Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 07-10-2009, 22:35   #301 (permalink)
Die Stunde Null

Fausto's Avatar

iti recomand becurile de aici
mi-au trecut prin mana tone de becuri economice; astea de departe sunt cele mai fiabile; si in plus, sunt la 4200 grK; te asigur ca bat lejer osramul, philipsul, ge-ul etc.

Clement Freud

Fausto is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2009, 19:25   #302 (permalink)
Registered User

pentru o camera de 4*3m^2 cati W sunt necesari pentru o persoana? As alege pe ala de 55W, dar cred ca o sa fiu un nebun cu un super bec.

sycron is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2009, 20:55   #303 (permalink)
Registered User

doma's Avatar

Quote:
Originally Posted by sycron View Post
pentru o camera de 4*3m^2 cati W sunt necesari pentru o persoana? As alege pe ala de 55W, dar cred ca o sa fiu un nebun cu un super bec.
depinde ce vrei sa faci in camera.

doma is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2009, 23:28   #304 (permalink)
Registered User

Vreau sa vad mai bine.

Old 13-10-2009, 22:39   #305 (permalink)
Registered User

Nimeni?

Un bec de cati W mi-ar trebui?

Old 14-10-2009, 12:52   #306 (permalink)
1:72

AdyAero's Avatar

Mie imi ajunge un bec de 100 W clasic care conform cu producatorii de becuri eco sunt echivalate de un becurile de 20 W.
Ia unul mai mare (23, 27 W) si vezi daca iti convine.
PS. Daca il folosesti la cititi sau stat la birou iti recomand o veioza.

AdyAero is offline    Reply With Quote
Old 14-10-2009, 13:02   #307 (permalink)
Nick anterior: dicital

Asa e , n-ai cum fara veioza sau lampa de birou.Eu am una iefteneaua si folosesc la ea un bec de 40 de W ( incandescent ), si-mi ajunge ; in camera am un bec economic de 33 W.Sa nu le tii pe amandoua aprinse in acelasi timp , e o senzatie destul de stranie, molesitoare.

meganic is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 21:18   #308 (permalink)

Deux's Avatar

Dar becuri LED echivalente cu cele de 50-60W incandescente,stiti unde as putea gasi?
Am primit unul pana acum,de 2W(echivalent cu unul de 15W incandescent) dar e mult prea slab...

Deux is offline    Reply With Quote
Old 06-11-2009, 23:50   #309 (permalink)
Registered User

Lightbulb becuri

Referitor la becurile astea economice...
Asa am fost si eu sceptic in privinta de a le inlocui pe cele clasice. Prostia? Am luat niste chinezarii de 20 W echivalentul a 100 w bec normal. Feriti-va de cele mai ieftine sau de cele mai scumpe becuri. Primele sunt proaste, iar celelalte nu-si justifica pretul. Nu faceti prostia se inversati firele in doze ca becul economic sa nu mai palpaie, ca, daca vreodata atingeti faza de la bec o sa luminati voi in locul lor. Totusi exista becuri economice care nu palpaie. O bere de la cine cumpara si vede ca este asa. Si nu sunt scumpe si nici vreo marca cunoscuta. Astept sa vad daca este cineva interesat de raspuns sau daca mai cunoaste careva astfel de becuri care nu sunt influientate de intrerupatoarele cu led.

rdanai is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2009, 00:00   #310 (permalink)
Registered User

In luna decembrie fac 6 ani de cand am un B.E. Philips. Pot spune ca am dat cam mullti bani pe el , dar merita. de 2 ani m-am mutat si am luat si becul cu mine, ( nu, nu sunt scotian, l-am luat sa vad cat va functiona),iar la noua locatie am pus numai B.E.
Sunt foarte multumit si le recomand !

sweetamber is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2009, 00:08   #311 (permalink)
Registered User

faraonu's Avatar

Quote:
Originally Posted by sweetamber View Post
la noua locatie am pus numai B.E.
Sunt foarte multumit si le recomand !
si eu la mine in camera am becuri. numai cu incandescenta.
Sunt foarte multumit si le recomand!

faraonu is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2009, 21:09   #312 (permalink)
Registered User

Red face

[Quote = rdanai; 40387487] Referitor la becurile astea economice ...
Asa am fost si eu sceptic in privinta de a le inlocui pe cele clasice. Prostia? Am luat niste chinezarii de 20 W echivalentul a w 100 BEC normale. Feriti-va de cele mai ieftine sau de cele mai scumpe becuri. Primele sunt proaste, nu IAR Celelalte-si o justificare Pretul. Nu faceti prostia se inversati firele din doza ca becul economic sa nu mai palpaie, ca, daca vreodata atingeti faza de la BEC o sa luminati voi în locul lor. Totusi exista becuri economice de îngrijire palpaie Nu. O bere de la Cine cumpara si vede ca asa este. Si nu sunt scumpe si nici vreo marca cunoscuta. Astept sa vad daca este cineva interesat de raspuns sau daca mai cunoaste careva Astfel de becuri de îngrijire Nu sunt influientate de intrerupatoarele cu LED.
[/ Quote]

Ce tot s=au schimbat cuvintele si apare "ingrijire"? ...
"IAR" scris cu litere mari? Cine mi-a modificat aiurea intelesul?

rdanai is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2009, 00:11   #313 (permalink)
Registered User

Si eu am B. E. In toata casa marca Philips. Primele le-am luat in 2005 sau 2006. Nu am schimbat nici unul pana acum. Sunt intradevar unele care dau o lumina foarte alba dar si unele care dau lumina mai calda. Eu le combin. Au aparut si unele mai mici acum(dimensiuni comparabile cu cele clasice, incandescente) , rotunde chiar, care se potrivesc pe oriunde si sunt si aspectuase.

Ca raspuns pt useru care intreaba cati wati ii trebuie pt o camera de x metri patrati. Omule habar nu avem ca nu suntem fizicieni si nici fotografi. Depinde si cata lumina vrei tu sa ai. De exemplu, eu am o camera de vreo 5 pe 4 m si am 4 B.E in ea am pus unul foarte alb si foarte puternic , de 23 de W si 3 mai galbene si mai slabe de vreo 18W parca. Aprind doua cate doua sau toate 4. In alta camera, de 4 pe 3 am 3 B.E de 18W si aprind ori 2 ori unu ori toate 3. Cred ca e ideal asa , pt ca uneori nu vrei sa iti belesti ochii cu lumina orbitoare , dar cand vrei sa citesti sau sa iti tai unghiile nu vezi cu 18-20 de w mare lucru.

A, iar topicul asta nu prea isi mai are rostul pt ca becurile clasice sunt 'dead'. Se mai folosesc in putine cazuri, daca vrei neaparat potentiometru de exemplu. Bafta tuturor si mergeti pe economic fratilor caci ruleaza. Nu cunosc alta firma dar sunt multumit de philips; si stiu ca au o gama foarte variata.

vand chestii is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2009, 00:14   #314 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

becurile clasice dead ? Eu nu am niciun bec economic in casa ... Abia au aparut becurile cu filament cu halogen, un balon mic cu halogen bagat intr-un balon clasic fasung clasic. Foarte bune !

Mir is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2009, 08:09   #315 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Cred ca s-a mai ridicat problema cateva pagini mai sus insa imi permit sa o aduc iar in discutie: am un bec no-name, economic, care noaptea observ ca palpaie. E o chestie stroboscopica slaba. Cam enervant, ce sa zic ....

Care este cauza ? Variatiile de tensiune din retea sau calitatea indoielnica a becului respectiv ?

Petre Ţuţea

Bogotta is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2009, 08:26   #316 (permalink)
Moderator

kork's Avatar

Daca ai intrerupator cu lumina de veghe, ala e de vina.

.-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- --

kork is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2009, 12:54   #317 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Nu man, este un intrerupator dublu perfect obisnuit.

Petre Ţuţea

Old 10-11-2009, 13:52   #318 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Bogotta View Post
Nu man, este un intrerupator dublu perfect obisnuit.
Maestre tocmai tu sa gresesti.

Intrerupatoare si comutatoare

Ale mele "falfaie" pana se ard (am 9 bucati, intr-o camera, dintre care 2 "falfaie"). Per total am 40 de buc. de B.E.

RossoNerro is offline    Reply With Quote
Old 10-11-2009, 16:32   #319 (permalink)
Need I explain?

Bogotta's Avatar

Eu am intrerupator, nu comutator. Deci inteleg ca becul e o prastie. Nici nu ma mira. A fost cumparat din obor de un membru al familiei ... Sa le fie de ras ...

Petre Ţuţea

Old 10-11-2009, 23:38   #320 (permalink)
Registered User

Pot spune cu certitudine ca un bec economic IKEA de 11W (echivalent 50W) produce mai multa lumina decat un bec de 40W cu filament tot IKEA. Asta apropos de cei ce zic ca cele economice nu au eficienta buna.

Costa is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules