With Quote
Old 02-10-2008, 20:51   #60 (permalink)
Registered User

didishor's Avatar

Location: pe partea cealalta a geamului,iti balesc ecranul ;)
Cam in jurul 70ron/set e cam peste tot, numai ca partea proasta e ca multi le comercializeaza decat cate 3 seturi-> si vin in jur de 200 ron cutia
Oricum si despre firma Johnson & Johnson am vazut numai pareri de bine si astea sigur le gasesti la Optiblu. Sa te feresti de Bausch & Lomb

didishor is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules