![]() |
| | #341 (permalink) | ||
|
@Darkblack: asta nu are nici o legatura cu motocicleta, nu? sau pana acum nu ai dat peste soferi descreierati/cretini/bagareti/incompetenti, etc... cele doua roti nu iti schimba si IQ-ul, cat aveai inainte, ai si dupa. Cum ziceam, sa nu generalizam.
__________________ Bite my shiny metal ass | |||
|
| | #343 (permalink) | ||
| Quote:
Cris, de subtopicul ala vorbeam si eu. Ce-am vazut p-acolo, m-am crucit. Pe langa ca 80% din baietii aia par suficient de analfabeti incat sa le fi fost foarte greu sa ia carnetul pe bune, au si o gandire foarte sanatoasa. Dar la chestia cu echipamentul, nu-ti dau dreptate. Cu cat e mai echipat un motociclist, cu atat il respect mai mult, inseamna ca vrea sa traiasca.
__________________ The Power of Dreams - Honda. | |||
|
| | #344 (permalink) | ||
| Quote:
Consider ca am incheiat polemica pe marginea atacurilor la persoana, prefer sa discut strict pe subiect.
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #345 (permalink) | ||
| Quote:
imi aduci aminte de ultimul accident in care mi-a tras un sofer in fatza sa faca stanga cu tot cu mine.. spunea cu zambet pe buze "ca mai bine sa planga mama decat masa" ca si aluia vad ti se pare "cel mai tare".. jenibil
__________________ breaking news: today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one conciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we're the imagination of ourselves... now here's tom with the weather. Bill Hicks | |||
|
| | #346 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #347 (permalink) | ||
|
Am dat dreptate din prima initiatorului topicului. Tobele galagioase si forjatul prin oras sunt un comportament antisocial si ilegal. Asta este o problema reala la obiect. Dar cu totul altceva este cand diversi indivizi incep sa se lege de tot ce inseamna motociclism, de la echipamentul pe care il purtam, la gramatica de pe forumul de specialitate, la faptul ca n-avem bani si d-aia ne luam motociclete si asa mai departe. Astea sunt indignari de pensionar cretinizat de varsta si de lipsa de ocupatie. Nu va afecteaza cu nimic aceste aspecte, nu fac obiectul topicului, sunt doar atacuri de cacanari din spatele unui monitor. M-am saturat sa fiu politicos cu astfel de nenea_putza_mica_frustrata, fie si numai pentru ca experienta imi arata ca politetea n-a fost returnata si atacurile complet neprovocate n-au incetat.
__________________ the light at the end of his mental tunnel showed only more tunnel | |||
|
| | #348 (permalink) | ||
| Quote:
Acum Cris ,nu stiu daca sti cum e sa simti piele pe asfalt si cum dupa cateva luni inca mai scoti bucati de asfalt de sub piele? sau cat de neplacut e ,sau tu ai ideie ce vorbesti? Intr-o lume in care noi propagam ideia ca echipamentul poate salva viata si mai ales, accidentele mai usoare pot fi fara urmari grave din cauza ,tocmai al acestui echipament ,tu vi si zici ca noi purtam echipament ca sa mergem agresiv ,ma repet da vorbesti tampenii(asta nu te face tampit ,tampit te face incrancenarea cu care vrei sa susti aceasta ideie) Cel cu KTM care il vezi tu are protectii de enduro si asa arata ele si poate omul la ora aia se duce sa se dea pe coclauri si isi tine echipamentul pe el, nu si-l pune acolo. Incaodata ,nici nu mai stiu cum sa zic ,daca nu aveti habar de ceva nu mai emiteti presupuneri aiurea ,intrebati si in masura in care putem sa raspundem o facem cu draga inima,Cris poate nu ai citit forumul am de 5 ori mai multi ani de automobilism si de vreo 50 de ori mai multi kilometri pe automobil ,ceea ce ma salveaza din nspe mii de situatii naspa ,pentru ca gandesc ca un automobilist. | |||
|
| | #349 (permalink) | ||
|
Cris, mai ai si alt etalon in afara tembelilor de italieni ? Crezi ca daca aia sunt batuti in cap si umbla doar cu o casca asa e normal ? In Grecia se umbla si fara aceasta, hai sa ne luam dupa ei, ca sunt in UE de ani de zile! Btw, cui spui tu povestea cu Italia si lipsa tobelor zgomotoase ? Pai jumatate din firmele care fac tobe aftermarket sunt italienesti. Majoritatea motocicletelor aduse de acolo au tobe modificate si DB killers lipsa (a mea e caz particular, a venit cu ).motociclism.ro are o reputatie din ce in ce mai jenanta chiar in interiorul comunitatii. S-a umplut fitzo-bikers si pokemoni ... Asa se intampla cand nu sunt moderatori. Intamplari pe ziua de azi, traseu Gheorghe Manu - Calea Victoriei - Piata Revolutiei - C.A. Rosetti: doi dobitoci au facut stanga pe o strada laterala fara sa semnalizeze, cu frane bruste inainte. Un tzoparlan scosese botul pe o intreaga banda din Calea Victoriei. Evident, pentru asta trecuse si pe rosu la Athene Palace. Este o ruta pe care o fac in 8 minute daca prind toate semafoarele pe rosu ... Thx dar prefer sa arat ca Robocop, prea multi papagali dorm pe ei in trafic sau si-au luat carnetul pe spaga!
__________________ | |||
|
| | #351 (permalink) | ||
| Quote:
Really now
__________________ The Power of Dreams - Honda. | |||
|
| | #352 (permalink) | ||
|
1. In Italia or fi firme de tuning tobe de esapament, dar motocicletele alea tunate merg pe autostrazi nu in oras. 2. Pentru mine motociclismul a fost intodeauna simbolul libertatii. Pentru mine orasele din Italia, Franta (astea le-am vazut) reprezinta etalonul din punct de vedere motociclistic. Acolo lumea umbla lejer pe scuter/motocicleta prin oras, regulamentar dpdv al protectiei. Sunt de zeci de ori mai multe motociclete ca in Bucuresti. Vi se pare ca sunt impotriva scuturilor, genunchierelor, cotierelor. Nu sunt, dar Bucurestiul e un oras anormal (ca tot veni vorba de Europa) iar voi laudati tot harasamentul ala care contravine ideii de libertate tocmai fiindca stati in Bucuresti, mergeti prin Bucuresti. In mod normal, la viteze normale, firesti, nu ai nevoie de asa ceva decat daca esti in mod excesiv precaut. Imi displace profund ideea harasamentului ala, sta ca naiba, e greu de purtat, e incomod de pus/scos, pierdere de vreme (cat timp pun chestiile alea pe mine ma sui in masina si am plecat).
|
| | #353 (permalink) | ||
|
Cris, esti incredibil ![]() Eu am cazut cu rolele si m-am ales cu julituri si vanatai superbe. Viteza pe role este mult viteza ta "normala" si nici nu trebuia sa-mi fac griji in privinta unui monstru de metal si plastic de minim 150kg aflat in apropiere si care ar putea sa vina peste mine. Harnasamentul nu este atat de dificil de imbracat pe cat ai tu impresia. Este incomod pe caldura la semafor/trafic bara la bara dar cam atat. Cat dai, atata face ![]() Intradevar, tu te-ai urcat in masina si ai plecat, apoi stai doua ore prins in trafic. Mie imi ia 3 minute sa ma imbrac si apoi ajung oriunde de doua ori mai repede ca tine. Folosesc motorul stict pentru iesit din Bucuresti la plimbare si cand am treaba prin oras. Pot sa ajung la servici pe jos sau cu metroul si nu am nici o problema cu asta. A parca o masina in zona Universitate este o aventura in sine.
__________________ | |||
|
| | #354 (permalink) | ||
|
O chestie care mă detanjează mai mult decât oricare alta la motociclişti (la acei motociclişti care o fac) este ZGOMOTUL. Este echivalentul manelelor care urlă pe geamul BMW-ului "tunat" - dacă posesorului îi place, nu înseamnă că şi alţii sunt obligaţi să-l suporte. Mă refer la aceia care îi "dau tare" pe bulevard, sau plecând de la stop, şi PROBABIL că au tobe modificate să facă zgomot. Mai sunt şi aceia care fac gălăgie noaptea (după 20.00 , şi chiar pe la 24:00, 1:00 , etc. ) - se aude FOARTE TARE. (draci, chiar în timp ce scriu asta a trecut unu ... ) - şi eu stau pe o stradă adiacentă bulevardului principal şi tot se aude tare. (sunt cei care vin dinspre şi înspre Miciurin spre Arcul de Triumf, sau o iau spre ştrandul Tineretului). Aia mi se pare nesimţire - şi aş ruga pe posesorii de două roţi de pe forum să fie mai realişti, să nu nege acest lucru, şi nici să nu încerce să ia apărarea celor care fac asta - pe scurt: e lipsă de bun-simţ acest zgomot, e ca şi cum aş da drumul la muzică maximă la miezul nopţii sau aş începe să urlu pt. ca mie mi se pare COOL.
__________________ 1964 Volkswagen "Typ 1" 1200 "vintage speed" in progress. 1965 Volkswagen "Typ 1" 1200 stock daily driver. | |||
|
| | #355 (permalink) | ||
|
Nu stiu cum e la voi in cartier, dar in drumul taberei seara a devenit pista de curse pentru motociclisti. Si te pun in cele mai aiurea situatii posibile. vede ca nu are loc sa se strecuare intre tine si cealalta masina tot se baga, in ciuda faptului ca pe partea dreapta era loc EXTREM DE MULT. Asa a facut unu... i-am facut loc sa treaca si pe partea dreapta venea alt motociclist. Desi avea in continuare destul loc a inceput cu claxoane si injuraturi. De parca nu a vazut ca un semen de-al lui isi cerea "dreptul" de a se strecura. O alta chesti eu deobicei merg cu 60 de km/h. Cum pot sa va tai fata daca si voi mergeti cu viteza legala ( 60 km/h ) cand imi schimb banda? Pentru ca teoretic cel putin voi nu aveti cum sa va apropiati de mine. Un alt exemplu. Intr-o seara veneam din baneasa. Erau benzile pline de masini se mergea cu 70 de km/h... ABSOLUT TOTI mergeam cu aceasi viteza, nu era nici un motociclist si traficul era superb. Se poate... dar daca vine un motociclist cu 100 de km/h cand tu schimbi banda, evident tu nu i-ai acordat prioritate si s-a produs accidentul din cauza ta. | |||
|
| | #356 (permalink) | ||
| deep fried Join Date: Sep 2006 | Quote:
. Asta unu la mana. Doi la mana, apropo de andrenalina, numeste trei masini care fac stock suta in 3 secunde cu cauciucuri street legal. A, nu poti? Ok, macar 2 . A, ca nu e o idee buna "sa dai blana" oriunde in afara de autostrada, si poate nici acolo, daca ai limita de viteza... pai asta se aplica si masinilor ![]() Io unu, personal, intentionez sa imi iau motocicleta. Strict ca mijloc de deplasare, eventual si pe distante mari, nu supersport, si cu motor de 600 or less. Mai mult, dupa 10km pe orice seamana macar vag a motocicleta incepi sa te saturi de sunet si vrei sa bagi un cartof, ceva, in toba aia, nu cred ca astia de va enerveaza pe voi merg mai mult de 100km/luna (ma rog, asta e cazul meu, stau mai prost cu nervii) . Hmm, tre' sa citesc ce e cu DB killers .
| ||
|
| | #357 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2007 Location: Cluj-Napoca |
Merita vazut filmuletzul asta: "Fatal motorbike accident (video) 12.06.2008" http://www.techamok.com/ | ||
|
| | #358 (permalink) | ||
| Quote:
Crede-ma, daca vrei senzatii tari si chiar crezi ca esti tare, mergi pe circuit cu masina race. Cunosc persoane care fac asta, dar nu auzi de ei pe forumuri. Masinile se transporta pe trailer, nici nu le vezi. OK, sa zicem insa ca deja vorbim de alta clasa de oameni. Ideea e insa ca daca cei care gonesc pe motociclete ar fi cat de cat seriosi si ar avea bani pentru pasiunea asta, i-ai vedea pe circuite sau piste special amenajate. O motocicleta de genul asta nici nu are ce cauta in oras. Aia care fac liniute prin Ferentari habar n-au ce e aia motocicleta de viteza, de-aia zic ca ce fac e nesimtire ieftina. E ca si cum asi lua un scuter, i-asi scoate toba si m-asi da la vale cu viteza. Sigur, ai senzatii tari, adrenalina, dar sa fim seriosi, astea-s copilarii iar faptul ca mai si trezesti tot cartierul devine deja nesimtire.
|
| | #359 (permalink) | ||
| deep fried Join Date: Sep 2006 | Quote:
1. Vorbesti strict de motociclete supersport? Pai da, locul lor e pe piste, aici nu pot fi de acord. Era o forumista cu un SS pe aici si il freca inclusiv prin padure... la 1.5 iti trebuie cocoasa de la motocicleta sa fie totul ok . Pe de alta parte, cu motocicletele nu poti merge pe circuit in timp ce cu masinile da? ![]() 2. Daca nu vorbesti strict de supersport, o motocicleta mi se pare OK ca mijloc de transport, nu prea inteleg despre ce vorbesti. Un Hornet de 600, un FZR, un maxiscuter (400cmc, d-alea) reprezinta o solutie f. buna pe distante mici si medii. | ||
|
| | #360 (permalink) | ||
|
Daca ma gandesc bine, faza e ca motocicletele alea sunt facute pentru Europa, Japonia, America. Tu zici distante mici si medii, in tarile astea distante mici si medii inseamna sa iesi pe tangentiale (autostrazi de centura), eventual sa mai si faci 20-30km pe vreo autostrada. Am stat si m-am uitat indelung la ce folosesc oamenii prin strainatate (Italia, deh, ca am stat mai mult pe-acolo) si pot sa-ti spun ca 80% folosesc motociclete de pana la 250cc (scutere) pentru deplasarile in oras cu 10% pe vreo tangentiala. Insa eu vad motociclete din alea pe care trebuie sa stai intins pe burta prin Bucuresti. Alea sunt cele care fac liniute noaptea prin oras. Atat cat ma pricep, parerea mea ca alea sunt motociclete de autostrazi, de viteza. Deci asta e, eu sunt impotriva folosirii lor in oras. La fel, nu stiu ce e cu motocicletele enduro (cu cauciucuri de strada) prin oras? Asta cum ti se pare?
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|