Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-11-2007, 12:02   #21 (permalink)
Registered User

faraonu's Avatar

iluminatul cu led este decorativ si se foarte foloseste.
spoturile halogen se monteaza cu grija pt a nu lasa urme de grasime pe sticla.
se pun asa pt ca acea grasime incalzeste excesiv becul daca ramane pe sticla in timpul functionarii.

faraonu is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 17:34   #22 (permalink)
Banned

Fuzzy's Avatar

faraonu, te referi si la cele care vin de-a gata cu incinta protectoare ?

Fuzzy is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 17:46   #23 (permalink)
Registered User

faraonu's Avatar

da, ma refer si la alea

faraonu is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 17:48   #24 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Ha. Tocma' voiam sa-mi umplu casa cu becuri economice, noroc cu forumul. Nu merg cu variator? Laterz.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 18:22   #25 (permalink)
Flawlessul

High Octane's Avatar

Eu am trecut in totalitate la b.e.
Am inceput cumparand de la Plus 1 b.e. (21W=100W) Osram + 2 b.i (60W bulb mic) tot Osram cu 14 lei. Mi-a placut cum lumineaza si am mai cumparat unul. La scurt timp am descoperit T&G 24W=120W la 8 lei si am luat de asemenea 1 bucata, sa vad ce si cum.
Atunci am descoperit ca Osram-urile lumineaza galbui-rosiatic si am luat aminte la temperatura de culoare.
In restul casei si in curte am luat numai T&G-uri! Ma doare sufletul sa dau 15 lei pe un Philips.
Am avut si o experienta neplacuta cu un T&G care a functionat fix 10 secunde. Mi l-au schimbat cu toate ca e "consumabil". Mi-l probasera in prealabil, insa ...
Acum astept sa vad facturi mai mici la curent!

P.S. - am ramas cu o şapcă de b.i.
| E8400 | Ninja Plus & Crossbow & NoiseBlocker XLP | Abit IP35 | 2 x 2Gb A-Data Vitesta EE PC8500 | HIS HD4870 1Gb | Creative Audigy SE | Seagate ST3500320AS | Samsung SH-S223B/BEBE | Mushkin EP-500AP 500W | Spire JetBlack | Horizon 2206SW |

High Octane is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 18:52   #26 (permalink)
Registered User

Erethorn's Avatar

Deci:

alea clasice se ard tot timpul, provoaca urlete si crize si nervi cand ramai in bezna (de exemplu, in timp ce stai pe buda cu o revista in brate), consuma imens de mult curent degeaba, pentru a praji muste si tantari, curentul costa muuult si nu raman bani de bere sunt neecologice BECURI CLASICE FRAUDA MINORE SEX

alea noi dau o lumina ca la morga, imi piere cheful de viata, costa mult dintr-un bec ma pot imbata toata noaptea FRAUDA BECURI BLOWJOB

ma duc sa cumpar lumanari, asa ma pun bine si cu dumnezeu sau sparg gauri in pereti si inchid lumina in butoi pentru noapte

P.S. scuzati iesirea, mi s-a ars becul din lustra in timp ce citeam threadul

Erethorn is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 19:03   #27 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

Quote:
Originally Posted by EMI View Post
Am doar becuri economice în casa, din pivnita pâna în pod. Toate sunt de 5000°K (nici galbui clasic si naspa, nici bleu rece, ci alb ca zapada).

Astea de 5000°K sunt un fel de lux, pt ca se gasesc foarte greu.

Ale mele sunt de toate formele, lungi, scurte, rotunde, ciuperca, deci nu se pune problema dimensiunilor.

Ma doare undeva când o sa-mi recuperez banii bagati, ca nu e o investitie, e un confort. Toti care vin la mine se zgâiesc ce lumina misto am, mi se par preistorice becurile alea clasice de 2700°K sau becurile economice "pentru mase".

Dezavantajul absolut (pt mine) e faptul ca nu merg pe variator. In rest, numa bucurii.

Am becuri de 5000°K de la 5W (pt veghe) la 75W (lampadare în gradina). (W consumati, pt putere restituita faceti x5)

Mai e o parte naspa, când sparg unul (mi s-a întâmplat), lovesc peretii cu capul de necaz ca s-au dus aiurea 15-20 euro.

Ai mare grija cand spargi unul cu decontaminarea, mercurul sub forma de vapori e al drq de toxic si greu ecologizat/dezintoxicat din organism daca ai reusit sa inhalezi.

catau is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 20:53   #28 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

De acord ca e toxic, dar nici eu nu m-am repezit repede sa inhalez ce iesea din tubul spart.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2007, 23:06   #29 (permalink)

Jigodie's Avatar

pan` la urma ce becuri economice sa-mi iau care sa se vada ca unele 100W normale?

Jigodie is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 01:41   #30 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Orice bec brand de genul 20 sau 23W (recomandat 23W, ca raportul de 1:5 e optimist, eu as spune 1:4 realist).

Zic brand pentru ca astia respecta puterea scrisa pe ambalaj. Multe chinezarii no-name lumineaza la jumate din cât afirma.

Old 12-11-2007, 08:51   #31 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Philips are doua tipuri de becuri economice: Unele care au cutia albastru cu verde ( scrie pe ele day light) si altele care au cutia rosu-galben + verde. Eu am unu cu daylight si face o lumina foarte alba. Asa cum descria EMI insa ma indoiesc ca sunt acelasi tip de becuri, am dat pe el 25 lei nu 20E

Il folosesc la o veioza si pot sa va spun ca nu oboseste ochiul deloc.

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 09:10   #32 (permalink)
Armoured

Dragon Warrior's Avatar

Cand aveati neoane la scoala sau la facultate si stateati cu zecile de ore in lumina aia nu va mai plangeati. Acum va plangeti de niste becuri care oricum dau o lumina superioara din toate punctele de vedere, inclusiv al frecventei, in comparatie cu tuburile de neon.

Dragon Warrior is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 11:37   #33 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by X-White View Post
Unele care au cutia albastru cu verde ( scrie pe ele day light) si altele care au cutia rosu-galben + verde.
Daylight = 6500°K - lumina usor albastruie
Cealalta = 2700°K - lumina galbuie-oranj clasica a becurilor cu incandescenta (si care prin obisnuita noi o percepem a fi alba - vezi însa o poza cu aparatul foto fara white balance si flash - îti iese o poza galbuie-oranj)

Pacat ca becurile de 5000°K (adica alb pur) sunt o raritate.

Old 12-11-2007, 11:57   #34 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dragon Warrior View Post
Cand aveati neoane la scoala sau la facultate si stateati cu zecile de ore in lumina aia nu va mai plangeati. Acum va plangeti de niste becuri care oricum dau o lumina superioara din toate punctele de vedere, inclusiv al frecventei, in comparatie cu tuburile de neon.
La scoala ne-am plans si s-a rezolvat. La facultate am chiulit suficient cat sa nu conteze.
Bine, acum am putea discuta despre cat stau pe acasa dar in final, lumina becurilor tale favorite sux big time.

Zircon is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 12:30   #35 (permalink)
Registered User

ovidius max's Avatar

Stie cineva daca este contraindicata montarea acestor becuri in baie? Se arde cam unul la jumatate de an, suficient ca sa-mi anuleze toata economia facuta cu ele. Nefericitul eveniment se inregistreaza la aprindere. In rest prin casa nu am probleme de genul asta.

PS Chiar dimineata a sucombat unul.

ovidius max is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 14:10   #36 (permalink)
Registered User

padrino's Avatar

Eu am avut un Osram ecologic comandat de un intrerupator cu led. E adevarat ca "flicarea" dar a tinut cca 4 ani. Din punctul meu de vedere si-a facut treaba...
Acum am luat mai multe becuri ecologice si sincer nu vad nici o diferenta de lumina, comparat cu cele clasice. Numai in bucatarie am pus unul mai puternic (echivalent 125W clasic) si are lumina alba, rece, e clara diferenta. In rest sunt montate pe aplice care au geamul un pic colorat, asa ca nu e nici o diferenta. Am luat numai Philips si Osram, ca sa vad care tin mai mult si sa raman pe un brand.

padrino is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 14:42   #37 (permalink)
Armoured

Dragon Warrior's Avatar

Becurile economice trebuiesc montate tinand cont de pozitia fazei si a nulului. Daca nu se respecta pozitia se ard foarte repede.

Dragon Warrior is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 14:43   #38 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

LOL

Old 12-11-2007, 17:08   #39 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dragon Warrior View Post
Becurile economice trebuiesc montate tinand cont de pozitia fazei si a nulului. Daca nu se respecta pozitia se ard foarte repede.
da' ce, sunt leduri?
plus ca noi avem 220V AC (alternativ).
Quote:
Alternating current
Electric current that reverses direction periodically, usually many times per second.
iti uram succes in faza cu + si -.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2007, 17:13   #40 (permalink)
Qpo
Registered User

Dragon Warrior, nu e asa... Nu exista in aceasta lume un detector de potential decat referit la alt potential. Adica nu poti masura decat diferenta de potential... Asa e si la faza si nul. Intr-un circuit care nu are decat aceste 2 borne, cum e si la bec, curentul are tensiunea efectiva de 220V si frecventa de 50 Hz. Adica tensiunea creste de la 0 la 220 rad 2 pe faza, daca luam nulul zero, apoi scade, apoi creste pe nul pana acolo daca luam faza zero. Asta se repeta de 50 ori pe secunda. E simetric si sinusoidal... Daca creste intai pe faza sau intai pe nul depinde de momentul in care apesi pe buton

Qpo is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules