![]() |
| | #1 | ||
| Forturile, bateriile, tunelurile din Bucuresti si din jurul sau. Expeditie? Prima parte probabil o stie oricine, povestea forturilor si bateriilor din jurul Bucurestiului. Pe scurt, in vremea lui Carol I a inceput constructia intre anii 1882-1894 unei linii de baterii si forturi, 36 la numar, care sa apere cel mai important oras al tarii, Bucuresciul. Din cele 36 azi mai stau in picioare doar 32.Cu un cost de 111,5 milioane lei aur, adica de trei ori bugetul anual alocat armatei romane la vremea respectiva, aproximativ 620 milioane de euro in zilele noastre acestea s-au dovedit a fi inutile. Probabil cel mai util aspect al acestora este faptul ca au fost legate intre ele de o sosea (actuala Centura a Bucurestiului) si de o cale ferata. Ieri am vizitat bateria 3-4 dintre Otopeni si Tunari, o cladire care m-a impresionat, interesanta dar parasita, lasata in paragina si nepasare. Cateva articole despre acestea puteti citi mai jos: http://www.evz.ro/articole/detalii-a...te-in-mizerie/ http://www.natgeo.ro/romania/forturile-bucurestiului/ Partea a doua este mai degraba un mit. Galeriile, tunelurile, canalele de sub Bucuresti care fac legatura intre diverse puncte strategice sau de interes. Unul leaga Palatul Ghica-Tei de Biserica Plumbuita, altele se zvoneste ca au fost construite de comunisti pentru evadarea sau siguranta lui Ceausescu. Nu stiu nimic concret insa. Am cautat pe net si am vazut ca mai sunt si altii interesati de aceste enigme ale Bucurestiului. http://www.motociclism.ro/forum/inde...howtopic=68778 http://www.airsoftromania.com/forum/...d951a75069a5e5 Cum bine remarca cineva pe un blog; "Ma intreb cate lucruri va trebui sa mai descoperim de unii singuri in orasul asta pentru a putea sa ne bucuram de el asa cum trebuie. Cu fiecare lucru nou pe care il aflu despre oras imi creste ura si neincrederea fata de muzeul Bucurestiului, primarie, ARCUB si toate institutiile care ar trebui sa se ocupe de folosirea resurselor orasului pentru o intelegere corecta a lui. Nu pot sa cred... Suntem tineri adulti si trebuie sa ne retransofrmam in ciresari pentru a descoperi lucruri care ar fi trebuit sa intre demult intr-un circuit cultural..." In speranta ca sunt cativa forumisti CG interesati de subiect, poate reusim sa ne strangem si sa facem o mica expeditie la aceste forturi si baterii ori sa descoperim cateva din galeriile misterioase ale Bucurestiului. 0721444552 / 0765514261 sunt nr mele in caz ca se leaga ceva.
__________________ Ajuta un copil nevoias Forturile, bateriile, tunelurile din Bucuresti si din jurul sau. Expeditie? Ne numim oameni. Dar suntem oare? VAND/SCHIMB D600+J210i+ST60 Last edited by Jigodie; 01-06-2008 at 16:41. | |||
|
| | #2 | ||
| Am fost in bateria antiaeriana de langa A2. Aveam si niste poze, o sa le caut. | |||
|
| | #3 | ||
| chiar zilele trecute am citit pe forumul softpedia un thread asemanator, singura diferenta consta in faptul ca thread-ul a fost facut prin '06 parca si nici pana acum nici macar nu au reusit sa iasa undeva sa puna la punct un plan sau ceva de genul asta. eu unul sunt interesat de chestiile de genul asta, si daca ne mai strangem as merge.
__________________ ...trance around the world.....with above and beyond Vand: blugi 3/4 Kenvelo si Samsung SGH-D490 | |||
|
| | #4 | ||
| Ar fi bine sa fie evidentiate si drumurile practicabile de masini, chit ca nu sunt fix pana in punctul ala. (desi mie mi se par ca sunt toate foarte aproape de centura, sunt adormit) | |||
|
| | #5 | ||
| Cred ca am fost in cel din poza 3 din primul post. Daca e cel de langa A2. | |||
|
| | #6 | ||
| poate noi reusim cine este interesat sa posteze aci si ne organizam un pic. poate fi o deplasare interesanta care nu necesita costuri mari ori vreun echipament special deci....de ce nu?!?! LE: .:indie:. ala este. Sa`nteleg ca te bagi la o viitoare deplasare? Fuzz sunt chiar linia de centura a capitalei deci Soseaua de centura trece pe langa fiecare | |||
|
| | #7 | ||
| Pai din punctul meu de vedere e nevoie de un mijloc de deplasare si cam atat. Cine vrea sa vina cu aparate foto.... Poate facem o intrunire forumistica acolo ![]() | |||
|
| | #8 | ||
| exact asta e si ideea, nu ne costa nimic si putem socializa la cateva beri linistiti aparate foto sunt destule...masini se gasesc | |||
|
| | #9 | ||
| Am citit cam 30 de pagini din cele 60 dedicate subiectului din linkul din primul post (http://www.motociclism.ro/forum/inde...howtopic=68778). Prima concluzie ar fi ca nu e prea mult "mister" legat de forturiile care inconjoara Bucurestiul, dar tunelurile de sub el au incitat mai multa lume la "cautari" si dezbateri. Mi s-a parut savuroasa ideea existentei unui tunel de tren/metrou intre bucuresti si pitesti. Nu stiu cat de adevarat este dar unele chestii de acolo au baze reale si sunt si niste poze interesante. | |||
|
| | #10 | ||
| Tunel intre Buc si Pit in niciun caz, am impresia ca asta face parte din planul de dezvoltare al tarii pe urmatorii 50 de ani. E un vis mai degraba. Dar...este o parte a istoriei, sunt niste monumente la`ndemana care merita vizitate. Eu indraznesc sa visez la o restaurare a acestora, includerea lor in circuite turistice precum si modalitati de a le da o utilitate, multe pot deveni muzee, galerii de arta... Daca doresti sa participi la un tur al acestora in grup organziat inscrie-te pe "lista" si imediat ce ne strangem destui purcedem. | |||
|
| | #11 | ||
| Din cate am inteles ( am ajuns la pag 44 ) slabe sanse de "tur organizat".. in primul rand se intra foarte greu inauntru, majoritatea intrarilor au fost cimentate,incuiate etc. Pe langa asta, multe din ele au fost lasate in paragina, sau au fost astupate de-a dreptul de fundatiile unor cladiri noi, sau cine stie ce alte motive. Se presupune, si nu vad de ce n-ar fi asa, ca exista si parti intretinute dar administrate si pazite de, citez, "ochii albastrii", si personal, la x metri sub pamant, nu cred ca ar avea vreo retinere sa dea cate o boaba intre ochi intrusilor. Da` deja intram in sf-uri. Pt cine are lene sa citeasca tot threadul, un quote cu multe amanunte si care, mie unul, nu mi se pare deloc "incredibil" : (nu ma lasa sa il pun tot aici, din cauza limitei de caractere) Quote:
| |||
|
| | #12 | ||
| In Iasi exista un asemenea tunel care pleaca de sub palat si iese in afara orasului, destul de mare incit sa incapa o trasura ![]()
__________________ Club Fuchsia (ID:club_fuchsia, 0721.88.24.85) | |||
|
| | #13 | ||
| 1bit, fa un fisier txt si ataseaza-l aici | |||
|
| | #14 | ||
| continuarea: Quote:
| |||
|
| | #15 | ||
| ce a postat 1bit m-a facut si mai curios decat eram inainte.
__________________ ...trance around the world.....with above and beyond Vand: blugi 3/4 Kenvelo si Samsung SGH-D490 | |||
|
| | #16 | ||
| 1bit cele spuse de tine ma fac si mai curios ![]() fortul de "langa fabrica de tigari" (Philip Morris) l-am vizitat ieri. Nu am vazut sa aiba 4 nivele, probabil unde era inundat de la nivelul solului. E ciudat, are un fel de etaj, o movila mare de pamant dar sunt sigur ca si dedesubt e ceva. Atasez cateva din pozele facute ieri (le-am micsorat la 640x480). So...daca tot devine lumea interesata si credeti ca merita efortul, hai sa facem un fel de lista cu cine se baga la o deplasare si ce poate aduce fiecare (lanterna, ap foto, masina, cizme...) Ulterior stabilim si o data, de preferat o zi de Sambata. eu - pot aduce aparat foto eventual prieten cu masina. Sunt deschis la o deplasare in orice weekend, poate chiar cel viitor. | |||
|
| | #17 | ||
| Citeste threadul respectiv si te lamuresti destul de devreme cu forturile(primele 10 pagini am impresia). Aflii acolo multe locatii si la ce foloseau exact si cum functionau etc. Dezamagitor la ele este ca, desi se speculeaza ca ar fi legate intre ele prin tunele, nu este asa, deci pentru mine unul nu reprezinta o atractie prea mare. In schimb relatarile despre oameni care au intrat in tunel pe la favorit (parca) si au iesit la suprafata pe la opera ma umplu de curiozitate ![]() edit(ce ziceam de forturi): adica mai mult de imagini de genul astora de aici nu prea vezi nici la fata locului (pozele din josul paginii) http://www.motociclism.ro/forum/inde...c=68778&st=500 | |||
|
| | #18 | ||
| 1bit unde la favorit? oricum, stie cineva ceva de un buncar sub gradina botanica? | |||
|
| | #19 | ||
| Nu stiu nu cunosc zona, daca eram de pe-acolo poate retineam mai atent. Despre iesiri in botanica s-a discutat parca si pe threadul respectiv, dar nimic concret. Cineva amintea in treacat din cand in cand, botanica fiind printre locatii. Parca totusi stiu ca s-a dus cineva in "recunoastere" si nu a gasit decat ceva ce parea prea mult a aerisire de metrou (parca). Am citit asa de mult ca nu mai tin minte exact care informatie de unde e ![]() Am gasit ce retinusem eu eronat despre favorit: "marele tunel din Drumul Taberei , cu intrare prin fostul restaurant Orizont si iesire undeva in Parcul Operei | |||
|
| | #20 | ||
| 1bit eu am bagat si tunelurile in thread asa ca fac si ele parte din discutie. Normal ca astea reprezinta un mister si mai mare iar eu m-as baga sa cotrobai nitel prin ele. Hai sa ma intrebam lumea, poate aflam ceva informatii. razvantt la Opera, Casa Scanteii, Casa Poporului sigur sunt ceva buncare si galerii. La gradina botanica nu stiu sigur dar am auzit ceva zvonuri | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|