Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-08-2008, 17:13   #101 (permalink)
Registered User

Chipicao's Avatar

Cu riscul de a reinvia un thread, am si eu o intrebare
Quote:
Originally Posted by X-White View Post
Philips are doua tipuri de becuri economice: Unele care au cutia albastru cu verde ( scrie pe ele day light) si altele care au cutia rosu-galben + verde. Eu am unu cu daylight si face o lumina foarte alba. Asa cum descria EMI insa ma indoiesc ca sunt acelasi tip de becuri, am dat pe el 25 lei nu 20E

Il folosesc la o veioza si pot sa va spun ca nu oboseste ochiul deloc.
Am luat si eu un bec economic Philips insa varianta Softone, cutie verde cu portocaliu (cred ca asta iese din rosu si galben ). Abia dupa ce l-a mcumparat am aflat ca exista si cealalta varianta cu lumina mai puternica. Care e mai bun? Eu am presupus ca o lumina "mai alba" e mia buna, mai apropiata de cea naturala, fata de cea galbuie care e data si de becurile incandescente. Insa vad ca muti se plang de lumina "prea rece" a becurilor economice. Cum sta treaba de fapt? S-au exprimat gresit respectivii, facand referire la becurile de proasta calitate care au o lumina albastra-mov?

In ca ceva, becul pe care il am (Softone) arata ca unul obisnuit (spre deosebire de cele cu un tub subtire serpuit). E construit altfel? Are vreun avantaj? Intreb pentru ca modelele Philips Daylight sunt cu tub spiralat.

Si am mai gasit o chestie interesanta: Biobulb
Unde as putea gasi asa ceva?

Chipicao is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2008, 18:14   #102 (permalink)
Moderator

kork's Avatar

Mie mi se pare deranjanta lumina alba, e mai apropiata de cea de neon, nu de cea a zilei, care este mai calda, ca temperatura de culoare.

.-- .-- .-- .-.-.- .. -- .--. .-. .. -- .- -.-- --- -. .-.-.- -.-. --- --

kork is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2008, 18:54   #103 (permalink)
drama queen

stiller's Avatar

Pe vremea cind Kodakul producea cam tot ce tinea de un produs finit vindut sub marca sa (film, ambalaj, prospect, chilotii angajatilor etc) aveam, printre dotarile dintr-un laborator foto pretentios, niste neoane Kodak care furnizau "lumina de zi" - erau folosite pentru a studia probele color scoase din camera obscura, fara ca fotograful sa mai fie nevoit sa iasa afara, la lumina zilei. Cred ca temperatura lor era undeva pe la 4000 Kelvin. Dupa 5000 K incolo este un alb "electric" care pare mai mult albastru. Asta se vede cel mai bine la kiturile auto xenon care au peste 5000k.

stiller is offline    Reply With Quote
Old 02-08-2008, 20:49   #104 (permalink)
raz

raz's Avatar

4000K cred ca e mult prea cald totusi, lumina naturala cand soarele e sus pe cer e undeva pe la 5000K-5500K.

raz is offline    Reply With Quote
Old 03-08-2008, 00:04   #105 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Quote:
Originally Posted by Chipicao View Post
Eu am presupus ca o lumina "mai alba" e mia buna, mai apropiata de cea naturala, fata de cea galbuie care e data si de becurile incandescente. Insa vad ca muti se plang de lumina "prea rece" a becurilor economice. Cum sta treaba de fapt? S-au exprimat gresit respectivii, facand referire la becurile de proasta calitate care au o lumina albastra-mov?
Becurile "daylight" ale lui Philips sunt de 6500°K, iar albul "zapada", adica alb-alb, e 5000°K. La 6500°K ai exact ce vezi când te uiti la becul tau, un ton de albastrui.

Iar lumina zilei, fara sa ne dam seama (ironic pentru ca soarele e galben), e > 5500-6000°K, adica albastruie, cu salturi mare înspre seara. Lumina zilei nu e alb perfect !

Quote:
Originally Posted by Chipicao View Post
Si am mai gasit o chestie interesanta: Biobulb
Unde as putea gasi asa ceva?
Biobulburile astea sunt frectie, sunt exact becuri de 6000-6500°K vândute cu multa gargara, cica reduc depresia, sau emit pe spectrul ideal de absorbtie al plantelor (chestii adevarate, dar 99,9% din useri cauta altceva la un bec). Ca iluminare de casa, poti sa uiti.

Quote:
Originally Posted by raz
4000K cred ca e mult prea cald totusi, lumina naturala cand soarele e sus pe cer e undeva pe la 5000K-5500K.
Da, si creste spre 6000-7000 spre amurg.

EMI is offline    Reply With Quote
Old 03-08-2008, 03:08   #106 (permalink)
drama queen

stiller's Avatar

Quote:
Originally Posted by raz View Post
"Mult prea" e de pe la 3000 in jos, adica asa zisul warm white.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	colour-temperature.jpg
Views:	330
Size:	24.3 KB
ID:	371717  

stiller is offline    Reply With Quote
Old 03-08-2008, 16:07   #107 (permalink)
Registered User

Chipicao's Avatar

Ok, m-am lamurit. Acum buba e alta. Unde gasesc la noi becuri economice de 5000K??

Old 03-08-2008, 16:40   #108 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Eu pe-ale mele le-am cumparat de pe net din UK si De, ca nu gaseam în Fr. Probabil ca va trebui sa procedezi lafel.

Old 04-08-2008, 01:36   #109 (permalink)
Registered User

Chipicao's Avatar

Mersi pentru informatii.
Daca stie cineva un magazin online care ofera astfel de becuri cu transport in romanica, il rog sa posteze... talk about hope...
O sa ma interesez si eu si revin.

Acum imi dau seama cine esti (FR + 5000K)

Last edited by Chipicao; 04-08-2008 at 01:49..

Old 13-09-2008, 16:37   #110 (permalink)
Registered User

Cool b.e.

Eu sunt cam verde de capul meu, nu stiu de la ce anume i se trage , dar folosesc becurile economice nu pentru economia din buzunarul meu neaparat (pot merge foarte bine 3 ani sau se pot arde dupa 5 luni, depinde si de noroc) ci pentru economia energetica pur si simplu. imi place sa stiu ca din cauza mea consumul resurselor a scazut (da! cu 0,00000000000000...01% , dar sunt mai multi "useri" de b.e)

songe is offline    Reply With Quote
Old 13-09-2008, 22:45   #111 (permalink)
Registered User

partea proasta e ca fabricarea becurilor astea e ceva mai poluanta . mai mult, cam toate contin mercur, deci daca le arunci pur si simplu poluezi mai mult decat atunci cand arunci un bec normal
stii cum e...ce economisesti intr-o parte irosesti in alta

Smiley is offline    Reply With Quote
Old 24-09-2008, 10:36   #112 (permalink)
Registered User

Forever_Man's Avatar

Am luat 2 becuri Romlux. Ce stiti despre ele ? Cat de bune sunt ? Au costat 16,5 lei fiecare.

Forever_Man is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2008, 14:16   #113 (permalink)
1:72

AdyAero's Avatar

Idee proasta, am incercat mai demult si nu a fost prea bun. De e nu ai luat doar unul sa vezi daca iti place?

AdyAero is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2008, 14:34   #114 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by Smiley View Post
partea proasta e ca fabricarea becurilor astea e ceva mai poluanta . mai mult, cam toate contin mercur, deci daca le arunci pur si simplu poluezi mai mult decat atunci cand arunci un bec normal
stii cum e...ce economisesti intr-o parte irosesti in alta
gresit. becurile ecconomice se recicleaza, acolo unde se recicleaza.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 09-12-2008, 12:26   #115 (permalink)
Registered User

luckylu's Avatar

EUobserver

Ni se pregateste ceva. Pregatiti-va sa renuntati la becurile incandescente din 2012.

luckylu is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2008, 21:22   #116 (permalink)
Qpo
Registered User

Angry

da, am auzit si eu azi!.. De altfel am cautat pe google "becuri economice" si am fost surprins sa vad ca primul link e postul meu de acum un an . Btw, becurile mele de atunci face bine. neobisnuit, fiecare face ce vrea cu energia el. pe care o plateste!! Inca sunt resouri de cate 3000W care topesc prizele si firele din pereti :P Eu nu as pune economizor in hol unde lumina se aprinde pentru 3 minute, se stinge, iar se aprinde... Chestia asta le scurteaza viata... Ma rog, se pare ca UE n-are alta treaba... costul de fabricatie al unui economizor e mult mai ridicat... iar daca pui in unele sate numai d-astea, cand fluctueaza tensiunea (scade si pana la 170V, am vazut eu...), pocnesc ca floricelele de porumb. Ca mi-am adus aminte, tot pana in 2012 vor sa desfiinteze tot ce inseamna transmisie analogica de televiziune... nu mai zic ca televizoarele cu tub nu se mai fabrica demult. Mai gasesti numai Teletech, Myria, Eurotec, chestii d-astea. In conceptia mea se vad mult mai bine decat lcd-urile si plasmele... au si de ce! E o tehnologie care se dezvolta de 80 de ani.

Qpo is offline    Reply With Quote
Old 13-12-2008, 23:06   #117 (permalink)
Banned

televizoare cu tub gasesti in orice magazin,de la orice firma : samsung,sony,philips etc
Inca sunt cele mai vandute si mai raspandite.

vallerica is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2008, 12:43   #118 (permalink)
AKI

akileon's Avatar

vallerica intr-un magazin de televizoare cate CRT ai vazut si cate LCD , plasme , etc? eu zic sa te uiti mai bine , am fost ieri la media galaxy stii cate tv cu tub am vazut? 2 modele

Ai mai vazut monitoare cu tub in magazine? cate? 2-3 ?

Cele mai vandute NU.( presupun ca te referi in ultimul an de cand au intrat LCD puternic pe piata ) ....Cele mai raspindite DA ( nu oricine renunta la crt de 51 pentru un lcd de 81 , diferenta de bani este considerabila)

akileon is offline    Reply With Quote
Old 21-04-2009, 11:41   #119 (permalink)
Registered User

Gogu05's Avatar

Cei de la philips, osram si G.E. (general electric) vor sa intrerupa productia de becuri cu incandescenta.
Am cumparat 3 becuri osram lumina alba 1 bec are 1500 Lm. E mai frumoasa camera mea noaptea cu becurile aprinse decat ziua

Gogu05 is offline    Reply With Quote
Old 21-04-2009, 13:48   #120 (permalink)
EMI
puturos irecuperabil

EMI's Avatar

Osram nu are becuri cu lumina alba (5000°K) ci albastrie (6500°K).

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi

Thread Tools

Posting Rules