![]() |
| | #21 (permalink) | ||
|
iluminatul cu led este decorativ si se foarte foloseste. spoturile halogen se monteaza cu grija pt a nu lasa urme de grasime pe sticla. se pun asa pt ca acea grasime incalzeste excesiv becul daca ramane pe sticla in timpul functionarii.
__________________ nu mi-e frica, nu mi-e frica de bau-bau ! | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
Eu am trecut in totalitate la b.e. ![]() Am inceput cumparand de la Plus 1 b.e. (21W=100W) Osram + 2 b.i (60W bulb mic) tot Osram cu 14 lei. Mi-a placut cum lumineaza si am mai cumparat unul. La scurt timp am descoperit T&G 24W=120W la 8 lei si am luat de asemenea 1 bucata, sa vad ce si cum. Atunci am descoperit ca Osram-urile lumineaza galbui-rosiatic si am luat aminte la temperatura de culoare. In restul casei si in curte am luat numai T&G-uri! Ma doare sufletul sa dau 15 lei pe un Philips. Am avut si o experienta neplacuta cu un T&G care a functionat fix 10 secunde. Mi l-au schimbat cu toate ca e "consumabil". Mi-l probasera in prealabil, insa ... Acum astept sa vad facturi mai mici la curent! P.S. - am ramas cu o şapcă de b.i.
__________________ I am not discriminating anybody! I hate everybody equally! Eee...vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acri! | E8400 | Ninja Plus & Crossbow & NoiseBlocker XLP | Abit IP35 | 2 x 2Gb A-Data Vitesta EE PC8500 | HIS HD4870 1Gb | Creative Audigy SE | Seagate ST3500320AS | Samsung SH-S223B/BEBE | Mushkin EP-500AP 500W | Spire JetBlack | Horizon 2206SW | | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
|
Deci: alea clasice se ard tot timpul, provoaca urlete si crize si nervi cand ramai in bezna (de exemplu, in timp ce stai pe buda cu o revista in brate), consuma imens de mult curent degeaba, pentru a praji muste si tantari, curentul costa muuult si nu raman bani de bere sunt neecologice BECURI CLASICE FRAUDA MINORE SEX alea noi dau o lumina ca la morga, imi piere cheful de viata, costa mult dintr-un bec ma pot imbata toata noaptea FRAUDA BECURI BLOWJOB ma duc sa cumpar lumanari, asa ma pun bine si cu dumnezeu sau sparg gauri in pereti si inchid lumina in butoi pentru noapte P.S. scuzati iesirea, mi s-a ars becul din lustra in timp ce citeam threadul
__________________ When did I realize I was God? Well, I was praying and I suddenly realized I was talking to myself. | |||
|
| | #27 (permalink) | ||
| Quote:
Ai mare grija cand spargi unul cu decontaminarea, mercurul sub forma de vapori e al drq de toxic si greu ecologizat/dezintoxicat din organism daca ai reusit sa inhalezi.
__________________ | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
|
Orice bec brand de genul 20 sau 23W (recomandat 23W, ca raportul de 1:5 e optimist, eu as spune 1:4 realist). Zic brand pentru ca astia respecta puterea scrisa pe ambalaj. Multe chinezarii no-name lumineaza la jumate din cât afirma.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
|
Philips are doua tipuri de becuri economice: Unele care au cutia albastru cu verde ( scrie pe ele day light) si altele care au cutia rosu-galben + verde. Eu am unu cu daylight si face o lumina foarte alba. Asa cum descria EMI insa ma indoiesc ca sunt acelasi tip de becuri, am dat pe el 25 lei nu 20E Il folosesc la o veioza si pot sa va spun ca nu oboseste ochiul deloc. | |||
|
| | #32 (permalink) | ||
|
Cand aveati neoane la scoala sau la facultate si stateati cu zecile de ore in lumina aia nu va mai plangeati. Acum va plangeti de niste becuri care oricum dau o lumina superioara din toate punctele de vedere, inclusiv al frecventei, in comparatie cu tuburile de neon.
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
| Quote:
Cealalta = 2700°K - lumina galbuie-oranj clasica a becurilor cu incandescenta (si care prin obisnuita noi o percepem a fi alba - vezi însa o poza cu aparatul foto fara white balance si flash - îti iese o poza galbuie-oranj) Pacat ca becurile de 5000°K (adica alb pur) sunt o raritate.
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | |||
|
| | #34 (permalink) | ||
| Quote:
Bine, acum am putea discuta despre cat stau pe acasa dar in final, lumina becurilor tale favorite sux big time.
__________________ | |||
|
| | #35 (permalink) | ||
|
Stie cineva daca este contraindicata montarea acestor becuri in baie? Se arde cam unul la jumatate de an, suficient ca sa-mi anuleze toata economia facuta cu ele. Nefericitul eveniment se inregistreaza la aprindere. In rest prin casa nu am probleme de genul asta. PS Chiar dimineata a sucombat unul. | |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
Eu am avut un Osram ecologic comandat de un intrerupator cu led. E adevarat ca "flicarea" dar a tinut cca 4 ani. Din punctul meu de vedere si-a facut treaba... Acum am luat mai multe becuri ecologice si sincer nu vad nici o diferenta de lumina, comparat cu cele clasice. Numai in bucatarie am pus unul mai puternic (echivalent 125W clasic) si are lumina alba, rece, e clara diferenta. In rest sunt montate pe aplice care au geamul un pic colorat, asa ca nu e nici o diferenta. Am luat numai Philips si Osram, ca sa vad care tin mai mult si sa raman pe un brand.
__________________ inteligenta ma urmareste... dar eu sunt mai rapid! | |||
|
| | #39 (permalink) | ||
| Quote:
![]() plus ca noi avem 220V AC (alternativ). Quote:
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #40 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
Dragon Warrior, nu e asa... Nu exista in aceasta lume un detector de potential decat referit la alt potential. Adica nu poti masura decat diferenta de potential... Asa e si la faza si nul. Intr-un circuit care nu are decat aceste 2 borne, cum e si la bec, curentul are tensiunea efectiva de 220V si frecventa de 50 Hz. Adica tensiunea creste de la 0 la 220 rad 2 pe faza, daca luam nulul zero, apoi scade, apoi creste pe nul pana acolo daca luam faza zero. Asta se repeta de 50 ori pe secunda. E simetric si sinusoidal... Daca creste intai pe faza sau intai pe nul depinde de momentul in care apesi pe buton | ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |