![]() |
| | #101 (permalink) | ||
|
Cu riscul de a reinvia un thread, am si eu o intrebare ![]() Quote:
). Abia dupa ce l-a mcumparat am aflat ca exista si cealalta varianta cu lumina mai puternica. Care e mai bun? Eu am presupus ca o lumina "mai alba" e mia buna, mai apropiata de cea naturala, fata de cea galbuie care e data si de becurile incandescente. Insa vad ca muti se plang de lumina "prea rece" a becurilor economice. Cum sta treaba de fapt? S-au exprimat gresit respectivii, facand referire la becurile de proasta calitate care au o lumina albastra-mov?In ca ceva, becul pe care il am (Softone) arata ca unul obisnuit (spre deosebire de cele cu un tub subtire serpuit). E construit altfel? Are vreun avantaj? Intreb pentru ca modelele Philips Daylight sunt cu tub spiralat. Si am mai gasit o chestie interesanta: Biobulb Unde as putea gasi asa ceva? | |||
|
| | #102 (permalink) | ||
|
Mie mi se pare deranjanta lumina alba, e mai apropiata de cea de neon, nu de cea a zilei, care este mai calda, ca temperatura de culoare.
__________________ OFERTA SERVICII: Imprimare, indosariere, legare carte, carti de vizita Y!m: korkfoto | 0723.306.158 .-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- -- | |||
|
| | #103 (permalink) | ||
|
Pe vremea cind Kodakul producea cam tot ce tinea de un produs finit vindut sub marca sa (film, ambalaj, prospect, chilotii angajatilor etc) aveam, printre dotarile dintr-un laborator foto pretentios, niste neoane Kodak care furnizau "lumina de zi" - erau folosite pentru a studia probele color scoase din camera obscura, fara ca fotograful sa mai fie nevoit sa iasa afara, la lumina zilei. Cred ca temperatura lor era undeva pe la 4000 Kelvin. Dupa 5000 K incolo este un alb "electric" care pare mai mult albastru. Asta se vede cel mai bine la kiturile auto xenon care au peste 5000k.
| |||
|
| | #104 (permalink) | ||
|
4000K cred ca e mult prea cald totusi, lumina naturala cand soarele e sus pe cer e undeva pe la 5000K-5500K.
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #105 (permalink) | |||
| Quote:
Iar lumina zilei, fara sa ne dam seama (ironic pentru ca soarele e galben), e > 5500-6000°K, adica albastruie, cu salturi mare înspre seara. Lumina zilei nu e alb perfect ! Quote:
Quote:
__________________ E-adevarat, sunt tânar / Dar pentr-un suflet mare / Valoarea nu aşteaptă / Ca vârsta s-o măsoare | ||||
|
| | #109 (permalink) | ||
|
Mersi pentru informatii. Daca stie cineva un magazin online care ofera astfel de becuri cu transport in romanica, il rog sa posteze... talk about hope... O sa ma interesez si eu si revin. Acum imi dau seama cine esti (FR + 5000K) Last edited by Chipicao; 04-08-2008 at 01:49.. | |||
|
| | #110 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2008 |
Eu sunt cam verde de capul meu, nu stiu de la ce anume i se trage , dar folosesc becurile economice nu pentru economia din buzunarul meu neaparat (pot merge foarte bine 3 ani sau se pot arde dupa 5 luni, depinde si de noroc) ci pentru economia energetica pur si simplu. imi place sa stiu ca din cauza mea consumul resurselor a scazut (da! cu 0,00000000000000...01% , dar sunt mai multi "useri" de b.e) | ||
|
| | #111 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
partea proasta e ca fabricarea becurilor astea e ceva mai poluanta . mai mult, cam toate contin mercur, deci daca le arunci pur si simplu poluezi mai mult decat atunci cand arunci un bec normalstii cum e...ce economisesti intr-o parte irosesti in alta
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #114 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #116 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
da, am auzit si eu azi!.. De altfel am cautat pe google "becuri economice" si am fost surprins sa vad ca primul link e postul meu de acum un an . Btw, becurile mele de atunci face bine. neobisnuit, fiecare face ce vrea cu energia el. pe care o plateste!! Inca sunt resouri de cate 3000W care topesc prizele si firele din pereti :P Eu nu as pune economizor in hol unde lumina se aprinde pentru 3 minute, se stinge, iar se aprinde... Chestia asta le scurteaza viata... Ma rog, se pare ca UE n-are alta treaba... costul de fabricatie al unui economizor e mult mai ridicat... iar daca pui in unele sate numai d-astea, cand fluctueaza tensiunea (scade si pana la 170V, am vazut eu...), pocnesc ca floricelele de porumb. Ca mi-am adus aminte, tot pana in 2012 vor sa desfiinteze tot ce inseamna transmisie analogica de televiziune... nu mai zic ca televizoarele cu tub nu se mai fabrica demult. Mai gasesti numai Teletech, Myria, Eurotec, chestii d-astea. In conceptia mea se vad mult mai bine decat lcd-urile si plasmele... au si de ce! E o tehnologie care se dezvolta de 80 de ani.
| ||
|
| | #118 (permalink) | ||
|
vallerica intr-un magazin de televizoare cate CRT ai vazut si cate LCD , plasme , etc? eu zic sa te uiti mai bine , am fost ieri la media galaxy stii cate tv cu tub am vazut? 2 modele Ai mai vazut monitoare cu tub in magazine? cate? 2-3 ? Cele mai vandute NU.( presupun ca te referi in ultimul an de cand au intrat LCD puternic pe piata ) ....Cele mai raspindite DA ( nu oricine renunta la crt de 51 pentru un lcd de 81 , diferenta de bani este considerabila)
__________________ Organizari evenimente , decoratiuni cu baloane ,aranjamente florale, huse scaune , focuri de artificii si efecte pirotehnice | |||
|
| | #119 (permalink) | ||
|
Cei de la philips, osram si G.E. (general electric) vor sa intrerupa productia de becuri cu incandescenta. Am cumparat 3 becuri osram lumina alba 1 bec are 1500 Lm. E mai frumoasa camera mea noaptea cu becurile aprinse decat ziua
__________________ Nr telefon: 0744.777.996 sau ym:tali3anu | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |